Suriname krijgt resterende 17 miljoen euro aan Verdragsmiddelen

90
Minister Kaag wil digitale en fysieke handelsmissie naar Suriname
Foto (c) Minister Sigrid Kaag via Twitter

Nederland gaat de opgeschorte Verdragsmiddelen vrijgeven. Dat heeft de Nederlandse minister Sigrid Kaag voor Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel bevestigd. Het gaat om een resterend bedrag van 17 miljoen euro aan Verdragsmiddelen dat naar Suriname gaat.

Bij het onafhankelijk worden van Suriname heeft Nederland omgerekend 1,6 miljard euro aan hulp toegezegd, de zogeheten verdragsmiddelen. Nederland heeft in 2012, in reactie op de aanname van de omstreden Amnestiewet, de besteding van de verdragsmiddelen opgeschort.

“De regering Santokhi heeft goede ideeën waar die 17 miljoen euro het beste kan worden ingezet voor de Surinaamse bevolking”, stelde minister Kaag gisteren tijdens een overleg met de Surinaamse minister Ramdin van Buitenlandse Zaken Albert Ramdin.

Nederland treft daarnaast voorbereidingen voor een handelsmissie, zodat Nederlandse en Surinaamse bedrijven elkaar makkelijker kunnen vinden. Al op korte termijn zullen eerste gesprekken plaatsvinden, vanwege corona vooralsnog digitaal.

Zodra de coronacrisis het toelaat gaat er een fysieke handelsmissie naar Suriname, geleid door minister Kaag. In de tussentijd wil de minister ook in Nederland zelf om de tafel met geïnteresseerde ondernemers, meldt de Rijksoverheid.

90 REACTIES

 1. Geweldig. Tuurlijk zal menig bouta lover hier weer zijn beklag doen. Wat ze niet beseffen is dat deze minister al meer voorelkaar heeft gekregen dan dat hele zooitje bijelkaar dat tien jaar lang falend heeft gereageerd.


  Maak melding

 2. De tijd van … een kinderhand is gauw gevuld…lijkt weer aangebroken. What about de rente over deze achtergestelde ” gift”. Dit is toch gewoon een koekje van eigen deeg.
  gemodereerd

 3. @Blakaboy,

  Ik heb twee vragen voor jou.
  1. Waarom is het Ndp1 en Ndp2 niet gelukt om de 17 miljoen te krijgen.

  2. Hoeveel van de 17 miljoen denk je dat het surinaamse volk terug zou zien van Bouta ?

  Ik wacht op jou oprechte antwoord.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 4. En dat al in week 6 !

  Beste mensen,
  Kijk uit dat onruststokers uit das NDP-kampf niet infiltreren in slim-Suriname om te doen lijken alsof het hele volk kritiek heeft op de regering Santokhi.
  Het NDP-volk bestaat nog steeds uit enkele duizenden ezels die zich zullen voordoen als het volk van Suriname.

  Slim-Suriname weet beter, heeft begrip en heeft geduld.

  Niet storen.
  Wij werken aan een beter Suriname.
  Krakti !


  Maak melding

 5. Ons minister, heeft met doelbewuste strategische druk op Nederland, niet met lege handen terug gekomen. Hij heeft een belofte gedaan en met iets terug gekomen. Gewoon top.
  Nederland, heeft naar de beïnvloeden en de belangen van Suriname ingewilligd.

  Hij is gewoon in staat subsidies en andere ondersteuning los te peuteren.
  Onze minister is deskundig om redenen te bedenken om op zoek te gaan naar ondersteuning. Aan de onderhandelingstafel, staat hij zijn mannetje en vergeet zijn machtspositie niet.
  Hij weet, waar het land recht op heeft en durft te op te eisen.
  En dat is geen bedelen.


  Maak melding

 6. Ik hoor niemand melding maken dat het niet ging om 1 punt zoveel miljard harde nederlandse guldens maar ergens in de 3.3 miljard.
  Dat Suriname heeft mogen ontvangen van Nederland na de onafhankelijkheid.
  gemodereerd

 7. Het is een mooi gebaar als de minister naar Suriname af zal reizen, dit geeft aan dat de relaties eindelijk in harmonie en wederzijds respect zijn. Er is geen sprake meer van een moordende draak die alles wat met de vooruitgang van Suriname te maken heeft als grote stoorzender de boel saboteert.
  gemodereerd

 8. Blaka boy iemand vroeg aan jouw een concrete antwoord en je komt zo nonchalant over
  Kortom je heb geen economische visie duidelijk, ndprs hé
  Alleen fraude is de motto van ndp


  Maak melding

 9. Blakabpy,wat wil je nou uitleggen met je lerghoofd. Het land komt éindelijk een beetje opgang en jij wil Dubai. Aangezien jij nog in een boom woont en met instinct reageert,snap ik jou een beetje .je weet niet beter


  Maak melding

 10. Santhoki doet dit alles in de naam van het volk, en hopelijk dat wat hij beloof heeft komt inderdaad ten goede aan de surinaamse bevolking, ik vertrouw vhp 100 procent, ik vertrouw ndp 0 procent, trouwens wat heeft ndp goed gedaan
  Dat ik het kan of een pluim kan geven niks nada, santhoki slaap je zoekt de 3 miljard dollar, die ndp gestolen heeft ok


  Maak melding

 11. Mensen geef een oordeel als je pas weet waar dat geld naar toe gaat.

  Zunder wilt hebben dat de minister Ramdin zijn excuses aanbied aan de zwarte bevolking, omdat hij gezegd heeft dat hij niet zit te wachten op excuses van Nederland over slavernijverleden.

  Om eerlijk te zijn, ik ga naar een land voor zaken om Su te redden en niet om excuses te vragen.
  Zunder ga aub niet in een slachtofferrol zitten.

  Op pipelfm heeft Faiq velle kritiek over de overheid, maar vergeet niet dat zijn gezin in Ned woont en zij niets met die ellende te maken hebben is Su. Faiq heeft ook zijn Ned paspoort.


  Maak melding

 12. Met een kleine delegatie bereikt men meer dan met het gebral van Boefdraad en Co en groepsreizen naar China.

  Het echte effect is dat Kaag naar Suriname komt en er dan echt, dichtbij huis (je verstaat elkaar) zaken gedaan kunnen worden in een zakelijk schonere omgeving.

  Denk even aan de effecten op gezondheidszorg, openbare orde, toerisme, pensioenen en pensionado’s die veel positiever gaan worden dan de afgelopen 10 jaar.
  Toen is er niets van alle geroep over rijen investeerders uitgewerkt.

  Het is de eerste druppel.
  De volgende druppel worden afspraken over witwassen etc. en vrijgave euro 19.000.000.

  Zodra er anticorruptie beleid ontstaat en structuren voor recht en orde ontstaan kunnen de schulden gesaneerd worden en kan er gewerkt worden aan herstel.


  Maak melding

 13. Pe a fatoe agoe boefdraad de, hij waan zich onschuldig, en toch op de vlucht, pluk alle ndp kaal,, dan krijg surinaamse bevolking gerechtheid, zet ze in boma
  National destruction party from Surinam


  Maak melding

 14. Robg, Pakiratigri, Wendy, Luciën, Wayambo alias Waldo zijn aan het inventariseren hoe Boefie en Didibri dit geld zou wegsluizen.
  De meesten hebben buikpijn.


  Maak melding

 15. hah dit is mop.laten ze Suriname onze 19,5 miljoen geven.
  Denken jullie dat ramdin met koffer komt??
  Met verhaaltjes en dan komen wat nl grapjassen kijken en geld op. Zo is de ontwikkelingshulp vergaan.
  gemodereerd

 16. Mevrouw Kaag, wees niet zo naïef.

  Het gaat hier om een land dat internationaal bekend staat om zijn, veroordeelde, politieke moordenaars, oplichters, bankrovers, verkrachters, fraudeurs en financiële manipulators.

