Bouterse neemt het op voor Hoefdraad en Kromosoeto

165
Bouterse neemt het op voor Hoefdraad en Kromosoeto

De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft zaterdagavond weer een zogenoemde online meeting gehouden. Onder de noemer ‘De NDP aan ’t Woord’ kwamen diverse NDP toppers aan het woord, waaronder voorzitter Bouterse. Hij noemde de huidige situatie in Suriname ‘chaotisch’ en ‘onzeker’.

In zijn speech nam de Surinaamse ex-president het ook op voor de voortvluchtige oud-minister Gillmore Hoefdraad en de in verzekering gestelde directeur van Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto. Volgens Bouterse, die zelf ook veroordeeld is, moet Hoefdraad bedankt worden voor zijn bijdrage aan de soepele overgang naar de nieuwe regering.

De NDP voorzitter hekelde de in verzekering stelling van Kromosoeto. Volgens hem wordt er selectief gehandeld want twee andere zaken zouden niet onderzocht worden door de pg.

https://www.facebook.com/Apintie/videos/2445300839095963/

165 REACTIES

 1. De veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR neemt het op voor de gevluchte Hoefdraad en KROMOSROTO.

  Ik had ook niet anders verwacht van deze veroordeelde MOORDENAAR die verzet heeft aangetekend tegen zijn WANDADEN
  gemodereerd

 2. Bouterse neemt het op voor Hoefdraad en Kromosoeto
  Citaten uit Star Nieuws

  Dat deze Bouterse nog de krant haalt met zijn opmerkingen duiden werkelijk echt op dat hij ergens anders vertoeft dan in de actuele samenleving. Enkele citaten:
  – ij kan gelijk twee zaken aankaarten die de pg kan onderzoeken Daarvoor zijn er geen (register)accounts en geweldige financiële deskundigen nodig om te zien dat zaken fout zijn gelopen.
  Reactie
  Als hij dit heeft geweten en de namen kan noemen waarom heeft hij zelf dan niet ingegrepen en deze mensen laten oppakken?

  – Bouterse zei dat twee accountants bij SPSB onderzoek hebben verricht een jaar lang, terwijl Kromosoeto met verplicht verlof is gestuurd.
  Reactie
  Belangrijk is hoe de opdrachtformulering naar de accountants toe is geformuleerd.
  Publiceer het rapport van de accountants met hun bevinding. Indien dit niet beantwoord aan de opdrachtformulering mag je deze accountants aanbrengen bij de tuchtcollege van de NBA’s.

  – Nu is hij weer opgepakt, zonder dat duidelijk is gezegd waarvoor.
  Reactie
  Wel wel als je niet begrijpend kunt lezen en niet kunt indenken wat mogelijk de reden kan zijn dan even benoemen:
  “op de dag van installatie van de huidige regering toch 272 miljoen overboeken naar een woningstichting wetende dat dit niet goed zat. Dit riekt naar samenzwering en samenwerking om de overheid tegen te werken”

  – Blauwmeer is volgens Bouterse een terrein met een waarde van US$ 6 miljoen. Een zwamp met wat hoog grond. Hoe kan het dat het 10 miljoen werd. Hoe is het volgens hem mogelijk dat het terrein is gekocht voor US$ 20 miljoen

  Reactie
  Bouterse hoe heb jij Hoefdraad staan verdedigen / opdracht hebben gegeven wetende dat Hoefdraad de royalties twee keer in onderpand heeft gegeven
  Bouterse hoe haalde je het in je hoofd om de publicatie van de jaarrekening van de CBvS tegen te houden
  Bouterse hoe heb jij Hoefdraad staan verdedigen / opdracht hebben gegeven wetende dat Hoefdraad de CBvS heeft opgelicht met medeweten van en medewerking van personen die nu zijn opgepakt. Opgelicht door zogenaamd panden te verkopen die niet eens eigendom zijn van de staat
  Bouterse hoe rijm je de koopsom van het pand in Frankrijk voor het opzetten van een ambassade

  Ai moeten we doorgaan? Mi ma bo takie “no doe mi boi want a sa de wang gebed zonder end”

  Volgens Bouterse moet Hoefdraad bedankt worden voor zijn bijdrage aan de soepele overgang naar de nieuwe regering.
  Ai Bouta ze zeggen vaak in Suriname
  “te yu wani ka yu moesoe mang abi papira noso watra foe krin yu go’olo ma is yu no vigi yu go’olo dan yu sa smeri na ka”
  M.a.w.
  “Als je iets doms wilt zeggen kun je dat niet zonder bewijzen doen, doe je dat wel dan zit je in dezelfde shit”

  Hoefdraad krijgt als bedankje vele gratis overnachtingen zonder voucher
  gemodereerd

 3. Kondremangs,
  Die veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri moet zijn grote bek nou eens een keer houden. Ben je nog niet dood? Weet je nog: over my dead body? Je hebt met je boevenbende ons land geruiineerd en jouw beurt komt ook nog jo bongrobita…………je bent vanaf februari 1980 de verkrachter van ons land en nu moet je je grote bek houden vuile moordenaar……..
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 4. Vraag mij af of wij deze man als voorzitter van een paarse organisatie een platvorm moeten geven te meer hij de tijd heeft gehad en niets van gebakken heeft blijkt hij incompetent te zijn om een land te lijden zonder bestuurlijke ervaring dan wel vanuit zijn gevoel. Zie daar wat van het land geworden is. Heb je nog een grote waffel om de huidige macht hebbers te bedreigen


  Maak melding

 5. Jij zou de laatste moeten zijn die wat zou moeten zijn over je criminele bankrovers. Hoefdraad heeft het hele land leeggezogen, verarmd, verpauperd, zichzelf en de clan van de NDP gefaciliteerd om op een hebzuchtige manier te stelen van het land. Alles hebben jullie, de criminele organisatie de NDP wel te verstaan gedaan om de huidige regering die aan de macht is, het regeren onmogelijk te maken. Over boby traps geplaatst, moedwillig en met voorbedachte rade. En dan wil jij, bekend zijn als een seriemoordenaar het opnemen voor je bankrovers. Bek dicht houden zou ik zeggen, gore smeerlap. Zo boos zijn wij in Suriname.


  Maak melding

 6. @Nobruya
  De dood wensen voor jou medemens? Ookal haat jij hem?
  Wees opgepast wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in.

  Kande Gado o gi joe pardon, want efoe joe niveau na 0, da joe o kisie pardon
  gemodereerd

 7. Altijd weer die stoere praat en struisvogel bedreigingen. Vertel ons liever peh alla ding moni deh!!!! Anders laat je face niet meer zien, je bent geen president meer en was het nooit waard geweest. Long go dok noh!!! Jou revolutie jaren tachtig heeft geen betekenis meer, omdat jij het meest corrupte aller tijden bent, want dat is waar jij voor had gestreden met je coup toch.


  Maak melding

 8. Deze duivelse man is weer de regering komen ondermijnen .hij heeft nog lef om zij dwaze gezicht laten zien schande,schande ……

  Waarom zeg hij niet waar al dat verdampt geld is gebleven.

  Opdonderen man!!!!


  Maak melding

 9. Er werd gezegd dat de regering al 6 weken aanzit.

  Dan vraag ik nogmaals wat hebben de regeringen olv Bouterse in de eerste 6 weken na de verkiezing van 2010 en 2015 klaargespeeld ?
  Sterker nog, waar hebben zij de afgelopen 10 jaar voor gezorgd dat de nasleep van hun ellende uit hun regeerperiode nog steeds nadreunt ?

  Mek Bullshit Bouta yang mi mars !


  Maak melding

 10. Bouterse durft met zijn grote mond dingen te zeggen dat hij nooit kan waar maken,hij heeft jaren de tijd gehad maar 1 ding hebben wij allemaal geleerd als jou maximale leer- en denkvermogen dat van de zesde klas lagere school is dan kan jij nooit en te nimmer vwo halen.
  Je kan wel een diploma vervalsen maar je gaat direct door de maand valen als je in dat positie begint te werken en zie daar we hebben bouterse als een mooie voorbeeld.
  Als hij denkt dat hij de stad hermetisch gaat afsluiten dan komt hij en zijn paarse rioolratten van een hele koude kermis thuis want wij gaan ervoor zorgen dat hij direct naar Scheveningen gaat.
  Maak mij maar boos durf het ik daag juliie paarse ratten uit probeer eens uw geluk.
  gemodereerd

 11. De staatsschuld van 2,5 miljard, waarvan 980 mln binnenlandse schulden. Is niet goed te praten en wordt niet onderbouwd.
  Bouterse geeft zelf aan hoe ingewikkeld het ging met het aanspeken van de fondsen en gelden van de banken. Faxen, mails, brieven etc..chaotisch en daar hebben sommige mensen gebruik van gemaakt.
  Als Hoefdraad onschuldig is, waarom is hij voortvluchtig..?
  En wat Kromosoeto en anderen betreft, waar rook is, is vuur..De waarheid zal de leugens achterhalen en gerechtigheid zal geschieden..Justitia, Pietas, Fides!!!!
  gemodereerd

 12. Een moordenaar heeft geen recht van spreken . Hetzelfde geldt voor een veroordeelde drugs crimineel.
  Bouterse heeft geen moreel gezag dus laat hij zich niet bemoeien met de grote puinhoop waarin hij Suriname en de Surinamers heeft achter gelaten . Er heerst bittere armoede en door de torenhoge schulden die Suriname dank zij hem en zijn boeven bende heeft , is er op kort termijn geen verbetering te verwachten.
  gemodereerd

 13. Bouterse spreekt….in tussen rollen de straathonden van Paramaribo van het lachen. Door zijn toe doen is het land vernietigd. Wie neemt deze seniele dorpsidioot nog serieus.


  Maak melding

 14. Nu kromosoeto gepakt is en straks gaat praten is bouterse bang dat ook hij gepakt gaat worden voor de malversaties van de cbvs en spsb.
  gemodereerd

 15. Vrijheid van meningsuiting!!! Elk. burger mag zijn / haar mening geven…,, hahaha!! Hij is niks meer dan een gewone burger! Niet serieus nemen….


  Maak melding

 16. Deze man Bouterse en zijn bende leden hebben left om weer met de intelligentie van de Surinamers een loopje te willen nemen. Waarom was je bang om in het parlement te verschijnen de afgelopen. jaren? Adhin je moet durven te praten in het parlement de hyenas en de olifanten zal kruimels. van je maken met woorden. Bouterse lijdt aan dementie hij kan niet eens aan zijn woorden. komen, alle sporen van gestolen gelden wijst naar hem. Nu wilt meneer bedreigen hij denkt hij is nog President om de stad hermetisch af te sluiten. Je dagen zijn geteld. Iedereen weet wie Bouterse is hij heeft slapeloze nachten. 10 jaren kan niet verantwoorden voor de 5 miljarden us dollars. Het land leeggeroofd samen met zijn bende en schaamte loos komt chanteren. Santhoki moet alleen op de knop drukken en hij weet het, daarvoor is hij bang niks anders. De beerput gaat open, hoewel Santhoki en Brunswijck had je wel beloofd om het niet te doen. Moet. je weten die 2 zijn geen rechters. Wetten en regels gelden. voor iedereen. De boeven dagen zijn geteld.
  gemodereerd

 17. DB moet gewoon zijn bek houden en zich niet bemoeien met de besluiten van de huidige regering.Is hij soms bang dat door al die onderzoeken ook hij in het vizier komt?


