VIDEO: President Santokhi gaat in op benoeming firstlady bij RvC Staatsolie

122
Melissa Santokhi

De Surinaamse president Santokhi is zondagavond in het programma Krin Taki ingegaan op de benoeming van zijn vrouw als lid van de Raad van Commissarissen bij Staatsolie NV. Santokhi gaf duidelijk aan dat zijn vrouw Melissa vanwege haar diverse opleidingen alle competenties in huis heeft, om als goed jurist een sterke bijdrage te leveren aan de RvC van Staatsolie.

“Staatsolie zal in de toekomst diverse nationale en internationale overeenkomsten sluiten. Er zal juridische kennis nodig zijn om ervoor te zorgen dat de inkomsten van het bedrijf bij het volk van Suriname terechtkomen. Dan hebben we in de RvC ook een jurist nodig die de zaken goed kan monitoren. Iemand die het Surinaams recht, maar ook International Business Law goed kent” aldus de president.

Santokhi zegt hierover dat Melissa Santokhi een hoog opgeleide vrouw is, die haar masters in Internationale Business laws en haar rechtenopleiding heeft afgerond. Ze beschikt over specifieke juridische kennis die haar in staat stelt om een bijdrage te leveren aan Staatsolie en het land.

“Ze kent als geen ander het beleid en de inzichten van mij als president en het regeringsprogramma” dus passen haar competenties bij de werkzaamheden als lid van de RvC” aldus de president. Hij gaf verder aan dat zijn vrouw vanaf dag 1 betrokken is bij hem op het kabinet om hem te helpen en dat er, anders dan beweerd wordt, geen personen op het kabinet zijn aangetrokken.

Bekijk de uitzending hier terug:

https://www.facebook.com/communicatiedienstsuriname/videos/230253874987400/

122 REACTIES

 1. Die vrouw v Obama heeft meer competenties en opleidingen dan Melissa maar die werd geen direkteur of minister. NOT DONE
  gemodereerd

 2. Niemand twijfelt ook aan haar competenties denk ik. Het gaat om de schijn van belangenverstrengeling.
  gemodereerd

 3. beter je eigen druk maken allemaal om die brunswijk die al in diverse rvc zit.
  en daar niet overal voor gekwalificeerd is, de enige zou slm zijn met zijn opleiding

  maar we wachten af….


  Maak melding

 4. man van obama bedoel je???
  nou zoveel kwaliteiten heeft die nu ook weer niet, dat hebben we allemaal al mogen aanschouwen in die 8 jaar.

  schijn is schijn… gewoon afwachten.
  ze is in ieder geval gekwalificeerd, wat je van brunswijk niet kan zeggen.
  het kan uit uitermate geschikt gaan met deze benoeming.. time will tell.
  bij ndp wist je op voorhand al, dat wie er ook kwam dat het fout ging.
  laten we deze gekwalificeerde vrouw niet gelijk afbranden vanwege het 10 jarige beleid van die paarse randdebiel
  gemodereerd

 5. Niks mis mee. Goede papieren en competenties. Korte lijnen met de president voor urgente zaken. Evt. handelen met voorkennis kan een issue worden.Succes.


  Maak melding

 6. Beste President
  er zijn ook meerdere Su.vrouwen met hoge competenties.

  Was het niet verkieselijker om hen in the spotlight te brengen.Uw ega is al in de focus..
  Kennis van off-shore olie boringen/vondsten en wat daar bij komt kijken is zeer specified en voor n first lady een hoge tak van sport.
  Vermoei u niet om de voordracht goed te praten.
  Alleen maar schade aan uw integriteit.Blijf ver van nepotisme..ook als uw familie hebt met comptenties laan zij solliciteren.
  Wees een “branding”voor goed bestuur.
  gemodereerd

 7. Ik snap de stelling van de president. Maar hij had de minste schijn tegen zich moeten voorkomen om anderen hierop te kunnen aanspreken. Er zijn in Su voldoende universitair opgeleide burgers die ontzettend geschikt zijn voor deze functie. Het moraal gebied dat hij hier een keuze had moeten maken en niet zijn echtgenote.
  Op deze wijze maak je je geloofwaardigheid te grabbel.

  Hij heeft persoonlijk gepleit voor openheid, transparantie, integriteit en dat gekwalificeerde mensen op de juiste plekken komen te zitten. Meneer de president, zou je mij kunnen uitleggen welke opleidingsniveau de andere rcm leden hebben. En de directeur van de raad van commissarissen. Als je vrouw al hoger opgeleid is dan de directeur; hoe kan de directeur leiding geven over leden die hoger dan hem zijn afgestudeerd.
  Denk goed over na.

  President
  Stop die gasten die al vier vijf instituten en organisaties als rvc deelnemen en zelfs niet geschikt zijn voor deze functies. Het gaat puur om cashen en niet om de knowhow om sturing te geven aan de betreffende instituten. Ban vriendjes en familie politiek uit en geef de hooggeleterde burgers ook een kans. Je gaat alleen maar profijt hebben als president en komt het land ten goede.
  gemodereerd

 8. Ik ben het eens met CS, ondanks dat anderen het ook kunnen. Het zou zonde zijn als je zo een capabele vrouw lintjes liet knippen, enz.

  Ook niets mis mee of zijn kids of naaste familie direct om hem heen en naast hem werken. Deze mensen kunnen hem genoeg ondersteunen en feedback geven en weet dat alles goed volgens plan, agenda en draaiboek verloopt, zoals hij dat wilt.

  Trump doet ook het zelfde t.a.v. zijn dochter.


  Maak melding

 9. De president moet de minste schijn van onbehoorlijk bestuur ver van zich houden.
  Hier is hij duidelijk in gefaald. Er zijn veel hoog opgeleide burgers die voor de functie geschikt zijn. Snap wel dat Melissa het ook is maar je hebt nu de schijn van vriendjes en familie politiek tegen zich. Nu kun je anderen van het Kabinet hierover niet aanspreken. Ban dit soort verdachtmakingen uit. U heeft persoonlijk uitgesproken over transparantie, openheid en integriteit.

  Zou u mij kunnen vertellen wat voor opleiding de andere raad van commissarissen hebben doorlopen. Wanneer de derecteur van raad van commissarissen lager dan de andere leden is opgeleid; hoe kan hij dan leiding/sturing geven aan deze groep. Lijkt mij te hoog gegrepen.
  gemodereerd

 10. Melissa kan nog minister v Justitie worden benoemd. Wat houdt je tegen Chan nu we eenmaal bezig zijn. Competenties voldoende. SUCCES MET JE NEPOTISME
  gemodereerd

 11. Chan Santokhi vergelijken met D.Trump “goed zo” !

  is de pres.v.Paragyau niet een beter te vergelijken figuur.
  gemodereerd

 12. Gelet op het belang van staatsolie voor de economie van Suriname is het noodzakelijk dat de regering/ president een sterke en betrouwbare rvc moet hebben. Dus het is een wijs besluit van de regering met Melissa in de rvc vsn stastsolie.
  gemodereerd

 13. @kraka. Jij wilt dat su vergeleken moet worden met Equatoriaal Gunea of WitRusland.Ok dan heb je gelijk. Geen vuitje aan de lucht. Moet kunnen toch.
  gemodereerd

 14. Krin Taki vs Bakana Tori, geen verschil. Beiden verdedigen ze hun nepotistische besluiten. Chan3ka gaat geheel en al eraan voorbij dat dit nepotisme is. Je vrouw mag dan alle opleidingen van de wereld hebben, maar haar in commissies en RvC’s benoemen als FL is uit den boze. Chanm veel praten en uitleggen is geen praten tot t volk wanneer jij toch bij jouw besluiten blijft. Het gaat je de kop kosten.
  gemodereerd

 15. Ach wat baat het een mens de wereld te veroveren, maar zijn ziel te verliezen.
  Sinds de onafhankelijkheid zijn er velen die strijden om de rijkdommen en privileges, die dit land oplevert, te bemachtigen.

  Het lukt ze weldegelijk, wetten en zedes worden in hun voordeel bepleit.
  Om de 5 jaren komen er een aantal personen en genieten mateloos van de pleziertjes en rijkdommen van het land.
  Ze laten vaak ook een lege kas achter.

  Nu is er weer een nieuwe groep die vol ervoor gaat om hun familie en naasten te belonen. Mooie verhalen worden uitgelegd om zulks goed te praten.
  Het volk kijkt vol argwaan en ziet weer een kans voorbij gaan om ook eens een goede job voor het land te doen.

  Helaas wordt het land weer vernietigd.
  Gelden in Zwitserland die gestolen zijn uit Suriname worden niet teruggehaald.
  Staatskasmiddelen die recent gejat zijn worden keurig bij de oude leiders gelaten.
  En het volk zal de schulden terug betalen.

  Waarom zitten er unithouders van de luchthaven in de Rvc?
  Waarom zit iemand van Rudisa die bussen verkoopt in de Rvc van de NVB?

  Stelen jullie maar hoor.
  Dat is geen zakendoen he.
  Dat is corruptie.
  Dus…..


  Maak melding

 16. @Robg,

  Rob je bent altijd een andere koffie gewend. Die is niet meer te verkrijgen dus, drink maar nu thee. Bij jou was alles zuiver toen de Rovers aan de macht waren.


  Maak melding

 17. Pres.u heeft belangrijkere item’s dan dit aan uw hoofd lijkt mij.
  RvC staatsolie is de meest cruciale controlerende orgaan voor de komende jaren en daar horen de meest geschikte mensen in te zitten.
  Geen discussie doorover.
  Wie denkt het beter te kunnen en over betere papieren te beschikken moet maar solliciteren.
  Mevr.Santokhi is gewoon een topper voor dergelijke functies en de onrustzaaiers moeten maar hun gelijk gaan zoeken op de bekende adressen aan de Anton Drachten weg.
  Daar zullen ze hun medestanders zeker vinden.
  Maakt u zich liever zorgen over hoe wij de gestolen staatsgelden weer terughalen en de dieven oppakken.


  Maak melding

 18. Geen kwaad er moet een gekwalificeerde vrouw daar zitten om toezicht te houden op de boeven
  gemodereerd

 19. gelijk heb je Chan zij is de enige die het Surinaams recht, maar ook International Business Law goed kent” dus zet haar op al die posten waar een jurist nodig is
  Wat kan er immers gebeuren


  Maak melding

 20. Bouta-lovers zitten vol haat, jaloezie en afgunst.

  Suriname kan nu juist trots zijn met een First Lady die goed ontwikkeld is en die niet alleen tot de “aanrecht” wordt geplaatst.

  Zowel de President als de First Lady zijn vertegenwoordigers van Suriname en hebben een voorbeeldfunctie.
  Bij deze heeft Suriname nu dus eindelijk het goede voorbeeld.

  Niet storen.
  Wij werken aan een beter Suriname.
  Krakti !


  Maak melding

 21. Paki-RAT-igri,

  de kinderen en familieleden van de veroordeelde drugsbaron en massamoordenaar DESI BOUTERSE zitten achter de tralies of staan op internationale opsporingslijsten….

  BOUTERSE zelf…..
  Dino….
  Meriba…
  Hoefdraad.

  Flikker toch toch op met je bouwketen gelul,
  Paarse ja-knikker en klaprund.

  Jij past beter in Noord-Korea….RANDDEBIEL


  Maak melding

 22. @ Pieter; goed verwoord naar onze president.
  Wat men niet moet vergeten is dat het behalen van diploma prima is. Vooral als je de cognitieve vermogen hebt. Maar werkervaring is ook belangrijk en daar twijfel ik aan bij deze dame. Wat zijn haar referenties? Hoeveel werkervaring in soortgelijke functie heeft ze gehad?

  Ik heb voor VHP gestemd, maar dit voelt ethische niet fijn aan. Het is teleurstellend en neigt naar corruptie, zoals bij de vorige regering.