  Knip de navelstreng met dit corrupte, criminele narcoland definitief door.


  Maak melding

 17. Wat een blijdschap bij sommigen! Is gewoon geld waarop Suriname recht heeft beste mensen! Maar het gaat de goeie kant op!!

  Nederland zou Suriname echt kunnen helpen met de hervorming van de belastingdienst! De kennis om belasting te innen is de afgelopen 10 jaar geperfectioneerd in Nederland, letterlijk alles is belast.

  Met deze kennis zou Nederland, Suriname een hoop kunnen leren hoe je burgers uitknijpt.
  gemodereerd

 18. Alle beetjes helpen. Dit is een schoolvoorbeeld hoe machtige landen kleine landen kunnen chanteren. Jij als klein land doet niet wat ik als groot land wil, mooi, dan boycot ik je, ik leg beslag op of bevries jouw tegoeden .Ik leg je sancties op .Ik schort het verdrag op. De Amerikanen doen precies hetzelfde. Je hebt naar hun pijpen te dansen. Het klinkt daarom ook erg irreëel om elkaar als gelijkwaardige partners te bejegenen. De keiharde praktijk luidt dat dit niet het geval is. Maar ,het klinkt wel heel mooi om het zo te omschrijven. De amnestiewet is nog steeds van kracht ,dus in feite had Nederland het geld nog niet moeten vrijgeven. De ware reden is dat Bouterse niet meer aan de macht is. Er is dus chantage gepleegd op Suriname (lees het Surinaamse volk) omdat Bouterse aan het bewind was. Een persoonlijke hekel aan Bouterse heeft ervoor gezorgd dat heel Suriname het slachtoffer werd. Dit houdt in dat eender wie aan de macht zou zijn gekomen, Nederland het geld zou hebben vrijgegeven. VHP, NPS ,ABOP, PL, het is om het even als het maar niet Bouterse is. Dit is de formule van Nederland.
  gemodereerd

 19. Heb ik een voorziene geest?
  Ik had toch aangegeven dat Nederland 3 acties kon ondernemen..De eerste is reeds ondernomen nu nog
  – 19,5 miljoen renteloze lening welke afgelost zal worden met de 19,5 miljoen want Nederland neemt verlies in cassatie zaak (ingecalculeerd)
  – overige bijstand bijvoorbeeld openstellen van markt voor Surinaamse producten en binnen EU pleiten voor Suriname om speciale behandeling
  – Geen afschaffing visum doch goedkoper zodat Suriname visum gelden kan blijven incasseren om de valuta kas aan te vullen


  Maak melding

 20. Suriname heeft een goede infrastructuur nodig. Gezondheid sector n het onderwijs schreeuwen van….. Help!!!!!! Dus hoop ik dat het geld goed wordt besteed. Want de binnenstad is een mess. Geen verfraaiing voor de toerist. Dus lanti begin wroko.
  gemodereerd

 21. Blakaboy, u ziet al 20 jaar ” blaka”

  Het primaire doel van ons regering, is het redden van levens, het verminderen van menselijk lijden en het bewaren en beschermen van menselijke waardigheid.

  U lijkt mij, iemand te zijn die vreselijk geniet van andermans leed.
  Wordt een vrolijk ” MENS” dan zult u meer bereiken in uw leven?
  Nu bent u erg “NORS”.

  Uw hersenen, zijn zodanig geblokkeerd, dat het tot u niet doordringt. Dat het team o.l.v.
  van de PRESIDENT, rekening houd met de gekaapte behoeften van land en volk. M.a.v. dit regering is attent.
  Het gaat immers om ons en u laat blijken dat u niet bij hoort.

  Het is nog niet lààt, zoek een leermeester! Je kunt zelfs van een kind leren, of van iemand op straat die jou beledigt.

  U voelt zich machtig en denkt dat anderen zich zwak voelen. Ontspant u en verbindt met het heden!
  Voor u is hulp vragen geen luxe, het zal juist goed voor je zijn!
  Waag een poging!
  Misschien zet u een transparante bril op. En dan kunt u zeggen” hè hè hè, ik heb erg lang alles ( blaka ) troebel gezien”.

  Maak u zich niet schuldig aan intimiderend, kwetsend of bedreigend gedrag en spoor anderen niet aan zich met dergelijke activiteiten bezig te houden. U zult zich gezonder en menselijker voelen!

  Voor de NDP gold en geldt**
  Het hemd is nader dan de rok**.

  En voor is het volgende, toepasselijk: geen rok aan het gat hebben!
  RUST vredig!


  Maak melding

 22. Het merendeel van het volk mag zichzelf complimenteren met de juiste keuzes tijdens de verkiezingen. U ziet het, het betaalt zich terug!

  Het hele kleine deel van de bevolking, met name de ndp getrouwen, mogen zichzelf wel voor hun kop slaan met hun belabberde keuzes🤣😅😂


  Maak melding

 23. Een school voorbeeld van verdeel en heers.
  De geschiedenis herhaalt zich.
  Het licht in de aard van de tiran (Beest)
  gemodereerd

 24. Prima natuurlijk en het geld is hard nodig want de salarissen moeten weer betaald worden. Mag ik wel opmerken dat ik het vreemd vind dat juist op deze website verder niet gemeld wordt dat twee kinderen van Brunswijk ook gefaciliteerd zijn inmiddels. Dat zou de nieuwe regering toch niet meer doen?


  Maak melding

 25. @Blakaboy,

  Daarom vraag ik meestal niets aan een paarse rat. Want er komt niets zinnings uit.

  Lees verder de comments van redskin, leek en Maripa ko in het verlengde van jou postings.

  Ik rust
  Djamoe.


  Maak melding

 26. Ziet er goed uit.

  Duizenden Surinaamse Nederlanders hebben een goed leven in Nederland, dankzij de faciliteiten in Nederland en natuurlijk hun eigen initiatief.
  Dus maak goed gebruik van de hulp, je kunt alleen maar groeien.

  Boeroes let op uw zaak.


  Maak melding

 27. ABOP Is Geen Stabiele Factor

  Mensen En Mensen Kinderen

  Het Word Tijd Dat Er Een Duidelijk Statement Richting Bouterse En Zijn Corrupte NDP Gemaakt Moet Worden Dat Die Nooit Meer Aan De Macht Moeten Komen

  Is Overduidelijk Wat De Definitie Van 40 Jaar Revolutie Betekend. Daar Hoef Je Geen Hoger Onderwijs Voor Gestudeerd Te Hebben Om Dat Te Begrijpen.
  Voor De 4 Keer Is Surinamse Staatskast Leeg Berooft. De Revolutie Van Bouterse Is Meer Een Vloek Dan Een Zegen Voor Land En Volk Geweest


  Maak melding

 28. In het paarse kamp heerst er een rouw stemming,er is geld binnen gekomen maar ……..ze kunnen er niet van profiteren. Het paarse gespuis heeft het volk al 10 jaar genaaid, genoeg is genoeg. Nu zijn ze monddood, ze hebben geen ene f.ck meer om te vertellen, ik ben alleen bang voor Brunsie. Ik ben heel bang dat hij straks met de NDP weer gaat heulen, dan hebben we weer de poppetjes aan het dansen ! ”Bala no go poti poes poesi luku merkie” anders yo K@ gries ! Er is een begin van verandering te zien binnen het Surinaamse politiek, met de juiste mensen aan het roer !!!!! Waar blijven die klootzakken die geroept hebben, dat de Bakra’s slecht zijn ???? Die zitten nu thuis met hun staart tussen hun poten ( benen, ) stelletje .d…………oe’s !!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 29. @ Robles

  Familie en vriendjes politiek, is in Su moeilijk te verbannen. Die zullen we tot de lengte van dagen blijven behouden !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 30. @Pakiratigri
  De amnestiewet is nog steeds van kracht.Man droom lekker door.DB is in Su door drie rechters van het vrouwelijk geslacht veroordeeld tot 20 jr gevangenisstraf.Ze hebben zich niet door de amnestiewet die internationaal niet geldt voor de 8 decembermoorden laten weerhouden het vonnis vrij en frank uit te spreken.En dat zal de krijgsraad weer doen in hoger beroep.Geloven Surinamers in onrecht en sprookjes?


