Verhoging brandstofprijzen is tijdelijke maatregel van regering Suriname

39
SOL: 'Bericht over mogelijk brandstof tekort bij benzinepomp is onjuist'

De verhoging van de governmenttake – en daarmee aanpassing van de brandstofprijzen is een tijdelijke maatregel van de regering-Santokhi om in de komende maanden financieel economische stabilisatie tot stand te brengen. Volgens minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie gaat het om een periode van twee tot drie maanden.

Het verhogen van de governmenttake is een van de adviezen die de regering heeft meegenomen uit de meetings met stakeholders. Minister Walden zegt dat er gesprekken zijn en worden gevoerd met  vakbonden, oliemaatschappijen, servicestationhouders en verschillende bedrijfsleven organisaties.

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning voegt eraan toe dat er nog meer maatregelen op stapel liggen om de economie te herstellen. “De governmenttake alleen gaat het probleem niet oplossen. Er zijn meer maatregelen van tijdelijke aard die genomen gaan worden, omdat wij tegelijkertijd bezig zijn de economie weer op spoor te krijgen met structurele maatregelen.”

De bewindsman zegt dat de tijdelijke maatregelen ingetrokken zullen worden wanneer de economie weer stabiel is.

39 REACTIES

 1. Helemaal eens met dit beleid!!!!! Al die tijd heeft het surinaamse volk meegeholpen aan deze onstabiele situatie. Je moet ergens beginnen, geloof me verkoop die tweede die beneden onder het huis staat v oor mooi mooi! Het is afgelopen met die bigi teng, het komt weer maar eerst moeten jullie allemaal meewerken voordat de ellende erger wordt!


  Maak melding

 2. Opvallend is dat alleen die mensen klagen die niet echt ruimdenkend zijn. Mensen die ooit de NDP sympathiseerden maar pas na 2018 zijn gaan beseffen dat de NDP een criminele organisatie is terwijl dit al sinds de illegale en criminele machtsgreep in de jaren ’80 bekend was.
  Hoefdraad had hierin gelijk: er moet een mentaliteitsverandering komen bij deze groep Surinamers.

  Het probleem is dat deze groep best groot is. En de grote uitdaging is dus om deze grote groep Surinamers wijzer te maken. Het mag niet meer voorkomen dat deze groep weer verleid wordt door een criminele organisatie vermomt als politieke partij. Want deze groep Surinamers zijn zeer gevoelig voor populisme. Van echt werken worden ze moe en eerst nadenken is moeilijk moeilijk. Wel willen lenen maar wanneer er terugbetaald of teruggegeven moet worden zijn ze niet meer thuis en niet meer bereikbaar. M a w deze groep Surinamers weten niet wat verantwoording betekent. De criminele organisatie, de NDP, heeft 40 jaar flink geprofiteerd dankzij deze groep Surinamers.

  Het wordt tijd dat Suriname na 45 jaar onafhankelijkheid nu eindelijk volwassen wordt.

  Krakti !


  Maak melding

 3. @Kolibri, ben het ook eens met dit beleid. De regering moet ergens beginnen. Verhoging govermenttake is slechts 1 van de vele maatregelen om de economie weer gezond te maken. Mensen moeten niet zo spastisch doen. De regering heeft een plan welk gedragen wordt door de vakbonden en bedrijfsleven. Ik heb de volste vertrouwen in deze regering.


  Maak melding

 4. Vanaf de invoering van de governmenttake is er door alle regeringen gezegd dat het tijdelijk is wel dit duurt al jaren . Dat ze de auto’s zwaarder belasten is niet erg , maar loop niet te liegen dat het tijdelijk is.
  Gaan jullie belastingen heffen op al die honderden goudzoekers en als eerst beginnen bij dat ding dat zich vp noemt.


  Maak melding

 5. @roepia,
  =================================

  Gaan jullie belastingen heffen op al die honderden goudzoekers en als eerst beginnen bij dat ding dat zich vp noemt.
  ================================

  Ik ben het meestal niet met jou eens.
  Maar wat dit punt betreft ben ik het wel met jou eens.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. Waarom niet eerst de overheidshuishouding niet eerst op orde brengen en dan pas naar gaan kijken over de invoeringen van prijsverhogingen. Dit kun je nu niet aan de burgers uitleggen, dus eerst verlaging van overheidsuitgaven.

