Minister Kuldipsingh pleit voor beleid tegen COVID-19 op werkplek

3
Minister Kuldipsingh pleit voor beleid tegen COVID-19 op werkplek

COVID-19 vormt op de werkvloer een serieus arbeidsrisico waar werknemers tegen beschermd dienen te worden. Bedrijven en werkplaatsen dienen zoveel mogelijk specifiek beleid te ontwikkelen om dit risico zo klein mogelijk te houden. Dit zei minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J) bij het in ontvangst nemen van posters die bedoeld zijn om onder andere werknemers te sensibiliseren over hygiënemaatregelen. De posters zijn aan de minister geschonken door Nasser Dahoe, directeur van Dana Heavy Equipment Parts N.V.

De posters illustreren verschillende voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat personen besmet raken met het gevreesde coronavirus. De bedoelde posters zijn bestemd voor het personeel van het ministerie van AW&J. Meteen na ontvangst van deze posters heeft de minister de instructie gegeven om die op een zichtbare plek te bevestigen in de verschillende werkruimtes op het ministerie. De minister nam deze gelegenheid te baat om werknemers en werkgevers op te roepen zich gezamenlijk in te zetten voor preventie op de werkvloer.

Elk bedrijf dient volgens haar duidelijke maatregelen te nemen om werknemers te beschermen en de werknemers op hun beurt zijn verplicht zich te houden aan de maatregelen. Afgezien van de maatregelen moet voorlichting over de voorzorgsmaatregelen op de werkvloer een dagelijkse activiteit zijn volgens minister Kuldipsingh. Tegen deze achtergrond stelt ze het initiatief van de ondernemer erg op prijs.

De ondernemer zegt dat de strijd tegen COVID-19 pas succesvol zal zijn als alle manschappen aan dek komen. Hij vindt dat de strijd tegen COVID-19 niet slechts overgelaten mag worden voor de overheid, maar dat particulieren nu meer dan ooit hun schouders moeten zetten onder het werk van de overheid in Suriname, nu COVID-19 steeds meer om zich heen grijpt. Hij heeft posters laten bedrukken en billboards laten plaatsen ter preventie van COVID-19. Dahoe hoopt dat dit een aanzet zal zijn voor anderen om ook de handschoen op te nemen tegen het gevreesde virus.

3 REACTIES

  1. Beleid tegen Covid, daar moet je niet voor pleiten maar maken. Als je niet weet hoe, maak dan plaats voor zij die het bewezen hebben wel te weten. Is de minister trouwens een telg van het op drugs gebouwde Kuldipsing imperium? Zeker een van de sponsors die gefaciliteerd is geworden.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.