  Maak melding

 31. pakiratigri
  Dit is de wereld zoals het sinds mensengeheugen zich voordoet en gedraagt. Niets nieuws onder de zon.
  Enige wat vereist is, is dat je zodanig hiermee omgaan (dus slim en diplomatisch wezen) om toch gedaan te krijgen wat je wilt hebben al is dat geen 100%.
  Het is altijd zo dat de ene hand de andere wast en soms ja vaak de grotere hand meer zeep op zijn hand krijgt dan de ander.
  pakiratigri bezie het zo
  Jij wilt op kwie kwie vissen maar bezit geen trens nog swamp waar deze vissen te vangen zijn.
  Of je betaald om te gaan vissen
  Of je houdt zo een eigenaar te vriend om gratis toegang te krijgen tot zijn gebied om te vissen.

  Wel dat hebben personen als bijvoorbeeld van Kanten en Sibilo gedaan en zie ze mochten vissen in de geldvijver totdat ie leeg is.

  Maar de ironie wilt dat ze hebben gevist in een verboden vijver omdat het seizoen gesloten bleek te zijn


  Maak melding

 32. Blakaboy 26 augustus 2020 At 12:19

  Hoeveel van deze 17 miljoen vloeit naar:
  1. Friends & Family van Santhoki/Brunswijk?
  2. Nederland terug ivm verplichtingen om in Nederland te shoppen?

  Maar hersenloos moet ik natuurlijk het Surinaams volk van harte feliciteren.
  =======================
  Wordt wakker zwartejonge, je hebt het over de gewoontes van je paarse baas. En rust vooral niet.


  Maak melding

 33. Minister Ramdin gefeliciteerd met deze succesvolle missie. Nu nog een goed programma voor de € 17 mln. uitwerken tgv land en volk. En vergeet de extra € 3 mln niet.


  Maak melding

 34. @Pakira,

  Er zijn genoeg kleine staten met grondstoffen, die zeg niet laten ” chanteren” door grote landen…Integendeel…

  En volgens mij heeft iemand het al eerder benoemd… of je snap het niet of je wilt het beseffen … amnesty kent uitzonderingen bij mensenrechtenschendingen en wordt uiteindelijk bepaald door Inter-Amerikaanse Mensenrechtenhof, wiens uitspraak bindend is… Sweet dreams….


  Maak melding

 35. wie van jullie komt echt uit Nederland dwz wie van jullie heeft daar gewoond en echt gewerkt, onder de echte blanke mensen gewerkt het nieuws gevolgd en gediscussieerd op de werkvloer?
  De Europese unie zegt dat de ex kolonie geholpen moet worden en voor Suriname werd/wordt elk jaar 500 miljoen euro gereserveerd maar omdat bouterse( in Nederland een veroordeelde crimineel) het hier voor het zeggen had dankzij bijna de hele bevolking, werd het geld uitgegeven aan het voormalig Oostblok.
  Zoek het maar uit…………

  Klopt het?
  gemodereerd

 36. penny 26 augustus 2020 At 16:56

  Suriname wordt een familie Dynastie. President Santokie zet zijn vrouw en familie en vrienden op alle belangrijke posten en commissie. De vieze President Dhr. Brunswijk volgt Santokie op de voet en haal zelf zijn djonko broer erbij .Hebben wij voor deze werkwijze gekozen om alleen familie,s en vrienden te kiezen? Zouden wij die rotzooi moeten opruimen? De familie Dynastie zal ons niet verder brengen.
  ========================
  Ik weet zeker dat jij niet voor deze gezegend dynastie familie hebt gekozen. Een rat als jij kiest liever voor een dynastie familie die het land totaal leeg rooft en zelfs in de min laat met alle obstakels van dien.


  Maak melding

 37. Hahahaha….papiertijger met z’n zwets formule. Go dok boi!!! Ga maar aan zwartejonge likken. Robgay, Penny, Wendy, Luciën en Wangyango zijn je voor geweest, dus ontsmet ze eerst noh, owh nee hoeft niet, een rat als jij overleeft het toch wel.


  Maak melding

 38. @penny,

  Geef eens aan welke familieleden en vrienden Santokhi op belangrijke posten heeft gezet. En geef ook aan of deze mensen wel of geen kennis hebben van zaken.

  Dat zijn vrouw meer wil zijn dan alleen een lintjesknipster en pakkettenuitdeelster omdat ze meer in haar mars heeft, is logisch.
  Als je achterdochtig bent, controleer haar functioneren dan heel goed, zou ik zeggen. De NDP mag altijd vragen stellen en een debat aanvragen in DNA.


  Maak melding

 39. Maar waar zijn de miljarden USD’érs gebleven die Bouta heeft gekregen vanuit China. Hij is toch naar China geweest en een hele delegatie. Waar is dit geld gebleven? Vreemd dat een ieder dit vergeten is. Pe a monie de.Waar zijn de miljoenen gebleven uit de corona noodfonds?
  Waar is Boefdraad? Wordt hij niet meer gezocht zodat hij verantwoording komt afleggen. Wordt dit allemaal in de doofpot gestopt. Wij het volk willen dit weten.
  gemodereerd

 40. Blakaboy 26 augustus 2020 At 13:18
  @Djamo

  1. Vraag Bouta van NDP1 en NDP2
  2. Ik vermoed precies hetzelfde als Chan/Bravo

  Hoeveel is het volk dus opgeschoten met deze regeringswissel?

  Ik rust niet, ik ga door!

  Achterlijke mensen zoals jij zullen altijd een haat jegens andere bevolkingsgroepen koesteren omdat die het beter doen dan de eigen soort groep. Niet moeilijk te raden tot welke etnische groep jij behoort.
  De misdaden door negers gepleegd worden altijd door de eigen groep getolereerd maar o wee als een blanke of Aziaat een neger neerschiet dan heet het racisme. Jongen ga je kop laten nakijken hoor.
  gemodereerd

 41. Gelukkig zijn er nog mensen in Suriname die begrijpen wat er op dit moment aan de hand is in hun land.
  Helaas zijn er ook nog steeds mensen in Suriname die de sprookje geloven van hun “Heer en Meester” . 10 jaar lang alles bewonderd wat deze Meester voor hun deed en als moderne slaafjes achter hem aan gelopen met hun achterlijke paarse vlaggetjes, t-shirtjes en parapluutjes .Kijk ze nu hun ellende openbaar maken en de huidige regering de schuld geven van hun schamele bestaan. Waar was bijvoorbeeld die van Zundert de afgelopen jaren? Zoals zovelen moet hij nu ineens genoegdoening hebben. Waarvoor? Had je dat onder bouterse niet kunnen eisen? Néé, want daar had je het lef niet voor. Nu er een andere wind waait in Suriname komen deze “ik wil”figuren hun aanspraak maken. Kruip terug in je hol waar je de laatste 10 jaren gezeten hebt of gebruik je verstand en ga deze regering helpen. Dat “eisen” en willen hebben zal er voorlopig niet in zitten.
  Ik gun de Surinaamse bevolking van harte dat ze eindelijk een goed leven kunnen leiden in hun mooie land. Daar tegenover staat dat er figuren rondlopen die naar mijn vaste overtuiging zó dom en achterlijk zijn dat ze voor mij in de stront mogen zakken. En daar horen ook enkele namen in dit forum bij.
  Voor hun zou ik zeggen, blijf lekker alles afkraken tegen beter weten in en ga verder met je miserabele bestaan.
  En ja hoor, ik ben een bakra en dus een slavendrijver. Jullie zouden me moeten kennen. Die witteman met de zweep. Of was dat toch vóór jullie tijd? Alle slaven uit Suriname mogen reageren op deze post.
  gemodereerd