  Bijvoorbeeld
  – vlak voor de verkiezingen op onjui s te gronden door de vorige regering de salarissen van overheidspersoneel zijn verhoogd met 50%, deze nu terugdraaien, was politiek gemotiveerd
  – op het laatste moment hoge benoemingen doorgevoerd en niet volgens het ambtenaren beleid, politiek extraatje
  – boventallig personeel afslanken
  – overleden personeel nogsteeds op de loonlijst en de reeds betaalde lonen terughalen. Op wiens namen staan deze bankrekeningen???
  – spook ambtenaren, uitlichten en zuiveren en alle betaalde lonen terughalen en begunstigden strafrechtelijk vervolgen
  – voer eerst een rijke lieden tax in om de eerste nood van de bevolking te verlichten
  – rijke lieden opsporen die in het voorgaande jaren minder belasting hebben betaald en nu alsnog aanvullende aanslagen opleggen
  – betere controle op het bankenwezen
  – harde valuta mag niet meer naar het buitenland worden doorgesluisd.
  gemodereerd

 7. De 100+ leningen van Boefdraad ter waarde van miljarden usd moeten ook nog terug betaald worden. Al deze miljarden zijn in de paarse zakken verdampt. Nu moet CHAN terug betalen. Dat weet het volk wel. Opruiming van de paarse rotzooi zal zeker wat tijd en geld kosten. Maar Chan is op de goede weg. Beste pres ooit in Suriname.


  Maak melding

 8. ” Verhoging brandstofprijzen is tijdelijke maatregel van regering Suriname.”
  ********************************************

  Bullshit …. Drogreden !!!!!!!
  Wat is tijdelijk … hoe lang is tijdelijk { tot verkiezing 2025 ??? } !!!!!!!!!

  Waarom de goverment-take { de Olieprijs} verhogen … en niet … DIRECT … de dubbele salarissen en bijbehorende emolumenten … afschaffen ??? Breng veel meer op !!!!!!!!

  Zijn de heren regeerders soms bang …. DIEF TE ZIJN VAN EIGEN PORTEMONEE !!!!
  gemodereerd

 9. De afgelopen 10 jaar hebben de inwoners teveel ontvangen aan subsidies en uitkeringen en al de kasreserves zijn daardoor opgemaakt en veel te veel is geleend om dit alles te betalen, dus de spaarpot leeg gemaakt en daarbovenop ook nog geld geleend.
  Welnu
  Nu moet het geleend geld worden terug betaald en de spaarpot moet weer worden bijgevuld. Totdat dit is gebeurd moeten de inwoners van Suriname dit weer opbrengen en daarna weer een normaal leven gaan leiden.
  De breedste schouders dragen de het meeste bij want zij hebben het meest opgemaakt door o.a.
  De benzine slurpende voertuigen
  De plezier vaartuigen
  De energie slurpende airco’s en vriezers en koelkasten
  De nooit afgedragen belasting van de tuinmannen en interieurverzorgers(ters)
  De water slurpende zwembaden tuinen etc
  En noem maar op
  Dus wie meer verbruikt die meer betaald (liters benzine, Kw electra, M3 water, Luxe en weelde)


  Maak melding

 10. De zelfde mensen die hier het een geweldige beleid vind zou het anders zijn dat de NDP het zelfde zou doen dan zouden ze moord en brand schreeuwen zoals ze nu een heksenjacht hebben ge open op de vorige regering maar ze gaan maar 10 jaar terug waarom niet 20 jaar nee dat doen ze niet bang dat ze hun eigen strond naar boven halen


