Sibilo noemt aangifte tegen hem ‘laster’ en eist intrekking

45
Sibilo noemt aangifte 'laster' en eist intrekking
Foto van Sibilo die rondgaat op social media

De Surinaamse ondernemer Otmar ‘Otje’ Sibilo is niet te spreken over de aangifte die vorige week tegen hem gedaan is, inzake overtreding van de Anti-corruptiewet en het grootschalig benadelen van de EBS en/of de staat Suriname. Sibilo, directeur van OLIBIS NV, heeft via een brief van zijn advocaten geëist dat de aangifte wordt ingetrokken.

Volgens de aangifte zouden Sibilo en EBS president-comissaris Andy Rusland op slinkse wijze profiteren van de financieel belabberde situatie binnen de EBS. In de aangifte wordt uiteengezet hoe er middels aanbestedingsfraude een continue claim op de valuta-inkomsten van de EBS wordt gelegd door één bedrijf dat er grof geld aan verdient. Dat bedrijf zou volgens de aangifte de firma OLIBIS NV van Sibilo zijn.

Advocaat Antoon Karg, een van de indieners van de aanklacht tegen Otmar Sibilo, zegt tegen de Surinaamse nieuwssite SUN dat de brief van Sibilo wordt gezien als een poging tot intimidatie. “En die intimidatie heeft nooit gewerkt in de rechtspraak” aldus Karg namens de indieners.

Karg geeft verder aan dat er geen sprake kan zijn van laster, aangezien de indieners zelf nooit de media hebben opgezocht. De aangifte is publiekelijk en journalisten hebben daar zelf op ingespeeld. De advocaat is ervan overtuigd dat de aangifte voldoet aan alle wettelijke vereisten.

Ondertussen is meer naar buiten gekomen rondom Sibilo. Volgens Starnieuws wordt de staat Suriname jaarlijks voor miljoenen Amerikaanse dollars benadeeld bij de aankoop van kook(propaan)gas. Uit het jaarverslag van de N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS) van 2017 blijkt namelijk dat EBS alle gas inkoopt bij Global Export Finance LLC – een Amerikaanse onderneming van Otmar Sibilo.

De EBS koopt gemiddeld 13 miljoen gallon gas per jaar en betaalt nu US$ 17 miljoen aan Sibilo oftewel US$ 10,5 miljoen meer dan wanneer het gas rechtstreeks bij een andere leverancier was betrokken, aldus Starnieuws.

Rusland zou zich hebben teruggetrokken als president-commissaris van de RvC van EBS:

45 REACTIES

 1. Zodra het fossiel uit zijn sarcofaag komt zal hij het ook voor deze crimineel gaan opnemen.
  Soort zoekt soort
  ik ben neutraal baja, straks zeggen jullie dat ik voor de een of de ander ben
  ik ben ech neuktraal


  Maak melding

 2. Indieners Kishan Ramsukul, Sham Binda, Amanda Sheombar, Antoon Karg, Curtis Hofswijk, Stephano Biervliet, Angelic del Castilho en Jennifer Wong Swie Sang volhouden en doorgaan.

  Laat jullie niet afschrikken door Sibilo. Het rommelt al tientallen jaren bij de EBS en de verliezers zijn het het Surinaamse Volk, de staat Suriname en de EBS.

  Laat de personen die daar de leiding hebben gehad of hebben oa Sibilo bij de rechtbank hun onschuld komen bewijzen over wat over hen beweerd wordt.

  Oe bos a EBS nesie, mik sieri panja en dat rotzooi daar voor eens en voor altijd afgelopen is. Laat jullie niet uitbuiten door deze mensen, die over uw ruggen heen schatrijk worden.

  Sterker Door Strijd.

  Power aan jullie toegewenst,

  Oe Bondroe en Surinaamse Volk ondersteunen jullie deze indieners, het is ook uw zaak.