 42. Hahahahaha ,wat een flauwekul, weer met een rietje het bos in gestuurd, mensen de afgelopen decenia hebben jullie dignity gekregen , eigenwaarde wy hebben niet zitten wachten op wat Nederland wel of niet voor ons wil of kan doen we zyn dankzy dit gedrag verder gekomen dan de tydt tussen 1955 en 1980 .wat in die tussen tydt gebeurt is hoor je niemandt over.
  duidelyk is wel dat alles wat er nu in Suriname staat na deze periode is gekomen of gebouwd
  de doorsnee surinamers is uit zn isolement gekomen,daarna hebben we ook wat mindere tyden gekend ,en helaas heefd dat kapitaal gekost en er zyn fouten gemaakt .
  Desalniettemin is er progressie geweest.
  men doet nu alsof alles uit de lucht is komen vallen,en als men vindt dat er criminele handelingen zyn geweest dan moet dat onderzocht en onderbouwd worden en niet alleen valse beschuldigingen uiten


  Maak melding

 43. Excuus per ongeluk mijn verkeerde nickname gebruikt haha
  Rbrown
  Ale perioden waren slecht in Suriname toch, behalve na 1980 toch, haha, he achterlijke hond. Zie je niet hoe belachelijk je jezelf aan het maken bent.
  Progressie haha
  Schatkist leeg,
  Meer dan 100 leningen
  Rating junkstatus
  De rijken zijn rijker geworden en de armen armer (Misiekeba)
  En vol blijven houden dat je neutraal bent. Wees een man en niet een achterlijke gluiperige hond. Het zit in je bloed noh? Familietrek noh? Verstop je daar maar achter
  Natuurlijk zijn het valse beschuldigingen toch, bezien vanuit je neutraal standpunt toch
  Jongen donder jij gauw op. mars ga de dief zoeken die zich verstopt heeft


  Maak melding

 44. Jamila 26 augustus 2020 At 18:01

  Je eigen vrouw bij Staatsolie neerzetten is nepotisme. Probeer dat niet goed te praten. Ivan Cairo heeft er vandaag op DWT een aardig column over geschreven onder de titel “COLUMN: Killing the messenger won’t work”.


  Maak melding

 45. WAAROM GINGEN DE SURINAMERS NIET ZO TE KEER TOEN BOUTERSE DIE 200 MILJOEN USD VAN HET VOLK HAD GESTOLEN……….

  DAN WAS HET GELD MISSCHIEN TERUG GEBRACHT.

  DANK ZIJ DE ROVERS DIEVEN BANDIETEN EN CRIMINELEN VAN DE NDP MOET SURINAME HET NU VAN KRUIMELS HEBBEN.

  DUS AAN ALLE JALOERSE SURINAMERS…OENG MAAA PANG PANG…….SAKA SAKA.


  Maak melding

 46. Rbrown 26 augustus 2020 At 18:21
  Hahahahaha ,wat een flauwekul, weer met een rietje het bos in gestuurd, mensen de afgelopen decenia hebben jullie dignity gekregen , eigenwaarde wy hebben niet zitten wachten op wat Nederland

  Rbrown
  Ik heb liever een rietje waarmee ik kan drinken terwijl zonder rietje ik zal sterven van de dorst.
  dignity en eigenwaarde zoals jij Rbrown predict vult geen magen maar op de juiste wijze omgaan om het krijgen van dignity en eigenwaarde, indien je deze bezit want velen bezitten dit dus niet want anders verkracht je geen kinderen van 4 jaar en vermoord je geen vrouwen omdat ze geen (sex)relatie meer met je willen, kan soms lonend zijn voor land en volk die hulp te krijgen zonder dat ze hun dignity en eigenwaarde verliezen.

  Rbrown
  Je dignity en eigenwaarde verliezen kan je leidraad zijn tot het plegen van diefstal en roven om wat op tafel te krijgen.


  Maak melding

 47. Restant verdragsmiddelen is tegoed van Suriname! Vanwaar zoveel blijdschap als Nederland na 45 jaar deze eindelijk aan Suriname geeft!
  gemodereerd

 48. HongKongFree 26 augustus 2020 At 14:32
  Die resterende 17 miljoen is toch een lachertje voor Nederland.
  Ze weten dat Suriname veel meer nodig heeft. Verstrek Suriname een lening van 250 miljoen tot 500 miljoen euro. Daar hebben we meer aan, want de verhogingen die nu worden ingevoerd gaan mensen niet lang vol kunnen houden.
  Alleen zakenlui en winkels profiteren van de verhogingen.

  Nederland heeft toch vertrouwen in Santokhi of niet…

  ——————————————————————–
  ======================================

  En wie denk je dat het moet ophoesten? Al die geboefte jaren hebben jullie tegen Nederland en de mensen van Surinaamse afkomst aangeschopt. Ondanks dat zijn wij als kleine man geld blijven overmaken dat een essentieel aandeel aan de Su economie is. En ja er is een potje hulp aan— en Ontwikkelingshulp. Maar alle uitgaven van de Nederlandse overheid brengt de Nederlandse belastingbetaler op. Voorlopig zal Su het met giften moeten doen want lenen gaat heel moeilijk worden. Nederland gaat Su en zichzelf niet in de septictank storten. Su ligt al krom van de leningen en de aflossingen nog een lening van die grootte zou een bermbom zijn in het leningen moeras van Suriname.
  Vergeet ook niet dat ook Nederland en de Nederlanders een flinke knauw hebben gehad van de Corona wij hebben hier geen bodemloze geldput of bloeiende geldboom.
  Jullie klagen nu al over de Government take op brandstof voor jullie Gouden Koeien en de verhoging van de bierprijzen.
  Zit rustig als een Gadotjo en wacht op schenkingen ipv leningen die bmoeilijk terugbetaald gaan kunnen worden en bovendien een druk vormt voor de Surinaamse belastigbetaler en consument om al die leningen op te hoesten.


  Maak melding

 49. Net genoeg om n maand salaris uit te betalen aan het deel vn de ambtenaren die hier n daar slenteren n zitten te zuipen onder bomen n op de bermen langs de straat onder diensttijd.


  Maak melding

 50. verkracht je geen kinderen van 4 jaar en vermoord je geen vrouwen omdat ze geen (sex)relatie meer met je willen
  =====
  Het lijkt sterk erop dat je een zekere trauma hebt overgehouden uit het verleden in Suriname! Zo praat je niet over Suriname!
  gemodereerd

 51. ik zie die herrieberg nog steeds op Schiphol schreeuwen , ,,, ga weg jullie kolonialisten,,, jullie hebben het land uitgebuit en ons als slaven naar s m e gebracht en we kunnen niet werken geef ons ww..

  deze hindoestaanse man komt netjes in Holland praat beleefd, beschaafd krijg nog geld toe,, plus alle vormen van hulp met begeleiding..
  wat wil je nog meer..

  dank zij Hollanders kunnen wij nu veel verder leven, wonen ,werken ,in ons geliefd land een schenking van de de zelfde Hollander..

  nog amper een paar weken aan het bestuur, en,,,, de hoop,,, neemt weer toe, terwijl het schip al gezonken was in de afgelopen tien jaar.. de rest kun je zelf invullen..

  mijn konklutie, nooit meer een blaka man/oema aan het stuur ze kunnen er niks van maken alleen vernietigen, zelf de bestande investeerders zijn weggelopen met achter lating van alle troep.. grote gaten milieu ,vervuild, vernietigd..

  als de hindoestaan geen groente, rijst ,verbouwd in Nickerie hebben de klakas niks te vreten.

  nu die Ronny de tweede man is in het land is, moet hij nóg één keer gaan kijken in Santo boma, door wie het al daar bewoond wordt.. het zal wel 100 % zijn door zijn eigen soort genoten..