  Maak melding

 18. Hij is veroordeeld, maar nog niet opgesloten.
  Daarom krijgt hij de kans om nog steeds te komen liegen op televisie.
  Dat de bevolking onder zijn wanbeleid nu lijd, kan hem niet schelen.
  Bouterse ondermijnt de nieuwe regering met zijn duivelse praktijken.
  Hij denkt dat we nog steeds in de jaren tachtig zijn, waar mensen bang voor hem waren.

  Hij moet weten dat we nu in 2020 leven,
  het is een andere tijd.
  Suriname laat het niet zover komen.
  Als deze man weer aan de macht moet komen, velen van ons , zullen onze leven verliezen.
  Ik zeg dit niet om mensen bang te maken, maar om waakzaam te zijn.

  Bouterse houdt niet van Suriname.
  Kijk goed naar zijn gezicht, hij betoond geen enkele spijt.
  Bepaalde mensen die hun leven hebben verloren in de jaren tachtig , waren zijn eigen vrienden.

  Horeb was zijn beste vriend.
  Als hij zijn eigen vrienden niet heeft gespaard, hoe gaat hij , jij en ik sparen.
  Deze man is een dictator.
  Als het hem was gelukt, zouden er geen verkiezingen meer plaats hebben gevonden in ons land.
  Suriname wees op je hoede.


  Maak melding

 19. DDB heeft weer gesproken, zijn de messen al geslepen, kunnen jullie lekker los gaan, mensen zitten zich te verkneukelen op wat komen gaat. Laat je niet tegen houden mn onze sabaku en para express ga lekker “braken”. Groetjes
  gemodereerd

 20. Na een maand Santhokie verlangt het volk alweer naar de pikin ingi boi.Ze klagen nog harder dan onder NDP.
  gemodereerd

 21. Deze lul mag van geluk spreken dat hij nog op vrije voeten is
  Als Hoefdraad zich meld dan zal hij wordt bedankt
  Natuurlijk hoeft hij niet te staan er zal hem wordt gevraagd om te gaan zitten.
  Daarna mag hij 20 jaar gaan zitten met de fossiel


  Maak melding

 22. In Suriname kan zijn er vermoedelijk veel dubieuze leningen. Bouterse noemde al een. Maar de banken en de notarissen werken vermoedelijk bewust aan mee. Zonder medewerking van insiders lukt dit niet. Alle banken doorlichten alle hypotheekconstructie nakijken. De belastingdienst laten onderzoeken. Hoge hypotheken als inkomen beschouwen en belasting heffen! Wie durft ???? Niemand
  gemodereerd

 23. Kosten wat het kost santhoki en brunswijk hij heeft al gedreigd, met een coupe
  Dus hij hoort achter de tralies, sang santhoki e doe, ben je een president of een alles slikker wat deze hond, aan het brullen achter de schermen, heeft hij niet door dat het afgelopen is koullo dagoes bouta
  Srota dagoe, ndprs yoe ma pangang


  Maak melding

 24. Bauta moet wel. Kromosoep en Hoefaas zullen eenmaal in politieverhoor hun bakkes jegens hun voormalige moeten houden. Zoniet is het schaakmat en over en uit voor Bauta.
  gemodereerd

 25. Dus deze regering zit al 6 weken noh
  Deze teringhond heeft 10 jaar, dat is heel veel weken gezeten en kijk wat die ka heeft gepresteerd
  Suriname is van mij, van mij, als ik haar niet kan krijgen dan vernietig ik haar, niemand zal haar krijgen, hoor ik hem zeggen en denken
  Het wachten is totdat de neutrale zwijnen het voor hem komen opnemen
  je moet een lo ka in je hoofd hebben hor om deze criminelen te willen verdedigen
  maar ja hij weet niet beter zelf was hij veel en vel erger. behalve voor die achterlijken die hem hier komen steunen
  Wegwezen zwijnen


  Maak melding

 26. De moordenaar wil toch nog gaan bemoeien waar dit geen nut van enkel heeft van heb.Mandaat,Presidentschap is kwijt door het volk.Slapeloze nachten wensen aan anderen was niet leuk!


  Maak melding

 27. Deze man is werkelijk de schaamte voorbij, dit valt onder de noemer de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Dit is een aanklacht tegen zichzelf, hij vind het land chaotisch en onzeker, Nee… toen jij aan de macht was, toen was alles rustig en kalm, toen leefde we in welvaart en waren we dol gelukkig, danste door de straten en een ieder had een overvloed aan eten en drinken, het kon niet op. Hoefdraad en kornuiten waren er om de srd te bewaken en jij ja jij zag het allemaal aan en gunde ons de welvaart die je ons beloofd had.
  Man ga a.u.b. terug naar je hangmat en laat het denken aan een ander over.


  Maak melding

 28. Patience, deZe regering valt binnen 1 of 2 jaar. Daarna weer NDP, want deze regering gaat het nog erger maken. Chan is in trans.
  gemodereerd

 29. Chaos en onzekerheid, intimidatie en verdeeldheid, die vormden onder andere het fundament vd Revolutie v DDB.
  Jammer genoeg ziet hij dat nu pas. Zijn ogen waren al die tijd verblind v machtswellust en roofzucht.
  Elke woord gewijd aan deze man is verspilde energie.
  DDB je telt niet meer mee…
  NDP bestaat niet meer.


  Maak melding

 30. mininster van justitie moet gewoon opdracht geven om deze man op te pakken voor zijn veroodeling en zijn straf uitzitten.
  maar….. die minister komt van de abop?
  waarom wordt die opdracht niet gegeven?
  wat hebben chan bravo en bouta afgesproken in die nachtelijke vergaderingen?


  Maak melding

 31. Deze fossiel met een cumulatief IQ van een schoenmaat laat wat van zich horen!!!
  Waarom vertelt hij niet dat hij en zijn crew het land bewust naar verdoemenis heeft geholpen. Het land is financieel failliet gemaakt waardoor het voor een nieuwe regering onmogelijk is gemaakt om het land uit de financiële crisis te halen. Last minute personeel in totaal 4000 zijn aangetrokken op diverse ministeries en er is geen geld. Rara hoe kan dat?
  Deze fossiel gaat de geschiedenis in als een moordenaar, drugsbaron, drugsverslaafde, zijn familie bestaat uit criminelen. Kijk maar naar zijn outlook, Hij lijkt op een lijk en wilde nog 5 jaar regeren , game over wacht
  Op gerechtigheid, je tijd komt eraan.
  gemodereerd

 32. Wie luistert nog naar wat deze zielige oude geldwolf te zeggen heeft.
  Totaal niet interessant .mensen en partijen tegenover elkaar uitspelen is wat hem nog rest.


  Maak melding

 33. Meneer Chan
  Kunt u de PG de opdracht geven deze man zo snel mogelijk te laten observeren en te arresteren, hij moet echt opgesloten worden hoe eerder hoe beter dank u !


  Maak melding

 34. Boulterse moet de woordvoerder blijven van de ndp
  Een zekerheid hebben we dan in ieder geval, deze partij is dood.
  daaaaaaaaaaaaaaag
  🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
  Hij hebbe nog steeds nie door dat deng mang e laf eng mars
  de vuile rat

  Ik vind trouwens wel dat z’n gebit goed blijft vastzitten 😅😅😅😅

  mensen ga naar grassalco in zuid en haal steenslag, daarmee kunnen jullie hem stenigen


  Maak melding

 35. Jacobus 30 augustus 2020 At 13:55
  Na een maand Santhokie verlangt het volk alweer naar de pikin ingi boi.Ze klagen nog harder dan onder NDP.

  De Redi Musu je weet wel de landverraders die veelal op de ndp stemden verlangen misschien naar de tijd van Bouterse. Onder Zijne Excellentie Santokhi moet een ieder bijdragen in de wederopbouw van Suriname en dit heeft vooral voor een bepaalde bevolkingsgroep veel gevolgen.
  gemodereerd

 36. Intussen laat de PALU ook zijn ware aard als NDP sympatisant zien.
  ” …
  Starnieuws
  PALU: ‘Wat heeft Suriname dan zo gedeeld met Nederland?’
  … ”

  De Palu probeert de regering Santokhi ook te tackelen. Door haat naar Nederland te zaaien.
  Waarschijnlijk heeft Palu ook corruptie aan zijn kerfstok. Of de Palu solliciteert bij de NDP als schandknaap.

  Beste Palu,
  Japjappie hor ie moffo !


  Maak melding

 37. Dit onding heeft net 10 jaren corruptie en ondermijning achter de rug en is het land nog net niet totaal ontredderd. Deze crimineel, heeft immers internationaal een veroordeling, kan alleen leiding geven aan corruptie, achteruitgang en zal de geschiedenis ingaan als een mislukte revolutionair zonder visie en tot in de genen corrupt. Ik zou hem willen aangeven te genieten van de tijd die hij in vrijheid mag beleven,want straks kan het vooruitzicht van de gevangenis zoveel stress opleveren, dat hij, als de meest corrupte President die ooit in Suriname heeft aangezeten, hieraan onderuit zou kunnen gaan. Eigenlijk moet dit onding worden doodgezwegen want hij heeft nimmer kunnen brengen wat hij beloofde en eigenlijk het levend voorbeeld van een “loser”.


  Maak melding

 38. Tralala van een fossiel, dement, seniel, veroordeelde en uitgekotst POLITIEK KUIKENTJE.
  🥳🥳🥳

  Wie is hij nog???
  💩💩💩

  Straks gezellig samen met Hoefdraad, v. Trikt, Kromosoeto in 1 cel.
  🥊🥊🥊

  Er breken leuke tijden aan met al dat paarse gespuis achter de tralies de komende jaren.
  👋👋👋


  Maak melding

 39. Wie denkt … gelooft … dat de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse … het opneemt G. B{h}oefdraad en G. Kromosoeto …. heeft het glad mis.

  De Misdadige Moordenaar is bezig met zijn EIGEN VEROORDELING … binnenkort wordt zijn Hoge Beroeps zaak behandelt. Om niet achter slot en grendel te verdwijnen is de Misdadige Moordenaar bezig met groot offensief van bedreigingen en verdachtmakingen.

  Moordenaar Bouterse … wie denk je dat je bent. Ben je soms eigenaar van de Republiek Suriname ?????