  Maak melding

 11. De afgelopen 10 jaar hebben de inwoners teveel ontvangen aan subsidies en uitkeringen en al de kasreserves zijn daardoor opgemaakt en veel te veel is geleend om dit alles te betalen, dus de spaarpot leeg gemaakt en daarbovenop ook nog geld geleend.
  Welnu
  Nu moet het geleend geld worden terug betaald en de spaarpot moet weer worden bijgevuld. Totdat dit is gebeurd moeten de inwoners van Suriname dit weer opbrengen en daarna weer een normaal leven gaan leiden.
  De breedste schouders dragen de het meeste bij want zij hebben het meest opgemaakt door o.a.
  De benzine slurpende voertuigen
  De plezier vaartuigen
  De energie slurpende airco’s en vriezers en koelkasten
  De nooit afgedragen belasting van de tuinmannen en interieurverzorgers(ters)
  De water slurpende zwembaden tuinen etc
  En noem maar op
  Dus wie meer verbruikt die meer betaald (liters benzine, Kw electra, M3 water, Luxe en weelde)

  Vraag het maar aan onze pseudo econoom en B TW specialist RobG
  gemodereerd

 12. De regering Santokhi kan niet vergeleken worden met de regeringen Bouterse. Dit zijn twee tegenpolen.
  Het enige wat voor argwaan zorgt is VP Brunswijk die voor de verkiezing riep niet samen te werken met de NDP en nu na de verkiezing de NDP verwelkomt. Het lijkt er op dat Brunswijk niet echt bezig is met het herstel van Suriname maar meer bezig is om stemmen te winnen voor 2025 door de achterdeur open te houden voor de NDP.

  Het is sowieso niet juist om conclussies te trekken en te veroordelen op basis van aannames, doemdenken en op basis van de criminele prestaties van de regeringen Bouterse.

  In dit stadium kunnen wij al helemaal geen conclussies trekken.

  Over de prestaties van de afgelopen 10 jaar kunnen we nu conclussies trekken. En dan valt op dat die conclussies die gebasseerd zijn op feiten door het NDP-volk weggemoffeld wordt.

  Is Hoefdraad al opgespoord ? Misschien is hij op zijn logeeradres te Leonsberg.
  Het is niet eerlijk t.o.v de andere verdachten om zolang te wachten totdat Hoefdraad gevonden wordt. Dus beste PG Baidjnath Panday wanneer komt u met u volgende stap !

  Het volk is ongeduldig.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 13. De brandstoftax wordt dus “tijdelijk” verhoogd totdat de economie weer stabiel is.

  Met alle deskundigen in de regering vertrouw ik erop dat er maatregelen, zoals een 50% van de winst opeisen van de mijnbouwindustrie (Nederland doet dat al sinds de jaren ’60) en hogere belasting voor het bezitten van onroerend goed en grote lappen grond, de tijdelijke maatregelen permanent zullen vervangen…


  Maak melding

 14. In de afgelopen 10 jaar heeft de vorige regering te veel vernietigd. Er is geboefte geweest van zo heb je me niet, leningen op leningen. Als Hoefdraad zo heilig en onschuldig is, laat hij naar voren treden en zijn onschuld bewijzen, waarom schuilt hij ergens onder een rok.
  En dan had je een Abdoel die zei, er komt geen devaluatie en patsboem, er was devaluatie, zelfde Abdoel, met alle haast leningen plafond verruimd om meer te kunnen lenen, Gersie gaat niet met ontslag, 2 dagen daarna, gersie was met ontslag, omdat gersie niet wilde tekenen op stukken waar er geboefd werd, andere boef daar geplaatst, van trikt, en dit alles is te danken aan, in de eerste regeerperiode, ABOP, PL, PALU, NDP, BEP, en de 2e regeerperiode, BEP, NDP. Toen in begin 2020 de economie zou gaan exploderen is er in alle haast een Valutawet gemaakt en goedgekeurd. Een wet die niet volledig toepasbaar is, De coalitie van NDP en BEP samen met Hooghart heeft deze wet goedgekeurd, Hoefdraad in bescherming genomen en de koers bereikte een piek van 1 op 20 voor de euro. De hele Valutawet is niet in z’n totaliteit uitvoerbaar. Er is opzettelijk niet gedevalueerd want het zou dienen als een struikelblok voor de aankomende regering. Er is een verbindingsweg aangelegd, een zogenaamde nieuwe highway van 9 km, 90 miljoen usd. 1 miljoen usd per kilometer??
  Er is ontvangen aan leningen en inkomsten bijkans 4 miljard usd. Al dat geld is verdampt met nog een negatief saldo bij de Binnenlandse banken. Bedrijven die diensten hebben geleverd aan de vorige regering zijn nog niet uitbetaald.
  Hoeveel profijt heeft de samenleving uit de 4 miljard usd gehad? Staan we daarbij stil?
  De nieuwe regering moet nu alle schulden gaan betalen en je betaalt geen lening met een andere lening. Een gat dichten door een andere gat te maken.
  Dus als regering is het een noodzaak dat er korte termijnmaatregel getroffen worden om de economie eerst te stabiliseren,
  Wat voor zin heeft het dat vanwege de half uitvoerbare Valutawet de bankkoers 1 op 8, cambio koers 1 op 10 en daarbuiten 1 op 15 voor een euro. De koers moet in lijn gebracht worden. En zo kan ik nog doorgaan. Ik laat het hierbij voor de verstandige mensen.


