Oud directie- en stafleden Telesur winnen rechtszaken tegen Telesur en staat

21
Oud directie- en stafleden Telesur winnen rechtszaken tegen Telesur en staat
In het midden Muringen en Currie (r)

Voormalige Telesur directieleden Dirk Currie en Kenneth Muringen en drie stafleden hebben deze week vijf slepende rechtszaken tegen Telesur en de Staat Suriname gewonnen. Het vijftal werd destijds ontslagen onder het verwijt van administratieve onvolkomenheden en/of onregelmatigheden bij de bedrijfsvoering. Zij vonden dat onterecht en stapten naar de rechter.

Voornoemde directieleden werden in 2015 voorgedragen voor ontslag door de RVC. De voormalige Telesur stafleden werden vooruitlopend op het ontslag eerst op non actief gesteld en daarna is getracht hen vanwege dringende redenen te ontslaan. Daar tekende de Arbeidsinspectie bezwaar tegen.

De directie heeft de voordracht tot ontslag van de stafleden conform opdracht van de RVC uitgevoerd. De directieleden werden met goedkeuring van de Raad van Ministers, door de toenmalige minister van TCT, ontslagen.

In 2016 hebben de bovenvermelde ontslagen personen een rechtszaak in bodemprocedure ingesteld tegen de Staat Suriname en Telesur. Bij het onderzoek dat werd ingesteld hebben zowel de CLAD als de politie geen aanwijzingen kunnen vinden die de vermeende ongeregeldheden konden staven.

Na meer dan 4 jaren, is door de Kantonrechter vastgesteld dat deze personen op onrechtmatige gronden zijn ontslagen en er sprake is van kennelijk onredelijk ontslag.

Zowel de Staat Suriname als Telesur zijn volgens het vonnis ingeval van de ex-stafleden veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding en in het geval van de ex-directieleden is Telesur veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding.

21 REACTIES

 1. Bijna elke dag komt er weer stront uit de NDP beerput. Dit gaat straks boven mijn HBO verstand. Dit is ongelofelijk.

  Dit is nog nooit in de geschiedenis van suriname gebeurd. NDP1 en NDP2.
  Het lijkt wel of de duivel heeft huis gehouden.

  En de paarse fanclub leden proberen het elke keer weer goed te praten.
  Ze hebben wel een lange adem.
  Hahaha.
  Ai mi gado.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. tijd dat er een buitenlands telecom bedrijf naar suriname komt
  die machtspositie van telesur en digicel is niet goed voor het land of de burger.
  prijsverhogingen zonder melding, slechte en erg domme service, geen dekking van internet of totaal geen belsignaal.
  het kan allemaal… tijd voor een externe partij.
  Ik zou gelijk overstappen als er een concurrent kwam


  Maak melding

 3. Dit stelletje dieven ,krijgen nog gelijk vd rechter ook, samen met deze rechter oppakken en zogenaamd op de vlucht ……., dan is su van ze af.
  Geldt ook voor anderen die opgepakt .oeten worden,oud ministers en dna leden vooral die van de afgelopen 10 hetzelfde laten ondergaan


  Maak melding

 4. Toen zijn die gasten ontslagen op onduidelijke gronden. Juist waren ze de kundigen op hun posten, maar het was politiek gemotiveerd door de ndp om hun eigen mensen op de open plekken te positioneren.
  gemodereerd

 5. @Bronnie,

  Alsublieft

  =================================

  RvC Telesur zwaait af

  August 19, 2020Written by redactie

  GFC NIEUWS- De Raad van Commissarissen (RvC) bij Telesur staat op het punt af te zwaaien.

  De Raad zegt met tevredenheid over te zullen dragen en somt enkele zaken die vanaf 2015 zijn gerealiseerd.

  Het is nog niet duidelijk als de huidige president-commissaris van de Raad, Gardelito Hew A Kee, aanblijft. De afgelopen week verschenen berichten in de media dat hij namens de ABOP mag aanblijven.

  Behalve Hew A Kee zullen de in de nieuwe Raad zitting hebben: S. Raghoebarsing (president-commissaris), P. Abena, R. Apinsa, R. Isrie, E. Snijders en F. Hira.

