Binnenkort betaald parkeren voor bezoekers op terrein Openbare Werken

20
Binnenkort betaald parkeren voor bezoekers op terrein Openbare Werken
Voor de bezoekers zijn er parkeergelegenheden buiten het terrein ingericht.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) stelt dat de parkeerdruk op het terrein van het ministerie blijft toenemen. Dagelijks komen bezoekers langs die veilig willen parkeren. Besloten is speciaal voor de bezoekers parkeergelegenheden buiten het terrein in te richten, meldt het ministerie. Bezoekers die graag binnen wensen te parkeren, zullen indien vrije ruimte beschikbaar is, dat tegen een betaling kunnen doen.

De OW-minister geeft aan dat hij tijdens zijn rondleiding voornamelijk is geconfronteerd met de parkeerproblematiek. Personeelsleden gaven aan niet op het terrein te kunnen parkeren, vanwege een overvolle parkeerplaats. De parkeerplaats op het terrein zal voortaan in eerste instantie bestemd zijn voor het personeel. Indien nog plekken vrijstaan zullen die door middel van een betaald parkeersysteem mogelijk worden gemaakt voor bezoekers.

Thans wordt hard gewerkt aan het opvoeren van de beveiliging op de parkeerplaats binnen. Het ministerie is van mening dat er geschikte parkeergelegenheid moet worden gecreëerd voor meer dan honderd voertuigen, voorzien van aanwijzingsborden. De oversteekplaats is onlangs aangepast, aangezien er rekening wordt gehouden met scholieren die ter plekke uitstappen, langslopen of oversteken.

De OW-minister voert daaropvolgend aan dat personeelsleden, in dienst van het ministerie, zullen beschikken over een bewijs of werkpasje. Dienstvoertuigen met gele kentekenplaten zullen worden voorzien van een blauwe kentekenplaat, om beter herkenbaar te blijven. Dit systeem is van essentieel belang om een onderscheid te kunnen maken bij de wacht die de ordehandhaving onder controle zal moeten houden. Hulpbehoevende bezoekers (invaliden) worden vrijgesteld van deze regeling en krijgen speciale faciliteiten door onder andere vlakbij de ingang te mogen parkeren.

Defecte voertuigen en oude machines worden van het terrein verwijderd en in de openbare
verkoop aangeboden, zodat er meer ruimte vrijkomt voor de bezoekers die binnen willen parkeren. Naraindath Sitaram, hoofd afdeling Wegen Sectie Paramaribo, laat optekenen dat hij de opdracht uitvoert welke door de leiding is gegeven en bedoeld is om de ruimte te fatsoeneren en het parkeren te ordenen. Dit plan kwam respectievelijk van zowel de directeur als de onderdirecteur van
het ministerie. Hij geeft aan dat er voorheen slordig en klakkeloos werd geparkeerd.

De parkeergelegenheid aan de buitenkant bestaat uit drie delen. De werkzaamheden zijn in eigen beheer binnen drie weken uitgevoerd. Het derde deel wordt spoedig aangepakt, afgerond en bruikbaar gesteld voor de bezoekende parkeerders. De zijde langs de H.S. Adhinstraat komt ook aan de beurt. Die zal bestemd zijn voor de bezoekers van de Vreemdelingendienst in Suriname, die ook op hetzelfde terrein is gehuisvest. De gemeenschap wordt gevraagd om de officiële berichtgevingen hierover te blijven volgen.

20 REACTIES

 1. Parkeren SU is ook een geval apart. In alle straten waar gratis geparkeerd mag worden staan jongens of mannen die je een parkeerplek aanwijzen en daarvoor ook betaald willen worden. Soms gaat het ook met agressie.


  Maak melding

 2. Ik zeg betaald parkeren voor heel de binnestad.
  Was vroeger ook zo (parkeer meter)
  Nu kunnen ze het opnieuw invoeren met een app (veilig)
  Kan de overheid goed aan verdienen


  Maak melding

 3. Prima besluit van deze minister, eindelijk daadkracht en beleidsmaatregelen treffen ipv zakken vullen.
  gemodereerd

 4. De chaos is groot, zowel voor bezoekers als hebzuchtigen.
  Ook in het verkeer, paal en perk stellen.
  Betaald parkeren, goed idee.
  Regels stellen, controleren, waarschuwen, sanctioneren en handhaven.
  Langzaam komen we uit de ellende, die decennia lang is gecreëerd.
  Mentaliteit, verandering is niet meer wenselijk, maar noodzakelijk.
  Geduld, we komen er uit. Geen land kan geleid worden zonder heffingen.


  Maak melding

 5. Goed zo. Dat moest allang gebeuren.
  Betalen bij oversteek Wijdenboschbrug mag ook gebeuren. Al is het maar SRD 1,-. Voor zwaarmaterieel mag men best wel SRD 5,- betalen.
  Er gaan dagelijks auto’s, zwaarmaterieel en bromfietsen over de brug.
  Daarmee kan men ook de onkosten dekken voor onderhoud van de brug.
  Er is zoveel schade aan de brug veroorzaakt door roekelozen. Wie betaald daarvoor?
  Regering denkt u erover na. Het was toen ook al ter sprake bij de vorige regering, maar niks van terecht gekomen.
  Doen please.