  Maak melding

 23. Jullie lullen weer uit jullie nek, wie van jullie heeft zo n opleiding
  Ik denk niemand dus u tap u smoel en ga studeren, enige waarin jullie goed zijn is lullen , weet zeker dat jullie allemaal leeglopers en armzaaiers en armzalig zijn, im plaats van met een plan komen of gelezen denken , nemen jullie fuccing lozers een vb van First Lady , stoppen met ge ouwe hoer
  gemodereerd

 24. Gestudeerd of niet een first lady houd zich niet bezig met deze zaken. Chan is net als de vorige regering bezig. Als ze haar bijdrage wil leveren kan ook zonder een positie zijn. Haar taak is om als gastvrouw te dienen voor de president dat is de omschrijving voor een first lady.
  Ze is heeft toch gestudeerd dan moet ze weten wat de definitie is van first lady
  gemodereerd

 25. 2x afgewezen door Rioolratten van paars terwijl ze was gevraagd als rechter!!!! Dat zegt al dat men vreesde voor de kwaliteiten van deze krachtige vrouw. 2 miljard heeft paars er doorheen gejaagd, het is het volk niet toegekomen. Terecht dat de pres kiest voor zijn vrouw Melissa, hij is ervan overtuigd dat zij capabel en eerlijk zal strijden voor het volk van SU. Daar ben ik ook van overtuigd. Het volk moet merken dat het land welvarend wordt en zij daar profijt van hebben. Kortom de juiste vrouw op de juiste positie. Go for it Melissa. You are great.


  Maak melding

 26. Hebben jullie het nog niet door. Het maakt niet uit rijkdom, oliedollars, enz. Het gel gaat nooit naar het gewone volk. Zo werkt het ‘systeem’ nou eenmaal niet. Wordt rijk hier….krijg je ook voedselbanken. Profiteren de meeste Nederlanders van de rijkdom van hun land?


  Maak melding

 27. Nu is alles mogelijk mv santhoki mag alles we wachten de reacties van het Surinaamse volk af arme volk die zijn bang te reageren lintjes knippen moet ze
  gemodereerd

 28. Wil de Pres. mij en/of het Sur. volk vertellen dat zijn vrouw de ENIGE persoon is in Suriname met de nodige juridische kennis om RvC van Staatsolie te worden.

  Heeft de VHP plotseling een gebrek aan KADER ????????

  Wie ben ik om te twijfelen wat betreft de kwaliteiten van mevr. Santokhi.

  Moet je een ” Adek- titel{s} ” bezitten om in raden van Cie’s of RvC’s benoemd te worden.
  Een {Adek}titel bezitten is één{1} … in de praktijk het waar maken daar komt het op aan.

  Over de de KWALITEIT van Adek afgestudeerden heb ik grote twijfels.

  Dat bepaalde studies door Min.v. Onderwijs geaccrediteerd zijn … zegt mij geen ene ….. !!!! Het krioelt van Adek-juristen in Suriname { export product ????? }…. maar een fatsoenlijk Wetsproduct produceren … ho maar !!!!!!!
  Bijdragen van in het buitenland {b.v. Nederland } afgestudeerden {juristen, economen } worden terzijde geschoven of niet in dank afgenomen.

  Wat betreft mevr. Mangre … wat was/is het probleem dat ze geen zitting mag/kan nemen in RvC SLM. Heeft ze de competentie niet om als zodanig te functioneren? Ze zou toch “kosteloos” RvC- lid zijn. Vanuit dezelfde VHP is kritiek geleverd { Gajadien, Jogi } … mevr. Mangre heeft zich teruggetrokken … in de kwestie mevr. Santokhi … van genoemde heren … geen woord …. tjoep karè !!!!!!!!!!!!!

  Ik blijf nog steeds deze Coalitie Regering het voordeel van de twijfel geven …. maar lekker is één{1} vinger lang …..!!!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 29. Een bang gevoel bekruipt mij dat sommige forummers de Coalitie Regering … KRITIEKLOOS …
  volgt. De Pres. is voor hen … {de} Mozes … die het volk Israël uit Egypte geleid heeft !!!!!!

  Ik denk dat de MEERDERHEID van de Surinamers … nu niet … nooit niet … nada mas … een Nationale Dieven Partij regering wil …. maar ….kritiekloos de Coalitie Regering volgen is niet de enige optie.
  gemodereerd

 30. Haha wat een grap, binnen Staatsolie zijn er genoeg mensen die internationale ervaring hebben met het afsluiten van contracten, ik zie de meerwaarde van haar niet in, denk niet dat zij weet hoe de internationale olie industrie in elkaar zit. Santhoki is Bouterse 2.0.


  Maak melding

 31. RobG 24 augustus 2020 At 01:48

  Deze benoeming is geen zuivere koffie.
  ===========================
  Hahahahahaha…….10 jaren heeft hij zuivere koffie gehad, dus weet hij precies wat zuiver/onzuiver is.

  Luisteren is moeilijk:
  Ze willen op deze manier het geld voor het volk veilig stellen mede een fonds opbouwen voor land en volk. (niet dat er weer een regering komt en alles verbrast z.a. afgelopen 10 jaren).

  Denken jullie dat ze echt zo idioot zijn om niet te weten dat ze heel kritisch op de voet gevolgd zullen worden. En dat hebben ze volgens mij ook het liefst, dat ze heel kritisch gevolgd worden, zoals nu. Niet als afgelopen 10 jaren alles baka mang torie.


  Maak melding

 32. Liever haar die wel gekwalificeerd is op zo’n plek dan een hersenloze uit het kamp van de NDP. Een NDP’er zou er geen bal van bakken, geen verstand van zaken, geen goede opleiding, geen sterke onderhandelaar, niks, dan liever zij die wel een gedegen opleiding heeft genoten.
  De juiste persoon op de juiste plek. De afgelopen 10 jaar hebben we alleen maar ratten en parasieten gehad, die geen ballen verstand had. We hadden alleen maar boeven op cruciale plekken.
  Mevrouw Santhoki doe je best voor Su en de maatschappij, ga zo door, pround on you!
  Ps. De andere first lady was een rover, totaal hersenloos, een domme neuk machine voor die ouwe seniele drugshandelaar en moordenaar.
  gemodereerd

 33. Veroordeelde drugsbaron boerenveen was president van de rvc. Gelukkig beginnen wij afscheid te nemen met deze graaiende gasten. Forse loon ontvangen voor niks doen.


  Maak melding

 34. Chan, je zet je vrouw in de verkoop en benoemd al haar kwaliteiten om zaken goed te praten.
  Je bent gewoon een PIMP, en misbruikt je vrouw. Net zo goed kon je een bureau naast de jouwe zetten en haar jouw persoonlijke adviseur laten zijn in Staatsolie zaken, ze behoefde geen enkele rol te spelen binnen de RvC. Hieruit blijkt dat je niet kan delegeren en geen idee hebt hoe Suriname te redden.


  Maak melding

 35. Velen willen doen voorkomen alsof … the first lady … een ander persoon is dan mevr. Santokhi ” baboen tere na baboen skin “.
  gemodereerd

 36. Heer President,
  In dit interview heeft u getracht de motivering te geven waarom Uw partner de meest geschikte persoon is voor deze RvC.
  Een paar dingen:
  1. Ze mag dan over de nodige competenties beschikken (haar CV), maar is er niemand anders in Sur die aan die criteria voldoen? Heeft U wel rond gekeken? Met haar benoeming heeft U wel de schijn tegen U. Familie op key posities plaatsen is nooit goed.
  2. Okay, van uw echtgenote weet u al wat ik denk. Maar dan nu graag de CV van Leo Brunswijk. Trouwens U heeft in het interview duidelijk vermeld dat U mensen met juiste competenties op de plekken wou hebben. Wat zijn de super dooper kwalificaties van hem. Hij is ogenschijnlijk nu de super lid vdn RvC’s in Sur. Wees ook hier een vent en laat zijn CV openbaar maken. Laat hem een goed duidelijk onderbouwd interview geven aan de neutrale pers zodat de mensen met eigen ogen kunnen zien wat ze aan hem hebben.
  Waak voor de valkuilen. Ze zijn gevaarlijk en eenmaal erin is nog moeilijker om eruit te komen.
  Sterkte en veel wijsheid.


  Maak melding

 37. Het is puur eigen belang wat de klok slaat. Dit gaat alleen maar erger worden. Het faciliteren van familie, kennissen en vrienden met kapitaal zal een grote toevlucht nemen. Politieke vrienden zijn van tijdelijke aard. Zolang je hen kan gebruiken zijn ze jou partner. De NPS voelt het nu aan den lijve. NPS is vervallen tot een decor-stuk van het kabinet. Ze zijn er bekaaid van afgekomen. Men pakt gewoon van de NPS af wat eerder aan hen is vergeven of was toegezegd. Abop is veel belangrijker voor de VHP. Abop heeft macht. Ze kunnen Santokhi maken of breken. Er is een onderlinge deal tussen Santokhi en Brunswijk. Zolang Brunswijk zijn gang mag gaan met het benoemen van familie in meerdere functies zal Santokhi dit ook doen.


  Maak melding

 38. Pakiratigri first lady NDP nog steeds weten we niet waar diamant is gebleven en of de directie ook niet heef mee geholpen. Waar is de diamant nu.en dan ook nog voorzitter palmentuin???? Mevrouw santhoki heeft meer in der mars dan heel de npd kliek. En kom met namen die het beter zouden doen.


  Maak melding

 39. Rob g je wordt een beetje zielig,dat jij jezelf geloof dat is al erg genoeg. Denk je nou echt dat mensen jou nep nieuws geloven. Je bent een zielig persoon die hier eingelijk klaar is. Je hebt verloren en met dikke cijfers. Maar je bent en bkijf een lage hond.


  Maak melding

 40. RobG en pakiratigri en roepia
  Ik heb ook vraagtekens gezet achter deze benoeming en heb ook aangegeven dat iedere schijn van belangenverstrengeling tegen moet worden gegaan.
  Maar doe nou niet alsof Santokhi ineens iets doet dat niet bekend is.
  Je kunt ook aangeven dat Santokhi zijn echtgenote in de RvC heeft neergezet om Suriname haar rijkdom die een ieder toekomt mede helpen bewaken zodat er niet als ratten en raven wordt gestolen.
  En vraag jezelf af of deze oude RvC leden de competenties bezitten om als RvC lid aan te treden.

  Ga eens na wie in de RvC zitting hadden tijdens 10 jaar NDP van o.a. deze bedrijven
  Telesur
  Staatsolie
  SLM
  Grassalco
  SZF
  SPSB
  Hakrinbank
  AZ


  Maak melding

 41. Het volk heeft gekozen voor Chan, als hij daarbij zijn vrouw meeneemt om de functie van first lady te vervullen, dan alleen die functie. Haar kwaliteiten moet ze tonen in die functie en in belang van Suriname.
  Had de ABOB het Ministerie van Oliezaken niet tegengehouden, dan zouden wij de intentie van de Familie Chan, niet kunnen zien en begrijpen. Het is een kwestie van zich positioneren bij de nyang patu.
  Chan je hebt de strijd om gekozen te worden gewonnen, maar de oorlog ga je verliezen als je zo door gaat. Nu begrijp ik ook waarom jouw vrouw niet benoemd is tot rechter, ze had de papieren, maar mist karakter voor zo een functie.


  Maak melding

 42. Ik wacht rustig op de reacties van de haatzaaiers die het nu druk hebben. Bij gebrek aan ballen/lef gaan ze nu wel los op de Santokhi’s maar ze durven net als bij de veroordeelde moordenaar/drugsbaron/volksoplichter/bevolkingsgroepmisbruiker niet op de Brunswijks en de Poki’s los te gaan. Alle paarse ratten staan nu achter Brunswijk en ook de Javanen kruipen voor hem wat Ronnie heeft Somo al 2x de helpende hand gerijkt. 1x met Doekie en nu met Bronto die oom Ronnie zo dankbaar is voor alle hulp toen pae corona besmet bleek te zijn maar het niet naar buiten mocht komen(Bronto ontkende ten stelligste dat zijn vader het goed te pakken had) Eerst ging men los op die vakbondsvrouw die naast DNAlid ook RvC werd en nu is het Melissa..


