‘Nederland geeft corona-hulp ter waarde van 3,5 miljoen euro aan Suriname’

38
Nederland geeft corona-hulp ter waarde van 3,5 miljoen euro aan Suriname
Foto (c) Fons Lambie | politiek verslaggever RTL Nieuws

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok heeft vandaag zijn Surinaamse ambtgenoot Albert Ramdin ontvangen in Voorburg. Voor het eerst in jaren is er weer een Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken op formeel werkbezoek in Nederland. De twee hebben gesproken over het aanhalen van de banden tussen de landen.

Blok gaf daarbij aan dat Nederland corona-hulp aan Suriname geeft ter waarde van 3,5 miljoen euro. Ook is afgesproken dat Nederland en Suriname nog voor 25 november weer ambassadeurs willen gaan uitwisselen.

Over Blok’s omstreden Suriname-uitspraken van twee jaar geleden, dat Suriname een ‘failed state’ is, hebben beide ministers het niet gehad. Blok bood daar destijds al zijn excuses voor aan.

Over de kwestie Bouterse is wel gesproken en daarbij gaf Ramdin aan dat de Surinaamse wet geen uitlevering toe staat:

38 REACTIES

 1. Het belangrijkste is dat Suriname hulp krijgt van Nederland i.v.m.Corona en dat is een goede zaak voor het land er is een nieuwe regering die het op prijs stelt de vorige regering wilde niet omdat die eigen belangen hadden.Ik hoop dat het volk zelf ingezien hebben dat ze fout zaten met het kiezen van de vorige regering van de NDP.
  gemodereerd

 2. Iedere mens, land, onderneming, enz die een positieve bijdrage kan leveren om het leven voor een andere, land, voor zich zelf, natuur, enz beter te maken is goed voor de andere, eigen land of andere land en de wereld in zijn totaliteit.

  Machtsblokken, bondgenoten, eigen belangen spelen natuurlijk een rol. Suriname moet keuzes maken, wie zijn vrienden zijn en bij welke machtsblok het wil horen.

  Mensen en landen hebben elkaar nodig.

  Samen werken is altijd goed.

  Samen sterker zal zeker voordelig zijn voor Suriname en Nederland.

  Suriname en Nederland zijn al enkele eeuwen met elkaar verbonden, hebben een gedeelte gezamenlijke geschiedenis.

  Je kan beter een goede sterke vriend en betrouwbare bondgenoot hebben voor wederzijds voordeel en vooruitgang dan een verkeerde bondgenoot dat regelrecht leidt tot je ondergang.


  Maak melding

 3. Dat is mooi. De vraag is wel, wat willen zij voor terug. Wat zijn de voorwaarden. Graag dat ook delen a.u.b.
  gemodereerd

 4. DENPA
  Ik zou de wet niet aanpassen maar wel een wet indienen die de uitgesproken straf van een rechter overneemt in Suriname en dat de veroordeelde deze straf in de Surinaamse gevangenis moet uitzitten en dat er alleen amnestie en of strafverkorting kan worden gegeven op verzoek van en mede goedkeuring van de rechtspraak van het land waar de veroordeling heeft plaatsgevonden.
  Dan hoef je geen Surinamers uit te leveren en is dit heel simplistisch opgelost


  Maak melding

 5. Kruimels….maar toch bedankt! Alle betjes helpen….

  Ps nu nog de €19 mio Euro, handelsbelemeringen om producten naar europa te exporteren, etc.
  gemodereerd

 6. Blok had het toen wel goed gezien vind ik valt onder dezelfde noemer als die Chinese oogarts die Corona alarm sloeg en werd opgepakt en zijn verontschuldigingen moest aanbieden om kort voor zijn eigen dood aan corona gerehabiliteerd te zijn.


  Maak melding

 7. IK BLIJF DE MENING TOEGEDAAN DAT ALS DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MEERVOUDIGE MOORDENAAR PLEESIDENT WAS GEBLEVEN DANG SRANAN BENG KKA HIELA HIELA.

  PRESIDENT SANTHOKI: ER GAAN WAT ZAKEN MIS MET ENKELE BENOEMINGEN, EN ZO, PROBEER DIT ALLEMAAL RECHT TE TREKKEN EN HET VOLK ZAL VOOR U VALLEN ALS EEN BLOK.

  HET VOLK GAAT U DAARVOOR ZEKER BELONEN.


  Maak melding

 8. @paraman
  Je loser baasje had niet eens kruimels voor het surinaams volk achter gelaten.Wees blij je gaat ook profiteren van de 3.5 miljoen euro’s.Er is hulp voor je nu.


  Maak melding

 9. @paraman
  De miljarden aan schulden die jou baasje heeft achter gelaten zijn ook kruimels?Ga je dan de kruimels van je baasje af betalen? Het volk zal je dankbaar zijn.Idioot.


