Ook politieagent aangehouden bij onderschepping 31 kg marihuana in Nickerie

6
politie-eenheden-op-plaats-delict-suriname

De politie heeft dinsdagavond ruim 31 kilogram marihuana onderschept in een boot bij de Clarasluis in het district Nickerie. De drugs zijn gesmokkeld van Guyana naar Suriname. Een politieagent, twee mannen en twee Guyanese vrouwen zijn aangehouden en na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Politiewoordvoerder, hoofdinspecteur Humphrey Naarden, zegt dat de politie een tip binnenkreeg dat er gesmokkeld zou worden bij de Clarasluis. De sterke arm ging voor onderzoek ter plaatse. Nabij de locatie troffen zij een politieagent aan die genezen is verklaard van COVID-19 en nog in thuisquarantaine moet blijven. Zijn collega’s vroegen hem toen wat hij over straat doet gezien hij nog in thuisquarantaine moet blijven. De verdachte agent gaf een verklaring maar zijn collega’s vertrouwden de zaak niet. Op een gegeven moment reed de aangetroffen agent weg. Zijn collega’s reden ook weg van de locatie maar twee van ze bleven gedekt achter om te kijken als er iets verder zou gebeuren op de plaats.

Kort nadat de agenten waren vertrokken kwamen twee bromfietsers aangereden op de plaats. Zij werden meteen staande gehouden door de twee agenten die waren achtergebleven. Terwijl de agenten hun aan de tand voelden hoorde zij een boot op de rivier naderen. Plotseling ging de mobiel van een van de bromfietsers over. Er werd opgenomen en de persoon aan de lijn vroeg als het veilig was om aan wal te komen. De verdachte had geen andere keus en antwoordde met ja.

Intussen hadden de twee agenten op locatie hun vertrokken collega’s geallarmeerd over het voorval die toen terug kwamen. De boot kwam bij de sluis aan en de inzittenden werden verrast door de twee agenten. Enkele mannen die op de boot waren zagen kans te vluchten. Het gelukte de politie wel twee Guyanese vrouwen aan te houden. Bij onderzoek in de boot is toen ruim 31 kilogram marihuana aangetroffen en in beslag genomen.

Plotseling kwam de agent die in thuisquarantaine moet blijven weer aangereden op de locatie. Hij werd toen ook meteen aangehouden door zijn collega’s. Het vijftal is in verzekering gesteld voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen, overtreding van de Vreemdelingenwet, mensensmokkel en deelneming aan een criminele organisatie. Het onderzoek duurt voort.

6 REACTIES

 1. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Ook politieagent aangehouden bij onderschepping 31 kg marihuana in Nickerie.

  Minister Amoksi wacht onderzoek betrokkenheid politie af in drugszaak.
  Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie antwoordt op een vraag van Starnieuws dat hij het onderzoek afwacht over betrokkenheid van politiemannen in een drugszaak.
  Er zou een grote hoeveelheid drugs getransporteerd zijn vanuit het binnenland naar Zorg en Hoop.
  In het Kabalebogebied (Dalbanakreek/Sipaliwini) is een deel van de weg met gekapte bomen afgesloten.
  In het bos is er een helikopter platform aangelegd. De piloot Gilbert S. is in verzekering gesteld.
  En wie is/zijn de eigenaar(s) van het Helikopterbedrijf?
  Want dat is nog steeds niet bekend gemaakt.

  Dit is ook de reden dat het KPS volledig wordt doorgelicht.
  KPS wordt doorgelicht; onregelmatigheden geconstateerd.


  Maak melding

 2. Dat de politie doorgelicht moet worden is een goede zaak, de president van Suriname heeft een politie verleden, dus is het logisch dat hij een voorbeeld wil stellen.
  gemodereerd

 3. Agent in thuis quarantaine heeft zeker een dienst auto ter beschikking, want ik zie twee politie voertuigen aldaar. De een met zwaailicht en een zonder. Minister wat doe je allemaal?


  Maak melding

 4. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Ook politieagent aangehouden bij onderschepping 31 kg marihuana in Nickerie.

  Alsnog een aanvulling op bovenvermeld artikel.
  Want het gaat over het reilen en zeilen binnen het KPS.
  Dus aanpakken die handel binnen het totale KPS.

  Beëdiging rekruten politie pas na onderzoek werkgroep.
  Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft besloten dat de rekruten van de lichting 2019-2020, die de elementaire opleiding achter de rug hebben, nog niet zullen worden beëdigd.
  Degenen die in aanmerking komen voor beëdiging tot politieagent, zullen eerst diepgaand worden gescreend.
  Dit heeft de bewindsman schriftelijk meegedeeld aan korpschef Roberto Prade.

  De wervings- en selectieprocedure van de inkomende lichting van 2020-2021 zal eveneens aan een gedegen beoordeling worden onderworpen.
  De basisopleiding van deze groep zal na een herevaluatie starten.
  Minister Amoksi heeft de korpschef deze richtlijnen gegeven in verband met het ‘onderzoek onregelmatigheden Korps Politie Suriname’.
  President Chan Santokhi heeft een werkgroep ingesteld die het korps moet doorlichten.
  Dit heeft de president besloten naar aanleiding van onregelmatigheden die zich zouden hebben voorgedaan.

  De voorzitter van de werkgroep is Sharma Lakhisaran. Hij is herbenoemd tot directeur van het ministerie.
  Lakhisaran is ook voorzitter van de commissie ‘Toetsing Rechtspositionele Aangelegenheden’. Santokhi heeft aangegeven dat het KPS een belangrijke actor is bij de bescherming van mensenrechten en de rechtshandhaving en is daarmee een essentiële organisatie ter waarborging van de democratische rechtsstaat in Suriname.
  Hij heeft aangegeven dat er zich vermoedelijk onregelmatigheden hebben voorgedaan bij de werving en selectie van rekruten.
  Dit geldt ook voor het optreden van politiepersoneel al dan niet op instructie van leidinggevenden, waardoor de benodigde integriteit van het politiekorps, ernstige schade kan zijn toegedaan.

  Voorts zijn er volgens de president ook gevallen bekend, waarbij noodzakelijk optreden van politieambtenaren, op instructie van hogere politieambtenaren achterwege is gelaten, zonder dat daar een gerechtvaardigde noodzaak toe was.
  De werkgroep is geïnstalleerd voor een periode van 3 maanden.
  Binnen twee weken moet er al een beeld zijn van de ergste zaken die worden aangetroffen.

  Dus PR van het KPS politie-inspecteur Humphrey Naarden, je zal even moeten dimmen met het naar buiten brengen van de berichten.


  Maak melding

 5. Zeurpieten. Julkie moeten niet blerren maar feiten verzamelen. Wie zegt bijv dat die foto bij de tekst hoort.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.