Minister Nurmohamed zet ontheven ambtenaren weer in

17
Minister Nurmohamed zet ontheven ambtenaren weer in
Minister Riad Nurmohamed en John Landsdorf, die weer aan de slag mag op het ministerie van Openbare Werken. (Foto: OW)

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW), zal alle ambtenaren die op de loonlijst staan en thuisblijven, wederom inzetten. Het gaat om ambtenaren die onder het mom van gewijzigde beleidsinzichten jaren ontlast waren uit hun taken. Hij heeft donderdag op het hoofdkantoor van OW, de eerste groep van 3 personen gerehabiliteerd.

Nurmohamed zei dat hij bij zijn aantreden als minister al vroeg is geconfronteerd met problemen rond dienstvoertuigen en personeel. Hij wil een transparante aanpak van deze kwesties. Van de afdeling Personeelszaken heeft hij vernomen dat er 20 tot 30 ambtenaren thuis waren gezet. Ook was er een lijst met namen van 30 tot 50 personeelsleden met een academische achtergrond, die waren ontheven. Die dossiers worden doorlopen in september, omdat deze een review krijgen en meer tijd in beslag zullen nemen.

De bewindsman zei verder te hopen dat andere ministeries dit voorbeeld volgen. “Dit moet een signaal zijn voor politiek Suriname: dat wat niet rechtvaardig is, liever niet doen. En als wij iets doen, laat het dan goed beargumenteerd zijn, zodat iedereen weet wat er aan de hand is. Wij dienen voorzichtig om te gaan met de mens. Vooral in deze crisistijd kunnen wij het ons niet permitteren om mensen thuis te zetten met behoud van salaris, terwijl er genoeg werk te doen is. Ik hoop dat andere ministeries dit voorbeeld zullen volgen.”

17 REACTIES

 1. Ik kan niet geloven wat ik lees. “Personeelsleden thuis zetten met behoud van salaris”. Hoezo? De minister moet een grondig onderzoek laten instellen en het personeelsbeleid aanpassen om dit soort aanstellingen uit te sluiten.


  Maak melding

 2. Wie niet goed presteerd degraderen of laten opdonderen. Zo bespaart de staat ook geld.
  Nooit zal het voorkomen dat mensen bij de overheid worden ontslagen. Dan vind men het gek dat er elke maand 250 miljoen Srd tekort is op de overheidsuitgaven. Zo wil iedereen werken bij de overheid ja. Stronterij


  Maak melding

 3. Abop Is Geen Stabiele Factor.

  Beste Lezers

  Het zou deze minister sieren als hij Desie Delano Bouterse ook aan het werk zet te samen met zijn vrouw.. er is werk genoeg wat ze kunnen doen..

  Bermen broskoteren lijkt mij goed voor bouta.


  Maak melding

 4. Zoveelste bewijs wat de ndp gedaan heeft. De paarse ratten hebben van Suriname een arm en uitgeput land van gemaakt. Suriname is failliet en toch zijn er nog steeds mensen die achter deze fascisten en uitzuigers staan. Nog steeds zijn er mensen uit deze racistische partij, Hoogland en Limburg de zwarte Goebbels, die een tweedeling in de samenleving proberen te bewerkstelligen met hun laffe aanvallen op andere partijen en bevolkingsgroepen.
  gemodereerd