  Maak melding

 43. Informatief interview, heel goed.
  Ik hoop dat jullie de video hebben bekeken. Suri krijgt een ander soort first lady, nergens staat vast wie of wat een first lady of President hoort te doen.
  President Rutte gaat op de fiets naar zijn werk en geeft 1x per week les in een volkswijk. Bolsanaro en Poetin zitten graag op hun paard. Trump gaat per helikopter. In Uruguay zit de President ook op de fiets. In Nw Zeeland geeft de Pres borstvoeding op de zaak etc etc.
  Een top en gepassioneerd team. Petje af en rustig aan.
  Trouwens mevr Obama bleef op de achtergrond om voor de 2 kids te zorgen, denk niet dat ze geen invloed had. Lees haar boek eens!
  Suri is uniek, ook hierin.


  Maak melding

 44. Trouwens het interview gaat maar enkele luttele minuten over de First lady. De president legt haarfijn uit wat de status is en de plannen. Dat lijkt mij interessanter.

  Diep triest dat de vorige adviseurs gezamenlijk 1,5 miljoen verdienen en gewoon niet op het werk verschijnen. Triestig dat Staatsolie US$3 miljard winst heeft gemaakt, maar het effect is onzichtbaar.
  Staat veel positiefs te gebeuren. Het enige wat je kunt doen is het team ondersteunen en meehelpen.


  Maak melding

 45. Deze pres wil het niet snappen. Als je behoorlijk bestuur wil hebben, zonder de schijn van belangen verstrengeling, dan kan je niet je familie op vitale posities benoemen, ook al is het strategisch goed. Het gaat hier niet om de competenties van Mevr,.Santhoki, het gaat om nepotisme, je moet je vrouw niet als waakhond willen gebruiken. Dus pres wees een man ,draai de benoeming terug, dit is een grote smet op jouw blazoen, je stelt grote groepen in de samenleving en jouw coalitie teleur, kom op man het is nog niet laat. En waarom via een video, bang voor vragen???


  Maak melding

 46. Bigi Sma , rare vergelijking dat je trekt om het goed te praten terwijl je zelf aangeeft dat het geen zuivere koffie is. Je geeft terecht aan dat Bouterse in 10 jaar hetzelfde heeft uitgevreten, wat neer komt op wan beleid. Hoe kun je dan deze move van de press accepteren, wil je weer 5/10 jaren rotzooi of kijk je alleen bedrijfs matig naar het politiek gebeuren in Su. dan kan ik je nog begrijpen. Groetjes


  Maak melding

 47. Dat mvr Ingrid Bouterse nog steeds voorzitter van stichting Waka Pasi is, ligt aan de huidige first lady, ze had hier haar juridische kennis moeten gebruiken om het bestuur van de stichting te ontheffen. Zelf DDB had aangegeven dat de regering gewoon moet terug draaien, wat in hun ogen niet goed is.
  Waka Pasi, is het resultaat voor het toerisme in Suriname, het faciliteerd verschillende ondernemingen. Als de Cultuurtuin niet meer voldoet in deze setting, omdat het verouderd is, kom dan met een nieuwe setting en uitbreiding van de Cultuurtuin. Het kan drie maal groter worden, met alles erop en eraan. Dat is voor jouw weggelegd als first lady met kennis van het internationaal recht, ga na hoe je met internationale organisaties kan overleggen om iets tot stand te brengen voor Suriname. Je bent geen waakhond van Chan, daar ben je veel te hoog voor opgeleid.


  Maak melding

 48. @Zandloper

  Mevrouw Santohki heeft de opleiding tot rechter niet kunnen afmaken als gevolg van ingrepen door de minister van Juspol. Zij heeft nadien de gelegenheid gehad om andere opleidingen te doen.

  Volgens de president draagt zij met haar kennis intensief bij aan het functioneren van het Kabinet van de president zonder salaris te ontvangen. Bedenk dan even dat Bouterse 1,500 mensen op zijn kabinet verzameld had waar Vene III en met enige 10 talen ook kon.

  RobG en Pakiratigri jullie kunnen geen afstand nemen van de eigen normen. Wacht even af.
  In 10 jaar is de subsidie stroom naar parastatalen etc alleen maar groter geworden en zijn de geleverde dienst en producten alleen maar verslechtert.
  Hoe competent waren de geplaatste directies en commissarissen de afgelopen 10 jaar.

  Als men Suriname als rechtsstaat wil besturen kan men niet doen wat u beweert. Indien men zich niet verbetert krijgt de NDP genoeg kansen om dit aan de kaak te stellen.
  Ik ben er van overtuigd dat de NDP en haar loyalisten weer voor hun beurt praten net als 10 jaar geleden toen zij bezwoeren 50% van de VHP op te gaan sluiten.

  Wij mogen nu zonder die grote worden van de nieuwe president dat er heel wat NDPers op lijstjes staan voor vervolging. te beginnen met de ex minister van Financiën, de voormalige top van de CBvS, de president commissaris van EBS en wat mensen die auto’s geheeld hebben, etc..

  Ondertussen worden de banden met Europa en de VS genormaliseerd.


  Maak melding

 49. Niet iedere ongeschoolde is geschikt voor die functie, je hebt technocraten nodig die de juridische taal goed kennen. Misikaba had een toilet juffrouw aangesteld als beleidsmedewerker, was zij geschikt voor die functie?
  gemodereerd

 50. De dochter van Trump en zijn schoonzoon zitten ook in zijn regering. Zonder enige goede achtergrond.
  gemodereerd

 51. Leo Brunswijk is geen ongeschoolde jongen, hij is afgestudeerd in luchtvaart technologie aan de hoge school te Amsterdam, zijn ervaringen als RVC lid en voorzitter bij SLM,EBS NV Havenbeheer etc geeft hem een heel grote bagage aan ervaring, en velen zouden jaloers zijn op zijn cv.
  Hij zit niet in het parlement of regering, het enige is, dat hij de broer is van Ronny Brunswijk en tevens zijn rechterhand bij het vervullen van zijn taak als VP. De heer Leo Brunswijk mag daardoor ook lid of voorzitter zijn van de RVC van diverse bedrijven.
  Ik denk dat Mellisa, met al haar rechten opleiding zonder ervaring, niet in de schoenen kan staan van Leo Brunswijk.


  Maak melding

 52. Beste opmerking is van @Esmerald”US 3 miljard winst maar het effect is onzichtbaar”. Hier gaat het om mensen. Suriname is rijk maar de bevolking is steen arm.


  Maak melding

 53. @Bigi sma, jouw vergelijking slaat nergens op. Bouterse heeft zijn vrouw en / of kinderen benoemd in RVC functies. We hebben hier te maken met een onwenselijke situatie. Het neigt naar corrumptief handelen of corrumptief gedrag. Mijn inziens heeft Santokhi weinig moeite men zijn morele intuïtie. Je voelt aan je water dat er hier iets niet klopt. Maar Santokhi heeft dat gevoel niet. Het begint nu op de positie van RVC bij Staatsolie. Straks wordt zijn vrouw benoemd tot de tweede leider van de VHP. Dit handelen legt ook een deel van zijn karakter bloot. Voor mij is ook duidelijk geworden dat Santokhi anderen uit de partij niet vertrouwd op deze functie. Het doet me denken aan Kim Yung Un van Nood Korea. Zijn zus is de enige persoon die hij vertrouwd in bepaalde functies. Zij zal hem ook opvolgen in de leiding van het land en in de partij.Het moet voor hem in de familie blijven.
  gemodereerd

 54. RobG 24 augustus 2020 At 10:09

  Het is puur eigen belang wat de klok slaat. Dit gaat alleen maar erger worden. Het faciliteren van familie, kennissen en vrienden met kapitaal zal een grote toevlucht nemen.
  =======================
  Is het anders geweest dan, de afgelopen 10 jaren? Anders had je toen geen commentaar, niet gek, want er was geen transparantie. Volgens mij is het bij jou een raciaal iets, niet meer en niet minder. Heeft niks met paars of oranje te maken toch!?


  Maak melding

 55. Mooi stukje // bron / hele artikel zie starnieuws :

  De NDP-fractie moet zich afvragen wie de grootste boosdoener is van alle ellende vanaf 2010- tot heden, wie de vernietigers zijn van ons land, wie gezorgd heeft voor de financieel-economische ramp? De NDP zoekt de schuld nooit bij zichzelf, het zijn anderen, maar ze verzuimt de hand in eigen boezem te steken. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
  Bijkans 10 jaar bevindt onze financieel- economische situatie zich in een ernstige crisis, en dit komt grotendeels door het wanbeleid van de vorige regering. De staatskas is leeggeplunderd, miljoenen SRD’S uit het noodfonds kunnen niet verantwoord worden. Regering Bouterse/Adhin, hield zich veel meer bezig met corruptie faciliterend beleid, dan de beloofde “kruistocht tegen de corruptie”.

  De NDP verwacht van deze regering dat ze alle puinhoop van de vorige regering binnen een maand opruimt en de koers terugbrengt naar 2.80. Is de NDP zo snel vergeten, de diefstal van bijkans US$ 200 miljoen bij de CBvS door haar eigen regering? Die diefstal heeft een enorme schok teweeg gebracht in de samenleving, het is te verwachten dat er veel meer corruptieschandalen boven water zullen komen.

  De NDP-fractie is eveneens vergeten welke verwoestende maatregelen haar regering getroffen had om het volk uit te melken, de koopkracht was enorm gedaald. Door het wanbeleid van de vorige regering is het land nu aan de rand van faillissement beland. De vele honderden buitenlandse leningen zijn een tijdbom onder deze regering.
  Wat in 10 jaar ernstig scheef gegroeid is, kan je onmogelijk binnen een maand gaan reguleren, het zal zeker een paar jaren duren om weer te herstellen. De impopulaire maatregelen die genomen worden zullen niet zaligmakend zijn maar ze zijn noodzakelijk om elke maand de salarissen en pensioenen op tijd te kunnen betalen, want de regering zit diep in de schulden.


  Maak melding

 56. Ach, het zijn allemaal schurken en ordinaire boeven bij elkaar.
  Deze mensen vertrouwen elkaar niet, is duidelijk te merken.
  Vandaar dat zij hun familie/vrienden accommoderen om elkaar te bespieden.
  Het zal nooit goed gaan/komen met Suriname, de ene boevenbende is vertrokken
  en de andere treed aan.
  De bevolking wordt weer voor de gek gehouden!


  Maak melding

 57. Ik snap het geklaagd van jullie niet. Politiek is list en bedrog en dat weten jullie allemaal. Stop aub met zeuren. Over 5 jaar hebben ze jullie weer nodig.


  Maak melding

 58. zandloper 24 augustus 2020 At 11:45

  “Dat mvr Ingrid Bouterse nog steeds voorzitter van stichting Waka Pasi is, ligt aan de huidige first lady, ze had hier haar juridische kennis moeten gebruiken om het bestuur van de stichting te ontheffen. ”

  Beste zandloper Kennis is een groot goed. gebrek een groot drama. De regering kan de stichting Waka Pasi niet overnemen het is een autonome rechtspersoon geworden die gebruik/misbruik maakt van dat gene wat de vorige regering haar toegespeeld heeft.
  De huidige first lady kan die stichting niet claimen als er niet in de statuten staat dat de first lady de voorzitter is etc.

  het trieste is dat de regering heeft alles betaalt aan de aannemers en draagt de lasten terwijl de stichting Waka Pasi de exploitatie doet resp. de huren int tot dat er niets meer te halen is en de Stichting zich opheft.

  Veel mensen met een NDP oriëntatie functioneren nog in de slavernij tijd. De macht bepaalt wat er gebeurd. Als de macht het anders wil dan gebeurt het anders.

