Regionaal Ziekenhuis Wanica presenteert eerste ambulancefiets

16
Regionaal Ziekenhuis Wanica presenteert eerste ambulancefiets

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) heeft vandaag haar eerste ambulancefiets gepresenteerd. Het ziekenhuis laat weten dat zij ook aan innovatieve oplossingen werkt om goede zorg aan te kunnen bieden.

Het RZW is deze week begonnen met het opzetten van een tweede COVID-19 isolatietent nabij het ziekenhuis. Omdat het aantal coronagevallen in Suriname toeneemt en de huidige faciliteiten onder druk staan moest men ertoe overgaan deze tweede extra faciliteit op te zetten.

De isolatietent is bedoeld voor mensen die besmet zijn met het coronavirus, maar minder ziek zijn dan mensen die ziekenhuis zorg nodig hebben. Vrijdagavond werd gemeld dat het afgelopen 24 uur 55 nieuwe besmettingen zijn genoteerd en 31 personen genezen zijn verklaard.

16 REACTIES

 1. Dus de onze ambtenaren en ministers rijden in brand new prado met allerlei dure bewaking en de hulpverleners die mensen levens moeten redden die moeten het doen met een fiets… Een scooter of crossmotor kan ik nog begrijpen, maar een fiets!?


  Maak melding

 2. @Hongkongfree

  Heel eens
  Vraag ze om in een vitz te rijden of wie bereid is om zijn/ haar salararis te laten verlagen zullen we werkelijk zien wie van het land houdt of niet.


  Maak melding

 3. Ook aan vele van de artsen
  Ze moeten hun screenen en niet selecteren , want het lijkt erop of ze om Isuzu of is het prado of trunda en al die soorten auto’s en een hoge salaris zogenaamd ervoor kiezen om arts te worden.
  Maar wel de goede niet nagesproken hoor , want je hebt wel degenen die gevoelens hebben voor het werk dat ze doen.


  Maak melding

 4. Als mensen medische hulp nodig hebben, moeten ambulance met verplegend personeel er zo snel
  mogelijk bij zijn.

  Een fiets als vervoersmiddel kan ondanks zijn snelheid veel te laat zijn.

  Het is voor het eerst dat ik van ambulancefiets hoor en zie. Hopelijk dat men dit mem het evalueert na 3, 6 mdn, 1 jaar en de bevindingen ook kenbaar maakt. Ook de seizoenen in meenemen, zware regenseizoen, straten onder water, snelheid door het water en op/ de tijd bij mensen in nood is.

  In de 21 ste eeuw doet wat ik nu in hier zie mij denken aan de prehistorische stenen tijdperk.


  Maak melding

 5. hallo z h directie – stafleden…
  weten jullie wel met wat jullie bezig zijn..

  hoelang duurt het om met de fiets, hoe snel dan ook te komen op plaats van bestemming, waar de patiënt ligt op straat of huis..

  kennen jullie wel de omstandigheden op de weg …
  wat denk u van regen onweer tijdens de rit op de fiets… hebben de weg gebruikers auto’s wel rekening gehouden met het fiets verkeer..

  je moet binnen de snelste tijd bij de patiënt kunnen komen,, ja…

  waarom niet een motor fiets ambulance , wat ook in het buitenland gebruikelijk is…

  nogmaals in s me is men niet zo fiets vriendelijk in het verkeer. denk ook vooral bij regen onweer,,, dan komt die persoon nooit aan bij de patiënt..

  maar U bent deskundig genoeg, juist opleiding gehad, dus U weet natuurlijk beter..

  succes..
  gemodereerd

 6. Gelijk heb je passant en dan te bedenken dat de fietspaden in Suriname ook auto’s en bussen op rijden. Ik wil positief zijn maar in het artikel kan ik niet terug vinden voor welke buurt en gevallen zij ingezet worden. Maar blij dat er aan mogelijkheden bedacht worden.


  Maak melding

 7. In Amsterdam rijden deze fietsen tijdens evenementen rond. Bij drukte op de grachten zijn ze eerder ter plekke dan de ambulance, dus kunnen zij sneller eerste hulp verlenen. Er zijn toch ook politie fietsen.


  Maak melding

 8. Dan laat je toch in Amsterdam behandelen aan je blindedarm of xo als alles daar zo veel beter is dan hier. Deze fietsen zijn meer dan welkom.
  gemodereerd

 9. een ernstige zieke kan nu voortaan gewoon achterop worden meegenomen. dat ze daar in Nederland nooit op zijn gekomen. toch wel zeer slim volk, die Surinamers.
  gemodereerd

 10. Bouterse, hoefdraad, Abraham’s. Jullie liefde voor Suriname kan je tonen door je geld af te staan. Kijken of jullie ook hart voor Suriname hebben.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.