  Moordenaar Desire Delano Bouterse … de tijd van dreigementen is lang voorbij … a nai wroko … dat lawman gekakel maakt geen indruk …. zelfs niet op kinderen van de basis school.

  HOU ER MEE OP !!!!!! Ga liever na hoe je de jaren in Santo Boma nuttig zult uitzitten !!!!!
  gemodereerd

 40. Bouterse heeft groot gelijk als je mensen wil opsluiten mag maar dan niet met 2 maten meten want die gene die nu jouw partij ondersteunen zijn de overlopers van morgen dus kirpalani en andere ook op sluiten


  Maak melding

 41. wanted opzouten, jouw tijd, ndp tijdperk is afgelopen. Voor jouw en kliek die strafbare misdaden hebben gepleegd tegen de menselijkheid of criminele daden hebben gepleegd rest alleen nog een zaak bij de rechterlijke macht.

  De ndp-kliek hoort in de gevangenis te worden opgesloten voor hun misdaden en criminele daden.

  wanted opzouten, je zal worden afgeleverd aan de Noordzee. Voor jouw hoofd/schedel gaan we geld ontvangen. Gewoon verkopen aan de Noordzee.


  Maak melding

 42. Het land verkeert in een complete chaos die alleen maar ergere vormen gast aannemen. De regering Santokhi is niet capabel om het land te besturen. De plannen die zij hebben is niets anders dan politieke zelfmoord. Er moet ook een onderzoek ingesteld worden naar de herkomst en waarde van de diploma’s van mevrouw Santokhi. De blunder die zij en haar man hebben begaan is van wereldniveau. De diploma’s van mevrouw Santokhi kunnen onmogelijk gedekt zijn met volwaardige academische opleidingen. De diploma’s zijn gekocht. Wat een boevenstreek.
  gemodereerd

 43. “Chaotisch en onzeker” is wat Suriname is verworden na de coupe in de jaren ’80!!

  Santhokhi zal de plannen moeten versnellen om Bouterse defenitief te ontroonen. Het land bezwijkt en zucht onder die man, het is een sta in de weg geworden.


  Maak melding

 44. Wat kletst D.D.BaraBaas weer?!!. “Hij hekelt het opsluiten van Kromosoeto”. HET SURINAAMSE VOLK HEKELT HET NOG NIET OPSLUITEN VAN BOUTERSE NOG MEER!
  gemodereerd

 45. Waar 2 honden vechten om 1 been gaat de derde mee heen !

  Beste landgenoten,
  volg de strategie van Desi de duivel Bouterse:
  er is weer haat gezaaid tussen de creolen en de Hindoestanen.
  Bouterse zegt dat de NDP werkt aan een nieuw gezicht. Zijn planning is dat de NDP verder gaat onder ABOP. BEP en PALU zullen ook aansluiten. En gezamenlijk gaan zij de aanval openen op de regering Santokhi.
  Brunswijk maakt van binnenuit als insider de regering zwak. Het is overduidelijk dat Brunswijk zich aan het opmaken is voor president. De planning is om binnen een jaar, gezien de voortvarendheid Santokhi waarschijnlijk nog dit jaar, de regering Santokhi tot val te brengen.

  De 40 jaar oude verdeel en heers strategie wordt weer toegepast !

  De regering Santokhi moet met spoed alle corrupte criminele oppakken voordat deze criminele bende hun aanval gaan versterken. Want zij zijn al begonnen. Met slag 1, rassenhaat, hebben ze al heel goed gescoord.

  Beste landgenoten,
  rassenhaat in onze Switi Sranang is aangestoken door de NDP om als lachende derde met het been er van door te gaan.

  Slim-Suriname, Sa wo doe ?

  Kon mek Sranan Switi baka. Krakti !


  Maak melding

 46. Onze vorige president Ronald Venetiaan had reeds gewaarschuwd dat Bouta zich zou blijven inmengeng met zaken als corruptie om alles en iedereen schoon te praten. En zie maar het is uitgekomen. Bouta deze parasiet is en blijft gevaarlijk voor ons land. Alle bankrekening van Bouta nagaan. Bouta jij moet echt je mond houden. De onderste stenen worden nu bovenwater gehaald. De hele ndp heeft ons land gemaakt tot een Failed State. Deze nieuwe regering moet de troep opruimen. Bouta je bent al oud en versleten. Joe ede no e wroko boeng.
  gemodereerd

 47. Welke waren de accounts?
  Waren ze omgekochte accounts?
  De vloer wordt steeds heet voor Bouterse,
  1, er komen steeds misstanden boven water,
  2, de drugs rip deal recentelijk waar een zekere piloot Gilbert S, is aangehouden, de politie agenten hebben in de eerste instantie de drugs afgepakt, toen ze hoorden wie de eigenlijke eigenaar was is de drugs netjes terug gegeven, maar dan nog heeft de politie aanhoudingen gepleegd, dus als de naam van de eigenaar straks wordt genoemd is er een probleem,
  3, Bouterse is bang dat hij wordt uitgeleverd en of opgepakt door Nederlandse autoriteiten.
  4, zelfs wanneer Hoefdraad wordt opgepakt moet Hoefdraad verklaren in wiens opdracht hij al dat geld roof heeft gepleegd en als dat gebeurd is er een ander probleem.
  Dus infeite is Bouterse hermetisch afgesloten. Als hij zou kunnen vluchten was ’t al lang gebeurd maar hij kan niet vanwege Interpol. Paramaribo hermetisch afsluiten, is een droom, hallucinaties, kan Bouterse alleen z’n achterban mobiliseren,
  En dan komt er een statement van Palu, die blijkt ook en Bouterse likker te zijn. De realiteit is anders dan wanneer je anderen in bescherming wil nemen en vermeende feiten goed wil praten want Palu was ook coalitie partner van NDP.
  En de mensen zitten constant Nederland uit te schelden, deze zelfde mensen hebben in Nederland gestudeerd, Bouterse heeft z’n militaire opleiding toch ook in Nederland gedaan, ’t verschil zit in, daar heb je niet geleerd hoe een hele centrale bank leeg te plunderen, 3 kwart van hun familie zitten in Nederland, zo erg dat mensen die zelfs in Nederland zitten, vandaar uit Nederland uit schelden, kom nou,
  Een kat in het nauw gedreven maakt rare sprongen.


  Maak melding

 48. Bouterse zou zijn laatste jaren kunnen besteden aan de opvoeding van zijn familie. Zijn zoon zit in de gevangenis in de VS en eigenlijk zou hij zelf nu ook in de gevangenis moeten zitten. Zijn pleegzoon Meriba is dag in dag uit bezig met criminele activiteiten terwijl zijn kleinzoon ook ontspoort is. Hoe gaat hij Suriname verbeteren terwijl niet in staat is zijn eigen familie in het gareel te houden.


  Maak melding

 49. Goed zo robbieeeeeeeeeeeeeehhhhhh
  geen aandacht aan je lijder schenken. Je schaamt je noh voor em?
  je heb geliik hor. hij lijkt op een lijk
  ik ben neutraal laat dat duidelijk zijn


  Maak melding

 50. Hij had het volk slapeloze nachten gewenst.
  Wel vanaf zijn aankomst in de jaren tachtig in Suriname , heeft hij de Surinaamse volk slaaploosheid bezorgt.
  Vele kunnen er nog steeds van praten, men was in die dagen heel dankbaar dat men nog in leven was.
  Dat hij kinderen zonder een vader heeft laten opgroeien, kan hem niets schelen.
  Dat 8 december een nacht van Horror was ,kan hem ook niet schelen.


  Maak melding

 51. Kondremangs,
  @shandia,
  Dat heeft die vervloekte veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri ZELF gezegd: over my dead body…als Santokhi president zou worden……..dus vraag ik hem als hij nog niet dood is…..dus logisch toch ??????? En ja; de moordenaar van mijn zwager moet zijn straf krijgen……….
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 52. @LAUWPIE ALIAS ROBG,

  YU TJA DENG: Deze regering Santhoki kan get land niet besturen: De veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR heeft een totaal berooid land achtergelaten.

  Yu echte echte no dé bung Na yu edeh


  Maak melding

 53. Paarse Pino 30 augustus 2020 At 14:03

  Ik kan me wel voorstellen dat het hem wel wat doet, nu hij ziet dat de regering de ene na de andere succes boekt.

  =======

  Hahaha


  Maak melding

 54. Pleister d’r op knaap. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Het doet de jochies zo een pijnnnnnnnnnnnnnn
  Deze mannen kunnen niet leven met eerlijkheid, met vooruitgang voor het volk.
  Nee, alleen eigenbelang, eigenbelang
  Sodemieter op, ga bouterse vragen of je in de rij mag staan om z’n go te likke
  Voor alle duidelijkheid ik ben neuktraal hor


  Maak melding

 55. Leest en analiseer alle reactie je komt tot de slotsom dat het een handjevol die onder verschillende psuedo namen “bijdrage” leveren. maar deze handje vol( zover ik weet heeft elke hand vijf vingers) wonen allen aan de noordzee. Mijn vrag hbn jullie enige affiniteit, lost van dan 1 of beide ouders uit su komen, met het land. wat was/is uw bijdrage aan de opbouw van suriname. NIHIL. Langs de kant staan en kritiek leveren maakt de koe niet vetter. Idd suriname heeft een gebrek aan “leken” want een ieder is “deskundig”. maar je ziet g1 eind produkt van ze. Ooh ja hun eind product komt van de socialedienst n van de UWV.
  gemodereerd