  Maak melding

 3. Otmar, Otje, Sibilo een oplichter pur sang. Ik denk niet,dat deze oplichter,in casu ook Andy niet, kan aangeven waarom een dergelijk voor Suriname nadelig contract zou zijn gesloten.
  Andy zal ook regelmatig, tot op de dag van vandaag, het nodige toucheren voor zijn “medewerking” in deze. De zelfde Andy Rusland,die vanaf Januari 2013 samen met Boefie $850.000.000 heeft doen verdampen.We praten hier over wat in kas zat bij de Centrale Bank van Suriname en hebben het niet over de royalties van enkele miljarden. Ik denk, dat Andy inderdaad voor het gerecht mag worden gedaagd en vergeet niet dat er nog een andere zaak gespeeld heeft waarbij ene Duisker of Duysker in samenwerking met dubieus figuur van Kanten en een schimmige Vasseur het nodige vergaard middels oneigenlijk handelen. Eigenlijk kan ik niet een figuur onder de NDP-signatuur vermelden, die “schoon” overkwam of is gebleken. NDP is de belichaming van corruptie, mismanagement en worden aangeduid met de kwalificatie achteruitgang.


  Maak melding

 4. Ik stel voor om weer blanke nederlandse belastingmanagers binnen te halen, waarom blank omdat zij geen binding hebben en hier nog niemand kennen dus zij kunnen rustig iedereen na pluizen.
  Heb jij jou geld eerlijk verdiend dan is er niets aan de hand en in het andere geval plukzekaal. Er moet nu een heel duidelijk signaal naar het hele surinaamse bevolking gaan HET IS NU AFGELOPEN.
  Kijk wat er nu gebeurt er is totale lockdown en toch denken mensen dat het een grap is daarom zitten zij tot 05.00 uur op een stoel.
  Zij denken nog steeds dat ndp aan de macht is
  gemodereerd

 5. Goed bezig
  Corruptie dient hard aangepakt te worden.
  De Surinaamse bevolking is de slachtoffer en de Staat wordt om de tuin geleid.
  Ophangen die Oetlul Sibilo.
  gemodereerd

 6. Sibilo als je niks te verbergen hebt ga naar de rechtbank om je onschuld te bewijzen in plaats van het proces proberen tegen te houden typisch Bouta, maar het zal je niet lukken. Er is een nieuwe bezem Sheriff


  Maak melding

 7. Sibilo moet al het teveel betaalde geld terug betalen aan de Surinaamese staat.
  Met rente.
  Daarna hem in de gevangenis gooien.
  En hem gratis een kilo vaseline geven.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 8. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Otmar Sibilo noemt aangifte tegen hem ‘laster’ en eist intrekking.
  Letten jullie heel goed op de naam van zijn bedrijf. “OLIBIS”.

  Otmar begin alvast te lopen op de niet volledig GEVULDE en GELEVERDE GASFLESSEN aan EBS.

  En je denkt via enkele advocaten middels intimidatie om binnen 24 uur de aanklacht te laten intrekken wegens LASTER.
  Want je bent zogenaamd beschadigd door deze AANGIFTE.
  Ook je familieleden zouden hiervan last ondervonden.

  Otmar SIBILO directeur van OLIBIS, je hebt nu echt slapeloze nachten.
  Samen met Andy Rusland, kunnen jullie beiden nu GRATIS gebruikmaken van diverse medicijnen uit de Apotheek Sibilo N.V. (Apotheek/drogisterij)


  Maak melding

 9. Meneer Chan
  Een verzoek naar de PG toe .
  Deze schurk moet heel snel opgespoord en aangehouden worden er is maar 1 goede plek voor zulke mensen en dat is santaboma . ⚖


  Maak melding

 10. Dit is een schoonvoorbeeld van corruptie, belangen verstrengeling en handel in voorkennis. Leverancier en financier onder een dak of bedrijf. Er moet strengere toezicht komen op comptabiliteitswet en strengere toezicht op het naleven van de aanbestedingsprocedures.


  Maak melding

 11. Het is opmerkelijk dat nu er een nieuw bewind aan de macht is en allerlei corruptie zaken aan het licht komen dat deze figuren zich onschuldig pleiten. President het is uw plicht tegenover het volk om schoonschip te maken en alles uit de kast te halen om alle tegoeden van het land verkregen door corruptie terug te halen


  Maak melding

 12. Als het OM tot vervolging overgaat en de rechter beslist dat Sibilo en ,alle andere boeven, schuldig is dan gaat hij naar de gevangenis voor de duur van wat de rechter hem oplegt. De regering moet samen met het parlement met een pluk je kaal wet komen zodat de rechter hem dit ook kan opleggen. Regering Santhoki er is haast geboden met deze wet anders kunnen wij naar het geld fluiten. Gevangenis straf is niet voldoende, het geld moet terug gevorderd worden anders gaat enkel een veroordeling geen effect hebben. Groetjes


  Maak melding

 13. Men praat over anticorruptie wet maar de anticorruptie wet is nog niet door de assemblee behandelt en geaccepteerd als wet. Ik weet dat de regering Bouterse het in de koelkast had gestopt maar regering Santokhi heeft er nog niks mee gedaan. Hoe kan je praten over een wet dat nog niet bestaat?
  gemodereerd

 14. Ai boi, dit zijn de zogenaamde elite van Suriname, soso fufurumang.
  People, you dont know who to trust, but who Yah bless no one curse, we past the wurst.