  Maak melding

 10. @ray…een kinderhand is gauw gevuld….je hebt geen flauw benul wat de Tata’s hebben gedaan om SR te dwarsbomen in de historie… zelfs aan ontwikkelingshulp, hebben ze voor elke gulden, 3 verdiend!

  Dus blijft kruimels, altijd geweest vanaf 1975… ga maar geschiedenis boekjes lezen…. waarschijlijk ook te ingewikkeld voor jou!
  gemodereerd

 11. Suriname moet die wet per direct aanpassen. Waarom hebben ze zo’n wet nodig ? Nederland heeft dat ook niet. Wie over de scheef gaat moet op de blaren zitten.


  Maak melding

 12. Suriname hoeft zijn of haar onderdanen niet uit te leveren, maar zoals Noriega toen is opgehaald kan DDB ook worden opgehaald. Het komt de gehele gemeenschap ten goede,dus haast maken met deze kwestie.
  gemodereerd

 13. @ray….een kinder hand is gauw gevuld😜

  Ga maar de geschiedenisboeken lezen; welke obstructie Tatas noet hebben gedaan historisch…zelfs oliezoeken in de jaren 60 was verboden; uitbreiding afobakka stuwmeer en veel verder de import van arbeiders onder erbarmwlijke omstandigheden! Begin met “wij slaven van suriname” van de kom.

  In dat licht, blijft het kruimels!!
  gemodereerd

 14. Kruimels of geen kruimels, we hebben het hard nodig dankzij 10 jaren wanbeleid. Van de klagers hier krijgen we toch geen ene moer en toch zullen we ook voor jullie zorgen.

  Hartelijk dank Nederland.


  Maak melding

 15. Wat een gezeur allemaal! Wees blij dat je geholpen wordt! Alleen, redt Suriname het niet. Kijk niet naar het verleden, kijk vooruit!
  gemodereerd

 16. Het geval Bouterse is een interne kwestie van Suriname. Die ook in Suriname en door de Surinamers opgelost moet worden. De Surinaamse wet laat het niet toe om Surinaamse onderdanen uit te leveren. Maar goed ook. Deze wet is niet voor niets gemaakt. Dus stop met alle discussies over uitlevering van wie dan ook en los dat intern op.


  Maak melding

 17. Beste mensen nu wordt er weer een grote fout gemaakt net als bij de andere landen.
  Steunen is goed, dat is menselijk, maar doe het in natura niet in geld. 3,5 miljoen euro in geld geven aan Suriname??? 😱wie weet waar het geld naar toe gaat zal gaan en of er al het geld voor het doel gebruikt gaat worden. Wie gaat het beheren en wie houd het onder controle of het allemaal goed gebruikt wordt. Mijn advies nogmaals “” niet met geld steunen, maar met middelen””En stuur je eigen mensen om het te coördineren.


  Maak melding

 18. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  ‘Nederland geeft corona-hulp ter waarde van 3,5 miljoen euro aan Suriname’, tijdens het bezoek van de nieuwe minister van BuZa Albert Ramdin uit Suriname.

  Eindelijk weer een goede relatie met de Nederlandse overheid opbouwen.
  Want alles werd tegen gehouden door de veroordeelde Baas Bouta en zijn Paarse Rovers bende.

  En over die €19 miljoen die ze op Schiphol in Nederland hebben onderschept, mag de Paarse BOEFDRAAD en zijn schoonvader Baas Bouta, zelf gaan ophalen in Nederland.
  Ook met de KRUIMELS voor het arme Surinaamse Volk, hebben de Paarse NDP Rovers misbruik van gemaakt.
  Dus besteden wij nu geen enkele aandacht hieraan.

  Maar er worden nu eindelijk inhoudelijke gesprekken gevoerd met Nederland.

  Over de kwestie Bouterse is wel gesproken en daarbij gaf Ramdin aan dat de Surinaamse wet geen uitlevering toe staat:
  Maar indien hij zich buiten het Surinaams grondgebied zou begeven, dan heeft hij een groot probleem.

  @Passant 24 augustus 2020 At 16:59.
  Je bent heel duidelijk met jouw reactie.


  Maak melding

 19. Serieus mensen, begin eerst met begrijpend lezen voordat je een mening uit op dit platform. Er staat Corona hulp ter waarde van 3,5 miljoen euro! Het staat niet met 3,5 miljoen euro. Met hulp wordt er bedoelt medicatie etc…
  gemodereerd

 20. ik ben blij dat brinsie met zijn team niet is overgelopen vlak na de verkiezing naar de n d p ..
  even zag het naar uit dat hij die stap zou maken,,.. maar god zij dank..

  nu gaan allerlei deuren over de hele wereld open dat heel positief is voor het land en vooral het poep volk..
  je kunt weer ademen,..

  wel vind ik,,, dat er geen geld moet gegeven worden,, maar allerlei goederen z.a. medicijnen,
  waaronder ook scholing, zodat de suris zelf zich zelf kunnen ontwikkelen beter geschoold worden vooral de lamlendige jeugd , die oer dom is, niet wil beter worden.., terwijl het juist zij het zijn,, die straks het land moeten besturen overnemen..