 56. Geachte heer Bouterse,
  Als u als goede (volks) president het land goed had geregeerd waren alle corruptiezaken al onderzocht en vervolgens worden opgepakt volgens recht en wet afgehandeld.
  De huidige regering had zich dan alleen hoeven te concentreren op de continuering van uw goede beleid.
  Wel wel dat is dus niet het geval.
  Al je booby traps worden nu structureel opgeruimd en je bent nu een gefrustreerd mannetje geworden omdat je had verwacht dat men met hangende pootjes bij je terug zou komen voor hulp. Dat gebeurt niet en jij en je partij worden worden per dag steeds minder relevant voor Suriname.
  Dus ben je nu schijn en drogredenen aan het zoeken om weer schennis te schoppen.
  Je argumenten raken op dus ga je nu andere sentimenten opwekken zoals de koloniale kaart, de raciale kaart, de kaart van buitenlandse krachten en machten, met je zogenaamde gemengde gevoelens. Dit allemaal omdat je zogenaamde strategische planningen nu niet uitkomen.
  De huidige regering heeft in ca. 6 weken meer gedaan dan je NDP regering in 6 maanden.
  Daar zijn fouten gemaakt en dat is niet erg want men herkent en erkent de fouten en corrigeert ze ook. Bij jouw was de mantra “neks no fout”, wat een verschil en opluchting.
  Waar je nog slechter tegen kunt is dat alles open en transparent wordt gemaakt voor de samenleving die jij zo verschrikkeijk hebt misleid.
  Hasrat als de Mengele van Bouterse is nu opgevoerd, deze ex militaire gifmenger van Bouterse.
  Ashwin Adhin die de waarheid probeert centraal te stellen, wel grappig toch of niet?
  AntiCorruptiewet is gemaakt om in de showroom te zetten maar om vooral niet toe te passen anders waren zaken zoals Waka Pasi voor implementatie al stop gezet.
  Je hebt het over en “draft” dat is dus een “concept” dat nog niet eens af is.
  Begrijp je dan niet dat je al hebt overgedragen en nu niet meer regeert?
  Je hebt het over grondpapieren voor de arme bevolking want die zijn niet goed geregeld, vergeet je dan niet te zeggen dat het de erfenis is van 10 jaren NDP beleid.
  Wat je wel vergeet te melden trouwens is dat alle grondpapiren voor de NDP toppers en loyalisten wel allemaal tijdig in orde zijn gemaakt en zelfs tot aan de laatste dag voor overdracht.
  Je vergeet een correcte opsomming te geven van alle leningen en verpandingen.
  Je was zeker niet op de hoogte van de situatie bij EBS?
  Je was zeker niet op de hoogte van alle grote geldtransacties?
  Weet dat de “papers” nu heel veel aandacht krijgen van onderzoekers.
  Waarom vertel je niets over de partij drugs welke op Zorg en Hoop is onderschept en terug is gegeven door de politie omdat ze zijn bedreigd.
  Je doet alsof je een gentlemen bent met wie eerlijk zaken gedaan kan worden maar de geschiedenis heeft helaas anders uitgewezen.
  Je hebt “Tingie Fowroe Eksie” aan de nieuwe regeerders verkocht als zijnde gezonde kippe-eieren.
  Daar is men tijdig achtergekomen dus ben je door de mand gevallen.
  Oh ja dan nog even dit: overleg voeren is niet het zelfde als afsrpreken, je hebt helemaal niks afgesproken.


  Maak melding

 57. De moordenaar vraagt zich af om welke criminele organisatie het gaat waarvan kromo en hoefie lid zijn. Zo dom is die moordernaar om niet te weten wat het wvsr aangeeft over criminele organisatie. Voor degenen die het willen weten, houdt dat het volgende in:
  Deelneming aan een organisatie die tot oogmerk heeft het plegen van misdrijven, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie.

  Het delict bestaat uit drie onderdelen:

  De deelneming
  Het oogmerk
  Organisatiebegrip
  Deelneming
  Allereerst zult u moeten deelnemen aan een criminele organisatie. Met deelnemen wordt bedoeld dat u een aandeel in de organisatie moet hebben of de gedragingen van de organisatie ondersteunt. Het is niet vereist dat u alle overige leden kent of daarmee heeft samengewerkt. Aan dit vereiste wordt daarom snel voldaan. Een voorbeeld: het wachten in de vluchtauto met lopende motor is deelneming.

  Oogmerk van de organisatie
  Naast het deelnemen moet de organisatie het oogmerk hebben tot het plegen van misdrijven. Het oogmerk is het naaste doel. Het doel van de organisatie moet zijn het plegen van misdrijven. Deze misdrijven hoeven nog niet gerealiseerd te zijn. Het duurzame en gestructureerde karakter van de samenwerking kan dit oogmerk bewijzen. Het oogmerk veronderstelt opzet. Dit houdt in dat de organisatie strafbare feiten wil (gaan) plegen. Dit onderscheidt de organisatie van een normale organisatie zoals een vereniging.

  Organisatiebegrip
  Het laatste onderdeel betreft de organisatie. Wat is een organisatie? Van een organisatie is sprake wanneer het gaat om een samenwerkingsverband met een zekere duurzaamheid en structuur tussen de verdachte en minstens één ander persoon. U ziet dus dat de samenwerking met bijv. uw buurman een criminele organisatie kan opleveren als u het oogmerk heeft tot het plegen van misdrijven (meervoud).

  Concrete vormen van criminele organisaties
  Aan de vereisten om te kunnen spreken van een criminele organisatie wordt snel voldaan. Dit is ook de reden dat het Openbaar Ministerie ook vaak dit delict ten laste legt, naast ander delicten. Een criminele organisatie kan vorm hebben als:

  Jeugdbende
  Terroristische organisatie (art. 140a Sr)
  Skimming door een bende
  Belastingfraude door samenwerking belastingadviseur en belastingplichtige
  Drugstransporten
  Straffen criminele organisatie
  Op de deelname aan een criminele organisatie staat maximaal zes jaar celstraf. De strafoplegging is maatwerk, waardoor het vooraf moeilijk te zeggen is welke straf u krijgt. Alles hangt af van de feiten en omstandigheden.


  Maak melding

 58. Nu we toch de boel aan het oppakken en inpakken zijn, vergeet de grote vis niet nl Bouterse, raaddaaier.
  gemodereerd

 59. Zoveel leugens in een uurtje propaganda.
  Deze mensen zijn echte de weg kwijt.
  Waar is het boek met die 500 projecten ik wil het lezen.

  Zie de leugens over Wanica. Eerst was het een gift en nu zit de SRD 200.000.000 in en $ 27.000.000 van China.

  Bouterse verdedigd de geld waterval bij de CBvS en vergeet dat door hem en Boefdraad verboden is dat de jaarrekeningen van de CBvS niet gepubliceerd zijn.

  etc.etc.etc


  Maak melding

 60. Bouta,
  Ik wil maar een ding van jou weten.
  Jij was toch de politieke baas van Boefdraad.
  Jij weet dat hij nationaal en internationaal wordt gezocht.

  WAAR IS HIJ? Pe a de.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 61. Para express, beste, heb je dat stuk goed gelezen, volgens mij niet, gezien jouw “oranje” reactie.
  Dit is de eerste alinea van dat stuk: “dat de relatie tussen Suriname en Nederland herzien moet worden, is overduidelijk. De reis naar Nederland van de Surinaamse minister van Buitenlandse zaken, Ramdin, was onvermijdelijk. De relatie moet inderdaad naar een meer zakelijke handelsrelatie in het voordeel van beide landen”.

  Mijn reactie: je merkt op dat de Palù hiermee de regering Santhoki tackeld; ik haal hieruit dat de Palù juist positief staat voor verbetering van de relatie met Nederland , maar meer op zakelijk niveau. Dus er is geen sprake van tackelen van welke regering dan ook. Jij wilt Palù zwart maken bij het publiek.

  Verder vindt de Palù het alleen gek dat onze minister van Buitenlandse zaken, de heer Ramdin, Nederland napraat, door te wijzen op de gedeelde geschiedenis. De Palù vraagt zich terecht af welk gedeeld verleden wij met Nederland hebben, Nederland was de kolonisator, Suriname werd onderdrukt, Nederland hield plantages onder onmenselijk omstandigheden enz, lees dat stuk verder, en dan durf jij te suggereren dat de Palù haat zaait, man para express, leer eerst jouw geschiedenis kennen voordat je commentaar wilt leveren. Dat je zo reageert komt waarschijnlijk doordat Nederlanders met Surinaamse roots nu opkomen voor een gedeeld geschiedenis, is hun goed recht, de Nederlandse geschiedenis mbt Suriname moet herschreven worden, maar dit geldt niet voor de Republiek Suriname. Suriname heeft zijn eigen geschiedenis met heel veel verdriet die wij trots met ons dragen.

  Vraagje aan jouw: kan jij dan aangeven wat wij zo “broederlijk” met Nederland hebben gedeeld, doe een gok……

  Btw wanneer begint jouw geschiedenis voor of na de slavernij???

  Even een opmerking van mij: para express, de haat is nooit weg geweest, het is onder controle , het verleden is vergeven maar zal niet / never nooit VERGETEN worden, dit zijn wij aan onze voorouders levenslang verplicht. Dus Suriname kan met Nederland door een deur, zakelijk, maar zonder warmte.

  Beste para express, jij bent degene hier die haat zaait tussen Surinamers, maar ach dat zijn wij ondertussen van jouw gewend. Groetjes en hou je haaks (kom een beetje tot rust)
  gemodereerd

 62. Bouterse net als hoe de rechters jouw veroordeelt hebben voor die december moorden van 1982 zo gaat ze Hoefdraad ook veroordelen wegens diefstal jullie hebben Suriname totaal vernietigd moordenaar.
  gemodereerd

 63. Ik heb een paar van de fotos van deze mordenaar op papier geprint elke keer als ik naar de wc moet om te schijten gebruik ik er een paar wie volgt mij hahahahahha.


  Maak melding

 64. De nieuwe regering is goed bezig..maar te slap om deze criminelen op te laten pakken en te berechten en zo deze seniele criminele geldwolf de mond te snoeren.
  Dat is wel jammer.


  Maak melding

 65. Ik heb de interview van NDP gezien op apintie en ben eens met NDP uitleg.
  veel van de negatieve comments op waterkant zijn van santhoki look a like.
  Deze mensen hebben slechts één doel en dat is heerschappij van VHP en hun soort in alle onderdelen van Surinaamse samenleving. Ik ben er helemaal mee eens dat de NDP de afgelopen 5 jaar op een verdwaalspoor is beland door individuele NDPers die de boel hebben belazert zoals hoefdraad. De NDP heeft gelijk om te vragen aan de VHP wat hebben ze gedaan met de 4 miljard Dollard tussen 2000 tm 2010. De enige wat de haters op waterkant kunnen doen is schelden op Bouterse. Bouterse heeft gelijk het was een goede overdracht van de macht maar nu moet Santokhi het waar maken maar dat kan hij niet dus leidt hij de aandacht af door de NDP van alles de schuld te geven. Santhoki heeft zijn Vrouw in de RVC gestopt iets wat de statuten van staats olie verbied. Niet te vergeten Brunswijk die zijn broer als RVC staat olie plaats en nu als RVC bij energie bedrijf probeer te plaatsen. Brunswijk heeft zijn zoon als DC gemaakt en ik zie Santokhi niet optreden. Ik denk dat de ABOP de VHP in grote problemen zal brengen want ABOP weet als VJHP optreed betekent dit het einde van de coalitie en het einde Santokhi als president.
  gemodereerd

 66. @@Para Express, ik heb het gelezen en kan jou zeggen dat de partij Palu erg ONBETROUWBAAR is.

  @@RobG, Bouterse heeft in 10 jaar het land naar zijn verdoemenis gebracht. De bewijzen liegen er niet om.

  Als Boefdraad niets gedaan heeft, waarom is hij dan gevlucht????

  Deze regering zit pas, dus kun je ook niet gaan oordelen.

