Minister Kaag wil digitale en fysieke handelsmissie naar Suriname

28
Minister Kaag wil digitale en fysieke handelsmissie naar Suriname
Foto (c) Minister Sigrid Kaag via Twitter

De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken Albert Ramdin heeft vanmorgen een werkbezoek gebracht aan de Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag. De twee bewindslieden hebben daarbij diverse afspraken gemaakt voor samenwerking.

Vanmorgen goede afspraken gemaakt met minister Ramdin van Suriname. Ik heb besloten een digitale en fysieke handelsmissie te organiseren om de gezamenlijke plannen uit te werken. We steunen ook internationale klimaatactie, inclusief investering in hernieuwbare energie en natuurbehoud” aldus de Nederlandse minister over het werkbezoek.

Voor de meeting werd door diverse Surinaamse media gemeld dat er ook gesproken zou worden over de 19,5 miljoen euro, die door de Nederlandse autoriteiten vorig jaar in beslag werd genomen maar terug gegeven moest worden aan Suriname.

Volgens de Surinaamse overheid gaat het echter niet om die 19,5 miljoen maar om een ander even groot bedrag aan resterende uitstaande verdragsmiddelen, meer bekend als ontwikkelingshulp.Ā 

Het Openbaar Ministerie in Nederland ging in januari in cassatie tegen het vonnis van Rechtbank Noord-Holland, waarin bepaald werd dat Nederland de eerder genoemde in beslag genomen 19,5 miljoen terug moet geven aan Suriname. Die cassatie zaak loopt nog.

28 REACTIES

 1. Voor de meeting werd door diverse Surinaamse media gemeld dat er ook gesproken zou worden over de 19,5 miljoen euro, die door de Nederlandse autoriteiten vorig jaar in beslag werd genomen maar terug gegeven moest worden aan Suriname. Of dit ook besproken is, is niet duidelijk.

  Het Openbaar Ministerie in Nederland ging in januari in cassatie tegen het vonnis van Rechtbank Noord-Holland, waarin bepaald werd dat Nederland het geld terug moet geven aan Suriname. Die cassatie zaak loopt nog.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////

  Die 19 miljoen is van Suriname, onvoorstelbaar dat deze SPEK & bonen minister van ons niet met de vuist op tafel slaat daarover,deze regering bestaat nu al uit slappelingen,Gillmore SAMSON heeft gelijk deze minister komt met lege handen terug let maar op.
  gemodereerd

 2. “Voor de meeting werd door diverse Surinaamse media gemeld dat er ook gesproken zou worden over de 19,5 miljoen euro, die door de Nederlandse autoriteiten vorig jaar in beslag werd genomen maar terug gegeven moest worden aan Suriname. Of dit ook besproken is, is niet duidelijk.” De communicatiedienst Suriname meldde dat het ging om 19,5 miljoen aan resterende verdragsmiddelen!


  Maak melding

 3. Nederland moet, hoe erg dat ook is en klinkt, de 19,5 miljoen euro niet teruggeven en de cassatie gewoon door laten gaan.
  De vorige coalitie moet niet op de gedachte worden gebracht dat Nederland Bouterse aan het pesten was.
  Recht en wet moeten hun beloop hebben.
  Nederland zou Suriname tegemoet komen door 19,5 miljoen euro als renteloze lening te geven en bij verlies van de cassatie zaak de 19,5 miljoen euro welke is achtergehouden en die dan weer vrijkomt als aflossing neemt op de renteloze lening


  Maak melding

 4. @Bigi sma, je maakt gebruik van een heel rare manier van redeneren. De logica achter jouw redenering voldoet niet. Heb je soms behoefte aan een borreltje om tot economisch inzicht te komen. Neem een Borgoe om de Surinaamse mood te ervaren. Het gaat niet meer om een bedrag van ā‚¬19,5 miljoen , maar om meer. Boven het bedrag van ā‚¬19,5 miljoen moeten rente en proceskosten worden opgeteld als Suriname in het gelijk wordt gesteld. Ik ga ervan uit dat Pico pogingen zal ondernemen om jou uit deze situatie te redden.


  Maak melding

 5. De Nederlandse overheid heeft niets te willen.
  De zaak ligt onder de rechter.
  Twee opties
  1. Cassatie gegrond verklaard, dan met de rechtszaak volledig en opnieuw plaatsvinden, alsof er nog geen rechtszaak heeft plaatsgevonden
  2. Cassatie ongegrond, dan heeft de rechter in eerste instantie haar werk goed gedaan en spelen de aangedragen feiten, waar volgens het OM geen rekening mee was gehouden, geen rol
  Het OM kan twee dingen doen
  a) akkoord gaan en zijn wonden gaan likken
  b) in hoger beroep gaan. Dan moet het OM wel nieuwe feiten aandragen. Anders krijgen ze op hun flikker van de rechter, dat ze in beroep zijn gegaan
  Fer weet jij wanneer de uitspraak is, jij bent wel goed in dit soort dingen
  Bigi Sma, en goed idee. Nederland leent zelf nu tegen 0% of 0,25%


  Maak melding

 6. ā€œWe steunen ook internationale klimaatactie, inclusief investering in hernieuwbare energie en natuurbehoudā€.