  Wees blij met Santohki want hij laat recht en wet bepalen wat er moet gebeuren. Zijn first lady staat hem daar in bij als vrijwillige tot dat bewezen wordt dat zij via achter, zij of voordeuren toch gehonoreerd wordt.

  De vergelijkingen die met Obama etc gemaakt worden zijn onzin omdat tijdens de regeringsperiode hun inkomen relatief beperkt is maar na de regeringsperiode dat met lezingen en boeken en optredens meer dan gecompenseerd wordt. Het is dan juist het beste om vooral geen vuile handen te maken. Mevrouw Santohki zal zich moeten verantwoorden en vuile handen krijgen als er iets gebeurd wat mensen niet uitkomt. Zie de kruiwagens met vuil die er nu al uitgestort worden zonder dat mensen het overzicht en inzicht hebben en nog minder geen enkel inzicht hebben in de actuele verhoudingen.


  Maak melding

 59. waar haalt rob zijn wijsheid vandaan. Gelukkig heeft hij ons daar deelgenoot van gemaakt
  “Vanmiddag verklapte iemand op de radio dat mevrouw Santokhi naast vrouw van de president ook een zakenvrouw is” nog een van zijn specialisaties.
  Moet ik het daar mee doen?

  Benoeming
  Zo een ieder heeft gezegd en geschreven wat hij dacht (of wat hij of zij wilde zeggen zonder dat hij of zij dit daadwerkelijk dacht, maar om een beetje, want veel meer is het niet, te stoken). Verspilling van munitie. Gebruik deze wanneer het er toe doet. Maar ja vroeger werden oorlogen gevoerd en mochten soldaten bewapend met niets de strijd aangaan en zat de veldheer verderop het gevecht te aanschouwen. Hij sloeg pas toe als 100.000 gesneuveld waren.

  Natuurlijk had de heer Santokhi zich er van af kunnen maken door zomaar iemand daar neer te zetten, natuurlijk had hij de misplaatste opmerking ” the best woman for the job” kunnen gebruiken ( we weten allemaal hoe vaak dit wel niet is gezegd en vervolgens bleek het WEER een miskleun te zijn en dat ondanks een batterij aan adviseurs), desalniettemin heeft Santokhi niet de weg van de minste weerstand gekozen.
  Integendeel, hij wist en weet dat de benoeming van zijn eega de aandacht zou trekken.
  Is er nou echt een persoon die denkt dat hij niet heeft voorzien dat er oppositie zou zijn tegen deze benoeming?
  Toch, heeft hij gekozen om haar daar te plaatsen.
  Dan heb je moed.
  Hij kiest er nimmer voor, om daadkrachtig over te komen en dit niet te zijn, op het moment suprême meerdere Engelse woorden te gebruiken, of erger een nationalistisch gevoel proberen aan te wakkeren door het Sranang te bezigen. Neen, hij blijft zichzelf en blijft Nederlands spreken.

  Slim?
  Dat een VROUW een hoge positie mag gaan bekleden is lovenswaardig. Wij mannen hebben er een teringzooi van gemaakt, dus hoe meer vrouwen hoe beter. Daarnaast kan zij als rolmodel fungeren.
  Moet zij gepasseerd worden, al is zij geschikt? ( wij hier op waterkant hebben daar weinig tot geen zicht op, al willen sommige ons anders doen denken). Wees eerlijk naar jezelf toe dan zal je dit moeten beamen.
  Er loopt hier een jochie rond die volgens mij inderdaad niet helemaal tof is. Er is hier vaak op gewezen, (lawmpie of zo werd geschreven) maar ik dacht ach, dat wordt zo maar geschreven, slaat nergens op. Echter, ik ben overtuigd. Deze man is ziek, goed ziek ook
  Je kan jezelf hoger plaatsen, (denk bijv aan de zgn profvoetballer, haha), maar dit is echt ziekelijk gedrag, het reikt volgens mij verder dan narcisme
  Honderden specialisaties, honderden keren neergeslagen en in de hoek gezet, honderden functies bij gemeenten, maar nog steeds volhouden tegen beter weten in. En zichzelf maar op de borst kloppen.
  Knippen plakken top, maar verbanden leggen nul komma nul.
  Openlijk solliciteren naar aandacht en eventueel een baan bij de ndp, maar totaal geen aandacht krijgen.
  Ik zou in het verleden medelijden hebben met zulke personen, maar dat was in het verleden.

  Natuurlijk zullen er mensen zijn die wijzen op belangenverstrengeling.
  Natuurlijk zullen er mensen zijn die wijzen op haar juridische kennis, zij kan dus goed!! lezen! en kan de juiste wetskennis gebruiken, (als je alleen al ziet hoe beroerd er hier wordt gelezen).

  Economen onderzoeken en doen aanbevelingen, meer niet, op basis van hun onderzoek. Altijd zal als plan A wordt geadviseerd er ook een plan B en zelfs een plan C zijn. Met diverse uitkomsten
  Echter,
  het is de politiek die verantwoordelijk is en daarom ook de beslissing moet nemen.
  Natuurlijk heeft men (we weten wie men is) bij het vak bestuurskunde (slechts het vak, dus niet de studierichting) geleerd dat je net zoveel bevoegdheid moet hebben als verantwoordelijkheid. Het een kan en mag niet meer zijn dan het ander.
  Wij willen graag bevoegdheden hebben en een ander, in dit geval de heer Santokhi, de verantwoordelijkheid laten dragen. Lekker dan.
  Wij zullen wel even gaan zeggen Dean Gorre hoe hij moet spelen, of aan Bigi Boi hoe hij zijn tegenstander moet verslaan, maar als het mis gaat dan nemen zij figuurlijk en letterlijk slag.
  Lekker dan
  De heer Santokhi heeft de moeite genomen en geprobeerd om het volk uit te leggen waarom hij voor dit scenario heeft gekozen.
  Dat is zijn beslissing. Hij is de president gekozen door het volk! Daar heeft u mij te leven
  Hij mag en moet beslissingen nemen.
  Het bekritiseren van een genomen beslissing wordt op de markt natuurlijk dezelfde dag nog in geuren en kleuren besproken.
  Ik, weliswaar met veel minder specialisaties, laat de beslissingsbevoegde zijn beslissingen nemen en zal als daar aanleiding voor is mijn gefundeerde mening over geven.
  Luidt het spreekwoord immers niet:
  holle vaten klinken het hardst

  Hey Bigi Sma
  ik heb gisterenavond je discussie gevolgd aangaande het onderwerp BTW.
  Toen ik het las wilde ik reageren, maar koos ervoor om dit niet te doen.
  Ik zag dat je later zelf had gereageerd.
  Je uitleg was helder en duidelijk. Niets aan toe te voegen

  Een econoom met honderden specialisaties denkt dat
  Bruto toegevoegde waarde hetzelfde is als belasting toegevoegde waarde. haha
  In Havo 3 of havo 4 wordt de leerling gewezen dat dit NIET hetzelfde is
  Sommige mensen denken dat het verschil tussen bruto en netto bijvoorbeeld alleen belasting (als inkomstenbron van de overheid) is. Niet dus
  Om indruk te maken, wordt ook nog eens geschreven dat er drie soorten zijn.
  Zucht, nu begin ik eindelijk, eindelijk te snappen dat er emoticons zijn, helaas snap ik ze vaak niet, dus gebruik ik ze ook maar niet
  Vervolgens wordt er weer in dezelfde alinea een andere fout gemaakt
  BTW = OB
  Is dit zo, dan betaal ik NOOIT meer belasting op de toegevoegde waarde. Immers, ik, de consument heb geen omzet. Ik heb net een screen gekocht voor mijn slaapkamer,.€1650 ongeveer, €250 btw, Oplichters, ik heb geen omzet, waarom moet ik omzetbelasting betalen EN voor mij is er geen mogelijkheid om de betaalde btw te verrekenen. Oplichting, haha, natuurlijk niet. (Maar ik ben wel blij met mijn screen topaankoop!)
  Het is juist dat OB = BTW, (belasting over de toegevoegde waarde),omdat de volgende schakel in de bedrijfskolom uiteindelijk, dus na verrekening, alleen belasting betaalt over zijn toegevoegde waarde, maar dit geldt niet voor de laatste in de schakel; de consument.

  Beste overige forumbezoekers van Waterkant, misschien heeft u dit al uitgelegd, maar ik verontschuldig mij door er op te wijzen dat ik weinig heb gelezen.

  Doen Santokhi cs, dan niets fout?
  Jawel, ze maken dezelfde fout die ook onder Bouterse werd gemaakt.
  Een maatregel, zonder aanvullende maatregelen.
  Twee feilen van hun maatregelen zijn onder andere dat
  1. Er wordt ruimte gelaten om alternatieve ideeën aan te dragen die misschien hetzelfde effect zouden kunnen opleveren. Zo ging de discussie ineens hier over of het niet beter was om
  -bezit- meer te gaan belasten, waarbij de ander schreef, neen afschaffing loon-en inkomstenbelasting en meer belasting op verbruik, waarbij beide partijen hetzelfde doel voor ogen hadden.
  Met het laatste ben ik volledig oneens. Al zou het alleen al tot een gigantisch begrotingstekort leiden in Suriname
  Wat het eerste betreft, daar kan je volgens mij alleen een uitspraak over doen als je over meer gegevens beschikt. Maar het blijft een optie.
  Ik zou dit, nog los van alle andere maatregelen invoeren voor woningen boven een bepaald bedrag.
  2. Ik zou het meer zoeken in een aanvullende maatregelen (NOODZAAK!) en deze maatregel niet over de gehele linie invoeren.
  Dit schreef ik ook jaren geleden toen er sprake was van verhoging van de stroomtarieven.
  Volgens mij heeft de ndp toen, maar ik heb me er niet in verdiept, wel degelijk getracht de onderkant van de samenleving te helpen
  Dat kan nu ook.
  (Een auto is geen luxemiddel in Suriname en in de VS. Dit laatste dacht ik vroeger wel, totdat ik zelf in de VS was. Auto is noodzaak in VS, nder andere door de grote afstanden
  In Suriname is fietsen en lopen een probleem, tch kan je de mens uit de auto krijgen, op het werk krijgen, zonder auto, fiets of lopen)
  Daarom moet je deze maatregel invoeren met schijven.
  Werk desnoods met bonnen of met kenteken.
  Per week mag je maximaal zoveel liter tanken tegen een bepaald tarief.
  Consument X liter
  Taxi en bus Y liter
  Wil je meer tanken, dat kan en mag, maar dan tegen een ander tarief. Kost wat inspanning om het uit te googelen, maar het is haalbaar. Vergelijk Nederland 1971 of 1972.
  bonnensysteem
  Hiermee help je het land toch aan meer inkomsten,
  help je de kleine ondernemer en de man of vrouw die voor het woon/werkverkeer aangewezen is op de auto.
  En CONTROLE.
  Teveel ambtenaren die niets doen? Voilà, bied ze een andere betaalde baan aan waarbij er wel arbeid wordt verricht
  Maar dit mag slechts een tijdelijke maatregel zijn.
  Ik heb het vaker geschreven, de minister van Verkeer moet aan andere vormen van vervoer gaan denken, naast de standaard gedachtes van fiets, duurder maken.
  Ontlasting van de brug kan in hetzelfde pakket worden meegenomen.
  Het kan en het werkt, aan u heren en dames minister om te gaan nadenken.
  gemodereerd

 60. zowel Press als vice Press zyn by deze tever doorgeschoten, deze benoemingen wekken teveel de indruk van belangenverstrengeling, Het is ongepast.
  terwyl de staat onder financiele druk is doet men foute uitgave,s zoals de logo van een ministerie veranderen, ik zou graag het kosten plaatje hiervan willen zien ? want gratis is dat niet, en dan wil men nog de gemeenschap met verhogingen belasten.
  regering 70 van de honderd surinamers leven in armoede , waar moeten zy het vandaan halen
  er is voor dit jaar niet eens een behoorlyk inkomen geweest voor deze 70 landgenoten
  ik wil ook de vergelyking met de voorgaande regering niet maken maar schynbaar gaat deze regering alles overtreffen ,als je de eerste 2 maanden al zo bezig ben
  Ik verafschuw een ieder die voor eigenbelang in de leiding van ons landt plaats neemt en wil ook dat dit soort lui hoe dan ook vervolgd worden, eigenbelang is Taboe als je ons volk wil leiden . en moet beloond worden met (wie de koek krygt en wie de gaart)


  Maak melding

 61. De bedoeling van de overwinning op de vorige regering is, dat er nooit en te nimmer een herhaling komt van dat beleid. DDB is verleden tijd het is nu een beleid van deze regering om de troep op te ruimen, en ik betwijfel het dat Chan deze rol kan klaren. Het volk weet al wat er was, bewijs dat die troep er nooit meer komt. Samen gaan wij het doen zij Chan, bedoelde hij daarmee alleen maar Huize CHAN.