  Maak melding

 6. Als men dit overal implementeert, zou dat prima zijn.
  Hopelijk leert men dan ook netter te parkeren.

  Verder zou het ook prima zijn, als men ook betaald bij oversteek van de Wijdenboschbrug.
  Dit zal ook helpen om de onkosten voor onderhoud van de brug te dekken.
  Hoe vaak is de brug niet beschadigd door roekelozen en betaald men voor de schade die men heeft aangericht?
  Aangezien er elke dag bromfietsen, auto’s en zwaarmaterieel over de brug gaat, zou men best wel voor onderstaand kunnen laten betalen:
  – voertuigen op 2 wielen: SRD 1,-.
  – personenauto’s: SRD 2,-
  – pickup en zwaarmaterieel: SRD 5,-

  Wanneer iets niet goed is aan de brug, gaat men klagen. Wel dit zal dan ook geen probleem moeten zijn om deze bedragen te betalen voor onderhoud van de brug.
  Natuurlijk moet onderhoud daad werkelijk gebeuren.
  Regering doet u er wat aan.


  Maak melding

 7. Op elke brug tolheffen goed idee. Verdorie. Anders moeten ze tolheffing net als Japan overnemen, de meeste auto’s die zijn ingevoerd hebben toch dat kaartensysteem nog erinzitten.


  Maak melding

 8. eens met vorige posters. dat is veel beter dan government take. overal in paramaribo betaald parkeren. dat zal de verkeershufters leren. en ook echt het geld innen, he. investeren in wielklem lijkt mij een zeer prosperous. nu zal suriname rijk worden. echt waar.


  Maak melding

 9. ———
  Unleaded brandstofprijs kan SRD 11 worden
  31/08/2020 08:08 – Gilliamo Orban
  Als de koers voor de US dollar officieel op SRD 14 wordt vastgesteld, zullen brandstofprijzen als een raket de lucht inschieten.-.

  PARAMARIBO – Mocht bij Centrale Bank van Suriname (CBvS) de wisselkoers SRD 14 worden voor de US dollar, zal de brandstofprijs drastisch stijgen. De benzineprijs is gekoppeld aan de wisselkoers van de CBvS, namelijk SRD 7,52 voor de US dollar. “Bij het maken van een snelle berekening kan de unleaded brandstofprijs, die nu ongeveer SRD 7 is, SRD 11 worden”, becijfert Sirodjenie Jankie, voorzitter van de Surinaamse Servicestation Exploitantenbond (SSEB), in gesprek met de Ware Tijd. ———

  Dan word autorijden ook een stuk duurder.
  In principe zijn de prijzen in de winkels al gelinkt aan de hogere koers, dus als die ook nog worden verhoogd door een duurdere brandstof…


  Maak melding

 10. Het begint met velen voor parkeren op het terrein van OW. Straks zal de hele binnenstad als betaald parkeergebied aangewezen worden. Mijn inziens is dit zeker niet slecht. De parkeerdruk op de binnenstad moet teruggedrongen worden. Toen een aantal mensen van de vorige regering het idee opperden om betaald parkeren in te voeren kwam waren de kritieken venijnig. Zo zie je maar weer.


  Maak melding

 11. @ Pony; Mijn auto staat op het parkeerterrein van het bedrijf.
  Er zijn ook andere parkeerplekken waar je een afspraak kan maken voor het betalen voor 5 werkdagen. Dat is dan een andere prijs.
  Voorheen als ik naar de stad ging in het weekend, parkeerde ik aan de zwartenhovenbrugstraat (tegenover Sivaplein). Ik betaalde SRD 5,- en had er geen moeite mee. Weet dat mijn auto veilig is en men lette echt op hoe de overige klanten hun auto’s parkeren.


  Maak melding

 12. Ik vindt het heel goedt ,maar denk er om dat 80. 0/0 van onze bevolking minderdraagkrachtig is. Dat wordt dan lastig voor de meeste mensen gezien het feit de water en electra omhoog gaan, vergeet ook neit dat de meeste spaarcenten door cofidt19, ook zyn verdampt
  wy leven momenteel in Suriname op een Tydtbom, armoede maakt mensen wanhopig en radeloos en geweldadig,wie het weet moet het zeggen ,er is geen tydt om op taal fouten te letten en anderen te beledigen maar om de werkelyke problemen aan te pakken
  Er van uitgaand dat men een goedt geolied landt voor het nageslacht wil na laten, is het nu van belang alle etnische en politieke verschillen overboordt te gooien ,want dit balast zal het schip doen zinken


  Maak melding

 13. Betaalt parkeren in de stad invoeren en ambtenaren omscholen tot parkeerwachters. Ze moeten maandelijkse targets halenom hun salaris te verdienen. Bermen schoon maken, kapotte staattegels vervangen, binnenstad verfraaien, genoeg werk voor ambtenaren die thuis zitten en niets doen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.