  ,,,, eerder had hij zich dood geschaamd nu zal het veel erger geworden zijn..,,,

  mijn advies aan Ronny, bouw met de meeste spoed een hout fabriek zagerij in Moengo Albina brokopondo , zaag alle hout al daar maak bouw pakketten bouw huizen voor de kleine man betaalbaar , dan hoeven ze niet meer te gaan ….. maar een eigen bestaan vinden,,, bouw ook voor de export.. geld heb je genoeg gestolen van het land denk maar aan al die kettingen die dagelijks draagd.. nooit belastingen betaald..

  alle hout blokken in s m e verwerken.. dus geen export van hout blokken meer..
  simpel werk gelegenheid scheppen kost niet veel..

  iedereen wordt er beter van..

  je kunt ook te Victoria – patamaca in jou gebied olie palm planten die fabriek al daar nieuw leven inblazen eventueel een vis verwerking fabriek neer zetten.. groente telen, hoogland rijst verbouwen.. en nog zoveel meer..

  doe je best..
  gemodereerd

 52. Heb begrepen dat het om een bedrag van 3 miljard euro ging, waarvan 17 miljoen euro het restant is. Wat er sinds de onafhankelijkheid van SU met het overige geld is gebeurd, is voor ons een groot vraagteken (?). Oh ok, er zijn wel bruggen gebouwd, de infrastructuur is verbeterd, twee of drie nieuwe ziekenhuizen gebouwd, geld gepompt in de SLM en in Staatsolie, mijnbedrijven uit het buitenland aangetrokken, Zanderij is gemoderniseerd, er komt een nieuwe brug tussen Nickerie en Brits Guyana, maar helaas is het volk niet rijker geworden.
  gemodereerd

 53. What about de 19 miljoen euro in beslag genomen door het nederlanse openbaar ministerie nu ruim 3 jaar geleden? Daar wordt niet over gesproken. Lijkt een sigaar uit eigen doos.
  gemodereerd

 54. Beste Heren overdryven is ok een kunst, dat doen zesinds ze zyn aan getreden,om jullie duidelyk temaken dat in de jaren voor 1980 de opeenlopende regeringen allemaal corupt waren,en de etniciteits lyn volgde die ons tot de dag van vandaag verscheurd heeft
  moet by je zelf terade gaan dat je als land je je aarde (bauxiet voor 1 cent per ton het landt liet exporteren ,en dat is beleidt dat de oude garde voerde onderleiding van het koninkryk der nederlanden , toen hebben coruptie ingevoerd en die is net als de africaan en de aziaten nooit meer vertrokken, als er nog mensen zyn in dit landt die zich willen verryken over de ruggen arme mensen dan is dit de waarschuwing .Zolang er in Suriname Arme Landgenoten zyn is het verboden je te verryken en dit geldt voor een ieder zonder aanzien des persoon


  Maak melding

 55. ik Rbrown beticht dit asemble van Partybelangen ,etniciteitsbelangen en persoonlyke belangen te voeren boven landsbelang daarom pleit ik vooreen onafhankelyke regering die hier Orde op zaken moet herstellen, als eerste de grondtwet moet grondig onder deloep genomen worden zo ook het strafrecht de by elkaar opgeteld 5 maanden aan vrye dagen moet van tafel en waar mogelyk alle cultirele en religeuse vieringen afschaven dit zyn hindernissen die de etnische scheidings lyn versterken daar mee het landsbelang dit zyn maar een paar obstakels die weg moeten enz


  Maak melding

 56. @ Bakaramang 26 augustus 2020 At 12:11
  nou, kom maar op met de kritieken…..
  ……………………………………………………….
  peh a 19 5 MILJOEN sranang monie deh,wat Holland gestolen heeft.al het geld heeft Suriname recht op.dus vanwaar die blijdschap.
  gemodereerd

 57. @Chandini,

  We zijn zo blij omdat nederland het niet aan suriname heeft gegeven tijdens de regering periode NDP1 en NDP2.

  Anders was het geld foetsjie geweest.
  Begrijp je dat?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 58. @Witboi,

  Als je het nieuws had gevold dat had je geweten dat het openbaar ministerie in nederland in hoger beroep is gegaan tegen de uitspraak van de kanton rechter.

  Als je iets niet weet dan geen domme dingen gaan zeggen hier.

  Je komt dan een beetje dom over.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 59. Sing Sing 26 augustus 2020 At 20:21
  Het wordt tijd dat kinderen in Suriname onderwezen wordt in de geschiedenis van Suriname. Accent moet gelegd worden in de periode na de onafhankelijkheid van Suriname. De staatsgreep onder Bouterse en de ontwikkelingen die geleid hebben tot de brute decembermoorden.
  Het bewustzijn moet nu bijgebracht worden aan de schoolgaande kinderen, over de decembermoorden, over de moord van intellectuelen, de moorden van Moi Wana, de moorden onder de de Indianen die vermoord zijn door de zogenaamde Tucajana Indianen (Bouterse aanhangers), over het verval van Suriname onder de NDP, over roof van onze gelden en verkoop van onze resources door de NDP, de grootschalige grondroof onder de NDP, het verval van het land tot coca doorvoerland door de corrupte NDP regering, de misdadige verrijking door NDP-toppers. Dit alles moet worden onderwezen aan de schoolgaande kinderen van Suriname. De kinderen hebben de recht op waarheid en inzicht. Taak voor de regering Santhoki. Laat de regering deze kans niet missen.
  gemodereerd


  Maak melding

 60. Well done minister! Mooie mijlpaal in korte tijd. Het is de Ned. regering duidelijk dat er een nieuwe wind waait in Su, waarbij integriteit en vakkundigheid de boventoon voeren. Met diplomatie en genoemde skills in de hand kan je ver komen. Dat is weer bewezen. Regering Santoki, ga zo door en er zullen meer successen volgen. Jullie zijn een zegen voor ons land en volk!
  Die ndp azijnzeikerds hier op wtk, raken helemaal van slag en kramen een heleboel koeterwaals uit.
  Laat duidelijk zijn dat je met kennis, integriteit en diplomatie in 1 maand veel meer bereikt dan 10 jaar dom lullen en luchtkastelen bouwen.


  Maak melding

 61. @ Rbrown
  Denk je dat er een volwassen persoon bestaat die geen voorkeur heeft? Mensen zijn niet gelijk, twee nagels zijn geen eens gelijk. We zijn gelijkwaardig. We hebben altijd een voorkeur
  Ik zal je wat voorbeelden geven
  -moet je het land helpen met leningen of moet je alleen lenen als je de zekerheid heb dat je het terug kan betalen. Als je deze zekerheid niet hebt, dan moet je de begroting kleiner maken (de kleinste begroting is de beste begroting. Lieftinck? Zijlstra of een ander)
  – ben je voor een een nieuw en fraai luchthaven of moet je het geld besteden aan onderwijs en gezondheidszorg
  – ben je voor of tegen het homohuwelijk
  – ben je voor of tegenstander van de donorwet.
  Mocht je niet weten hoe dit werkt even een korte samenvatting
  In het verleden bepaalden de nabestaanden of je lichaam aan de wetenschap werd gegeven.
  Nu moet je, natuurlijk voor je dood, zelf aangeven wat je wilt
  Als je niet wilt dat je lichaam aan de wetenschap wordt gegeven dan MOET je dit melden.
  Mag de wetenschap jouw lichaam hebben (scheelt je in begrafeniskosten), dan kunnen de nabestaanden met hele goede argumenten proberen dit ongedaan te maken en kan je toch worden gecremeerd of begraven
  Zomaar wat voorbeelden.
  Elk mens heeft zijn voorkeur. Dus als jij van mening bent dat er een onafhankelijke regering, zo je wilt een zakenkabinet moet komen dan heb je tenminste 20 eeuwen lopen slapen, in ieder geval sinds je enige notie had van wat er in een land gebeurd.
  Keuzes maak je. De een vind het juist de ander vind het onjuist en had liever een ander aanpak gezien. Het laatste is bijvoorbeeld de aanpak covid-19.
  We willen allemaal van dit virus af. De wijze van bestrijding verschilt

