Politie schiet op DNV’er bij vluchtpoging

17
Politie schiet vluchtende DNV'er neer

Een lid van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) in Suriname, is vrijdagavond door een politiekogel geraakt. Dit gebeurde nadat de 45-jarige man genaamd André W. probeerde te vluchten, toen hij op het politiebureau zat vanwege bedreiging.

De politie kreeg in de late avond van vrijdag 28 augustus een melding, dat een man een vrouw met de dood bedreigde op een woonadres binnen hun werkresort en dat hij gewapend was met een vuurwapen. Dat buurtbewoners erbij gingen staan waardoor de vrouw kans zag weg te rennen. Voorts dat zij zich in haar woning verschanste.

De politie trof André op het woonadres aan. Hij werd aangehouden voor bedreiging met een misdrijf en ter voorgeleiding overgebracht naar het politie bureau meldt de Surinaamse politie. Op een gegeven moment vluchtte de verdachte André uit het bureau sprong in zijn auto en reed met een vaart weg. De politie schoot gericht op het voertuig maar André wist weg te komen.

Na enige tijd meldde hij zich aan op het bureau met een schotverwonding in zijn been. Om 01.50u was een ambulance ter plekke (foto) om hem af te voeren naar de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis, alwaar hij ter verpleging is opgenomen.

Bij zijn aanhouding had de man twee vuurwapens bij zich waaronder een machinepistool, vermoedelijk een FN P90. Dit soort wapens wordt internationaal veel gebruikt bij veiligheidsdiensten:

17 REACTIES

 1. Deze idioten mogen niet werken bij de Veiligheidsdiensten. Je bedreigt jouw buren en als klap op de vuurpijl probeer je daarna het politiebureau te ontvluchten.

  Deze mafkees had ook nog een machinegeweer bij zich. Het moet echt niet gekker worden daar in Su
  gemodereerd

 2. Ik lees t nieuws van Su iets minder. Vrij gevochten boel. Men doet maar. Jammer voor mijn swietie sranang. Idioten zijn het, dit soort typen.
  gemodereerd

 3. Zeker een ndp’r.
  Zo moet de politie met de grootste regelmaat de roversbenden en boevenbenden uitschakelen. Op dit moment gebeurt dat te weinig.
  gemodereerd

 4. Bij de DNV moet een BEZEM doorheen … opruimen die bende !!!!
  Is DOEWET { soso boto } nog steeds directeur van het nietszeggende instituut !!!!
  Opdoeken dat … DING … bespaart duizenden dan wel miljoenen SRD’s op jaarbasis !!!!!
  gemodereerd

 5. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Politie schiet DNV’er neer bij vluchtpoging.
  Bij zijn aanhouding had de man een machinepistool, vermoedelijk een FN P90 bij zich.
  Dit soort wapens wordt internationaal veel gebruikt bij veiligheidsdiensten:

  Maar ook door CRIMINELEN.
  Onder welk ministerie valt DNV in Suriname?

  Deze gasten zijn de afgelopen 10 jaar ook veel in het nieuws geweest.
  En als ik naar het type (vuurwapen) (machinepistool) kijk, dan zullen er ook veel in omloop zijn in Suriname.

  Deze (DNV’er) zal onmiddellijk ontslagen moeten worden.

  Er zal op korte termijn ook een reorganisatie bij de (DNV) plaats moeten vinden.
  Dit is ook de reden dat de (DNV) volledig wordt doorgelicht.


  Maak melding

 6. Ook deze dienst moet doorgelicht worden. Er zitten personen bij die psychische klachten hebben, maar deze verzwijgen om hun baan te kunnen behouden. Velen lopen met een trauma rond en zijn nota bene gewapend. Als er iets bij hen knakt dan kan het goed mis gaan.
  Gaarne doorlichten van deze dienst.


  Maak melding

 7. Suriname probeert in bijna alles de USA te kopiëren. Ga maar na; er is een First Lady, er worden meetings georganiseerd, er wordt, tijdens de verkiezingen, met vuil gesmeten, een Amerikaanse econoom moest de landverrader en zwarte kolonisator Hoefdraad van adviezen voorzien …. en ook de DNV heeft veel weg van een instantie die in het leven geroepen is om het volk te traineren.
  gemodereerd

 8. Inventariseren al die actieve DNVers zou ik zeggen na de uitspraken van de vorige hoofdbestuurder van het land zie starnieuws (…..Just try me. Please, don’t try me”. ) Het wordt tijd dat deze crimineel eindelijk wordt opgeborgen want op zijn oude uitgerangeerde dag trekt hij nog steeds heel trots een te grote broek aan.Suriname is nl weer van ons allemaal en niet van 1 of 2 psychopaten.


  Maak melding

 9. Dit wapen is een zogenaamde assault weapon. Heb de beelden bekeken. 50 stuks patronen in een houder is niet e malligheid.
  Is een DNV’er ook 24 uur is dienst? Waarom mag hij met zijn wapen in de auto meenemen? Als dit wapen in handen valt van criminelen, trouwens dat zullen ze reeds hebben, wat staat Suriname dan te wachten met al dei cocaine smokkelaars die hun waar verdedigen / beschermen

  Ook deze tak van de overheid doorlichten en actie ondernemen


  Maak melding

 10. @Franco. Sterker nog het hele land moet doorgelicht worden. Top-down en bottem-up. Gezagsdragers houden zich niet aan regels (statuten RVC worden genegeerd) verkeersregels overtreden, diefstal, staatskas leegroven , noem maar op. De vraag is wie zal het doen als je zelf in deze maatschappij gevormd bent weet je niet beter. Her opvoedings kampen is wellicht een alternatief, want zo komen wij er niet.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.