  Maak melding

 15. Eerst zo snel mogelijk een abdoel wetje
  De straffen moeten fors worden verhoogd dan pas moet je deze zwijnen oppakken en aanklagen. nu staat er vast in dat dit soort zwijnen 6 maanden taakstraf krijgen en 2 keer de g van bouterse mogen likke.
  maar zorg dat ze het land niet uitmogen. Voorlopig kan je alle financiele handelingen van ze stopzetten.
  Ik ben politiek neuktraal, voordat jullie kome zegge dat ik dat niet ben


  Maak melding

 16. GP. jou vraag….En! Wat is gebeurt met chodelal????

  Chotelal heeft al een deel van dat geld teruggeven. Deze man wil duidelijk niets met de gevangenis te maken hebben.


  Maak melding

 17. Rustig afwachten. Deze meneer heeft het gelijk aan zijn kant. Vooralsnog. Laten we kijken wat de PG hiermee doet. Het lijkt me een wankele zaak. We zijn niet in India waar mensen bij voorbaat gelyncht worden überhaupt voordat er sprake is van enige rechtsgang. Zal het zover komen?
  gemodereerd

 18. Het is hoog tijd voor een Surinaamse Fiscale Inlichtingen en Opsporings Dienst – Economische Controle Dienst !

  Een leuke spraakmakende taak voor de minister van Economische Zaken Saskia Walden.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 19. @ rat wijf “Deze meneer heeft het gelijk aan zijn kant.”
  dus niet.
  eisen dat iemand een aanklacht terugtrekt?? je hebt nix te eisen.
  je toont je onschuld maar aan… wat hier zeer waarschijnlijk het probleem zal zijn, aangezien olibol niet precies weet wattie moet gaan verklaren.
  denk je nu echt dat ze een aanklacht indienen zonder enige bewijs te hebben??
  dan staan al die advocaten voor schut en kunnen ze gelijk op zoek naar een andere baan.
  het zijn geen paarse ratten zoals jij die van alles zeggen zonder enige bewijs, en met bedreiging komen indien ze wat moeten verklaren


  Maak melding

 20. De sibilo’s worden in de uitgaanswereld van par’bo ” DE DALTONS ” genoemd. De boeven uit het stripverhaal lucky luke.

  Dan weet je alles al. De naam is synoniem voof boef. Dief. Oplichter.


  Maak melding

 21. Amerikaanse gas is duur, heel duur. Amerikanen bezitten een gasmonopoli in de hele regio. Ze hadden beter gas uit Rusland kunnen kopen. Amerikanen zullen dat nooit toestaan. Russisch gas is maar een derde van de prijs van Amerikaanse gas.


  Maak melding

 22. Ow dus vandaar komt hij aan dat geld huizen te kopen op aruba en usa. En niet te vergeten hij heeft een private jet althans dat zit hij aan kleine meiden te vertellen. Tjee….wel ik hoop dat je het precies zo mooi aan je cellmates zal vertellen🤣
  gemodereerd

 23. In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw werd onder dictator of beter gezegd moordenaar ddb 10 – tallen Surinamers zonder rechtsproces vermoord.

  zie:
  – 8 december 1982 moorden,
  – Moiwana86 moorden,
  – Inheemsen die werden vermoord,

  enz, enz

  Waar praten we over? Waar praten we over?! Waar praat jij over?!

  Ken je geschiedenis. Praat over de jaren 80 en 90 onder ddb in Suriname in de vorige eeuw.

  Aan knopendraaiers en billenlikkers heeft Suriname niets. Alleen jij.

  Blijf maar lekker likken, nu ddb van de lege honingpot is getrapt. O er valt nog genoeg te likken, pe a moni de?


  Maak melding

 24. RobG 31 augustus 2020 At 02:15

  “Amerikaanse gas is duur, heel duur. Amerikanen bezitten een gasmonopoli in de hele regio.”