  Waren de regeringen voor 1980 corrupt en ineens vanaf 1980 niet? Dit meen je vast en zeker niet.
  Was Pengel corrupt? Volgens mij is een van zijn beste vrienden, eind jaren ’60 naar Rotterdam verhuisd. Deze hindoestaanse man met creoolse vrouw zijn op twee hoog gaan wonen in Rotterdam. Misschien was hij corrupt hoor, zou best kunnen. Ik heb geen bewijs en van mij moeder geleerd dat je NIEMAND mag beschuldigen zonder dat je het 100% zeker weet.

  Ik ga wel met je mee wat het aantal vrije dagen betreft, Veel en veel te veel. Dit kost het bedrijfsleven en de overheid geld zonder productie

  Laten we het over een ander punt hebben waar jij het over hebt in een van je reacties op Waterkant
  Het Surinaamse volk heeft met name aan de VHP gevraagd willen jullie de komende
  5 jaar het land leiden. Anders, anders dan het de afgelopen 10 jaar.
  Het volk heeft dit middels vrije verkiezingen gevraagd en ik respecteer hun mening. Dat zou een ieder moeten doen. Of heb je geen respect voor de mening van het volk?
  Na 3 maanden kan je geen mening hebben, behalve een ongefundeerde mening, over het beleid dat is ingezet.
  Voetbal, de aanval wordt van achteruit opgezet, via diverse schijven komt de bal bij de spits en die maakt af.
  Als in een bedrijf een plan van aanpak wordt gepresenteerd dan zal dit pas na maanden of soms zelf jaren effect sorteren
  Als je met een vrouw naar bed gaat zal de baby pas na een maand of negen ter wereld komen.
  De nieuwe regering nu beoordelen is dus onzinnig. Nog los van het feit dat zowel positieve als ook negatieve effecten van het beleid van de vorige regering nog zijn weerslag zullen vinden op de economie van het land.
  Geef je nu al een cijfer dan weet je dat je niet serieus meer zal worden genomen wanneer het er echt toe doet. De reactie van velen zal dan zijn: oh, heb je haar weer of heb je hem ook weer.
  Schiet op doel als je in scoringspositie bent
  Een vraag aan een ieder die de moeite heeft genomen mijn posting te lezen
  Bramerlo was hij van Robin Hood of Transvaal.
  En heeft hij inderdaad geroepen toen hij de bal met een vaart van 240km per uur afvuurde op goal en scoorde: or ing a makka (oid)

  @ Pieter
  Ik vroeg aan Rbrown over het hebben van respect jegens de Surinaamse bevolking
  Waarom zit je zo achter Rbrown aan. Ik heb een aantal van jullie postings gelezen en vraag mij af wat de reden is
  Is het omdat zijn grammatica belabberd is? Als dat inderdaad zo is en hij niet bewust fouten maakt, toon dan respect naar hem toe. Niet iedereen heeft scholing gehad. dat mag geen argument zijn m te zeggen dat hij niet mee mag doen met een discussie.
  Ik ben het met je eens dat het vervelend lezen is. maar niet meer dan dat. Je kan het ook niet lezen!
  of
  Is het zo omdat je van mening bent dat hij een en dezelfde persoon is als rob?
  Mocht het laatste het geval zijn, dan is mijn advies aan jouw; laat gaan, je hebt vast en zeker al meer mensen overtuigd. Het is nu genoegzaam bekend in jouw en hun ogen.
  Ik hou mijn mening voor mezelf
  Dit stompzinnige gedoe is een par jaar geleden begonnen met een snotneus die door wilde gaan voor Henk Molenaar. Hij was een zeer slechte kloon
  Het jochie dat voor John wilde doorgaan deed het wat beter, maar ook hier kon je en kan je duidelijk het verschil zien tussen niveau en niveauloos.
  John schreef: ben je zo lui om een nieuwe nickname aan te maken,. Haha
  Waldo of Wayambo? deze had ik niet gezien, maar anderen wel en zijn attendeerden ons hierop
  Zelf ben ik voor jan en alleman uitgemaakt, tot Pakiritigri aan toe. Dat vond ik heel grappig, omdat we zelden of nooit dezelfde mening zijn toegedaan.
  Dus laat gaan man. Al heb ik dit eenmalig ook niet gedaan
  Ik geef slechts een kleine hint, als ik dit al doe, dat ik weet wie je bent.


  Maak melding

 62. @ Smatje 26 augustus 2020 At 21:06

  “Heb begrepen dat het om een bedrag van 3 miljard euro ging, waarvan 17 miljoen euro het restant is.”

  Laat ik een zoveelste poging doen enige duidelijkheid te brengen. Dit met dank aan Boefdraad want die verwees ooit naar een NL verantwoording aan van de verdragsmiddelen. Een verwijzing waardoor hij per omgaande betrapt kon worden op onwaarheden.

  1>> De verdragsmiddel waren geen Euro 3.000.000.000 maar dfl 3.500.000.000 ofwel Euro 1.600.000.000 miljard. Daar mee is er voor jou al snel euro 1.400.000.000 terecht want die was er nooit. verder in DFL
  2>> De eerste dfl 500.000.000 is verloren gegaan in het West Suriname project. Of het project slim was geen oordeel. Echter duidelijk is dat Bouterse vanwege gebrek aan geld gestopt heeft en dat dat er allicht voor gezorgd heeft dat de 500.000.000 plus ton Bauxiet niet ontsloten is en geen rol is gaan spelen in de ontwikkeling van Suriname.
  3>> Bouterse / Chin a Seng hebben DFL noodhulp gehad en laten verdwijnen.
  4>> Na 8 december is de uitbetaling gestopt.
  5>> Tijdens het binnenlands conflict is er veel vernield. verrot etc. denk aan de palmolie plantages (rotspeer oid).
  6>> Op enig moment is het geld weer gaan stromen waarbij Suriname zelf kon bepalen hoe. Onder Venne I en Bosje is er ongeveer Euro 700.000.000 besteed aan beide kanten. De verantwoording stelde dat er bij Venne II nog Euro 400.000.000 over was.
  7>> Na Bosje stond het land weer op nul, was het bauxiet verhypothekeert aan Ballast Nedam en moest Venne weer gaan bouwen.
  8>> Bij overdracht was er nog euro 40.000.000 over waarvan schijnbaar nog euro 23.000.000 gebruikt is voor lopende projecten.
  9>> BTW bij het laatste geld was het zo dat voor elke euro van NL suriname ook een euro moest in brengen. Het was best grappig te lezen dan Boefdraad de euro 400.000.000 die Venne II en III in moesten brengen ook maar als NL Gift opvoerde.
  10>> Het laatste grote project uit deze middelen waren de Dijken in Commewijne en Coronie en de asfaltering van en bruggen in de weg Tamaredjo – Albina. Deze waren ook direct het bewijs hoe Bouterse en Co met geld om gaan van derden. Met het dijkenproject lieten zijn MNO Vervat Waterkant pimpen. Toen er niet meer betaald werd stopte MNO Vervat het werk voor oplevering en bleek dat de regering Bouterse ongeveer euro 40.000.000 van het dijkenbudget onrechtmatig elders gebruikt had. Om MNO Vervat het werk af te kunnen laten maken moest er bijna euro 40.000.000 bij ABN AMRO plus krediet verzekering geleend worden.