  Foei foei foei


  Maak melding

 67. Chan moet Bouta direct opsluiten, onder zijn supervisie zijn al deze misdaden tegen de Surinamers,en het land begaan. Bouta hoeft niets te verklaren, hij is een crimineel en zijn woorden zijn helemaal niets waard. Hij mag ze vrijpleiten, als hij voor 100% de schuld op zich neemt, als enige verantwoordelijke voor alle shit waar hij Suriname ingestort heeft.😮😣


  Maak melding

 68. RobG: destijds toe misiekaba die troela met tatto’s benoemd had als adviseur, heb ik je niet gehoord over diploma’s. Jullie ndp ers zijn het van elkaar gewend dat jullie weinig opleiding en scholing hebben gehad. Ook je debiele president had weinig opleiding genoten. Getuige zijn speeches die weinig inhoud en veel weg had van geblair.
  Mevrouw Santoki is van een andere orde dan hij gewend bent. Dit soort mensen kopen geen diploma’s maar halen het met vlag en wimpel.


  Maak melding

 69. ‘Chaotisch en onzeker’
  Hoe zou dat nu komen?!
  De MOORDENAAR (die volgens mij niemand minder is dan onze scribent RobG(oebbels) heeft anderhalve maand geleden nog USD 1.000.000.000 reserve voor ons achtergelaten en nu is er een schuld van USD 4.000.000.000


  Maak melding

 70. Pony 30 augustus 2020 At 17:29
  Para express, beste, heb je dat stuk goed gelezen,
  =
  =
  Pony groot deel van de comments op waterkant zijn van racistische hindoestanen en de slavernij geschiedenis is geen hindoestaanse geschiedenis en de waterkant namen die de hindoestanen aan nemen is om je op een dwaal spoor te brengen. Nederland heeft altijd geprobeerd om de slavernij geschiedenis de verkrachtingen, martelingen, executie te romantiseren. Sterker nog Nederland heeft nooit spijt betuigd voor de gruwelijk heden van de Nederlandse voorouders. Nederland noemt het de Nederlandse trots omdat ze trotst zijn op de gruwlijkdaden van hun voorouders. Nederland wil alleen praten over wat Nazi Duitsland Nederlands heeft aangedaan en hoe ze hebben geleden. Geen één afstammelingen van slaven voor ouders kan namens hun voorouders de excuses van Nederland accepteren want wij hebben niet geleden onder de gruwelijkheden. Alleen de voorouders die geleden hebben onder de slavernij kunnen de excuses accepteren. Wat wij afstammelingen kunnen zeggen tegen Nederlands is Oog om OOG Tand OM Tand, wij accepteren geen excuses. Wat sommige Indiërs betreft ze zijn altijd racistisch geweest tegen over de creolen en tot op heden zijn ze dat en wij moeten beseffen wie ons vrienden en vijanden zijn en we moeten afrekenen met onze vijanden voordat wij eindigen als onze voorouders.
  gemodereerd

 71. mica 30 augustus 2020 At 18:08

  Chan moet Bouta direct opsluiten, onder zijn supervisie zijn al deze misdaden tegen de Surinamers,en het land begaan.
  =
  =
  Jouw Retoriek klink heel mooi maar jou soort genoot president chan heeft de Ballen niet om zulke daden te verrichten. President Chan is een Mooie Prater en daar zal het altijd bij blijven. mocht jou President Chan het uit zijn hoofd halen om Bouterse te arresteren dan zullen wij gegarandeerd van zijn Kleine masala ballen kerrie ei maken.
  gemodereerd

 72. Deze spartelende walappa heeft het niet meer! Veroordeeld en in verzet gegaan wordt de datum voor de final zitting steeds verschoven. Hij kan niet vluchten omdat hij gesignaleerd staat en niet meer de bescherming geniet van het gestolen presidentieel gemak. Hij mag opgesloten worden voor de moorden maar men laat hem spartelen. Nu met v Trikt en Kromo in de bak spartelt hij nog veel erger want als hij binnen korte tijd net als Kromo en v Trikt wordt ingesloten voor dezelfde feiten, loopt hij de kans het geluk te hebben om de cel nooit meer levend te verlaten omdat hij dan voor 2 aparte zaken veroordeeld is.
  Hij is bang en vraagt zich dagelijks 24/7 af wanneer hij wordt opgehaald. Deze online massa metingen van de nationale duivelse partij orden gehouden om hem alsnog ff te laten shinen in een tot studio verbouwde achterkamer.
  Volgens mij was deze meeting niet gepland want ik had geen vooraankondigingen gehoord of gelezen(ik heb ook geen SM) maar hoorde ineens op de radio dat ze begonnen waren. Tijdens de zoveelste promotie van alubaba zijn zoo geweldige boek ben ik lekker in slaap gevallen het gaf rust om te weten dat ze op een traceerbare locatie zaten. Er klopte iets niet want er was een applaus machine en ik kreeg persoonlijk het gevoel dat ik naar een nieuw avontuur van de familie Soutendijk met hun poppenkat zat te kijken. De mic werd ook niet meer zo overdreven ontsmet. Dit was een eses sani misschien in aanloop tot een coup?
  Gewoon opsluiten die gasten en vergeten dat ze er zitten.


  Maak melding

 73. RobG 30 augustus 2020 At 15:42

  Het land verkeert in een complete chaos die alleen maar ergere vormen gast aannemen. De regering Santokhi is niet capabel om het land te besturen. De plannen die zij hebben is niets anders dan politieke zelfmoord. Er moet ook een onderzoek ingesteld worden naar de herkomst en waarde van de diploma’s van mevrouw Santokhi. De blunder die zij en haar man hebben begaan is van wereldniveau. De diploma’s van mevrouw Santokhi kunnen onmogelijk gedekt zijn met volwaardige academische opleidingen. De diploma’s zijn gekocht. Wat een boevenstreek.
  =
  =
  RobG
  Helemaal mee eens wat je schreef.
  Wat de diploma’s betreft kan ik je informeren, Brunswijk heeft zijn diploma via internet behaald en betaald en nu blijkt dat zijn behaalde diploma’s niet worden erkend door de minister van onderwijs in Amerika. Brunswijk diploma mag je als Toiletpapier beschouwen. Wat mevrouw santhokie aka mevrouw BARA betreft weten wij niet waar ze haar opleiding heeft gevolgd waarschijnlijk zelfde school als Brunswijk via internet en waar heeft zij stage heeft gelopen voor werk ervaring daar horen wij niks over.
  gemodereerd

 74. RobG
  Helemaal mee eens wat je schreef.
  Wat de diploma’s betreft kan ik je informeren, Brunswijk heeft zijn diploma via internet behaald en betaald en nu blijkt dat zijn behaalde diploma’s niet worden erkend door de minister van onderwijs in Amerika. Brunswijk diploma mag je als Toiletpapier beschouwen. Wat mevrouw santhokie aka mevrouw B A R A betreft weten wij niet waar ze haar opleiding heeft gevolgd waarschijnlijk zelfde school als Brunswijk via internet en waar heeft zij stage heeft gelopen voor werk ervaring daar horen wij niks over.
  gemodereerd

 75. DDB praat over SU als land waar de bevolkingsgroepen in werkelijke harmonie leven.

  Waar.. maar niet als het om politiek gaat..die 16 zetels zijn niet eens eerlijk verdiend

  Het deel dat achter hem aanloopt zijn profiteurs enz.

  Waarschuwing aan Pres.Santokhie met eerlijk bedtuur kom je verder en heb je Ronny niet nodig wel NPS.

  Aan jou de keus…pas op de mensen die jou bewieroken.


  Maak melding

 76. Odi Odi, jullie klagen en schelden terecht of on te recht; even een reminder, een opfrissertje , wie heeft de regering Bouterse toen aan de macht geholpen, was het in 2015 niet de VHP, abop en Doe die pres Bouterse aan de tweederde meerderheid heeft geholpen, Doe zat zelf in de regering. In 2010 zat de Abop, Pl en Bep in de regering Bouterse 1. Als de pg alle fraudeurs wilt aanklagen en voor de rechter dagen, dan moet hij tot 2000 gaan , iedereen oppakken en kaal plukken, IEDEREEN. Geen dubbele moraal “Quad licet Lovi non licet bovi”Groetjes
  gemodereerd

 77. Kan iemand vertellen waar de rest van de paarse reetkevers zijn?
  Pakiratigri, Luciën, Wayambo, Wendy, Damsco (hij is bekeerd) enz enz……

  Ze moeten hun Godfather hier steunen.


  Maak melding

 78. De NDP kan zich alvast voorbereiden op de regeermacht die zij weer in handen gaat krijgen. Het is een kwestie van tijd. De plannen die Santokhi met zijn regering heeft uitbedacht met backing van de Vereniging voor Economisten zullen funest uitpakken voor het land. Het wordt Santokhi zijn politieke dood tenzij hij elementen uit het beleid van de regering Bouterse overneemt. De adviezen die de Vereniging van Economisten aan Santokhi voorschrijft zijn wijsheden uit het boekje. Santokhi denkt dat hij met 20 zetels i.s.m. met Abop een vrijbrief heeft om bepaalde maatregelen door te zetten. De praktijk is echter weerbarstig en echt anders. De sociale media zal hem in deze helaas laten vallen als een baksteen.
  gemodereerd

 79. Maripa ko heeft gelijk
  Slapen jullie niet
  Hij wil het land overnemen met een coup
  Laat dat niet gebeuren
  gemodereerd

 80. Palu is een schaduw van ndp en is het altijd geweest. Die barbapapa advokaat is altijd paluer geweest en die riskeert ook gratis logies.
  Coor 2 dingen ben ik bang nl een nieuwe coup en de veiligheid van de PG. Ik vertrouw ndpers en paluers niet want hun lijflied is SCHIPPER MAG IK OVERVAREN JA OF NEE ze moorden zelfs hun eigen mensen uit om een plekje op het schip te krijgen.
  gemodereerd

 81. Ik ben het volledig eens met rob
  Santokhi gaat schijten, hij is aan het inventariseren waar en wat de halen is. daarom zijn toelages verlaagt zodat meer voor hem over blijft
  en jullie lopen zo achter hem aan het ravijn in
  gemodereerd

 82. @ Pony 30 augustus 2020 At 17:29

  Je zegt: “… dat zijn we van je gewend …”
  Ik vind het heel knap van jouw dat je iedereen op dit forum kent en wat hun mening is. Of bedoel je jouw prive clubje ?

  Vervolgens,
  waarom wordt er constant verwezen naar de slavernij ?
  Dit is puur een teken van zwakte om zelf niet de verantwoording te willen nemen voor de toekomst.
  Waarom wordt er niet gekeken vanaf de onafhankelijkheid ?
  Er worden pogingen gedaan om de relaties te verbeteren. Intussen wonen er in Nederland bijna net zoveel mensen met een relatie met Suriname als dat Suriname inwoners heeft. Suriname en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

  Het verleden valt niet te ontkennen en moet zeker niet verstopt worden.
  Maar beste Pony om verder te kunnen moet men het lef hebben om volwassen te worden. Hiermee bedoel ik het oude hoofdstuk afsluiten en de verantwoording nemen om een nieuw hoofdstuk te beginnen.
  Het is dubbelzinnig om te zeggen dat Ramdin weer een slaafse houding aanneemt. Z. E. Santokhi heeft eerder al gezegd dat het gaat om een gelijkwaardige relatie.
  Constant Nederland wijzen op het slavernijverleden is niet gelijkwaardig beste Pony. Inmiddels heeft Nederland al de zoveelste nieuwe regering na de slavernij, dus net als Suriname bestaat Nederland uit een compleet nieuwe generatie !