  Maak melding

 62. ook zou onze grondwet onder de loep genomen moeten worden, en waar nodig gecorricieerd of herzien moeten worden.
  het is een vry jong land(volk) die zelfs nog geen eenheidt vormt,en moet de politiek de eenheidt bemoedigen en koesteren, maar ik constateer nog steeds etnisch profileren.
  hier zou een commissie op gezet moeten worden om verder onderzoek naar beter funtioneren tedoen, zodoende het objetief terechtvaardigen.


  Maak melding

 63. Nu wel plaatsing?
  waar haalt rob zijn wijsheid vandaan. Gelukkig heeft hij ons daar deelgenoot van gemaakt
  “Vanmiddag verklapte iemand op de radio dat mevrouw Santokhi naast vrouw van de president ook een zakenvrouw is” nog een van zijn specialisaties.
  Moet ik het daar mee doen?

  Benoeming
  Zo een ieder heeft gezegd en geschreven wat hij dacht (of wat hij of zij wilde zeggen zonder dat hij of zij dit daadwerkelijk dacht, maar om een beetje, want veel meer is het niet, te stoken). Verspilling van munitie. Gebruik deze wanneer het er toe doet. Maar ja vroeger werden oorlogen gevoerd en mochten soldaten bewapend met niets de strijd aangaan en zat de veldheer verderop het gevecht te aanschouwen. Hij sloeg pas toe als 100.000 gesneuveld waren.

  Natuurlijk had de heer Santokhi zich er van af kunnen maken door zomaar iemand daar neer te zetten, natuurlijk had hij de misplaatste opmerking ” the best woman for the job” kunnen gebruiken ( we weten allemaal hoe vaak dit wel niet is gezegd en vervolgens bleek het WEER een miskleun te zijn en dat ondanks een batterij aan adviseurs), desalniettemin heeft Santokhi niet de weg van de minste weerstand gekozen.
  Integendeel, hij wist en weet dat de benoeming van zijn eega de aandacht zou trekken.
  Is er nou echt een persoon die denkt dat hij niet heeft voorzien dat er oppositie zou zijn tegen deze benoeming?
  Toch, heeft hij gekozen om haar daar te plaatsen.
  Dan heb je moed.
  Hij kiest er nimmer voor, om daadkrachtig over te komen en dit niet te zijn, op het moment suprême meerdere Engelse woorden te gebruiken, of erger een nationalistisch gevoel proberen aan te wakkeren door het Sranang te bezigen. Neen, hij blijft zichzelf en blijft Nederlands spreken.

  Slim?
  Dat een VROUW een hoge positie mag gaan bekleden is lovenswaardig. Wij mannen hebben er een teringzooi van gemaakt, dus hoe meer vrouwen hoe beter. Daarnaast kan zij als rolmodel fungeren.
  Moet zij gepasseerd worden, al is zij geschikt? ( wij hier op waterkant hebben daar weinig tot geen zicht op, al willen sommige ons anders doen denken). Wees eerlijk naar jezelf toe dan zal je dit moeten beamen.
  Er loopt hier een jochie rond die volgens mij inderdaad niet helemaal tof is. Er is hier vaak op gewezen, (lawmpie of zo werd geschreven) maar ik dacht ach, dat wordt zo maar geschreven, slaat nergens op. Echter, ik ben overtuigd. Deze man is ziek, goed ziek ook
  Je kan jezelf hoger plaatsen, (denk bijv aan de zgn profvoetballer, haha), maar dit is echt ziekelijk gedrag, het reikt volgens mij verder dan narcisme
  Honderden specialisaties, honderden keren neergeslagen en in de hoek gezet, honderden functies bij gemeenten, maar nog steeds volhouden tegen beter weten in. En zichzelf maar op de borst kloppen.
  Knippen plakken top, maar verbanden leggen nul komma nul.
  Openlijk solliciteren naar aandacht en eventueel een baan bij de ndp, maar totaal geen aandacht krijgen.
  Ik zou in het verleden medelijden hebben met zulke personen, maar dat was in het verleden.

  Natuurlijk zullen er mensen zijn die wijzen op belangenverstrengeling.
  Natuurlijk zullen er mensen zijn die wijzen op haar juridische kennis, zij kan dus goed!! lezen! en kan de juiste wetskennis gebruiken, (als je alleen al ziet hoe beroerd er hier wordt gelezen).

  Economen onderzoeken en doen aanbevelingen, meer niet, op basis van hun onderzoek. Altijd zal als plan A wordt geadviseerd er ook een plan B en zelfs een plan C zijn. Met diverse uitkomsten
  Echter,
  het is de politiek die verantwoordelijk is en daarom ook de beslissing moet nemen.
  Natuurlijk heeft men (we weten wie men is) bij het vak bestuurskunde (slechts het vak, dus niet de studierichting) geleerd dat je net zoveel bevoegdheid moet hebben als verantwoordelijkheid. Het een kan en mag niet meer zijn dan het ander.
  Wij willen graag bevoegdheden hebben en een ander, in dit geval de heer Santokhi, de verantwoordelijkheid laten dragen. Lekker dan.
  Wij zullen wel even gaan zeggen Dean Gorre hoe hij moet spelen, of aan Bigi Boi hoe hij zijn tegenstander moet verslaan, maar als het mis gaat dan nemen zij figuurlijk en letterlijk slag.
  Lekker dan
  De heer Santokhi heeft de moeite genomen en geprobeerd om het volk uit te leggen waarom hij voor dit scenario heeft gekozen.
  Dat is zijn beslissing. Hij is de president gekozen door het volk! Daar heeft u mij te leven
  Hij mag en moet beslissingen nemen.
  Het bekritiseren van een genomen beslissing wordt op de markt natuurlijk dezelfde dag nog in geuren en kleuren besproken.
  Ik, weliswaar met veel minder specialisaties, laat de beslissingsbevoegde zijn beslissingen nemen en zal als daar aanleiding voor is mijn gefundeerde mening over geven.
  Luidt het spreekwoord immers niet:
  holle vaten klinken het hardst

  Hey Bigi Sma
  ik heb gisterenavond je discussie gevolgd aangaande het onderwerp BTW.
  Toen ik het las wilde ik reageren, maar koos ervoor om dit niet te doen.
  Ik zag dat je later zelf had gereageerd.
  Je uitleg was helder en duidelijk. Niets aan toe te voegen

  Een econoom met honderden specialisaties denkt dat
  Bruto toegevoegde waarde hetzelfde is als belasting toegevoegde waarde. haha
  In Havo 3 of havo 4 wordt de leerling gewezen dat dit NIET hetzelfde is
  Sommige mensen denken dat het verschil tussen bruto en netto bijvoorbeeld alleen belasting (als inkomstenbron van de overheid) is. Niet dus
  Om indruk te maken, wordt ook nog eens geschreven dat er drie soorten zijn.
  Zucht, nu begin ik eindelijk, eindelijk te snappen dat er emoticons zijn, helaas snap ik ze vaak niet, dus gebruik ik ze ook maar niet
  Vervolgens wordt er weer in dezelfde alinea een andere fout gemaakt
  BTW = OB
  Is dit zo, dan betaal ik NOOIT meer belasting op de toegevoegde waarde. Immers, ik, de consument heb geen omzet. Ik heb net een screen gekocht voor mijn slaapkamer,.€1650 ongeveer, €250 btw, Oplichters, ik heb geen omzet, waarom moet ik omzetbelasting betalen EN voor mij is er geen mogelijkheid om de betaalde btw te verrekenen. Oplichting, haha, natuurlijk niet. (Maar ik ben wel blij met mijn screen topaankoop!)
  Het is juist dat OB = BTW, (belasting over de toegevoegde waarde),omdat de volgende schakel in de bedrijfskolom uiteindelijk, dus na verrekening, alleen belasting betaalt over zijn toegevoegde waarde, maar dit geldt niet voor de laatste in de schakel; de consument.

  Beste overige forumbezoekers van Waterkant, misschien heeft u dit al uitgelegd, maar ik verontschuldig mij door er op te wijzen dat ik weinig heb gelezen.

  Doen Santokhi cs, dan niets fout?
  Jawel, ze maken dezelfde fout die ook onder Bouterse werd gemaakt.
  Een maatregel, zonder aanvullende maatregelen.
  Twee feilen van hun maatregelen zijn onder andere dat
  1. Er wordt ruimte gelaten om alternatieve ideeën aan te dragen die misschien hetzelfde effect zouden kunnen opleveren. Zo ging de discussie ineens hier over of het niet beter was om
  -bezit- meer te gaan belasten, waarbij de ander schreef, neen afschaffing loon-en inkomstenbelasting en meer belasting op verbruik, waarbij beide partijen hetzelfde doel voor ogen hadden.
  Met het laatste ben ik volledig oneens. Al zou het alleen al tot een gigantisch begrotingstekort leiden in Suriname
  Wat het eerste betreft, daar kan je volgens mij alleen een uitspraak over doen als je over meer gegevens beschikt. Maar het blijft een optie.
  Ik zou dit, nog los van alle andere maatregelen invoeren voor woningen boven een bepaald bedrag.
  2. Ik zou het meer zoeken in een aanvullende maatregelen (NOODZAAK!) en deze maatregel niet over de gehele linie invoeren.
  Dit schreef ik ook jaren geleden toen er sprake was van verhoging van de stroomtarieven.
  Volgens mij heeft de ndp toen, maar ik heb me er niet in verdiept, wel degelijk getracht de onderkant van de samenleving te helpen
  Dat kan nu ook.
  (Een auto is geen luxemiddel in Suriname en in de VS. Dit laatste dacht ik vroeger wel, totdat ik zelf in de VS was. Auto is noodzaak in VS, nder andere door de grote afstanden
  In Suriname is fietsen en lopen een probleem, tch kan je de mens uit de auto krijgen, op het werk krijgen, zonder auto, fiets of lopen)
  Daarom moet je deze maatregel invoeren met schijven.
  Werk desnoods met bonnen of met kenteken.
  Per week mag je maximaal zoveel liter tanken tegen een bepaald tarief.
  Consument X liter
  Taxi en bus Y liter
  Wil je meer tanken, dat kan en mag, maar dan tegen een ander tarief. Kost wat inspanning om het uit te googelen, maar het is haalbaar. Vergelijk Nederland 1971 of 1972.
  bonnensysteem
  Hiermee help je het land toch aan meer inkomsten,
  help je de kleine ondernemer en de man of vrouw die voor het woon/werkverkeer aangewezen is op de auto.
  En CONTROLE.
  Teveel ambtenaren die niets doen? Voilà, bied ze een andere betaalde baan aan waarbij er wel arbeid wordt verricht
  Maar dit mag slechts een tijdelijke maatregel zijn.
  Ik heb het vaker geschreven, de minister van Verkeer moet aan andere vormen van vervoer gaan denken, naast de standaard gedachtes van fiets, duurder maken.
  Ontlasting van de brug kan in hetzelfde pakket worden meegenomen.
  Het kan en het werkt, aan u heren en dames minister om te gaan nadenken.