  Smaatje helaas heeft Suriname een doorgaande cyclus van vernietiging, opbouw, vernietiging, opbouw, vernietiging en weer de start van opbouw door gemaakt.

  Ofwel de dfl 3.500.000.000 plus de pariteitsmiddelen van Suriname zijn in rook en leergeld opgegaan.
  Ik hoop dat je iets opgestokken hebt en gaat onderzoeken voor dat u gaat denken dat de huidige regering alles afbreekt. De vorige heeft vernietigd en belooft wat zij niet kon nakomen. Nu hoopt zij de huidige regering te kunnen binden aan haar loze beloften die niet ingelost kunnen worden.


  Maak melding

 63. @Pico
  Ik Rbrown wil u duidelyk maken dat ik geen nickname gebruik en dat ik sta achter my argumenten ,dat ik Links georienteerd ben, ben ik my ook van bewust.
  Ik ben niet party gebonden omdat ik heb een socialistisch republiek in gedachen die armoede en Coruptie moet verbannen en gerechtigheidt en respect moet weer normaal worden in Suriname .Zonder een streng regiem zal Suriname in Sodom en gamora veranderen
  de structuren zyn vervaagd
  ik wil nogmaals melden dat ik vermoedt dat sommigen my op dit rubriek ,in een kwaad ligt proberen te zetten , maar ach ,ik weet waar ik achter sta ,ik heb medelyden met zulke mensen die zelfs geen mening hebben.


  Maak melding

 64. Datgene wat deze coalitieregering onder de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) onder Zijne Excellentie Chandrikaperkash Santokhi (CS) tot nu toe gepresteerd heeft zie ik geen enkele politieke partij in Suriname doen.

  Internationaal zijn vele landen die met Suriname zaken willen doen of naar een hogere level brengen, oa Nederland, India. Ook in Suriname geeft dit hoop en vertrouwen en zoals de CS het gezegd heeft samen werken, samen sterker.

  Een goed huis kan je binnen de kortste keren afbreken, maar de opbouw ervan kan jaren duren.

  De paarse kakkerlakken hebben het land de afgelopen 10 of beter gezegd 40 jaar gewoon vernietigd en een extreem communistisch land van gemaakt onder de dictatuur van bouterse.
  Dat betekende:
  – geen tegenspraak van de dictator,
  – vrezen voor hem,
  – dood en verderf,
  – monddood maken van het volk, media,
  – grote armoede en grote ellende
  – vertrappen van de grondwet, Internationale Verdragen, oa Mensenrechten,
  – zelfverrijking van ddb, gezin en heel kleine kliek om hem heen,
  enz, enz.

  Deze kleine kliek van deze paarse hoofdkakkerlak ddb zet andere paarse kakkerlakken aan om een aanval te doen op de huidige coalitieregering en allerlei eisen te komen stellen aan hun over de puinhopen en lege staatskas die ze bewust hebben veroorzaakt.

  Volk van Suriname kijkt u uit voor de oude hoogbejaarde boze wolf bouterse die niets voor u zal kunnen betekenen.

  Volk van Suriname stelt u zichzelf de vraag, wat heeft bouterse voor u, uw gezin, uw kleinkinderen en het land gedaan de afgelopen 40 jaar. Kijkt u naar uw leven, het land Suriname, nationaal en internationaal. Zie de grote armoede en grote ellende en enkele bovengenoemde punten die hij veroorzaakt heeft in Suriname.

  Laat ddb en de paarse kakkerlakken u geen zand in de ogen strooien, 40 jaar heeft die man niets gedaan, verwacht u dat hij 1 dag iets voor u kan betekenen? Denkt u dat hij internationaal landen zal vinden die Suriname en u een beter leven kan geven of grotere hoogten kan brengen. Sranan skeer, denkt u dat hij dat kan?

  Wees eerlijk naar u zelf toe en laat ddb en paarse kliek u niet voor de gek houden.

  Wat Chan en deze coalitieregering u gaat bieden zal uw leven verbeteren, alleen zal u geduld moeten hebben. Ziet u niet dat wat hij nu al gedaan heeft, meer is dan ddb in 40 jaar heeft vernietigd. Zie de internationale contacten die met hem samen willen werken en daardoor Suriname en u een veel beter leven te bieden.

  Hebt u vertrouwen in deze coaalitieregering en geef Chandrikaperkash Santohki de kans om zijn job te doen voor de totale Surinaamse bevolking en voor Suriname.

  Samen Werken, Samen Sterker

  Chan Do Set Eng


  Maak melding

 65. Jammer dat je niet ingaat op de door mij aangehaalde punten
  1. respect voor het besluit van het volk
  Vraag 1) Heb je respect voor de uitslag van de verkiezingen en handel je daar dan ook naar?
  2. Tien jaar lang (1200 maanden) nooit iets tegen de regering ndp ingebracht en nu na DRIE maanden heel veel negatief commentaar, zover gaand dat de regering zou moeten opstappen
  Vraag 2) Heeft de ndp niets fout gedaan? Zo nee. dan laten we het hierbij.
  Zo ja, kan je enkele voorbeelden geven.
  3. Corruptie. Je stelt dat vanaf 1980 geen corruptie meer was en daarvoor wel.
  Meen je dit, oftewel was er onder Bouterse (1980 en de afgelopen 10 jaar) geen corruptie, belangenverstrengeling, mensen op plekken zetten die daar nooit hadden mogen zitten.
  Zo nee, dan laten we het hierbij
  Zo ja, zou je enkele voorbeelden kunnen geven

  Het staat je natuurlijk vrij om antwoord te geven op mijn vragen. Zie het niet als een ondervraging maar als belangstelling. Gewoon met elkaar in discussie.
  Zo te lezen heb je geen slechte inborst, betrek je zaken niet direct op jezelf (alleen een slecht persoon doet dit) en ga je niet ter verdediging in de aanval. Mooi
  Net zoals ik een jaar of 2 geleden als enige in discussie ging met de heer- Steenhard de Waarheid (of zoiets). De man van vier loonklassen
  Door het omzeilen van de vragen, dan wel het nalaten duidelijk antwoord te geven op de gestelde vragen doe je misschien bij menigeen de wenkbrauwen fronsen.

  Zo te zien heeft Pieter geen zin of tijd gehad om zijn visie weer te geven.
  Wie weet behoort deze onnodige discussie straks tot het verleden


  Maak melding

 66. De positieve zaken die Chan in 28 dagen heeft gedaan is ddb niet gelukt in 40 haar te doen.

  Dat is nu het verschil tussen de moordenaar ddb en Chan die rationeel is.

  Zie nu al in tot welke grote hoogten CS Suriname en de Surinamers zal brengen (inter)nationaal.

  Chan o set eng!

  CS is de beste man die Suriname en de Surinamers weer goed op de wereldkaart gaat zetten.
  gemodereerd

 67. Zien jullie niet dat er zand in je ogen gestrooid wordt. Ik ben Nederlandse en Nederland doet nooit iets zomaar zonder er zelf veel beter van te worden. Jullie regering is slap. Zie je ook niet dat het in de Nederlandse kranten staat dat mensen benoemd zijn bij de staatsolie die daar helemaal niet mogen zitten. Surinaamse regering is een poppenkast van zakkenvullers. Eerst was het paars nu zijn het andere. Zelfde doel andere methode. Dus niemand moet doen alsof Nederland zo gul is, ze doen het om hun staatskast te spekken en Suriname in nog grotere shit achter te laten dan waar het in zit. Beetje voor beetje krijgen ze de Surinaamse regering waar ze hun hebben willen, maar dat ziet die domme regering niet. Daarom zie je Curaçao geeft ze geen ruimte om te bemoeien en te bepalen en dat terwijl Curaçao recht heeft op hulp zonder eisen. Nederland doet alles in hun voordeel en Suriname doet alles in voordeel van die boeven die in de regering zitten. Als jullie denken dat Suriname er beter van zal worden keep on dreaming. Weg met alle corruptie. Paars, geel, oranje zelfde ka andere frë frë.