  Dus beste Pony,
  laten we kijken naar de handreikingen vanaf de onafhankelijkheid. Kijk eens naar bijvoorbeeld de uitwisselprogramma’s in het onderwijs.
  Laten wij kijken naar de nieuwe generatie. Laten wij het oude hoofdstuk niet op de repeat modus houden.
  Het oude blijven herhalen is geen ontwikkeling en is geen vooruitgang.
  Het leven gaat door.

  Ik ben het niet van je gewend maar ik hoop dat je het begrijpt.

  Krakti !


  Maak melding

 83. Boesskowtoe, Bouterse was militair, rang sergeant, Santhoki was politie inspecteur, rang commandant van een speciale politie unit en ook minister van Juspol. In mijn visie is een militair ongeschikt om een land te besturen, dat geldt evenzo voor een politie man, beide hebben een specifieke opleiding genoten, niet geschikt om een land te besturen , zeker niet een land in grote financiële crisis, veroorzaakt door een militair. BEIDEN ONGESCHIKT. Je ziet wat er van komt, een puinhoop in 10 jaren en nu voor de politie man alleen maar fout op fout, en zeg nu niet zoals al zijn volgers, hij zit er pas een maand. Zijn jullie vergeten wat hij ons toeriep; lieve mensen, volk van su.ik heb plannen plenty, kan de boel zo overnemen, ik beschik over 70 top adviseurs in binnen en buitenland , voor elke sector heb beleid op papier klaar liggen en ik ga een dreamteam formeren dat ndp haar vingers kan aflikken, weet je dat nog….. De groeten


  Maak melding

 84. Santokhi kan niets klaar maken. Ik kijk het nog even aan, ik wil hem zelf een jaar geven. Maar dan wil ik resultaten zien. Tot nu toe heeft hij niets bijzonders gepresteerd.
  Ik ben politiek neuktraal, daarom zeg ik niet direct opstappen dan zou ik niet neuktraal zijn
  ik zeg ook niet ik kijk wel over vijf jaar dan zou ik ook niet neuktraal zijn.
  Een jaar lijkt mij mooi
  Dus jochies en meissies van beide kampen en alle onafhankelijken daar moeten jullie het toch mee eens zijn
  Arlett, belastingontduiker jij toch ook


  Maak melding

 85. Het valt niet te ontkennen dat deze regering een beroerde start gemaakt heeft. Wat nog moet gebeuren is het terugdraaien van de benoemingen vanwege nepotisme. Dan is de weg vrij. Tot de dag van vandaag is het verwonderlijk dat deze regering nepotisme aanmoedigt. Deze regering werkt zichzelf het graf in op deze manier. Je hoeft niets te doen , gewoon op je schommelstoel gaan zitten met wat popcorn en Fernandes of een goed glas Parbo en naar Netflix Santokhi/Brunswijk kijken. Veel kijkplezier.

  Bouterse and comrades did it again. Het is verheugend te constateren dat Bouterse en kameraden niet voor hun verantwoordelijkheden weglopen. Zestien zetels vertegenwoordigt een mooi aantal. Additioneel, de gezinnen die bij de kiesgerechtigden horen. Dat zijn dus minderjarigen die niet konden stemmen maar wel begrepen dat papa en mama van de NDP houden. Die zullen dus ook in de voetsporen van hun ouders treden. NDP mag van entiteit veranderen ,het maakt waarlijk niet uit. De ideologie blijft gewaarborgd. We gaan samen uit en komen samen thuis. Vanwege de drukte verliezen we elkaar soms uit het oog. Na een gedegen zoektocht vinden we elkaar. We gaan ons afvragen hoe dat kwam ,maar we zijn allang blij elkaar gevonden te hebben.
  gemodereerd

 86. ” …
  Het is verheugend te constateren dat Bouterse en kameraden niet voor hun verantwoordelijkheden weglopen.
  … ”

  Hahaha

  Waar is Hoefdraad ?


  Maak melding

 87. NDP-leider Desi Bouterse heeft zaterdag tijdens een online vergadering van de partij gedreigd met het hermetisch afsluiten van Paramaribo als de regering de Nederlandse koning Willem-Alexander naar Suriname haalt.

  Goed dat p’tata niet reageert op zulke berichten.
  Ben benieuwd indien dezelfde Bouterse dit ook zou bezigen indien Trump naar Suriname zou komen.
  Ik denk dat Bouterse denkt nog macht te hebben maar zoals Rui Verveer in zijn shows zegt
  Pang Pang no habi tifie ma ai njang bana jazeker a bana sa e drijf tap watra.
  Wat een belachelijke opmerking. Bouterse wie denk je dat Suriname zou kunnen afsluiten? De bewakers van Ocer?
  Denk je een guerrilla oorlog te kunnen voeren? Wie zou je dan kunnen helpen? Want tijdens de jungle oorlog was je nergens want je liet die arme kleine man de jungle ingaan die werden verslagen door Bravo en zijn mannen.
  Een lafaard die niet eens durfde en de rivier indook om te vluchten


  Maak melding

 88. Beste para express, mooi geschreven , ben ik met je eens, nieuwe generaties nieuwe kansen. Waarom val je dan de Palù aan en beschuldig je Palù van haat zaaien, die zijn toch voor een relatie met Nederland, dat snap ik niet, lijkt in mijn ogen best tegenstrijdig. Btw waarom zouden wij niet meer over slavernij mogen praten, het is onlosmakelijk verbonden met ons leven, zoals het land Suriname, onze voorouders hebben ons nimmer verlaten, wij beschuldigen niemand direct als wij over slavernij praten, wij vragen niet om excuses, dat doen Nederlanders met Surinaamse roots, slavernij is onlosmakelijk verbonden met Suriname, misschien voel jij dat niet zo. Nederland kan haar zwart gerandte geschiedenis niet zomaar wegmoffelen. Dat ondertussen even veel “Surinamers” in Nederland wonen is geen argument om te zeggen dat de twee landen,Suriname en Nederland onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, dat wil Nederland graag horen.De Nederlanders met Surinaamse roots die hebben een onlosmakelijke band met hun oude moederland, maar niet het land Nederland. Wil Nederland een relatie aangaan op voet van gelijkheid, prima, welkom, we kunnen elkaar aanvullen. Trouwens je bent wel zeer selectief met je reactie. Groetjes( ik moet goed opletten met wat ik schrijf, die lange nek,Sabaku, heeft mij al eens van narcisme beschuldigt)


  Maak melding

 89. @ Pony 30 augustus 2020 At 22:07

  Begrijp jezelf wel wat je geschreven hebt ?

  Maar zoals ik al zei: ” Ik ben het niet van je gewend maar ik hoop dat je het begrijpt.”

  Krakti !


  Maak melding

 90. RobG
  10 jaar blunderen kan niet in 5 weken hersteld worden.Zeker niet als Bouterse en Co meer dan een beetje onrust hebben achter gelaten aan beloften en weg gemoffeld geld.

  Heb even geduld .

  @Pony ik kan u gedachte over Sergeant en Politie officier wel enigszins volgen.
  Een militair moet gezag aanvaarden en uitvoeren omdat twijfel fataal kan worden.
  Een politie man moet overwogen uitvoeren en geen beleid maken. Dat is aan politiek/ regering/ justitie.

  Het trieste wat nu gebeurd is dat er veel afleiding waardoor men het goede pad niet kan vinden. Brunswijk is te veel met zichzelf bezig, machtspolitiek aan het bedrijven en voor Bouterse een beïnvloedbare persoon die nu de regering gijzelt. Daar door lopen ze nu vast in een moeras wat Bouterse achter gelaten heeft.
  Hoe langer dit duurt des te meer obstructie er gaat komen.


  Maak melding

 91. Bouta, hou je kaulo bek. Je hebt geen recht van spreken maar zou aan de schandpaal moeten. Jij hebt het land naar de afgrond gebracht, zieke idioot. Chaos dat door jouw toedoen is ontstaan. Je hebt het land beroofd, verkracht, leeggezogen als een vampier, duivel, moordenaar, vuile paarse rat. Hou je bek en ga in een tehuis zitten. Geef al het gestolen geld terug aan het volk. Jouw schoonzoon Boefdraad is een grote dief en niet boeten voor die daden van hem. Doodstraf is van toepassing . Excellentie Santhoki wanneer wordt deze moordenaar opgepakt en opgesloten. Wanneer? Doe hier iets aan. Deze rat gaat weer een coupé plegen, of zorgt ervoor dat deze regering gaat vallen. Rotzak paarse vuile rioolrat. Duivel


  Maak melding

 92. Er zijn weer een paar die hier het hoogste woord hebben, te herkennen aan hun onsamenhangende commentaar. De kenmerkende Surinamer oftewel Schreeuwlelijkerds zonder ruggengraat. 40 jaar onderdrukking zonder tegengas of enige vorm van opstand, en nog steeds een podium voor de man om het volk te misleiden. Grappig!


  Maak melding

 93. Para express, je bent zeker geen afro Surinamer, geen affiniteit met slavernij, daarom kan je geen begrip opbrengen. Je hebt absoluut gelijk, over dit onderwerp valt van mijn kant niet te marchanderen, sorry bro. Laten wij over gaan tot de orde van de dag en het maar weer over de hedendaagse politiek in Su hebben, groetjes


  Maak melding

 94. Klacht indienen by pg voor bedreiging door bouterse.
  Als Santhoki regering valt en bouterse overneemt gaan de cash, computers en autos weer op de ministeries verschijnen? Me mars. De 500 miljoen inkomsten verdwijnt dan ook.En dan vlugten de boeven het land uit. Het hongerige volk wil ze dan opeten.


  Maak melding

 95. @jojo, deze regering is niet geschikt voor Suriname. Op politiek gebied, op economisch gebied op covid bestrijdingsgebied gaat het mis. Geef dat maar toe. Er komt niets van de grond. Het merendeel van de ministers is van lichtgewicht. Het land zit aan de vooravond van een landelijke covid uitbraak.

  De voorzienigheid van de regering Bouterse heeft het mogelijk gemaakt dat Ziekenhuis Wanica is neergezet. Dit ziekenhuis kost geld. Suriname heeft een groot deel zelf moeten opbrengen. Jullie denken nog steeds dat alles gratis te krijgen is.

