4 coronadoden afgelopen 24 uur, aantal overleden patiënten nu 66

8
coronadode-coronavirus-covid-19-suriname
Archieffoto - persoon overleden aan COVID-19

Opnieuw is het aantal coronadoden in Suriname gestegen. De afgelopen 24 uur zijn maar liefst 4 mensen overleden. Dat blijkt donderdagavond uit de recente update van de cijfers op de officiële COVID-19 website.

8 REACTIES

 1. Men kan beter ophouden met tellen wij zijn niet bij machten dit te bestrijden laten wij bidden
  gemodereerd

 2. Copy paste uit starnieuws

  25 augustus 2020:
  Covid-19 doden teller stijgt naar 61
  Covid-19 besmettingen nemen toe totaal 3700
  Een Covid-19 persconferentie wordt gecanceld door de regering
  Thuisquarantine voor passagiers uit Nederland en Curaçao wordt afgeschaft

  Het enige wat deze regering oproept is, handen wassen, thuis blijven, 2m afstand, masker op.
  Geen maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen;
  Traceren van besmettingshaarden blijft uit;
  Epidemiologische data die het beleid zouden moeten helpen sturen en beoordeling mogelijk maken, zijn niet beschikbaar.

  Kortom er gebeurt niets en blijft de situatie zoals het is: besmettingen nemen toe en het aantal Covid-19-doden stijgt.

  Vóór de inauguratie van de nieuwe regering Santokhi -Brunswijk in juli 2020 was de Covid-19 situatie redelijk onder controle. De regering Bouterse -Adhin had alles in het werk gesteld om de Covid-19-situatie onder controle te houden. De toenmalige oppositionele partijen VHP en ABOP gingen in actie om zich te verzetten tegen deze adviezen en maatregelen en werd vaker gesproken over normaliseren en de economie her-opstarten wanneer deze partijen de verkiezing hadden gewonnen en door ten minste één parlementariër nu minister, werd vaker aangegeven dat Covid-19 niet meer is dan een griepje.

  Alles wat de regering Bouterse-Adhin heeft ingezet voor de Covid-19-situatie werd afgekraakt o.a
  1. Inzet van de Cubaanse artsen en verpleegkundigen die waren niet nodig. Terwijl de toenmalige regering al wist dat er handen tekort zouden zijn indien een toename zou komen van gevallen. Door de huidige minister zullen ze worden geëvalueerd en teruggestuurd?
  2. Het weigeren van artsen om mee te doen aan trainingen en voorbereidend werk voor Covid-19-aanpak.

  Zelfs was er bij de overdracht van regering Bouterse -Adhin een transitieteam die alles in goede banen moest geleiden bij overname.

  Nu zijn wij bijna anderhalve maand verder en is het niet duidelijk wat de lijn is van de regering. Het lijkt erop alsof de regering verdwaald is in het moeras van Covid-19.

  Dat de president de Covid-19-situatie verder niet serieus neemt was zichtbaar tijdens zijn bezoek aan het ministerie van Volksgezondheid. De crisismanager geeft een presentatie en zaken met betrekking tot Covid-19 worden besproken op ministerieel niveau en niet zoals in de wet beschreven, door een breed georiënteerd crisis managementteam op nationaal niveau.

  Het gevoel dat Covid-19 maar een “griepje” is, wordt duidelijk manifest.

  Intussen zijn er vele werklozen, reserves van bedrijven raken op en zullen nog meer mensen werkloos worden. Druk binnen de gezondheidszorg wordt hoog voor artsen en verpleegkundigen en de zorg voor andere patiënten met andere ziektebeelden lijdt eronder.

  De situatie wordt uitzichtloos voor vele burgers. Zij hebben geen klankbord, geen steun. Er wordt niet gereageerd op de behoefte van de bevolking. Uitzichtloos is alles.

  Zonder concrete beslissingen vandaag, is elke dag een lange reeks ellende voor velen; een bedrijf gaat ten onder, iemand wordt werkloos en voor de verre districten geen hoop voor economische verlichting.

  Zolang de regering de Covid-19 feiten betwist, de data niet beschrijft en daartegenover met een eigen idee over hoe Suriname deze pandemie gaat overleven, zal de Covid-19-situatie er niet beter op worden in Suriname.

  Jennifer Vreedzaam
  DNA-lid


  Maak melding

 3. Mevrouw Jennifer vreedzaam , het ligt niet aan de regering maar aan de gemeenschap zélf, in Nederland gaat het aantal geïnfecteerden dagelijks omhoog en niet met 30 of 40, maar met honderden, de regering schuld geven dat mensen dood gaan en besmet raken daar ben ik het helemaal niet eens met u, wilt u mijn vertellen als het de NDP regering was dat het niet zou gebeuren.


  Maak melding

 4. Ga voor die Chinese winkels kijken wie er daar hangen. Het zijn meestal de donker zwarten met een fles of blik bier in hun hand ZONDER mondkap. Check bij de worstman aan de kwattaweg hoogte moengostraat. Sterkte aan de na bestaanden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.