  Maak melding

 15. Het argument over “de afgelopen 10 jaren” klopt dat het land razendsnel naar de afgrond is gebracht.

  Ik ben wel van mening dat niet alleen DDB &co nalatig zijn geweest om impopulaire maatregelen te treffen.

  Sinds de onafhankelijkheid heerst er een politiek van regelen, accomoderen en subsidiëren.
  Wat voor concurrent heeft de EBS? Welke sterke concurrenten heeft de Telesur? Heeft de SWM een concurrent? Waarom blijft de overheid populair als werkgever? De belastingdienst heeft alle zaken op orde en werkt naar behoren? In de afgelopen 40 jaren hebben slechts 5 tot 10% van de aanvragers daadwerkelijk gronden toegewezen gekregen. En ga zo maar door.

  Dat is allemaal niet van de afgelopen 10 jaren maar veel langer…


  Maak melding

 16. Sinds de onafhankelijkheid kan eigenlijk worden weggelaten want ver daarvoor bestond er al een cultuur van vriendjespolitiek en nepotisme. De kampen verwisselden alleen een beetje.


  Maak melding

 17. 😂😂😂😂😂😂😂😂🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡😂🤡🤡🤡😂🤡😂🤡😂🤡🤡🤡🤡🤡Er zou niks verhoogd worden dat hoorde ik tijdens de Verkiezingen Campagne 😂😂😂😂😂😂😂🤡😂🤡😂🤡😂🤡🤡🤡🤡🤡 . Er kwam toen een wegenbelasting ik hoorde ze ook klagen daar over nu hoor ik ze niet klagen 😂😂🤡😂🤡😂🤡😂🤡🤡🤡🤡 nogmaals wie houdt wie voor de Gek 😜
  gemodereerd

 18. Er is ook een groot verschil tussen mensen die zich hebben verrijkt, gestolen, bevoordeeld, hoe je het maar wilt noemen, met miljoenen SRD/USD.
  Voor deze mensen zijn de meeste verhogingen een lachertje want ze kunnen het betalen. Dus als men denkt die groep “pijn” te doen, is net als een prik van een muskiet.

  Mensen die 4 en 5 banen hebben en hun gezin moeten onderhouden, moesje en owpa met hun aov en pensioenetje, kinderen die niet stemgerechtigd zijn, voor hen voelen de maatregelen aan als een strop om de nek. Je kunt er niet vanuit gaan dat ALLE inwoners paars hebben gestemd en ondersteund.
  Was dat wel het geval, dan zat DDB&co nog steeds in het kabinet…


  Maak melding

 19. Het land zit in een uitzonderlijke toestand,zo je wil crisis,dan gaan de regeerders ook navenant maatregelen treffen.Toen we Bosje verjaagd hadden,kwam er een nieuwe regering die maatregelen nam,waarvan we nooit eerder gehoord hadden.Maar het land werd gezond.