  Niet geplaatst. apart Waterkant
  dit biedt mij de mogelijkheid om in te gaan om het volgende
  ik lees
  “ik wil ook de vergelyking met de voorgaande regering niet maken maar schynbaar gaat deze regering alles overtreffen ,als je de eerste 2 maanden al zo bezig ben
  Ik verafschuw een ieder die voor eigenbelang in de leiding van ons landt plaats neemt en wil ook dat dit soort lui hoe dan ook vervolgd worden

  Twee opmerkingen
  1. Al wil deze regering het slechter doen dan de vorige het kan niet.
  Het bezit van Suriname is al overgedragen, het land zit met meer dan 100 leningen en adviseurs, daarbij is de schatkist nagenoeg leeg, en is het bezit bij het IMF opgenomen
  Ga dit maar eens nadoen
  2. deze zelfde persoon had zijn mond vol van het verleden laten rusten en vooruit kijken.
  De criminelen, zie punt1 dus met rust laten.
  MAAR nu ineens spreekt hij over vervolging van…
  haha ,
  de r is weer in de maand en dan heb ik het niet over de maanden in de jaarkalender


  Maak melding

 64. Esmerald,
  En jij haalt me op met het busje ,uniek hoor voor Su, misschien kun je de familie Santhoki meenemen , een rond reis naar al de plaatsen die Je genoemd hebt, wat zal ik meenemen, een boek over” ethiek in de politiek”, net iets voor Chan of zal hij meer interesse hebben in het boek, “hoe kom ik snel aan olie dollars”. Groetjes


  Maak melding

 65. @RobG

  “het is puur eigenbelang” Zoals de waard is vertrouwd deze haar gasten.

  Zie wat er boven water aan het komen is.

  1>> Staatsolie heeft de afgelopen 10 jaar op allerlei wijzen ongeveer $ 2.000.000.000 naar de staat door geschoven. dat in de vorm van:
  a>> Van Belastingen.
  b>> Dividend.
  c>> Afschrijving Tapajay
  d>> Afschrijving Ethanol.
  e>> Overname aandelen Newmont.
  f>> Niet betaalde rekeningen EBS voor stroom en brandstof.
  h>> Borgstelling
  Vaak onder condities die niet te verantwoorden zijn.

  2>> Het aangaan van $ 3.000.000.000 aan leningen met als gevolg een enorme devaluatie.

  3>> Het laten verdwijnen van de Deviezen voorraden.

  naast het voorgaande waren er nog de reguliere inkomsten in SRD’s

  Als we daar de ander USD inkomsten uit Goud aan toevoegen kan gesteld worden dat de regering Bouterse in 10 jaar tijd vele malen de verdragsmiddelen heeft laten verdampen en dat met haar toezicht en managers.

  Ik vertrouw er op dat Leo Brunswijk, Bousaid, Nannan, mevr, Santohki,. Caffe en nog twee commissarissen met het bestuur (Ellias) gaan verantwoorden wat de vorige Commissarissen (Boereneveen,. Waaldijk etc) niet verantwoord hebben.
  Na schoonschip maken, gezond financieren kan deze RvC bouwen aan een transparant Staatsolie dat klaar is om te gaan participeren in de off shore activiteiten.
  We zien nu al dat er nu wel aandacht is voor wat Elias stelt en voordraagt. Adhin/ Bouterse hadden alleen aandacht voor hoeveel ze zouden kunnen lenen op basis van wat zij droomden wat er aan waarde in de Surinaamse bodem zit.
  De uitspraken die nu gedaan worden zijn heel wat realistischer.


  Maak melding

 66. @zandloper
  als een party verliest met 16 zetels is het geen schande ,en je kan zelfs van uitgaan dat deze lui ook van hun fouten geleerd hebben, ze geven ook toe dat de laatste fase uit de handt gelopen is maar de huidige regering zal in geen vyftien jaar kunnen doen wat de vorige regering heefd verwezenlykt, ze hebben een de maatschappy gemaakt tot wat het nu is
  alleen de opositie van weleer dacht het beter tekunnen door onder invloedt van buitenlandse machten ,die momenteel ruime aandacht voor Guyana en Suriname hebben want het zwarte goudt gaat stromen en het liefs naar hun portefeuille.
  denk je dat men geinterseerd is in de economische toestandt van onze armsten ?
  Politici ik waarschuw, bezin eer gy begin, een landt moet je met liefde en zonder eigenbelang regeren, een gezondt en tevreden gemeenschap creeren, dat is de kunst en de beloning voor een geslaagd PRESIDENTSCHAP


  Maak melding

 67. de uitgangs positie van deze president is ook niet ideaal,mischien hadt hy toch moeten bezinnen op herverkiezingen maar het zy zo, zelfs hadt ik een de voorkeur voor een nationaal eenheidts regering maar ik zie ze al schryven dat ik van de tegenparty ben
  maakt dat my dan meer of minder Surinamer?
  Staatsbelang gaat ons allen aan
  Mi na Sranangmang


  Maak melding

 68. Op Cruciale posten en om strategische overwegingen, is het uitstekend om Iemand die te vertrouwen is, daar te plaatsen.

  Uitstekende keus…en verder geen gezeik…
  De RVC Leden van Staatsolie, krijgen een onkosten vergoeding van ongeveer us 800.
  dus wat is het probleem?
  Of willen we een FirstLady die alleen maar schooltassen uitdeeld..en lintjes doorknipt.
  Zoek even op wat Presidentsvrouwen in de wereld voor taken uitvoeren…

  dus stop met het kleinzielig en achterlijk gedoe


  Maak melding

 69. Para express
  Weer lekker aan het lullen, je verwijt de ndp’ers ook van alles, je accepteert het zelfde van Santhoki wat je verafschuwt bij Bouterse, de pot verwijt de ketel…..neem een lolli en ga bij de kinderen zitten😜😜😜


  Maak melding

 70. De overwinning van de NDP is dat ze blij moeten zijn dat ze niet hoeven te regeren met de ongelooflijke puinhoop die ze hebben achter gelaten. Ze willen deze regering wel kritisch ondersteunen, me mars voor ze. Hou liever jullie je bek 10 jaren lang noh. Beantwoord liever eerst de grote vraag van het volk “pe alla deng moni deh”!!!!!?? Computer etc. mag je hebben.

  Wat ze wel zeker weten is dat ze zelf niet meer uit deze shit zouden komen. Zeer laag van ze is, dat ze een ander niet gunnen om Su weer omhoog te brengen, terwijl a volk ai pina.

  Het komische is, dat ze willen waken dat het niet achteruit gaat met het land, WTF!!!! ACHTERUITTER KAN NIET MEER JOE DONKEYS, ZELFS DAT HEBBEN JULLIE NIET GELATEN VOOR DEZE REGERING!!!! FREDE’F SANG!!??

  NO SPANG, WOH SETTING, OOK VOOR JOU!!!


  Maak melding

 71. JoJo, je hebt wel een handje van, alles wat krom gaat/is recht praten met cijfers en ander materiaal, denk je misschien dat je hiermee gelijk heb of dat de pres juist handelt . Fouten maken wij allemaal.Het gaat om ethiek in de politiek, het uitbannen van corruptie en alles wat Su te schande maakt, ook als het je vrienden betreft moet je corrigerend optreden en niet goed praten. Btw ben je familie van santhoki , als dat zo is dan snap ik je. Groetjes

  Ps je hoeft niet te reageren het is een analyse van al je stukjes hier op waterkant


  Maak melding

 72. Blyf maar kyken door je roze bril, de tydt zal het leren, dit 2020 niet 1975 we gaan het zien
  wie bekend is met het wereld toneel ziet het al aankomen, stelletje dorpsgekken
  met jullie krabben mentaliteit


  Maak melding

 73. Het is interessant te constateren dat men maar al te bereid is Brunswijk de Zwarte Piet te willen toespelen en Chan de Stuntelaar uit de wind te houden. Men had plannen om te demonstreren vanwege onder andere het handhaven van Nerkust. Al die tijd hoorde je niets van de leider van het land. Mijn aandacht was gewekt omdat het een vreemde situatie is wanneer een leider van een land zo nadrukkelijk stil is. Nu is de leider van het land duidelijk de fout ingegaan en wat zien we gebeuren; hij wordt met hand en tand verdedigd. Dit is allerminst een gezonde situatie. De president wordt hiermee een vrijbrief gegeven. Nu is het zo dat het ambt presidentschap, redelijk veel macht geeft. Het is echter niet onbeperkt. Maar hem wordt nu een vrijbrief gegeven om naar willekeur te handelen. Dat heeft hij ook gedaan door zijn vrouw naar voren te schuiven. Naar de hel met haar opleiding, dat is niet ter zake doende. Het nepotisme en dat is hetgeen zich hier afspeelt, moet nadrukkelijk vermeden worden. Voorwaar, dit is geen democratie. Dit gaat Jim Jones en zijn volgelingen worden. Wat fout is ,is fout, ook al doet iedereen het. Wat juist is, is juist, ook al doet niemand het. Wake up people from Suriname.
  gemodereerd

 74. @ Piet Paulus
  Ik ben het met je eens dat je personen moet plaatsen die je kunt vertrouwen, maar kan je je coalitiegenoten (1) wel vertrouwen? Kan je mensen binnen je eigen partij (2) wel vertrouwen, kan je je eigen partner (3) wel vertrouwen (en dan heb ik het niet over het feit dat hij of zij met een ander het bed deelt),
  Regeren wordt lastig als je de groepen 1 en 2 niet kunt vertrouwen
  Leven met een partner wordt lastig als partij 3 niet kunt vertrouwen

  Ik denk dat we het ook eens zijn dat je mensen het vertrouwen moet gunnen, totdat ze hier misbruik van maken.
  Anders gezegd.
  De huidige regering heeft nog niets gedaan dat daadwerkelijk als frauduleus kan worden aangemerkt, ook niet het plaatsen van L. Brunswijk (ken die goede man geen eens) en mevrouw Santokhi (ken die goede mevrouw geen eens). Ze hebben tot nu toe niets onoorbaars gedaan.
  De vorige regering daarentegen heeft meer dan genoeg gedaan om hen te wantrouwen.
  Zelf (het land uit) vluchten, terwijl je niets, echt niets hebt gedaan

  Ik vertrouw de huidige groep nog steeds en heb totaal geen reden om dit niet te doen.
  Vertrouw je de huidige regering daarentegen bij voorbaat niet, dan getuigt dit van je slechte inborst.

  Vertrouwen komt te voet en gaat te paard


  Maak melding

 75. @Pony,
  Het antwoordt staat klaar bij het artikel waar het hoort.
  Maar…. als ik je reacties zo lees ben je woest. Waarom? Als je een beetje algemene ontwikkeling bezit, moet ook jij begrijpen, dat suri niet binnen 1,5 mnd van “het slechtste jongetje vd klas” kan groeien naar “het beste jongetje vd klas”. Onkan. We leven in een uitzonderlijke situatie.

  Je bent niet verplicht om een boek te lezen, ik ben dol op lezen, maar bekijk de video als je wilt, en luister naar je gevoel.

  Je kunt mensen niet veranderen alleen jezelf. Je kunt ze wel inspireren, zodat ze zelf het initiatief nemen om zaken vanuit een ander perspectief te bekijken.

  I rest my case!