  Maak melding

 68. Rbrown 27 augustus 2020 At 01:09
  ik Rbrown beticht dit asemble van Partybelangen ,etniciteitsbelangen en persoonlyke belangen te voeren boven landsbelang daarom pleit ik vooreen onafhankelyke regering die hier Orde op zaken moet herstellen, als eerste de grondtwet moet grondig onder deloep genomen worden zo ook het strafrecht de by elkaar opgeteld 5 maanden aan vrye dagen moet van tafel en waar mogelyk alle cultirele en religeuse vieringen afschaven dit zyn hindernissen die de etnische scheidings lyn versterken daar mee het landsbelang dit zyn maar een paar obstakels die weg moeten enz
  =================================================

  Je bent belanghebbende in deze, doe aangifte hiervan bij de PG. Die kan een onderzoek laten instellen. En heel misschien kan hij ook de NDP weer een regering voor je laten vormen.


  Maak melding

 69. Ik als Nederlander kan Suriname nu al vertellen dat dit verhaal nog een staartje gaat krijgen. Nederland doet niets zomaar, tenzij dit hun ook iets gaat opleveren🤣
  gemodereerd

 70. Wat ik niet snap is dat zodra je kritiek niet pro de huidige regering is ben je een paarse rat, weet je fuk Bouta en fuck de huidige regering beiden mogen de pot op… Die Santhoki is de grootste leugenaar die er bestaat wat gaan jullie mij zeggen dat ik een paarse rat ben, die beelden voor de verkiezingen, de archieven van de verschillende kranten spreken voor zich en nu wensen jullie dat kritische burgers zich als idioten moeten opstellen!! Was dit zijn lang beloofde klaarliggende plan??!! Het volk hoefde geen president te worden om te kunnen weten dat het land 2.5 miljard aan schulden heeft… Het was toch die Santhoki die zijn mond vol had over 3.5 miljard dat per direct ter beschikking is en wat is het nu geworden… Eh oprotten jullie allemaal jere!!!!! Deze politici mogen allemaal de pot op, nu plots weet hij niet wat hij moet doen waar te beginnen, probeert hij de boel voor de gek te houden met een soort heksenjacht over wet en recht mooi maar je vrouw zelfs kan zich niet aan regels houden en laat je toe dat coalitie partners zich niet aan regels houden of is kritisch zijn een paarse rat zijn?? niet de burgerij heeft de statuten opgesteld, zogenaamde heeft nl 17 miljoen aan verdragsmiddelen vrijgegeven, what about die 18,5 miljoen dan??? vorige regering was niet integer dus deze ook niet want die zo geweldige NL van santhoki heeft dat geld nog steeds niet terug gegeven!!! Je wordt gewoon walgelijk ziek van dit soort politici bah, ik zeg oprotten jullie allemaal!!!
  gemodereerd

 71. Plotseling zijn al die abanies hier Nederlanders en weten uit eerste hand dat zaken doen met Nederlanders niet goed zal aflopen voor Suriname. Zo doorzichtig, wie strooit nu zand in de ogen van wie. Als of Suriname de laatste 10 jaar er beter op geworden is met die China, Cuba, Venezuela en die Afrikaanse landen…
  De mensen die zich hier zogenaamd kritisch uitlaten moeten zich twee zaken goed realiseren.
  1. Dat zij simpelweg gewoon negatief bezig zijn.
  2. Dat deze nieuwe regering al 10 keer zoveel voor elkaar heeft gekregen in de zes weken dat zij aanzit dan de NDP de afgelopen 10 jaar ooit voor het volk heeft gedaan, anders dan het stelen natuurlijk.


  Maak melding

 72. De huidige regering heeft natuurlijk een goeie start gemaakt met heel veel plannen op papier! Het volk had/heeft ook hoge verwachtingen! Desalniettemin moet je altijd kritisch blijven. Dat doet de media zeer zeker en de VES ook. Maar deze regering laat af en toe ook steken vallen. Vooral bij de benoemingen van ministers, RVC en DC. Je moet als regering voorkomen dat je zo vroeg in het begin geen familie, vrienden en sponsoren op belangrijke posten gaat plaatsen! Focus je vooral op de klus welke je moet klaren. Niet in de verleiding komen.

  Een paar zaken zullen naar mijn mening niet goed uitpakken bij het volk:
  @ huur van 23 dure Toyota Landcruiser Prado,s. Van $200 per dag. Het mocht wat minder zijn
  @ solidariteitsheffing moet de sociaal zwakkeren helemaal niet raken. Zoek dat bij de rijken via andersoortige belastingen. Neem een voorbeeld aan Nederland hoe zij de burgers uitknijpen via tientallen belastingen🤑😜.
  @ verhoging benzineprijzen. Hierover zijn er gemengde gevoelens. De effecten voor de samenleving moet nog blijken.

  Op de korte termijn heeft de regering eigenlijk geen keuze dan deze maatregelen daadwerkelijk door te voeren. Mi no abi paisa koi na Jaane!
  gemodereerd

 73. @ Pico
  Je stelt mij 2 vragen en je stelde de walgelijke nsb’er rob bro ook een paar vragen.
  Zoals je zelf kunt zien heeft hij geen enkele vraag beantwoort.
  Je stelde hem daarom nog een keer nu veel gerichter weer de vragen. En wat heb je als antwoord gekregen.
  NIETS. herken je het. 😁😁😁😁 Wie liep altijd weg als hem vragen worden gesteld.
  Ik zal je vraag beantwoorden.
  Je vroeg of het ging om de grammatica of omdat hij zich verstop door gebruik te maken van een dubbele nickname
  Het antwoord is niet het een of het ander.
  BEIDE
  Iemand die niet in staat is 1 zin zonder fouten te schrijven heeft waarschijnlijk nooit op school gezeten en wil dan mee komen praten en serieus genomen worden. 😀😀
  Taal fouten mogen, wie maakt deze niet. Maar dit is puur afleiding
  Schei toch uit. Hij gaat serieus genomen worden in Boma
  Iemand die een nickname gebruikt ok doen we allemaal, maar niet de grote alwetende rob uithangen en als anagram rbro. Te duidelijk. Daarnaast barst het van zinsconstructies, verwijzingen die zo duidelijk rob zijn dat een blinde, een dove dit ziet.
  Een walgelijk sujet
  Wat ook walgelijk is is dat hij zo gluiperig is. Doen alsof je neutraal bent, dat kan, daar zijn er heus wel meer mensen van.
  Maar ALLE regeringen corrupt noemen behalve de regering bouterse.
  1200 maanden bouterse nooit een kwaad woord#3 maanden Santokhi en je moet hem zien uithalen. Oh wat ben je neutraal
  Walgelijk,
  Dit is mijn antwoord
  Nou die van rob


  Maak melding

 74. Mevrouw Sigrid Kaag, wilt u in uw volgende gesprek met de Surinaamse regering vragen hoe het gaat met de 12 krijgsgevangen van de heer Brunswijk.

  Ik vind dat de Surinaamse regering hun vuile was liever in de kast verstoppen, dan dat ze buiten zetten.


  Maak melding

 75. Die idioot en drugshandelaar is er niet meer in de regering dus komen
  alle middelen vrij die voor Suriname bestemd waren gelukkig voor het
  volk.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.