Dit weekend weer total lockdown in Suriname van vrijdag 20.00u tot zondag 05.00u

8
total lockdown in suriname

Voor dit weekend geldt er weer een total lockdown in Suriname. Deze gaat vrijdag 28 augustus 20.00u in en is van kracht tot en met zondag 30 augustus 05.00u. Niemand mag zomaar op straat behalve personen die vallen onder de diverse groepen die geïdentificeerd zijn als essentiële diensten.

Verschillende politie-eenheden hebben tijdens de total lockdown in het weekeinde van vrijdag 21 augustus tot en met zondag 23 augustus in totaal 216 overtreders aangehouden en overgebracht naar de hal op het terrein van de Politie Academie.

De Surinaamse overheid heeft de total lockdown van vrijdag 20.00u tot zondag 05.00u als coronamaatregel ingesteld, omdat gebleken is dat veel mensen juist vrijdag- en zaterdagavond uitgaan.

Bekijk de video’s hieronder om te zien hoe de straten in de middag en avond eruit zagen tijdens de total lockdown vorige week.

https://www.facebook.com/Waterkant.Net/videos/1323663314490851/

8 REACTIES

 1. Goed zo, want je hebt er toch nog heel wat koppige ertussen.
  Bij mij in de straat merk ik het en erger me dood aan dit soort mensen die geen rekening houden.
  Verder met betrekking tot groepen van essentiële diensten. Deze moeten ook rekening houden, dat ze alleen op straat kunnen als ze dienst hebben. Een tip voor de politie-eenheden, dat men ook daarop let. Denk dat mensen er misbruik van maken.


  Maak melding

 2. Leg de overtreders een heftige boete op en neem geen genoegen met hun excuses.
  De lockdown is bedoeld om ze te dwingen voorzichtig te zijn.Als ze zich gehouden zouden hebben aan de regels was een lockdown niet nodig geweest.


  Maak melding

 3. Wat jammer dat ze alleen maar in Suriname koppig zijn ik ben opzoek naar een land waar niemand koppig is oftewel een land waar er geen covid19 is ohwnee het is een pandemie
  gemodereerd

 4. Goed. Dit zou permanent de situatie moeten zijn. Want de nacht is voor de geesten, niet voor de mensen. Zelfs dieren trekken zich terug in hun hol zodra het donker wordt.
  Doordat de mens het de geesten moeilijk maakt om ’s nachts vrij te zijn, wat hun recht is, nemen de geesten wraak en doen ongewenste dingen met de mensen overdag. Resultaat is meer criminaliteit , moordpartijen en stress en bezetenheid.


  Maak melding

 5. Bij de beelden van LOCKDOWN in een vooraf bepaalde tijdsspanne doen mijn denken aan mijn Lagere School Jaren. je verdween voor bepaalde tijd door de poort van school en je leerde vooral gehoorzaamheid(ma toch oeng bing ogri tap oeng fasi) Na de schoolbel rond half 1- 1 uur stormde je door de poort de vrijheid tegemoet en ja soms spijbelen of ongehoorzaam zijn heb ik vaak genoeg meegemaakt en dan was het nablijven(nu gaan overtreders mee naar het poc tot de bel om 5u gaat) en strafwerk maken oid.
  Kortom ook een LOCKDOWN in het weekend is een leerrijke periode waarin de mensen “nanga tranga” het nieuwe normaal leren waar ze de rest van hun leven iets aan kunnen hebben.
  Wat is er met troefcall met gezinsleden op balkon waar anderen zich in de keuken of gewoon onder het huis nuttig maken? Een voordeel van deze tijd is dat de meeste erfhuizen van vroeger zijn vervangen door woonprojecten want ik moet er niet aan denken hoe de pandemie zich zou en (misschien nog) gedragen op een erf met gemeenschappelijke badkamer wc etc
  Hopelijk verdwijnt dit monster binnenkort netals het schrikkeljaar 2020.


  Maak melding

 6. Geen vrije uitloop meer mannen. Jullie zullen nu verplicht thuis bij jullie gezin moeten zijn. Alhoewel de echte die hard liever bij die buitenvrouw slaapt. Tja,…..het is nou eenmaal de nationale mannensport in su.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.