  Maak melding

 76. @ Pony
  Het verbaast mij dat je, amper aanwezig op Waterkant, al zo een grondige studie hebt gemaakt van je medeforumleden.
  Wellicht dat je hier al veel langer bent dan een dag of twee, aangezien ik zelf een week of twee hier niet vertoefde. In dat geval zit ik er naast
  Veel voetbal is toch interessanter dat de standaard meningen van de leden alhier

  Persoonlijk heb ik een gruwelijke hekel aan walgelijk ventjes die net doen alsof ze neutraal zijn, maar ondertussen in hun postings duidelijk laten merken dit niet zijn.
  Smerige vieze honden, bah
  Wees een man, een vrouw, een homo, een transgender of wat dan ook, jouw keuze, maar stop met het walgelijke gluiperige gedoe.
  Gelukkig betreft dit slecht een of twee personen


  Maak melding

 77. Het blijft opmerkelijk dat Santokhi zijn standpunt wat betreft de benoeming van zijn vrouw niet ziet als een groot risico voor zijn eigen loopbaan. Hij heeft duidelijk niet alle “what if” scenario’s doorlopen. Linksom of rechtsom blijft het zeer onverstandig om als President van het land toe te staan dat je vrouw op posities benoemd wordt die jou als President behoorlijk kan beschadigen. Dat gezegd hebbende.
  In de gevallen waarin die vieze vuile paarse rioolratten zich nu hierin mengen, is het zoals Idris Naipal zich vandaag in een artikel op Starnieuws uitdrukt: “De pot verwijt de ketel dat hij ZWART ziet”.
  Komen jullie vieze vuile paarse rioolratten, ingeval jullie nog enige bestaansrecht hebben, over vijf of tien jaar maar terug voor commentaar. En als het dan nodig is mogen jullie ook tegen die tijd rechtszaken beginnen tegen de huidige machthebbers.


  Maak melding

 78. Zolang mensen met hun kennis en kunde welke organisatie dan ook, kunnen versterken, is daar niets mis mee. We hebben 10 jaar lang onkunde en wanprestaties gezien. Daar hebben we nu ons buik vol van. En dat er nu wordt geroepen dat er meer goed ontwikkelde vrouwen zijn,….ze waren er ook tijdens het regime van bouta.
  Waarom komen ze nu pas in beeld en waarom is daar nooit gebruik van gemaakt
  Er waait nu aan ander wind, wen er maar aan!


  Maak melding

 79. Pony
  Ik heb het geenszins deze benoeming in de RvC goedgepraat ik stel zelfs dat je alles moet doen om de schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan.
  Wat ik wel heb aangegeven is wellicht de reden waarom Santokhi zijn vrouw daar heeft gezet niet meer en niets minder.
  Wie zou je eerder vertrouwen om de rijkdom te bewaken: je echtgenote of iemand die je niet intiem kent en dus blijvend moet monitoren, echter je vrouw moet je ook monitoren maar dat zal wel minder energie vergen


  Maak melding

 80. @RBrown, de nieuwe Surinamer is zich bewust geworden hoe, zijn of haar stem te laten horen, de nieuwe Surinamer, wacht niet meer op een slapende parlement of incompetente regering om de corruptie te bestrijden, de nieuwe Surinamer hoeft niet partij politiek gebonden te zijn, de nieuwe Surinamer, zijn jij en ik, die zich verbonden voelen met dit land, Suriname


  Maak melding

 81. Aha, meneer “Sabiso” Pico is terug en hoe, met een mooie analyse ;samenvatting en opmerkingen, ik ben het niet met alles eens, mag ook, toch, je werd zeker gemist. Groetjes.


  Maak melding

 82. Pico
  Jij hebt RobG ontmaskert als medewerker van de repro afdeling die toevallig een blaadje die hij gekopieerd had heeft mogen inlezen.
  Door zijn opmerking van :
  Je hebt drie soorten BTW. Te vorderen BTW, Te betalen BTW en te verrekenen BTW. Wat achter deze termen schuilgaat mag jij gaan uitzoeken. Dat is mijn huiswerk voor jou.

  Ben jij Pico zeker in de lach geschoten.
  RobG is nu BTW specialist die de omschrijving in een administratie als soorten BTW benoemd
  in rubriek 1 😂.
  RobG benoemd 3 soorten BTW en het blijkt dus nu dat hij dit keer zelfs de site van de douane en de belastingdienst niet heeft opgezocht om zich wat in te lezen in deze materie.
  Wel triest voor iemand die zich op een forum wenst te etaleren als econoom en specialist😢😢😢

  En ja Pico chapea:
  Jou posting heeft waarvan de laatste 2 opmerkingen voor zichzelf spreken
  RobG die hoef je niets meer te leren hoor want hij is alles wetend.

  Pico ik zoek een gele bek die swai swai slaat beheerst


  Maak melding

 83. Genoeg gekwalificeerd kader om zo,n functie te vervullen .Het strookt niet om als vrouw van de president in een RVC te gaan itten en eker niet om te roepen hoe capabel je bent,waarom hebben we eerder nooit van je gehoord of van je geweldigheid gezien.
  en waarom moet je in zoveel commissies zitting nemen,het lijkt wel een familie bedrijf met aan de andere kant de broer en kinderen van Bruinswijk.

  surinamers kritisch blijven volgen,want onkostenvergoeding krijgt men wel.


  Maak melding

 84. @ Jojo, Als kan worden aangetoond dat een stichting niet heeft voldaan aan de wettelijke bepalingen, dan kan de rechter deze stichting ontbinden, het proces welke moet leiden naar de hervormingen binnen het bestuur van deze stichting is de taak van de huidige first lady. Ze moet gaan aantonen dat Waka Pasi, wel of niet bij ons cultureel erfgoed hoort, en als het blijkt dat dat wel het geval is, dan kan er een aanklacht worden ingediend tegen het bestuur van de stichting. Tot de dag van vandaag heeft ze niets ondernomen, en loopt ze als een waakhond mee met Chan.


  Maak melding

 85. Doom Day 24 augustus 2020 At 18:59

  surinamers kritisch blijven volgen,want onkostenvergoeding krijgt men wel.
  ======================
  Lig jij echt wakker om die onkostenvergoeding!? Terwijl er 10 jaren inkomsten aan 2 miljard verdwenen is. Wat heeft de toenmalig commissie hieraan gedaan? Ga jij het hun vragen en het geld allemaal terug halen? loser!!!! Owh nee sorry, het volk is hierin de loser toch.


  Maak melding

 86. Wat een slap geklets allemaal! Nu even mond houden en ga maar eerst puinruimen.
  Jarenlang is de staatskas leeggeroofd en wat hebben deze zeurpieten gedaan? Nu weer kankeren! Ga eens wat doen voor je land!
  Allemaal frustraties, je partij heeft verloren…..!
  gemodereerd

 87. Forum leden, vooral pro regering Santhoki , jullie reacties doet mij denken aan de periode voor 25 mei, niet zozeer wat deze regering doet, maar meer jullie mentaliteitsverandering, jullie kunnen niet tegen kritiek net als de ndp’ers toen. De rollen zijn nu omgedraaid, jullie likken en de ndp’ers spugen. Jullie moeten als het mogelijk is jullie stukken terug lezen, dan merk je zelf wel wat voor type persoon je bent. Meneer Pico, ik weet niet of uw opmerking op mij slaat, maar ik pas de schoen, dus reageer met op te merken dat elk individu zelf mag bepalen welk standpunt hij of zij wilt innemen. Het laat Mij volkomen koud als je een hekel aan zulke types heb, ik weet uit ervaring dat elk individu een donkere of andere kant heeft, je merkt het pas wanneer het zo ver is.
  Bouterse werd na de staatsgreep als de verlosser binnen gehaald, ik durf te wedden dat de meeste forum leden tot die groep behoorden, men vond toen dat Su een sterke leider nodig had, nauw we hebben het gemerkt, 40 jaren , moord, oorlog armoede en ellende, macht corrumpeert. Daarom volg ik elke regering kritisch. Dat meneer Pico mij niet kent, wel ik lees al een tijdje alle reacties op waterkant, maar ik voelde nooit de behoefte om te reageren, ik vind nl. dat de meeste forum leden alleen reageren op wat in de krant verschijnt en dat Su ze weinig interesseert. Meneer Pico, u bent een voetbal liefhebber, dan kent u deze fatu, moeder de vrouw naar haar interesse in voetbal gevraagd zegt ;ik houd helemaal niet van voetbal, maar tijdens een groot toernooi doet het nationaal elftal het uitstekend, ze blijven steeds winnen, het land raakt in euforie, en ineens zit moeder de vrouw fanatiek mee te juichen, ineens heeft ze voetbal ontdekt. BEGRIJPEN JULLIE HET NU. Groetjes


  Maak melding

 88. Youtube

  KRIN TAKI AFLEVERING 2

  Luistert U naar Chan en luistert u naar de First Lady

  Hopelijk dat jullie nu ophouden en net als deze twee mensen gaan werken aan de opbouw van Suriname


  Maak melding

 89. Rbrown 24 augustus 2020 At 15:04
  TIEN JAAR LANG heb je geen commentaar gehad,
  – Na amper de verkiezingen gewonnen te hebben, amper heeft het volk gezegd, meneer Santokhi wilt u ons nu leiden, want het was de afgelopen jaren kommer en kwel
  – Nu na amper drie maanden!!! kom je met een lo commentaar
  en dan durven ze te zeggen noh dat je voor de tegenpartij bent. Slecht van ze noh
  Boi wees niet zo’n walgelijk stuk vreten, maar kom uit waar je voor staat
  Dan ben je een man. Niets mis mee om te zeggen:
  ik ben voor de ndp. Waarom niet. We kunnen niet allemaal van pindakaas houden

  Rbrown 24 augustus 2020 At 14:22
  =zowel Press als vice Press zyn by deze tever doorgeschoten, deze benoemingen wekken teveel de indruk van belangenverstrengeling, Het is ongepast=.

  WEKKEN de indruk is slechter dan het DAADWERKELIJK doen noh, heb je dit de afgelopen TIEN jaar ook geroepen? Toen waren er ook benoemingen en die hebben hun sporen daadwerkelijk achtergelaten. Dat is een feit. Misschien gaat dat nu ook mis, ik hoop het niet voor het land.
  Nee noh? Toen was je stil. Nog, of erger rob, je verdedigde dit
  Da zegge ze dat je voor de tegenpartij bent; jij bent neutraal. Jonge lik me go hor
  walgelijk stuk vreten. NSB’er

  je gaat verder
  ……ze geven ook toe dat de laatste fase uit de handt gelopen is maar de huidige regering zal in geen vyftien jaar kunnen doen wat de vorige regering heefd verwezenlykt, ze hebben een de maatschappy gemaakt tot wat het nu is
  Uit de hand gelopen, haha
  Kas leeg, bergen aan schulden, de verantwoordelijke minister op de vlucht, IMF saldo bijna nul
  Jij betwijfelt of de huidige regering dit kan verwezenlijken. ja ik ook, wie niet
  ja, ze hebben een maatschappij gemaakt tot wat het nu is. Hahaha.
  Boi dan zegge ze dat je voor de tegenpartij bent
  Met zulke vrienden heeft de ndp geen vijanden nodig.
  Jij bent echt een vieze smerige onderkruiper, een NSB’er.
  Bah,en nog eens bah.
  Ik zal af en toe de site bezoeken, niet voor het nieuws, maar alleen om jouw neutrale onzin bespottelijk te maken.
  Geef gewoon toe dan ben ik misschien bereid je los te laten eerder zeker niet.

  Ik zeg NIETS over het artikel. Alle focus op rob, de anagram man
  Zie mij maar als Simon Wiesenthal
  (wikipedia.org/wiki/Simon_Wiesenthal)


  Maak melding

 90. Esmerald, Je leest slecht, dat boek zou ik meenemen voor Chan, niet voor mezelf, over mijn intelligentie hoef je niet in te zitten, ik ben heel goed gearriveerd, dwz ik geniet uitstekend van mijn pensioen, financieel geen enkel probleem, je mag zelf je conclusie trekken, trouwens ik ben niet boos ik kaatst alleen de bal terug en reageer nooit ordinair. Wat ik me af vraag; waarom wordt altijd iemands intelligentie in twijfel getrokken als reactie op een stuk waar men het oneens is, ik vind het heel zwak. Maak gebruik van goede argumenten en ga niet schelden op de man of vrouw. Groetjes


  Maak melding

 91. @Pony

  1>> Ik ben geen familie van Santohki
  2>> Ik ben ethisch niet zo gelukkig met de benoeming van de firstlady.
  3>> Ik kan de benoeming echter tactisch heel goed begrijpen omdat de president binnen de cultuur van Suriname meer dan scherp moet zijn op wat er bij Staatsolie gebeurd. Hij wil de kortst mogelijke lijn gezien het belang voor de wederopbouw en financiering van Suriname.

  sorry dat u denkt dat ik alles recht praat dat doe ik niet.