  Maak melding

 20. Wat een flauwekul, de armen worden weer voor het karretje gespannen, regering van een kale kip kan je niet plukken ,waar moet men het vandaan halen, vergeet niet dat er geen geldt is gegenereerd voor dit jaar.
  hoe durft men de gemeenschap nog meer uit teknypen ,dit gaat niet lukken geloof me.
  er zyn tal van foute overheidt uitgave,s die gewoon doorgaan en deze regering doet er een schepje bovenop in plaats van hierop te bezuinigen gaat men de gemeenschap met verhogingen belasten, gi mi ouwroe shoe


  Maak melding

 21. Ik denk dat nu in eerste instantie het belangrijkste is om het land uit de slop te halen.
  Bij wie waar geplaatst wordt kunnen kanttekeningen geplaatst worden en bij de volgende evaluatie ronde dit ter bespreking gebracht worden. Belangrijker is is dat de nieuwe benoemingen integer en competent zijn. Sowieso valt op te merken dat team Santokhi tegen kritiek kan en zelfkritiek levert. Deze zijn belangrijk voor een goede ontwikkeling. Verder valt op dat leden van team Santokhi niet werkt voor extra salaris maar in landsbelang. Reshma Mangre en nu blijkt ook de First Lady vragen geen extra geld. Dus beste mensen laten we eerlijk zijn, het is overduidelijk dat team Santokhi voor landsbelang gaat. En aangezien vriendjespolitiek / nepotisme gezien kan worden als corruptie is dat hier duidelijk niet het geval.

  Laten we ons focussen op wat belangrijk is.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 22. Trouwens ik vraag me nu af of sommige mensen wel weten wat ze willen.
  Want eerst roepen ze dat bestuurders als eerste salaris moeten inleveren en dan zijn er nu bestuurders die vrijwillig en gratis willen werken en dan wordt er gemekkerd dat het vriendjespolitiek is. Als dit vriendjespolitiek is dan kan je dus nu wel zien wie de echte vrienden zijn. Anderen zouden dubbel en dwars vergoedingen eisen. Wat voor relatie hebben Hoefdraad, Ingrid e.a. met Bouterse en wat hebben hen dat opgeleverd ?

  Kom op beste mensen we moeten wel de koren van het kaf gescheiden houden.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 23. Kolibri 24 augustus 2020 At 07:03

  Helemaal eens met dit beleid!!!!! Al die tijd heeft het surinaamse volk meegeholpen aan deze onstabiele situatie. Je moet ergens beginnen, geloof me verkoop die tweede die beneden onder het huis staat v oor mooi mooi! Het is afgelopen met die bigi teng, het komt weer maar eerst moeten jullie allemaal meewerken voordat de ellende erger wordt!

  ================================

  Het is algemeen bekend dat een kolibrie zijn eigen stront op eet en stront uitkraamt dat kan je merken. Het was kolibri en Ray en Esmeralda ect waren op waterkant aan het schreeuwen dat regering Bouterse het leven van het volk zwaarder maakt met deze maatregelen toen regering NDP brandstof accijns wilde verhogen. Nu er een Rotie als president is die accijnsverhoging invoert schreeuwen al die roties op waterkant wat een goed beleid et invoert is het nu allemaal prachtig beleid. Zoals ik al zei liegen is net als ademen voor die santhokies look a like.
  Het is algemeen bekend dat een kolibrie zijn eigen stront op eet en stront uitkraamt dat kan je merken. Het was kolibri en Ray en Esmeralda ect waren op waterkant aan het schreeuwen dat regering Bouterse het leven van het volk zwaarder maakt met deze maatregelen toen regering NDP brandstof accijns wilde verhogen. Nu er een Rotie als president is die accijnsverhoging invoert schreeuwen al die roties op waterkant wat een goed beleid et invoert is het nu allemaal prachtig beleid. Zoals ik al zei liegen is net als ademen voor die santhokies look a like.
  gemodereerd

 24. haha,
  lees ik het goed, heeft rob het over een kale kip?
  Het volk nog meer uit knijpen
  Maar hoe kan dat nou? Er is toch zoveel goeds gedaan de afgelopen TIEN JAAR
  Dit zijn wel doorvoede kippen
  Nu zeggen ze wel eens dat een schaap blaat en een kip pikt
  maar het volk is toch niet uitgeknepen?
  Neen, integendeel toch.