  Voorheen konden Santokhi en Venetiaan profiteren van de Nederlandse ontwikkelingsgelden. Die gelden zijn op. Nu moet Santokhi tonen wat hij kan zonder de Nederlandse steun. De vorige regering had geen Nederlandse ontwikkelingsgelden tot haar beschikking. Men moest het doen met de inkomsten uit goud en olie. Deze bleken op een gegeven moment niet stabiel te zijn. Last Santokhi nu zien tot wat hij in staat is.


  Maak melding

 96. Ik ben niet geinteresseerd in dat leugenachtig gelul van bouta en de rest v.d vervloekte paarse bende.
  gemodereerd

 97. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.

  Desiré Delano Bouterse en zijn bedreigingen, wie is nu de echte verrader van het land? De man is in paniek en wordt hoe langer hij een podium krijgt voor deze nonsens een steeds groter gevaar voor de Grondwet van Suriname. De man is een machtswellusteling en wil zich nog steeds met het land bemoeien. Een grotere narcist dan Bouterse bestaat er niet. Zijn dreigement om Paramaribo hermetisch af te sluiten is ronduit belachelijk en moet door de huidige leiding van het land met gepaste acties beantwoord worden.

  Ook de andere sprekers proberen een wig te veroorzaken tussen de etnische groepen in de samenleving. Was het niet de NDP die het over jap japi en kes kesi had tijdens een meeting?

  De NDP gaat nu over alles het tegendeel willen bewijzen, maar het volk weet inmiddels dat ze met de NDP een criminele organisatie in huis hebben binnen gehaald.

  Volk van Suriname, geef deze nieuwe regering een kans om zich te bewijzen. Het komt echt wel goed met Suriname.


  Maak melding

 98. @Robg,

  GRAAIERS Bouterse/Adhin hebben alles met leningen moeten doen die ze nooit hebben terug betaald. Eerst hebben ze de staatskas leeggeroofd en daarna leningen afgesloten.

  Je doet net alsof jij de administratie deed voor deze boeven. Of liep jij iedere keer naar de pinautomaat om geld te pinnen voor Kabouter en co? Als alles zo transparant is volgens jou waarom is je schoonzoon dan op de vlucht? Hij was de grootste crimineel die de wacht ging houden bij de staatskas.


  Maak melding

 99. Venetiaan had gelijk. Bouterse zal nu overal zijn smoel insteken om Boefdraad en de andere paarse ratten te verdedigen. Deze moordenaar moet opgesloten worden. Bankrekeningen blokkeren en al het gestolen geld moet terug in staatskas. Foefoe roe dagoe beest.


  Maak melding

 100. Tip: Pak ddb op voor bv opruien en vluchtgevaar wedden dat boefdraad dan spontaan opduikt?
  Pak fist lady op voor het misbruiken van donatiegelden(wakapasi/Inkemotjodang) en boefdraad komt uit zijn schuilplaats
  No mek grap jere want zulke gasten zijn in staat om een grafkelder op 1 van de vele begraafplaatsen om te bouwen tot luxe bunker en dagelijks voorzien te worden van hun natje en droogje door acterende nabestaanden. Zoals jullie weten gaan ze over lijken. A sa deh wang mooi sani als boeffie gedurende de lockdownuren gesnapt wordt als hij een luchtje schept.


  Maak melding

 101. RobG 31 augustus 2020 At 00:08
  @jojo, deze regering is niet geschikt voor Suriname. Op politiek gebied, op economisch gebied op covid bestrijdingsgebied gaat het mis.

  RobG
  Alweer een opmerking van niets. Hou deze voor jezelf want je maakt je vreselijk ongelofelijk op deze site.
  Als het misgaat op de gebieden die je benoemd dan moet je dit kunnen staven met weerlegging van feiten.

  RobG
  Dat je als pseudo econoom niet alles snapt waardoor je aangeeft dat het mis gaat op economisch gebied.
  RobG dit is je niet kwalijk te nemen want je snapt de meest simpele economische wetmatigheden niet

  Dat je nu alweer aangeeft Covid-19 deskundige te zijn door aan te geven dat het hier misgaat
  RobG ook dat is je niet kwalijk te nemen want ook op dit gebied ben je geen deskundige maar meer nog deskundige in het “horen zeggen”

  Dat je wederom als pseudo politicoloog aangeeft dat het op politiek niveau misgaat ja RobG dat neem ik je kwalijk omdat je de huidige en de vorige regering naast elkaar kunt zetten en vergelijken wie en wat in 10 jaar en minder dan 2 maanden iets heeft bereikt.
  RobG
  Benoem de reden waarom deze regering politiek niet geschikt is en t.o.v. welke regering je dit zegt aan te tonen.
  RobG
  Ik denk dat je dan zakt door de grond ant je begeeft je op drijfzand

  RobG
  De vorige regering had geen Nederlandse ontwikkelingsgelden tot haar beschikking. Men moest het doen met de inkomsten uit goud en olie.

  Maar ze hadden wel een volle spaarpot meegekregen van de regering voor hun aantreden en al het geld dat ze hebben geleend door de plee hebben gespoeld (gestolen / verbrast / aan niets zeggende zaken uitgegeven


  Maak melding

 102. Pony 30 augustus 2020 At 23:35

  ” …
  Para express, je bent zeker geen afro Surinamer, geen affiniteit met slavernij, daarom kan je geen begrip opbrengen. 
  … ”

  Ik wil toch hierop reageren en niet speciaal op jou gericht Pony, meer in het algemeen.

  Deze opmerking kan door meerdere mensen gemaakt worden. Sterker nog dit soort opmerkingen worden vaker gemaakt.

  Deze opmerking zoekt al aanleiding om te discrimineren. Want de persoon is anders en heeft dus geen begrip. Er wordt hier dus al onderscheid gemaakt. Maar op basis waarvan ?

  Of ik een afro ben of niet is niet belangrijk. Ik ben mens en ik geef mijn mening over wat ik rechtvaardig vind of juist niet. Men kan niet zeggen dat ik geen begrip heb voor de afro Surinamer, want hoe vaak heb ik niet gezegd dat a Buskondre pipel betere waarden en normen hebben dan het NDP-volk ?
  Ik zeg ook niet dat slavernij in de doofpot moet verdwijnen. Maar laat dat niet de boventoon zijn.
  Trouwens kijk eens hoeveel witte Europeanen en witte Amerikanen voorop lopen in de strijd tegen racisme.
  Ook straks weer bij de zwarte pieten discussie, zie ook de autochtone witte Nederlanders die meestrijden.

  Sommige mensen moeten durven uit hun slachtofferrol te komen en verantwoording te nemen over hun eigen ontwikkeling.
  Kijk eens naar Obama, de bekende afro artiesten en topsporters en muziektalenten. Zij hebben de slachtofferrol niet geaccepteerd en zijn met hun talenten aan de slag gegaan. Zij zijn nu idolen van ook witte mensen geworden.

  Kan dit de orde van een nieuwe dag zijn ?

  Krakti !


  Maak melding

 103. Beste para express, laatste opmerking, ik zit niet in een slachtoffer rol, ik heb het bijna nooit over slavernij, ik sta volledig open in de wereld. Maar omdat jij over een gedeeld geschiedenis met Nederland begon, daarom heb ik mijn positie kenbaar gemaakt in antwoord op jouw reactie over dat stuk in starnieuws van de Palù. Op dit punt heb ik met jouw geen gedeeld verleden, je hoeft het niet met mijn standpunt eens te zijn, maar ik mag toch van jouw verwachten ,dat je mij niet in een slachtoffer plaatst. Trouwens wat is er zo negatief aan, de slachtoffer rol, aannemen. Groetjes


  Maak melding

 104. ” …
  @ Pony 31 augustus 2020 At 09:39

  Beste para express, laatste opmerking, ik zit niet in een slachtoffer rol, 
  … ”

  Voel je niet aangesproken of aangevallen. Probeer mijn eerste zin te begrijpen.

  Succes. En een fijne dag !


  Maak melding

 105. Para express, En medeforummers een vraagje: waarom zitten jullie nog steeds in de slachtoffer rol, jullie lopen elke dag af te geven op het desastreuse gevoerde beleid van de regering Bouterse, kappen ermee. Laten wij aller eerst de krachten bundelen tegen COVID-19 en daarna misschien een ietsje pietsje gaan samen werken aan een prachtige toekomst voor Suriname. Laat de Pg zijn werk doen en de regering moet doen wat zij hoort te doen, werken voor alle Surinamers. Groetjes


  Maak melding

 106. Beste RobG
  Deze regering heeft meer reuring en transparantie gebracht dan 10 jaar daarvoor.

  Met betrekking tot COVID verwijs ik naar het gedrag van de NDP rondom de verkiezingen en wie de eerste doden waren die met naam bekend werden.

  Beste RobG er was geen Covid plan toen er overgenomen werd.

  Wanica zieken huis is een blunder die nu bij toeval een positief effect heeft.
  Zonder COVID zou het nu nog leeg zijn en niet bemenst zijn omdat er geen plan was anders dan een verkiezingsstunt.

  De eigen middelen van SRD 200.000.000 komen aardig overeen met de zogenaamde gift van SRD 27.000.000 welke feitelijk een lening bleek te zijn.

  Kijkt u even terug wat voor lichtgewichten er de afgelopen 10 jaar geshuffeld zijn en wat het niveau was toe er afgetreden werd.
  Adhin die het verdwijnen van $ 200.000.000 uit de reserves vertaalt naar basis goederen.
  Parmessar die een Volkswagen SUW regelt voor zich zelf maar de export naar de EU van groente etc. volledig de mist ik liet lopen.
  Boefdraad die Oppenheimer opgelicht heeft met de 2de oppenheimer obiglatie en op het laatste moment alle geritsel omgezet heeft naar een schuld bij de CBvS van SRD 8.500.000.000 tegen een veel hogere rente als de SRD 2.500.000.000 monetaire financiering na de verkiezingen van 2015.

  Beste RobG er worden fouten gemaakt. Dat heeft te maken met ervaring en de enorme druk die er na de overname ontstond toen het rookgordijn van de overname optrok en Boefdraad verdwenen bleek.
  Ik ga voor zijn gezondheid vrezen.


  Maak melding

 107. Para express

  Discriminatie als men het racisme wil noemen is van alle tijden en zal pas uitgeroeid zijn als zij als mensen anders zijn aanvaarden.

  Schelde doet geen pijn tenzij men zich pijn laat doen.

  Laat een (White, Yellow, Orange, Black) Supramist oid zeggen wat ze willen. Als je gevoel van eigenwaarde dat de juiste plaats geeft heeft het geen effect.
  Veel mensen zijn helaas niet instaat om manieren van communiceren goed te vertalen. Veel mensen verheven zich op basis van eigenschappen die daar geen basis voor zijn maar ze weten nu eenmaal niet beter. Ze zijn bang voor de ondergang van hun wereld terwijl de wereld evolueert en erger explodeert omdat we elkaar niet kunnen of willen begrijpen.