  In een brief van de scheidende Raad staat het volgende:

  Geachte Telesur-familie,

  De Raad van Commissarissen (RvC) onder leiding van dhr. G. Hew A Kee staat op het punt af te zwaaien en wil middels dit schrijven haar dank uitspreken aan directie, personeel en vakbond van Telesur. Tezamen zijn diverse mijlpalen bereikt, die slechts gerealiseerd konden worden door de constructieve maar bovenal intensieve samenwerking tussen directie Telesur en Raad van Commissarissen.

  Vanaf haar aantreden op 28 oktober 2015 is de Raad conform decreet C-38 continue in overleg geweest met de directie van Telesur om zodoende haar toezichthoudende taken naar behoren te kunnen uitvoeren. Al zodanig kunnen de volgende projecten als mijlpalen worden aangemerkt:

  1. Initiëren en oplevering van het Telesur Nationaal Breedband Project (TNBP), waarbij de koperkabel infrastructuur voor een grote deel is vervangen door glasvezel;

  2. Implementatie van 4G-LTE+ en 5G met als doel hogere (upload en download) internetsnelheden voor de gebruikers;

  Bovenstaande heeft onder andere geleid tot verruiming van de internetsnelheden van het vaste netwerk van standaard proposities 2/1, 3/1 en 6/1 Mbps naar 10/3 en 20/3 Mbps als standaard propositie.

  3. Ontsluiting Binnenland met als uitvloeisel digitaal TV en uitrol 3G mobile netwerk.

  Mede op basis van de aanbevelingen gedaan in de management letters van Tjong A Hung N.V. en het Independent Business Review (IBR) door Deloitte Caribbean, is op aandringen van de Raad een aanvang gemaakt met het opschonen en herinrichten van de financiële administratie bij Telesur.

  Ook is op aangeven van de Raad een gedegen inkoopbeleid opgezet w.o. het houden van openbare aanbestedingen. Verder zijn er door de jaren heen diverse autorisatieaanvragen, begrotingen, jaarrekeningen c.q. jaarverslagen en andere beleidskwesties door de Raad goedgekeurd en afgehandeld. Al met al een vruchtbare periode, die niet altijd even gemakkelijk is geweest, doch door de Raad als succesvol wordt aangemerkt.

  De Raad spreekt de hoop uit dat hetgeen bereikt is, doch niet is afgerond, wordt gecontinueerd en wenst de directie alsook de nieuwe Raad succes toe met het verdere proces van e-Suriname, met als slogan ‘Securing the Digital Future’.

  In de scheidende Raad hebben naast Hew a Kee zitting: Jan Bolman, Rahid Doekhie, Ryan Abrahams, Maderiel Isselt en
  Francisca Harpal – van Ommeren.

  Het bericht RvC Telesur zwaait af verscheen eerst op GFC Nieuws.

  Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.

  =================================

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. De vraag blijft recht overeind. Wie heeft gesjoemeld met de gelden van Telesur en hoe komt het dat er rapporten zijn (geweest) die deze heren wel degelijk aansprakelijk stellen van malversaties.


  Maak melding

 7. Directeur zonder bedrijf, doe eens een bod aan Telesur.
  En start een bedrijf, maar wel met èèn directeur.
  Ik wil best voor u werken!
  Samen, maken wij Telesur een eerlijk bedrijf.


  Maak melding

 8. @Sabaku,

  Dan weet jij meer dan de rechter.

  Kan je deze rapporten hier openbaar maken.
  Of kan je hier de link zetten.
  Zo dat wij dat kunnen lezen.

  Anders gaan we denken dan je weer met een luchkasteel bezig bent.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 9. Djamoe,

  Ga lekker dokken, ik Sabaku “weer met een luchtkasteel bezig bent”?
  “Weer”…ga lekker dromen, volgens mij heb je niet alles op een rij en verwar je mij met iemand anders. Of is het omdat je moet reageren om het reageren?
  BTW als je mij kan vertellen wanneer ik hier met luchtkastelen ben bezig geweest zal ik je die link sturen en in elk ander geval lekker naar je bedje toe.
  En ik blijf het zeggen, blijf van de pillen af.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.