Vrouw en arbeider doodgeschoten ondernemer in vrijheid gesteld

10
'Moord op 52-jarige ondernemer Shamo Ragoebier lijkt op liquidatie'

De aangehouden en in verzekering gestelde vrouw en een arbeider van de om het leven gebrachte ondernemer Shamdath Ragoebir, zijn donderdag weer in vrijheid gesteld. De twee werden dinsdag 25 augustus aangehouden, maar anderhalve dag later vrijgelaten.

De redactie van Waterkant.Net verneemt van een advocaat van de familie dat de officier van justitie geoordeeld heeft dat er geen gronden waren voor verdere detentie van de twee. De aangehouden personen en hun familie zijn niet te spreken over de handelwijze van de politie, waardoor ze onterecht in een kwaad daglicht zijn gesteld.

De afdeling PR van het Korps Politie Suriname was namelijk snel met het naar buiten brengen van de informatie dat de twee aangehouden en in verzekering gesteld waren. Hierdoor werden de vrouw en de arbeider al meteen veroordeeld door het grote publiek. Via social media bijvoorbeeld werd de vrouw in verband gebracht met de moord op haar man.

De advocaat noemt het op deze manier naar buiten brengen van informatie door de Surinaamse politie voorbarig en overweegt een klacht in te dienen tegen het korps. Het zou volgens hem niet de eerste keer zijn dat de afdeling PR op een knullige manier omgaat met informatievoorziening naar het publiek.

10 REACTIES

 1. Waar zyn die experts die gister hier hun bek pierden dat dit kwaal is van de hinstanen.na wang punt nome sma ai zoekoe doe lagie wang tra wang dja.discriminatie op hoog nivo!!


  Maak melding

 2. Maar even serieus sedert wanneer is de politie in Suriname deskundig hihihi, ik zal niet zeggen dat een paar hun best doen in een niet werkend systeem vol corruptie, ik ben bekend met een geval waarbij een rechtenstudent die na een studiebijeenkomst naar huis ging en niet ver van zijn woning klem gereden werd door een auto niet voorzien van een politie logo dus gewoon een auto een toyota Opa en hij werd nog over z’n mond geklapt en als hij zich legitimeert en een ander collega herkent werd netjes gesproken om de zaak op uitvlucht te gaan beslechten, daar aangekomen als de student voor de zoveelste keer vraagt als hij in overtreding was of als hij een misdrijf begaan had werd hem voorgehouden dat het een mistake was en als hij uiteindelijk de vraag stelde wat de naam is van de ambtenaar die hem klapte werd hij in de boeien geslagen, hij moest die avond drie politiebureau’s zien, eerst uitvlucht daarna geyersvlijt om uiteindelijk geplaatst te worden te politiebureau Keizerstraat en niemand kon hem zeggen als hij in overtreding was of een misdrijf begaan had, verder was het “plaats delict” ressort uitvlucht waarom moest hij zoveel posten zien, nou dit land is kill or get killed hoor zelfs OPZ fungeert ondersteboven, als je niets te zoeken hebt blijf thuis of ga lekker in het verre binnenland wonen want hier in de stad is een soort maffia systeem waarbij het arme volk de dupe van wordt en geloof me is de waarheid, men laat het u niet weten…..
  gemodereerd

 3. @ Nako, bespaar je de moeite , vergeet niet dat de blakamangs altijd gezegd heeft dat een koelie of gladharige nooit president van Suriname zal kunnen worden. Dus als je tegen racisme gaat vechten dan vecht je net als Don Quichotte tegen molens. Suriname zal altijd een racistisch land zijn.
  gemodereerd

 4. Zozo… hoor de paria-racisten van gisteren niet, want ze hadden weer eens vooroordelen ongeacht om wat voor etniciteit het gaat… Was zelfs een mongool die een hele theorie had over economische vluchtelingen – soort ( over mede-surinamers, vraag me af wat zijn grootouders dan waren …) Dit is precies het domme gedeelte van het volk ( nogmaals ongeacht welke etniciteit ) die het mooie SU verpesten en hun landgenoten in het buitenland voor schut zetten en anderen aanleiding geven voor vooroordelen… Er zijn zelfs enkelen die belachelijke dingen roepen ( tot schande van eigen soort ), omdat ze dan denken dat dat hun het recht geeft om te roven, plunderen, chaos te veroorzaken ( zonder dat ze maar ooit een langdurige baan hebben gehad of wat voor landgenoten hebben gedaan ) en ander mans eigendommen en hard opgebouwde bedrijven te vernietigen ( ook van eigen landgenoten )…Als je ze vraagt waarom? “Omdat ze recht hebben vanwege verleden” meer komt er niet uit… en sommigen kunnen het niet eens uitleggen of kennen onze eigen “klote” geschiedenis niet… En JA.. Nabestaanden kunnen ondervraagd worden, als blijkt dat ze zelfstandig goederen of geld wegnemen na overlijden van dierbaren… Dit heeft wettelijk te maken met eventule andere erfgenamen of ( zakelijke ) schuldeisers… PS goed dat wetten bestaan, want in meerdere families is er djoegoe djoegoe om spullen na overlijden en werkelijke erfgenamen… dan heb je omgekeerd gejank dat politie haar werk niet goed doet of corrupt zijn….


  Maak melding

 5. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Vrouw en arbeider doodgeschoten ondernemer in vrijheid gesteld.

  Maar de DADERS van de doodgeschoten ondernemer hebben ze nog steeds niet in beeld gebracht door de recherche van het KPS.

  Raadpleeg het eerste bericht over deze doodgeschoten ondernemer.
  WKN. 13-8-2020
  ‘Moord op 52-jarige ondernemer Shamo Ragoebier lijkt op liquidatie’
  De moord op de 52-jarige Surinaamse ondernemer Shamo (Shamdath) Ragoebier, heeft alles weg van een liquidatie.
  Dat zeggen diverse media in Suriname. Ragoebier werd dinsdag doodgeschoten voor zijn zaak ICOMTRADE, aan de dokter Sophie Redmondstraat in Paramaribo.

  Volgens de Surinaamse krant de Ware Tijd is het slachtoffer opgewacht door de schutter. Toen de ondernemer op de inrit naar zijn voertuig liep, loste de dader die een integraal-valhelm op had een aantal schoten op hem.
  De schutter nam vervolgens plaats achterop een gereedstaande bromfiets, bestuurd door een andere man en de twee reden hard weg richting de Oranjelaan.

  Er werd meerdere malen op de ondernemer geschoten: de politie zou meer dan tien hulzen op de plaats delict aangetroffen hebben, schrijft de krant. Ook is er niets buitgemaakt van het slachtoffer, dat contant geld bij zich had.
  Roofmoord lijkt daarom uitgesloten.

  De politie trof niet veel later een onbeheerde bromfiets en een integraalhelm op de hoek van de Eddy Bruma en de Oranjelaan aan. Deze zijn mogelijk gebruikt bij de liquidatie.

  Dit is ook de reden dat het KPS volledig wordt doorgelicht.
  KPS wordt doorgelicht; onregelmatigheden geconstateerd.

  Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie antwoordt op een vraag van Starnieuws dat hij het onderzoek afwacht over betrokkenheid van politiemannen in een drugszaak.
  In het bos is er een helikopter platform aangelegd. De piloot Gilbert S. is in verzekering gesteld.
  En wie is/zijn de eigenaar(s) van het Helikopterbedrijf?
  Want dat is nog steeds niet bekend gemaakt.

  Is het KPS nog steeds bezig met een nader onderzoek in deze?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.