  Het probleem is helaas gebrek aan kennis en attitude. Slavernij is het gevolg van winnaar takes all. Formeel is in veel landen pas 30 jaar geleden salvernij afgeschaft (denk aan Mauretanie). In de documentaire de Slavernij kwam Roue Verveer op plaatsen waar men die afschaffing betreurde. Onze smartphones zouden er niet zijn zonder slavernij.

  laten we proberen een genuanceerder beeld te creeren.

  Ik vind, net als Pony, bewust wording belangerijk. Dan pas kan men de slachtoffer rol verlaten.
  Hoe Obama John Lewis eerde op zijn begrafenis was veel zeggend. Er is een lange weg te gaan niet omdat de mensen niet willen maar omdat we elkaar niet begrijpen.


  Maak melding

 108. Ik ben die ik ben en buiten mij is er geen ander, dus er is niemand die gelijk is als ik of als jij. Ieder mens is uniek en ieder mens verdient respect voor zijn of haar uniekheid. De een kan uniek zijn in intelligentie, de ander in emotie of in spiritualiteit, gezamenlijk vormen deze unieke mensen een eenheid om een kar te stoten of te trekken, elkaar te voeden te kleden, te scholen en een land te besturen. Zonder deze uniekheid in jezelf te ontdekken, zal je het nooit in een ander kunnen zien, de grootste kracht van deze uniekheid is ook samenhorigheid en dat is Liefde.
  Liefde lijdt lang en is vriendelijk; liefde is niet jaloers; liefde paradeert zichzelf niet, is niet [b] opgeblazen; 5 gedraagt zich niet grof, zoekt het zichzelf niet, wordt niet geërgerd, [c] denkt geen kwaad; 6 verheugt zich niet in ongerechtigheid, maar verheugt zich in de waarheid; 7 draagt alle dingen, gelooft alle dingen, hoopt alle dingen, verdraagt alle dingen.
  corinthians 13


  Maak melding

 109. Die mevrouw heeft gelijk. Het begin een racistische zooitje in Suriname te worden. Waterkant is vol mee met zulke idioten. Ik heb medelijden met Suriname. Het is een gezegend land , maar sommige Surinamers zijn gewoon racistische honden. Schop alle racisten het land uit en al die racisten in Nederland moeten in Nederland blijven, Zelf in Nederland stemmen deze klootzakken voor de PVV. Oprotten met ze… Dan pas wordt Suriname een mooi land. Chan en Brunsie doe iets er aan anders is het over een paar jaar klaar met jullie.


  Maak melding

 110. Kondre Mang 30 augustus 2020 At 17:56
  ….” Ik denk dat de ABOP de VHP in grote problemen zal brengen want ABOP weet als VJHP optreed betekent dit het einde van de coalitie en het einde Santokhi als president.
  **********************************************************

  Kondre Mang …. de heer Santokhi is als president …. GEKOZEN …. voor 5 jaar !!!!!!!!!!!
  De president treedt af na nieuwe verkiezingen … OF … het parlement moet met tweederde meerderheid de president wegstemmen … dus … wat de positie van de president betreft … droom lekker verder !!!!!!!
  gemodereerd

 111. Nog steeds geen nieuwe datum voor de rechtzaak, uitstel, uitstel, en afstel. Alleen vanwege de besmetting destijds van maar liefst twee parketwachten. Liggen die dan toch zeker op de intensive care want het duurt. Of zijn er helemaal geen rechtzaken meer in het land. Tijdens elke lockdown krijgt het volk te maken met impopulaire maatregelen die juist de middenklas raakt die het land moeten opbouwen. Nog geen gestolen auto teruggehaald kennelijk want er worden dure auto’s gehuurd. Eigen auto’s kan kennelijk niet. Ter vergelijking, in Nederland gaan veel parlementariër gewoon met het openbaar vervoer of op de fiets naar het werk. Dus dat is een nogal groot verschil. En de Cambio’s blijven gewoon de dienst uitmaken dus zal het zwarte geld eerdaags weer eerder vloeien dan de olie.


  Maak melding

 112. RobG … over diploma’s … degrees … van mevr. Santokhi gesproken …. WHAT ABOUT YOU …
  je bent en blijft dat MISLUKT PRODUCT van de Spinazie Universiteit. Je veronderstelt econoom te zijn … jawel … BOMBERE ECONOOM !!!!!!

  By the way ….. heb je weer een nieuwe nick-name ….. Kondre Mang !!!!!!!!!!
  gemodereerd

 113. Ik wacht op de ingezonden stukken van de vakbekwame suri-journalisten. Ik noem geen namen, lapje, nasty, franche pane etc.
  Wat bedoeld bouta met hermitisch afsluiten?
  Waarom valt hij over onze Koning?
  Wat zijn de gemaakte afspraken, die in zijn brein circuleren? Etc.
  I.p.v. boycot dagblad suri, doe eens een keer jullie werk mevr de nieuwe directrice. In NIS had je alle gelegenheid om die microfoon onder President Santokhi te pushen, dus nu op naar Leonsberg.


  Maak melding

 114. @Esmerald

  Wat Bouterse hiermee bedoeld, weten de meesten van ons niet.
  Maar als men iets hermetisch afsluit, wil dat zeggen potdicht afsluiten.
  Je kan niet eruit of erin.
  Hermetisch wordt ook in verband gebracht met woorden zoals luchtdicht, mysterieus, geheimzinnig, duidternis en nog veel meer.


  Maak melding

 115. Bouterse je hebt geen andere keus dan het opnemen voor de roversbende
  van jouw partij de NDP.Jij bent de grootste uit de partij want het land is failliet
  gegaan onder jouw leiding leeg hoofd.Je hebt alleen maar verstand van wapens
  om te doden idioot.
  gemodereerd

 116. @AHE

  Je hebt me verkeerd begrepen.
  Waarom ik gezeg heb dat de meesten van ons niet weten wat Bouterse hiermee bedoeld.
  Is niet om mensen te kwetsen.
  Bouterse heeft gezegd: hij zal de stad hermetisch afsluiten.
  Wel nu.
  Wij als samenleving die niet binnen zijn kringen behoren, kunnen wij aangeven op welke manier hij dat gaat doen?

  Dus om duidelijker te zijn moet ik aangeven, dat wij niet weten op welk manier hij dat gaat doen.
  Ik heb de betekenis gegeven, maar niet met de bedoeling , dat ik wijzer ben dan anderen.
  Om de samenleving waakzaam te maken voor deze man.
  We zeggen dat we niet meer in jaren tachtig leven, maar een couppleger is tot alles in staat.
  Als mijn reactie kwetsend is over is gekomen, dan bied ik mijn verontschuldiging hierover.
  Als de vraag van Esmerald sarcastisch was bedoeld, dan geef ik toe , dat ik haar niet heb begrepen.


  Maak melding

 117. Het is echt opmerkelijk.
  Zodra ze in de oppositie zitten, weten ze precies hoe het moet.
  Zodra ze aan de macht komen, rotzooien ze maar wat.
  Tot juli heeft de NDP flink gerotzooid. Nu ineens weten ze wel hoe het allemaal moet.


  Maak melding

 118. @RobG

  ik heb het boek met verworven heden gevonden het staat op de de regeringswebsite.

  Er staan MOU’s in, niet eens geplande projecten, gedroomde projecten, intenties etc.
  Het is pure fantasie waar in deze mensen leven en geleefd hebben.


  Maak melding

 119. Mul, bij Bouterse heeft het 10 jaar geduurd om hem weg te krijgen, bij Santhoki ( als hij zich niet beter gedraagt) hebben wij op z’n minst 10 jaren te gaan, maar hij zal wel een schop onder zijn kont krijgen. Btw niet te vroeg juigen, het volk kan hem onder felle protes acties naar huis sturen.


  Maak melding

 120. Robin zullen wij jouw ook meteen maar negeren en esmeralda ook. Wat goedkoop om zo te reageren op iemands bijdrage op waterkant, je hoeft niet altijd mee eens te zijn, maar wees dan op z’n minst sportief. Je bent verplicht te lezen en te reageren.
  gemodereerd

 121. Oeps @FREE, klopt wat @AHE schrijft, hij kent mij iets langer.
  Klopt ook wat jij zegt, niemand weet exact in welke context we dit moeten plaatsen.

  Is bedoeld als een trigger.


  Maak melding

 122. Pony je begint steeds meer te lijken op een ndp’er. Jammer, ik had gehoopt eindelijk een neutrale hier te mogen zien
  Misschien vergis ik mij, maar als je naar je reacties kijkt dan zie ik een tendens


  Maak melding

 123. Esmerald,

  “waarom valt hij over onze koning”,

  ONZE koning, sinds wanneer moeten Surinamers rekening houden met de Nederlandse koning, ja de Nederlanders met Surinaamse roots wel ja. Maar niet de Suri’s in Suriname. Als de ndp hem niet wil hebben in Su dan is dat toch hun goed recht of moeten we met z’n allen in de houding springen of buiging maken. Esmerald bemoei je maar lekker met Nederland, vergeet Suriname.


  Maak melding

 124. Wim, nee hoor, ik ben geen ndper, geen vhper , geen npser en ook geen pl. Ik ben gewoon een verontruste Surinamer. Ik probeer te reageren op het geen zich afspeelt in Su. Soms zul je het idee hebben dat ik partijdig ben en soms weer niet, het hangt er vanaf hoe ik tegenover een bepaalde thema sta ongeacht van welke partij dan ook. Als ik Bouterse een klootzak vindt , om het een beetje ruw te zeggen,dan zal ik dat zeggen geldt ook voor Brunswijk, Santhoki of wie dan ook. Doen ze iets goeds dan zal ik dat ook zeggen. Maar als je selectief mijn stukjes leest, dus niet mijn reactie op andere artikelen,
  ja, dan kan ik mij voorstellen dat jouw beeld van mij vertroebeld. Je moet mijn reacties over de andere artikelen die waterkant selecteert ook maar gaan lezen. Tevreden!!!


  Maak melding

 125. Wim, ook kan ik het soms niet laten een opmerking te maken op iemands reactie hier op waterkant ongeacht van welke partij hij of zij is.

  Robin, ik bedoel, je bent niet verplicht te lezen etc…….


  Maak melding

 126. @Esmerald
  @AHE

  Ik ben jullie dankbaar , dat jullie mij hebben begrepen.
  De bedreiging die Bouterse heeft geuit , heeft me teruggebracht naar het verleden.

  Hij had Cyril Daal gezegd dat hij hem contant zou betalen.
  De resutaat van deze bedreiging is
  namelijk, dat Cyril Daal ook tot de groep behoort van de 8 decembermoorden van 1982.
  Persoonlijk ben ik niet bang voor hem en ook vele anderen in de samenleving.
  Maar dat we niet bang voor hem zijn, geef ons niet de garantie dat Bouterse niet in staat zou zijn om weer iets wreed te doen.
  Deze man is niet te vertrouwen.
  De huidige regering moet lering trekken uit wat vroeger is gebeurd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.