  Enorme onzin RobG. Voor gassen is er een wereld markt die enorme schommelingen laat zien.
  U leest het artikel niet om weer recht te praten wat krom is. Het argument is dat er een contract is waar op de koopprijs voor de handelaar een marge van 150% gezet wordt naast de vrachtkosten en een algemene vergoeding en rente voor de financiering van onder andere de eigen marge.

  Russisch gas en VS gas en NL gas worden allemaal tegen markt prijzen verkocht. EBS kan middels een agent/ broker inkopen op de gunstige momenten als EBS crediet zou hebben en zo voor procentjes kunnen dealen met de bron.
  Helaas wordt er door de roofbouw op EBS een partij tussen gezet voor de financiering. De zelfde Partij die er tussen gezet is in de deal met BWSC (Hitatchi) omdat er geen crediet is.
  Uit eindelijk betaalt EBS via Olibis een veelvoud van de echte prijs.


  Maak melding

 25. Ma as is soooo feeel korrupsie, dang wille segge datie die wette fan Surinaam deuge nie. Dang alle DNA-leede fan afgeloope 40 jaarie moete in die gefang, omdat sei hebbe gemaak wette, ma hebbe die kontrolle nie ingebauwt.
  Misgien deese mense waare ferstandelik hendikept.


  Maak melding

 26. Sibilo maakt dus US$ 10,5 miljoen nyan op een deal van US$ 6,5 miljoen. Wie heeft hier zitten slapen.
  Een ieder die bij deze deal betrokken is meteen ophangen, dit is gewoon crimineel naar de samenleving toe.


  Maak melding

 27. Mensen, regering Santhoki heeft via de vp laten weten dat er niet gesjoemeld is door Sibilo, dat er keurig en netjes volgens de regels is gehandeld, case closed.

  JoJo, je eigen regering zegt nu, dat je het al de tijd verkeerd had. Wat is jouw re@ctie hier op!!! Geld ook voor de primitieve schreeuwers hier op waterkant.


  Maak melding

 28. Pony 2 september 2020 At 18:52
  Mensen, regering Santhoki heeft via de vp laten weten dat er niet gesjoemeld is door Sibilo, dat er keurig en netjes volgens de regels is gehandeld, case closed.

  JoJo, je eigen regering zegt nu, dat je het al de tijd verkeerd had. Wat is jouw re@ctie hier op!!! Geld ook voor de primitieve schreeuwers hier op waterkant
  =======
  Daarom moeten mensen rustig afwachten en niet vanaf de daken gelijk beginnen te schreeuwen! Ik kan mij echt niet voorstellen hoe mensen op het idee komen dat er voor tientallen miljoenen US$ is geknoeid!
  gemodereerd

 29. Volgens de VP Ronnie Brunswijk is de voorlopige conclusie dat er niets mis is met de aanbesteding van de capaciteitsuitbreiding bij de EBS en de gunning aan Olibis.
  Voorlopig is er door derden een verzoek bij de PG gedaan voor onderzoek tegen Olibis. Laten wij even rustig afwachten wat het OM in deze zaak vindt. De stukken die bij de ten laste legging zijn meegestuurd naar de PG liegen er niet om.
  VP Ronnie Brunswijk is in deze niet honderd procent betrouwbaar gezien zijn eerdere benoemingen die hij zelf heeft aangehouden bij de RvC van EBS, met name in geval van Andy Rusland. En daarnaast is het alleen maar diplomatiek dat Jogi voor nu met de VP meegaat in zijn voorlopige bevindingen.


  Maak melding

 30. En met de bekentenis van oud directeur Edward Gesssel in de media vandaag over de zware benadeling van EBS gaan wij voor de corruptieve handelingen helemaal terug naar 2011 . En toen al ging het om USD 4,6 miljoen per jaar.


  Maak melding

 31. Pakpakhaan,

  Haha die poëzie, “jij hebt toch geen politieke voorkeur”

  Wie zeg dat, mijn politieke voorkeur gaat uit naar andere partijen dan de ndp of een van de partijen in deze coalitie , dus is het niet vreemd dat ik mijn visie of mening geef op de ontwikkelingen in Su net als de partij mensen hier op waterkant. Trouwens je hoeft geen partij aanhanger te zijn om een mening te hebben, neutraliteit bestaat niet, je maakt altijd een keuze.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.