  over een paar jaren, als de olie toevoer opgang komt,, heb je verschillende mogelijkheden op velerlei gebieden, dus je moet nu al erop in spelen..

  succes.
  gemodereerd

 21. Paraman waar is de 3 miljard gebleven die paars gestolen heeft, waar is jouw guru boevie die in géén veld te bekennen is?
  Moto van ndp is a no mie


  Maak melding

 22. ik ben heel blij met alvast een klein bedrag aan eerst levens behoefte gegeven door de z. a. boutisten zouden zeggen de ,, kolonialisten ,, giften hebben we niet nodig, nu staan zij zelf in de rij het te kunnen ontvangen..
  lackin zou zeggen,, hou je ka geld,,,

  nu Chandrikapersad Santokhi aan de macht is,,, kan alles weer op volle toeren draaien..

  iedereen is weer positief, blij het is nog té vroeg, maar het bied zekerheden..
  gemodereerd

 23. Kwaku 24 augustus 2020 At 20:02

  Beste mensen nu wordt er weer een grote fout gemaakt net als bij de andere landen.
  Steunen is goed, dat is menselijk, maar doe het in natura niet in geld. 3,5 miljoen euro in geld geven aan Suriname??? 😱wie weet waar het geld naar toe gaat zal gaan en of er al het geld voor het doel gebruikt gaat worden. Wie gaat het beheren en wie houd het onder controle of het allemaal goed gebruikt wordt. Mijn advies nogmaals “” niet met geld steunen, maar met middelen””En stuur je eigen mensen om het te coördineren.
  =====================
  Hey kwak kwak lees goed! Blok gaf daarbij aan dat Nederland corona-hulp aan Suriname geeft TER WAARDE van 3,5 miljoen euro.


  Maak melding

 24. Nederland bedankt voor de steun tegen Covid.
  Maar wat ik nog mooier vind is dat ook de samenwerking met de CBvS weer wordt opgepakt. Dit zal een goed effect hebben en een kettingreactie in werking zetten.

  Suriname voorwaarts. W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 25. Hulp wordt in geldt uit gedruk maar ,je moet het aan Nederlandse materie mee kopen dat is dan ook het probleem geweest van ontwikkelingshulp ,je moet uitsluitend nederlandse producten mee kopen en dat werdt een probleem


  Maak melding

 26. Voor iets hoort iets dat na wang bakra mi dabi fa deng e denki en buitendien niemand wordt uitgeleverd weh dwengi wang sani sang oeng sdong tapu oeng droge en de gevolgen zijn vr degene die dat gedaan hebben mi ede anga ka
  gemodereerd

 27. Ongelooflijk hoe krijgt iemand het voor elkaar om te lezen dat Suriname geld krijgt en hier goederen voor moet kopen
  Deze nsb’er haalt er zelf ontwikkelingshulp bij
  Niveau van een idioot of toch 1 niveau hoger een imbeciel.
  Er staat dat Suriname corona hulp krijgt.
  Wat is dit dan?
  Dat kunnen goederen zijn, maar ook medische kennis
  Ik denk, maar dat staat nergens dat het goederen zijn
  Hoeveel zijn die goederen waard? Dus als SI deze zou moeten kopen?
  Nou dan zou SU € 3.5 miljoen moeten neertellen

  Wees dankbaar in plasts van een grote bek op te zetten.
  Het kenmerk van een sektelid

  Als je zo’ n klein stuk al niet begrijpt rob hoe wil je dan een stuk van wel 10 regels begrijpen
  Hoe wil je serieus worden genomen?
  Ga naar Boma laan zeje daar nemen
  gemodereerd

 28. Hopelijk vergeet Nederland niet zijn eigen burgers ook te helpen want we zijn ook moe van de voedsel bank want het is een mooi gebaard naar Suriname maar wat krijgen wij ervoor het beste hulp dat Nederland nu kan geven is suriname helpen met hun belasting stensel want door het vriendjes politiek loop suriname miljarden aan inkomsten mis
  gemodereerd

 29. Nou Nederland geef helemaal geen hulp dat geld is gewoon van suriname of zijn wij die 19.5 miljoen euro al vergeten dus rest nog een tegoed van 16 miljoen wij wachten op de volgende hulp zodat wij kunnen aftrekken
  gemodereerd

 30. Italië krijgt tientallen miljarden euro’s uit de EU-pot en Nederland 0,00 cent.
  Terwijl Nederland miljarden bijdraagt aan die pot.
  De armen worden armer, want er wordt slecht betaald in Nederland, m.n. door de uitzendbureaus en de rijken worden rijker, want ze hebben de beste advocaten om geen belasting te hoeven betalen.
  Zo gaat dat.
  Vroeger studeerde men voor advocaat om armen te kunnen helpen. Tegenwoordig om armen te kunnen leegzuigen.
  Ik hoop dat zo’n gierige advocaat hierop reageert.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.