  Maak melding

 92. @Pico, mijn opmerking naar Bigi sma was mild maar het effect van mijn woorden op jouw laat duidelijk zien dat je door een venijnige wesp bent gestoken. Het doet zeer, niet een beetje maar heel veel. Relax……..man!
  Het doet jou pijn dat Santokhi door de mand is gevallen. Maar voor messia Santoki en zijn profeten is er geen vuiltje aan de lucht. Voor hen geldt ” niks no fout “.


  Maak melding

 93. @Zandloper

  Er zullen zeker mogelijkheden niet nuttige, niet functionerende en zeker frauduleuze stichtingen aan te pakken.
  Waka Passi zal geen prioriteit hebben. het geld is weg, de gebouwtjes lopen niet weg en ooit zal er tijd voor zijn (voor alles verjaart) om te onderzoeken.
  Dat is geen taak voor de firstlady maar van de regering of het OM lijkt mij


  Maak melding

 94. @pieter
  jouw doel is my bekend ,gelukkig ben ik niet zo bezig ,wat jy wil doen op dit rubriek staat jouw vry ,interseerd my niet ik reageer op onderwerpen,en daar geef ik myn mening over
  ik ben niet bezig met haat zaaien ,of anderen tebeledigen of frustratie afreageren
  het spyt my maar raadpleeg de phychiater die kan jouw probleem waarschynlyk verhelpen


  Maak melding

 95. @jojo,
  U geeft een zeer simpele voorstelling van zaken over de gelden die Staatsolie heeft doorgeschoven naar de overheid. U wekt de indruk alsof o.a. de afschrijvingskosten ook aan de regering zijn uitgekeerd. Als de afschrijvingskosten zijn doorgeschoven naar de overheid wil dit zeggen dat de kosten zijn afgewenteld op de overheid.

  Het ethanol project is een mis-investering geweest van de regering Venetiaan. De afschrijvingskosten van deze investering werden vervolgens afgewenteld op de regering Bouterse. Deze afschrijvingskosten worden over een aantal jaren uitgesmeerd. De afschrijvingskosten worden per jaar van de winst afgetrokken. Dus de overheid krijgt hierdoor minder winstgelden uitgekeerd. Staatsolie betaalde ook minder belastingen omdat de afschrijvingskosten afgetrokken kunnen worden van de belastingen. Dus ook de belastingdienst heeft het nakijken. De huidige machthebbers vertellen een zeer populistisch verhaal. Zij zijn de vorige regeerders nu aan het ” bashen ” om de indruk te wekken dat er op grote schaal is gefraudeerd. Uiteindelijk zal blijken dat veel dingen verzonnen zijn. Het is allemaal eigen belang wat de klok slaat.


  Maak melding

 96. RobG 24 augustus 2020 At 23:51
  @Bigi sma, ik beschouw jou als een lichtgewicht.

  RobG
  BTW is de afkorting van By The Way
  En de prijselasticiteit van de koers van de SRD zou je nog beantwoorden (😎).
  Om je te helpen hoe stom dit klinkt omdat het stom is.
  RobG
  Je klinkt als de prijselasticiteit van de koers van de SRD
  Dus, zoals Jojo en Pico reeds schreven, als je mee wilt doen op Waterkant dan kies je de overvallen en diefstal en moorden om over te praten want verder dan jou zichtveld kom je niet


  Maak melding

 97. De afgelopen dagen is er veel ophef ontstaan over de benoeming van First Lady Melissa Santokhi als lid van de Raad van Commissarissen bij Staatsolie. President Santhoki zegt op dit stuk van mening te verschillen met critici. Zijn uitgangspunt is dat zijn echtgenote over specifieke deskundigheden beschikt die hij als president nodig heeft:
  ======
  Chan is echt onder de indruk van de specifieke kwaliteiten van zijn Chandini! Baja, soso lobi!!😍😍😘💕💕❤❤
  gemodereerd

 98. @ Pony
  Je bent maar een vreemde mevrouw hoor, waarom pas je schoenen die voor mannen zijn gemaakt?
  Zo zal je nooit de prins op het zwarte paard vinden (als je hem al niet hebt CQ als je hem al zoekt). De prins ging toch met muiltjes langs de deuren, niet met grote mannenschoenen
  Ik vind Tornado (paard van Zorro) mooier dan het paard van Sinterklaas. Maar smaken verschillen. (google.com/search?q=paard+van+zorro&client=avast&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=Xcr90cs4m8Lx4M%252C5wm1Hzr8bX0ElM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kQliP1HpeCM8yjswh6v3UhTkdZWIw&sa=X&ved=2ahUKEwiUlan-jLbrAhXP-6QKHQYDCYUQ9QEwAnoECAgQGw#imgrc=Xcr90cs4m8Lx4M)
  In mijn posting richtte ik mij tot je, maar daarna begon een nieuwe alinea. Ik liet om dit te accentueren ruimte tussen de alinea’s.
  In deze zelfde posting gaf ik aan dat ik het idee had dat je net op Waterkant kwam kijken en dan zou ik al een mening over je moet hebben. Als ik zo snel een mening gevormd zou hebben dan zou dat eerder iets zeggen over mijn slecht karakter dan over jou.
  Mocht ik je desalniettemin gegriefd hebben dan bied ik hierbij mijn excuus aan

  @ Bigi Sma
  Ik heb geen Surinaamse vogels meer. Heel vroeger hier wel Picolet gehad en gele bek
  Nu alleen nog glosters. Postuurkanaries. Klein gedrongen vogeltje met een goed postuur.
  Zowel de gloster consort (gladkop) alsook de gloster corona (kuif).
  Dus helaas kan ik je niet helpen. Deze vogels zijn goedkoop €25 heb je er al een.
  Mannen makkelijker te verkrijgen dan poppen.
  Ik had al eens gemeld dat mijn mooie jonge witte pop van dit jaar (die zie je zelden) ineens verdwenen was.
  Je schreef ook dat ik waarschijnlijk niet bij kwam van het lachen toen rob het over btw had en zijn kwalificaties. Nee, ik kwam niet bij van het lachen. Integendeel, ik schrok en de oude Pico zou zich zorgen maken over de gesteldheid van zo iemand. Ik kreeg de behoefte om te gaan lezen in mijn boek 25 Eeuwen Westerse Filosofie. Deze man is ziek. Dit heb ik overigens niet gedaan. Niet in de juiste stemming. Hoe kan iemand zo vol zijn van zichzelf
  Echter, vanochtend las ik dat hij jouw een lichtgewicht noemt. haha, dat is pas lachen
  Ik lach nog steeds


  Maak melding

 99. Pico, ik voel mij niet gegriefd maar accepteer jouw excuus. Een nieuwtje, ik ben niet van het vrouwelijk geslacht, zo nu weet iedereen het, daar gaat mijn…….Groetjes


  Maak melding

 100. Pico
  Jammer dacht dat je nog zo actief met Surinaamse vogels bezig was want op jou leeftijd is het tijd om wat te zoeken om te doen. Ik heb het dagelijks lopen, minstens 10 km, gevonden om 2 uurtjes te genieten van de buitenlucht

  Ik had kanarie’s en die broedde vrijelijk in mijn woonkamer. Ik kocht de nestjes en plaatste watten bolletjes voor de kanaries om de doorgebouwde nestjes op te vullen.
  Ik liet dan de pop en mannetjes vrij in de woonkamer om hun ding te doen.
  Als het zover was plaatse ik appel en ijsbergsla eivoer en kanariezaad in de buurt waar het nestje stond. Kon genieten van de pop haar activiteiten.

  Over naar jou posting
  Ik vraag mij soms gemoedelijk af waar deze man het gore lef (vermetelheid noem ik dit) vandaan haalt en nog volhoud dat hij materie beheerst waar een leek zelfs kan merken dat hetgeen hij “zegt” pure onzin is.

  Aboeng Pico lachen is het iets wat het leven zo aangenaam laat voelen.
  Be good


  Maak melding

 101. Wat Chan zegt klopt dat zijn vrouw hoog opgeleid is maar het is een familie lid
  dus dat moet je niet willen hebben want men gaat erover praten en ook met die Broer van
  Brunswijk ook. In het buitenland zou zoiets nooit gebeurt zijn maar in Suriname is alles mogelijk. Dat is mijn mening als Surinamer.
  gemodereerd

 102. Mi gado…waarom? Het ging volgens mij om de benoeming van iemand die conform de anti-corruptiewet – waarvan chan en cs grite voorstanders zijn – niet kan en mag!

  Dus niet de vraag om mevr dantoku capable is, maar of de wet dat toelaat; wie o wie stapt naar de PG?
  Ehhh….gaat nietvwerken, want die is vd orange club!@#$%

  Rest, die domme stemvee die denken dat chan en bravo de messiasen waren komen bedrogen uit!! Geen probleem, over 5j nieuwe ronde, nieuwe kansen… tot die tijd op de blaren zitten; koers verder omhoog, sr weer kolonie van NL, de rijkste man van SR nog rijker, de curruptie sterke dan ooit, de opgebouwde nationalisme naar de filestijnen (guyana model), olie en gas belangen verkwanseld……sari tori!


  Maak melding

 103. Esmerald, ik heb naar de “magische” video geluisterd: mijn welgemeende conclusie, mooi gesproken door Santhoki, weinig objectiviteit en gezien het onethisch gedrag van deze regering, zie de laatste benoemingen van vp brunswijk, allen familie, zeg Ik “praatjes vullen geen gaatjes”. Je bent ” goed “ gelovig wees voorzichtig, Groetjes
  gemodereerd

 104. JoJo, vindt je de laatste benoemingen van vp brunswijk nog strategisch van aard?????
  Het komt volgens mij nooit meer goed met de regering Santhoki, Marked my statement.


  Maak melding

 105. Voormalige VHP er, Mevr I Wellis had, bij haar vertrek uit de VHP aangegeven dat deze partij geen ethische partij is, en dat blijkt nu.
  Bedankt, Mvr. I Wellis.


  Maak melding

 106. Ma die veurst leedie is tok pas geslaagt foo die eksaame fan afocaat? Dang hoe se hebbe so feel erfaaring?
  Misgien sei moete eers vlink erfaaring doen.


  Maak melding

 107. De president neemt een risico met de benoeming van mevrouw in de RvC.
  Want als zij beschuldigd wordt of onder vuur komt, zal hem het vuur aan de schenen worden gelegd.
  Het is dus niet per se een voordeel.
  Als president zou ik juist de risico’s verminderen.
  Anderzijds geeft hij ook aan dat er expertise nodig is en dat hij een visie heeft, welke zij kan bewaken.
  Het aantal experts is blijkbaar niet voor het grijpen voor zo’n functie.
  Ik zet eerder vraagtekens bij L. Brunswijk. Want wat is zijn kennis over financiën, internationale oliemarkt en de oliebusiness zelf?
  Iemand hier gaf aan dat hij afgestudeerd vliegtuig ing. is. Misschien past hij dan beter bij de SLM.


  Maak melding

 108. @pony
  Ik bedoel meneer pony, want u bent babyboomer.
  Let maar niet op mij. Wereld v verschil. Totaal andere visie. Ik zit niet te wachten op betutteling van een babyboomer. Dat doet mijn pa wel.
  Zit u rustig in uw hobbelstoel en kijkt u wat er gebeurt, tijd zat nu.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.