 5. Beste forumschrijvers,
  Dit is ‘m nauw juist. De vorige regering Bouterse heeft op alle ministeries wijzigingen doorgevoerd. Hij heeft hoogopgeleide en universitair afgestudeerden ambtenaren die op de belangrijkste plekken van de ministeries zaten ontslagen. Op deze posities heeft hij laaggeschoolden of zelfs mensen die amper hun handtekening konden zetten onder belangrijke stukken, dus zijn eigen ndp’rs benoemd. Ze kunnen inhoudelijk niet eens belangrijke ministeriële stukken begrijpen, hoe kun je dan optimaal functioneren. Dat is ook één van de reden voor zijn ondergang geweest. Uiteraard krijgen de ontslagen personeel hun salaris in de vorm van pensioenen behouden.
  Mensen vergeet niet dat deze ambtenaren niet vrijwillig zijn vertrokken maar gewoon de laan zijn uitgestuurd ivm politieke keuzes. Ze zijn geletterd om het land vooruit te helpen.
  Toppie van de minister dat hij ze weer gaat of heeft al gerehabiliteerd om zo doende de juiste mensen op de juiste plaatsen neer te zetten. En nu doorpakken minister.
  – door vorige regering vlak voor de verkiezingen nieuw aangenomen personeel, niet volgens wettelijke gronden, overbodig en politiek gemotiveerd, met een een korte regeling weer naar huis sturen, gelet op het feit dat ze nergens inzetbaar zijn
  – personeelsbestand doorlichten
  – ook personeel die niet weet waarvoor die is aangenomen en wat die zou moeten uitvoeren, met regeling naar huis
  – ook personeel die geen zitplekken heeft, nu exit
  – reeds overleden ambtenaren nogsteeds op de loonlijst, naar wiens bankrekeningnummer wordt het geld overgemaakt, alles terugvorderen
  – de zogenaamde spookambtenaren, wie zijn dat, alle uitbetalingen terugvorderen
  – het ministerie afslanken efficiënter en slagvaardiger maken.
  Wij de burgers zullen jou en de Staat Suriname hierin blijven ondersteunen van uw beslissingen
  gemodereerd

 6. Door vorige regering vlak voor de verkiezingen verhoging van salarissen en hogere benoemingen, die niet stroken volgens het staatsbestel, politiek gemotiveerd nu terugdraaien minister. Het zijn allemaal geld verslindende methoden en dat moeten we juist niet hebben.
  gemodereerd

 7. De regering is ( probeert ) orde op zaken te stellen. Tijd, geld en begrip zal getoond moeten worden!
  De mens kennende, zal her en der critiek geleverd worden.
  Geduld, ik de zal luxe, welke wij straks hebben, misschien niet van genieten, maar de komende generatie zeer zeker.


  Maak melding

 8. Volgens mij is de lijst met niet werkende (doorbetalende) ambtenaar groter dan de werkende persoonslijst als je beseft dat dit tientallen jaren gaande is.

  Als Iemand uit dienst is, of een trap onder z’n reet heeft gekregen vanwege wanprestatie, stop dan met betalen van loon!!


  Maak melding

 9. Chotkan zit op luchthaven beheer zich kapot te lachen hij moet direct ontheven worden uit zijn functie, want niemand lijkt verantwoording te willen dragen voor zijn eigen handel en wandel. Eruit zeg ik, nu moet de VHP de boel oplappen en bouterse heeft nog steeds een grote bek.
  Geen enkele scholier mag vanaf deze schooljaar de schoolbanken verlaten zonder diploma wij moeten een geschoolde bevolking hebben want dan kunnen wij nooit meer zulke domme mensen kiezen voor in het dna.
  gemodereerd

 10. Jullie wonen allen in Suriname zeker 🤔 met al die kromme reacties 😂.Iedereen mag reageren, doe het als het kan toch met een positieve kijk op zaken, niet direct afkraken. Het zet geen zoden aan de dijk. De minister is positief bezig, kan ook niet alles in één keer. Als jullie zo graag willen los gaan ga dan los bij de pee, dat hij stop met het nepotisme en Su eindelijk gaat besturen. Groetjes


  Maak melding

 11. Was je eindelijk van een paar kloothommels af dan neemt hij ze weer in dienst.
  erg slim, neem nog 10000 in dienst. Je bent geen haar beter dan de ndp
  Het is gewoon wraak willen nemen. Jullie hebben ze ontslagen wij nemen ze weer in dienst.
  Ik zoek wel een paar van jullie die ik nu ga ontslaan.
  de een is nog stommer dan de anderen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.