  Fantastisch, werk aan de winkel NPS-experts.
  De binnenlanden zien eruit als een gatenkaas. Graag herstel natuur eisen v Iamgold. Houtkap reguleren. De leefomgeving vd binnenlandbewoners wordt vernietigd.
  Investering in zonnepanelen. Denk groot, een dorp of district die uitsluitend gebruik maakt van zonnepanelen cq windmolens. Denk groter, het eerste project in Latina America. Kun je later de kennis verkopen aan de buurtjes.
  Kom op jullie kunnen het.


  Maak melding

 7. Goed dialoog, heeft geen enkele nut om met de vuist op tafel te slaan.
  Als de rechter, bepaalt dat Suriname, recht heeft op het geld, MOET Nederland het bedrag met rente terug te geven aan de nieuwe regering.
  Zo heeft de regering meer om haar financiƫle verplichtingen na te komen.


  Maak melding

 8. waarom wordt er niet gesproken over de us$ 200 miljoen die de moordenaars regering heeft gestolen, verbrast..
  waarom wordt er niet gesproken, over alle conssestie s, die gestolen is, door o. a. de 15 voudige moordenaar, of de vrouw met die diamanten steen van 80 miljoen us dollar verpand in Dubai, waar is dat geld naar toe gegaan, over de gestolen goederen bij de overheid, auto’s computers, kantoor meubilair, enz enz , vele auto’s van de staat enz enz ,, wil ik het niet eens te hebben..
  waar is die boef draad nu, heeft hij niks gestolen, waarom vlucht hij dan, vluchten kan niet meer, maar hij dokt weg ..
  gemodereerd

 9. Die19.5 miljoen euro wordt volgens mij aangemerkt als witwasserij en/of drugsgeld.
  Regering Bouterse/Adhin heeft het niet kunnen aantonen afkomst van het geld.
  Dit geld ging richting China via Schiphol.
  Dus het is terecht dat het wordt onderzocht.
  Laten we eerlijk zijn; Bouta is toch een drugscrimineel en een moordenaar.
  Waarom zou Bouta dan goede bedoelingen hebben voor de Surinaamers.
  BOUTA heeft zijn eigen, familie en vrienden verrijkt.
  Armoede voor de bevolking interesseert hem niet.
  gemodereerd

 10. Minister kaag wil digitale en fysieke handelsmissie naar Suriname.
  Het woord WIL is belangrijk, Nederland geeft aan wie het nu voor het zeggen heeft in Suriname en dat is Nederland en Nederland legt zijn wil op zijn Surinaamse onderdanen(Regeer partijen). Wat bedoelt Nederland met digitale handel, Nederland bedoelt gegevens overdacht van alle Surinaamse Nederlanders die iets bezitten in Suriname. Wat bedoelt Nederland met fysieke handel? Nederland bedoelt met fysieke handel Surinaamse GOUD, DIAMANT, OLIE en GAS aan Nederlandse bedrijven belonen zodat Nederland rijker wordt van Surinaamse grondstoffen. Wanneer Santokhi zijn Nederlandse bevelen heeft uitgevoerd wordt hij geridderd tot Orde van Oranje-Nassau en de Oranje olifant zal blij zijn met zijn oranje lintje.


  Maak melding

 11. Je ziet dus, SR is daar om de oren gewassen te worden:
  * lever de verdachten aan NL uit
  * NL wilt handelsmissie… bekend is dat ze bedoeld, SR moet uit NK importeren en nergens anders…oh ja, die grondstoffen kopen we wel in, maar dan tegen onze prijzen!
  * mbt spiegektjes en kraaltjes, jullie krijgen gedateerde spullen vokr covid19 twt waarde van 3.5 miljoen.

  Zaken die SR exht nodig heeft:
  * 19 miljoen euro
  * handelsbelemmeringen om makelijk in EU te exporteren
  * visa vrij reizen van onderdanen
  * aanpakken monopolie KLM
  * opheffen 100% controle schophol
  * makelijk toegang voor studenten ad universiteit
  *…. en schier eindeloze lijst,

  Daar praten we niet over!!

  Dus minister is met een aalmoes weer naar SR… volgens mij als je kosten/baten zou analyseren, nauwelijks breakeven!

  Succes met de neo kolonialistische houding.

  We will be back!


  Maak melding

 12. @Marcel, blijf bij het onderwerp a.u.b, anders rijs de vraag bij mij van WAAR IS DIE 3200 MILJOEN gebleven die wij hebben “gekregen”, na de onafhankelijkheid. Blijven we aan de gang??????