  Er zijn mensen die het niet kunnen begrijpen,
  Er zijn mensen die het niet willen begrijpen,
  Er zijn mensen die het kunnen begrijpen, maar doen alsof ze het niet kunnen begrijpen
  Op deze wijze kunnen ze als pubers schoppen tegen de gevestigde orde
  De namen hoef ik niet te schrijven, we kennen ze allemaal.
  of ze zijn te stom om een volle zin zonder taalfouten te schrijven of ze leiden aan een extreme vorm van narcisme (ik weet dit het is een van mijn 100 bijvakken geweest en een van mijn specialisaties, ja lachen jullie me maar uit het is toch mooi wel zo)

  De eerste groep kan je niets kwalijk nemen, het is ook niet gemakkelijk om te begrijpen dat er zulke slechte mensen zijn, die een heel land vernietigen alleen voor eigen gewin.
  we hebben vast en zeker wel eens mensen horen zeggen: ik kan het niet begrijpen jonge dat er zulke slechte mensen bestaan. hmm, ik heb het zelf ook wel eens gezegd. erger vaker dan 1 keer.
  De tweede groep is zo geïndoctrineerd dat alles wat een ander zegt of doet, terzijde wordt geschoven, het geloof in hun lijder is onaantastbaar. Dit heeft wat weg van sekteleden
  De derde groep kom ik hier wel eens tegen, al ben je een tijd afwezig. Niets veranderd.
  Een enkeling verpopt zich soms, net als dr Jekyll.

  @Bigi Sma
  Grappig. Ik lees je reactie en we blijken er net zo over te denken.
  Als je mijn reactie bij een ander artikel leest dan zal je dat wel merken.

  Suriname heeft de afgelopen jaren elk jaar een begroting ingediend met een tekort. Het gevolg is dat de Staatsschuld steeds verder opliep en de rating de omgekeerde weg bewandelde
  Als je dit wilt stoppen zal je een begrotingsoverschot moeten hebben.
  Dat is lastig. De focus ligt nu op het voldoen aan lopende verplichtingen, dat is al een behoorlijke klus. Zeker ook, omdat dit jaar, elke keer dat het kon, de vorige minister van Financiën het tegoed bij het IMF wegsluisde.
  Daarom zal je linksom of rechtsom de inkomsten moeten verhogen.
  Dit doe je door verhoging tot op zekere hoogte! van de belastingen, soms zelf verlaging en toch meer binnen krijgen (voor de geinteresseerde A. Laffer)
  en natuurlijk door betere inning van dezelfde belastingen
  Dat wat de inkomstenkant betreft
  Aan de uitgavenzijde zal er hoe dan ook gesaneerd moeten worden, subsidies moeten omlaag, arbeid met lonend worden.
  Natuurlijk zullen er jochies zijn, die al in word een bestandje aan het maken zijn om deze noodzakelijke maatregelen te bekritiseren. Met iets nieuws? Nee zelfde oude troep
  Het volk heeft geen geld, als d overheid dit doet dan en bla bla bla
  De moderator zou eigenlijk nu moeten schrijven,
  boring, dat heeft u al zo vaak gedaan. Onderbouw met goede en nieuwe argumenten uw standpunt. Dit zal zij echter niet doen, omdat iedereen hier mag schrijven wat hij of zij wil.


  Maak melding

 25. @HongKongFree

  Met al je reacties ben ik het met je eens.
  Wat mij betreft, ik heb nooit op de NDP gestemd, dus dan kan ik met recht zeggen. Ik heb als burger niet mee gedaan aan wanbeleid.
  De regering moet met maatregelen komen om het land gezond te maken, maar men moet weten dat er armen zijn in de samenleving.

