Meer dan 100 lockdown-overtreders staande gehouden bij afgesloten bruggen

8
Tientallen autobestuurders staande gehouden bij afgesloten bruggen
De situatie bij de Coesewijnebrug

In totaal zijn woensdagavond meer dan 100 lockdown-overtreders staande gehouden bij de verschillende afgesloten bruggen in Suriname. In regio Paramaribo ging het om 128 personen en in regio West waren het 4, zegt Politiewoordvoerder, hoofdinspecteur Humphrey Naarden.

Naarden zegt dat middernacht de politieleiding besloten had dat op grond van humanitaire overwegingen autobestuurders met kinderen in hun voertuig naar huis konden gaan na een ernstige waarschuwing.

De woordvoerder doet nogmaals een beroep op de samenleving om zich te houden aan de COVID-19-maatregelen waaronder de lockdown. De lockdown is dagelijks van 20.00u tot en met 05.00u.

Voor dit weekend geldt er weer een total lockdown in Suriname. Deze gaat vrijdag 28 augustus 20.00u in en is van kracht tot en met zondag 30 augustus 05.00u. 

8 REACTIES

 1. Ook Lockdown overtreders met kinderen moeten streng worden aangepakt. Willens en wetens worden de regels overtreden en dan worden de mensen naar huis gestuurd.

  Aan dit softe beleid moet er echt een eind aankomen.

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.


  Maak melding

 2. Het blijven meenemen zonder andere sancties is net zo iets als straffen zonder dat er besef wordt bijgebracht bij de overtreder.
  De geldboete opleggen geeft wel stof tot nadenken. Misschien minder bij de mensen die zoveel geld hebben dat het ze niets uitmaakt.
  Maar dan een zwaardere sanctie opleggen. Bijvoorbeeld 3 keer gepakt dan 3 weken cel 4 keer gepakt dan 4 weken cel etc.
  Denk wel dat dit effect zal hebben


  Maak melding

 3. Het hebben van kinderen in de auto kan/mag niet als excuus dienen om niet te worden beboet. De overtreders weten dat zij zich aan de geldende regels moeten houden maar doen dat
  kennelijk niet.
  De regels gelden voor iedereen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.