  Maak melding

 13. EĆ©nmaal gebedeld blijf je hele leven lang bedelen. Meneer Santokhi dit moet ophouden.

  @@@Kondre Mang
  Je slaat met de spijkers op de KOP.
  Nederlandse politiek is een schimmige politiek. Deze blanken hebben bewezen dat ze over lijken gaan. Met de digitalisering willen ze gegevens uit het kadaster stelen, om zo doende achter het vermogen van de SuriNeds te komen. Die wordt dan weer vergeleken met het bestand van uitkeringtrekkers, pensioenentrekkers en toepassing op de aangifte Inkomstenbelasting voor buitenlandse heffingen. Heer Santokhi Nederland betrekken bij de digitalisering ,,niet doen,,. Ze hebben zelf die knowhow niet om hun eigen bestandskoppelingen efficiĆ«nt door te voeren. Zie justitieel apparaat is helemaal mislukt, belastingdienst voor honderden miljoenen het schip in. Gemeenten ook een flop!! Op jaarbasis zijn continue 40 duizend Indiase ICT’s die de boel in gang houden.

  Ze azen op de delfstoffen van Sur. Nu ook aardolie.
  Bewijzen:
  – wie hielp Bouterse in het zadel
  – Ronnie Brunswijk de jungel commando en crimineel wordt via de achterdeur Tweede Kamer binnengeloodst. WAAROM?? Wat was de reden, natuurlijk om het goud naar NED te halen. Vanaf de onafhankelijkheid van Su heeft Nederland niets voor hun kunnen betekenen. Wanneer Ned 1 euro investeerd willen ze 3 euro voor terug.

  Samenwerking op het gebied van digitalisering zou het beste zijn om met de Indiƫrs te werken. Ze zijn veel beter in de techniek professioneel en goedkoper en zeer betrouwbaar.
  gemodereerd

 14. Ja daar is het dan een ei die leeg is ,mensen nederland is nog steeds het land die mensen op onmenselyke wyze hierheen heefd gebracht, de zelfde V O C mentaliteit
  Myn landgenoten zyn vergeetachtig, bekrompen, en gunnen elkaar het dag licht niet.
  Men laat het liever door een ander volk mee nemen dan aan zyn eigen soort
  pynlyk om tezien. ik begryp nu pas waarom nederland een land met meerdere bevolkings groepen heefd gecreeerd, want het schort aan eenheidt, en in troebel water vangt men vis .
  Triest.


  Maak melding

 15. @fajamang… volkomen mee eens! Toegang tot IT, is strickt verboden…het is de toekomstige infrasttuctuur waar nu goederen en diensten via wegen, luchthavens en waterwegen moet. Dus is het strategisch voor een land de levensader.

  Waarom denk je dat VS en GB zo tegen 5G technologie uit China zijn? Juist, spionage en informatie diefstal….die sleutel never, nooit, nunca aan de noordzee geven!!

  @Stanley, gootste dl vd 3200 milj gld licht te Apoera, incl treinnetwerk van ergen naar nergens….verbrast door de NPS en consorten, waarvan grrot deel weer in nederland terecht is gekomen via Haskoning en allerhande Mij.


  Maak melding

 16. Vergeet niet dat een groot deel van de voormalige plantages op papier nog in handen zijn van de Nederlanders, straks kunnen de voormalige plantage eigenaren met de verbeterde infrastructuur lekker weer geld verdienen, en ze zullen geen cent belastingen betalen, omdat de huidige regering het belastingsysteem niet aanpakt en er nog voor miljarden te innen is. Het eerste wat de Nederlandse ondernemers zullen eisen is een voordelige belastingregelingĀ“
  In plaats van een controleur bij Staatsolie, was er liever een controleur bij import en export van goederen gezet. Bescherm de lokale productie, door de import van onnodige goederen te verbieden. Vleeswaren ,groenten etc mogen nooit geĆÆmporteerd worden in dit land.
  Hoeveel belastingen moeten nog worden geĆÆnd, bij Kuldipsing, Fernandes,Kirpalani,Sardjoe etc, of genieten zij ook een belasting voordeel. Suriname moet eerst lokale ondernemers in de gelegenheid stellen om te ondernemen in Suriname, alvorens buitenstaanders de gelegenheid daartoe te geven. De Surinaamse ondernemers worden geboycot.


  Maak melding

 17. Windmolens in de bossen van Suriname? Je wil al de dieren toch niet dood hebben?
  Deze dingen maken een enorme herrie en veroorzaken slapeloze nachten aan mensen die in de buurt van zo’n onding wonen.
  Dus geen windmolens.
  Zonnepanelen in het bos? Ze horen in een woestijnachtige landschap.


  Maak melding

 18. Suriname kan beter aansluiting zoeken met Nederland als integraal onderdeel van de Europese Unie.
  Daar zou het huidige kabinet alles op moeten zetten.
  Binnen een halve generatie zal Suriname onderdeel zijn van de vaart der volkeren.
  De Euro als munt, vrij reizen als EU onderdaan, de geldende wetten en bovenal afscheid nemen van de boevenbende-cultuur.
  Onderwijs voor de kids, studie, zorgverzekering, minimumloon, infrastructuur.
  Of toch liever blijven prutsen en complot- en slachtofferig vingertje wijzen naar Nederland?
  Beter kun je denken aan de toekomst van jullie kinderen. De kinderen!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.