  En onder deze armen bedoel ik niet mensen die niet willen werken, maar mensen die ondanks ze hard werken het moeilijk hebben.
  En Onrechtvaardigheid is groot in Suriname en geen enkel regering in Suriname heeft iets gedaan om dat te veranderen en de regering president Chan en Vp Brunsie zal ook er niets aan doen, want in hun partijen heb je mensen daar zich hebben verrijkt met goederen van dit land ten opzichte van anderen.

  Bordo heeft vele goud concessies , terwijl andere binnenlandse bewoners jarenlang wachten op concessie.
  Mahinder Jogi heeft zoveel hectare gronden, vanwaar heeft hij ze gehad.
  Men moet niet alleen in de politiek corruptie opruimen, ook binnen de samenleving.

  Er zijn mensen die jarenlang wachten op een stukje perceel, anderen zijn zelfs dood gegaan, maar we zien dat mensen in samenleving hele straten , in verschillende buurten verkopen voor duizenden Euros en niemand die iets zegt.
  De meeste van de mensen die rijk zijn geworden door te stelen van dit land , zijn de mensen die op President Chan en Vp Brunsie lijken.

  Zo wil de regering het land schoon maken ,dan moet men beginnen met hele opschoning van dit land en hun eigen familie en vriendenkring beginnen.
  Ik ben niet tegen belasting en waarom zou ik ertegen zijn.
  Want FREE betaald haar belasting op tijd zonder klagen, want ik ken de voordelen van belasting betalen voor een land.
  Maar hier in Suriname gaat het in rovers handen.


  Maak melding

 26. @roepia
  Als je vp dat ding roept
  Dan wat ben jij
  ‘Coolie’ toch, want dat zou je graag niet willen horen.
  Plotseling is alles goed geworden,want het is VHP toch.
  Laten ze ook belasting nemen in de rijstsector want het zijn deze mensen die continu klagen.
  Een ding dat men niet moet vetgeten , het zijn niet alleen himdoestanen die op VHP gestemd hebben , anders zouden ze nooit op 20 zetels komen. Dus komen jullie niet zogenaamd doen dat pres chan alleen voor de hindoestanen zijn.
  Foei toch man
  Hindoes zijn niets anders dan aasgieren


  Maak melding

 27. Ik plaats myn kritiek tegen politieke besluiten en niet op ras of etniciteit of wat dan ook ,en ook niet op uit om met beledigingen te imponeren, maar om aan de discussie deel te nemen
  meer niet,


  Maak melding

 28. Prima methode om zonder dure leningen met geloof in eigen kunnen, te proberen om er zelf uit te komen. Tegenstanders kunnen niet ontkennen, dat deze regering behoorlijk transparant is en op voorhand al aangeeft dat dit voor een korte periode is.
  En ja, de afgelopen 10 jaar leven mensen in diepe armoede of zijn stinkend rijk geworden.
  Er tussenin zijn bestaat niet! We kunnen niet terug blijven kijken, omdat we allemaal gezien hebben waar ons geliefde land is geeindigd. Maar we moeten wel met alle middelen die wij tot ons beschikking hebben, blijven eisen dat tegen allen die zich schuldig hebben gemaakt aan fraude en verduistering een strafrechtelijk proces wordt aangespannen zodat ze worden gestraft en dat het geld terug wordt gehaald. Dit, zonder aansziens des persoon.
  Je mag het een hekse noemen, het volk heeft recht op gerechtigheid.


  Maak melding

 29. Deze regering is toch stiekem ook leningen aan het regelen,
  dat ik taal fouten maakt, moet jouw niet van stuk brengen , consentreer je op het onderwerp
  waar het om gaat, zelfs ik maak fouten en dat besef ik en hoefd men my niet op te attenderen
  als je de spinter kunt zien moet je toch de balk kunnen waarnemen,
  ik ben al bly dat je toch heb leren lezen


  Maak melding

 30. @Rbrown

  Maak je niet druk , dat je taal fouten maakt.
  Een ieder van ons, maak ook wel eens taalfouten.
  Taalfout of geen taalfout, we zijn allemaal als reageerders even belangrijk.
  Wij hoeven niet altijd eens te zijn, maar we zijn allemaal mensen die ook fouten maken.
  Niemand is perfect.
  Zelf het Sranangtongo kunnen de meesten van ons nit goed schrijven, vraagd mij dat niet te doen.


  Maak melding

 31. Je kunt een land vooruit brengen maar dat wil nog niet zeggen dat iedereen in de “welvaartsboot” zal zitten.

  India heeft vele miljardairs maar ook veel armoede. China heeft vele miljardairs maar ook veel armoede. De USA wordt gezien als 1 van de rijkste landen in de wereld maar sommige Amerikaanse steden zijn erger dan 3e en 4e wereld gebieden. In Singapore en Hong Kong komt ook armoede voor waar mensen afhankelijk zijn van voedselpaketten. Het gaat niet allemaal om werkloze en dakloze mensen, sommigen hebben zelfs hun eigen huis/appartement.
  Dat een land rijk is en een goede economie heeft zegt dus niet alles.

  Zeker zal Suriname uit het dal komen en er de komende jaren economisch beter voor staan. Maar dat de vooruitgang voor IEDEREEN zal gelden, daar ben ik te sceptisch over…


  Maak melding

 32. Ram 24 augustus 2020 At 17:26
  Men moet de BTW in voeren en de loonbelasting omlaag brengen. Betaald dan iedereen dan belasting.

  ========

  Roep ik al enige tijd.


  Maak melding

 33. @@@HongKongFree
  In Nederland heb je ook voor tienduizenden mensen gaarkeukens en voedselpakketten. Niets mis mee. Maar het groot verschil is dat de burgers elkaar dienstbaar zijn en meehelpen waar heel veel bedrijven erbij betrokken zijn.

  HKF
  Geloof mij dat wanneer iedereen wil meeliften de boot niet zal worden gemist. En natuurlijk heb je in ieder land zwakkeren in de samenleving. Als burger moeten we bereid zijn die te helpen ondersteunen. Dat noemen we dienstbaar zijn aan de mensheid!!!
  gemodereerd

 34. rekening houdend met wat binen tien jaar staat tegebeuren,kan men nu reeds projecten opzetten en zo de mensen opleiden zodat ze straks met de economische vaart mee kunnen
  dan moet men wel vroeg mee beginen en niet wanneer het moment zich voordoet.


  Maak melding

 35. Toen de coalitiepartijen nog in de oppositie waren, hebben zij geageerd tegen de verhoging van de governmenttake en hadden beloofd dat de brandstofprijs omlaag zou gaan. Het tegenovergestelde gebeurt nu!
  Het arme volk betaald uiteindelijk de prijs! Kijk maar naar de valutakoers, de winkelprijzen, het voorgenomen besluit van solidariteitsheffing! Bij de verkiezingen hoorden we allemaal andere geluiden!
  Nu al wordt door de nieuwe regering partijloyalisten, vrienden en familieleden en kapitalisten (sponsoren) geaccommodeerd!
  gemodereerd

 36. Dit is een goedkope idee, ZO TE ZIEN IS ER GEEN SLIMME ECONOOM AANWEZIG IN SURINAME EN OOK GEEN MINISTER PRESIDENT DIE ECHT WERK MAAKT VAN DIE ROOF DIE GEPLEEG ZIJN DOOR DE VORIGE KABINET OF ZIJN ZE DOODSBANG IK DENK DAT DE LAATSTE WAAR IS, IK DENK OP EEN NORMALE MANIER HOEF JE NIET BANG TE ZIJN ALS JE HET OP EEN NORMALE MANIER DOET IS HET ZO VOOR ELKAAR MAAR WAAROM WILLEN ZIJN HET NIET DOEN. ROEP AL DIE ROVERS VRAAG WAAR HET GELD IS EN PAK ZE AF DAT IS VOLGENS MIJN HEEL MAKKELIJK MAAR DE WIL IS ER NIET. ZE ZIJN TOCH ALLEMAAL AAN WEZIG IN SURINAME DUS WAAROM BANG ZIJN EN VOOR WIE. OF IS SANTOKI BANG VOOR BOUTA EN BRUNS WIJK, DIE VERMOEDE HEB IK WEL.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.