Aantal coronadoden Suriname hoger dan buurlanden Guyana en Frans-Guyana

12
Coronavirus in Suriname

Het aantal mensen dat in Suriname is overleden aan de gevolgen van het gevreesde coronavirus, is de afgelopen dagen gestegen naar 58. Hiermee telt Suriname tot vandaag (24 augustus) in absolute aantallen meer doden dan buurland Frans-Guyana, dat 55 doden heeft genoteerd tot nu toe. Dit terwijl het aantal corona gevallen in het Frans overzees departement hoger is.

In Frans-Guyana (290.000 inwoners) zijn er tot nu toe 8.797 mensen besmet geraakt met het virus. In Suriname (575.000 inwoners) is het aantal besmette gevallen minder dan de helft daarvan en wel 3.607. Frans-Guyana kent ook nog ‘maar’ 435 actieve gevallen terwijl dat in ons land 861 zijn, blijkt uit cijfers van de internationale site World O’ Meter.

Volgens die cijfers lijkt Guyana (779.00 inwoners) het virus iets beter onder controle te hebben. In het westelijk buurland zijn in totaal 955 gevallen genoteerd. Daarvan zijn 31 overleden en momenteel 434 actief.

In buurland Braziliƫ (209 miljoen inwoners) is de situatie nog steeds zeer ernstig. Daar zijn meer dan 3,6 miljoen mensen besmet geraakt en 114.772 overleden. Het aantal actieve gevallen is daar 781.000.

12 REACTIES

 1. Aanhangers van partij A…> het is de schuld van partij B
  Aanhangers van partij B…> het is de schuld van partij A

  Zo dan hoeven jullie je onzin niet meer te schrijven


  Maak melding

 2. @Pico, Pico,Pico laten wij de vinger op de gevoelige plek leggen. In Suriname beginnen mensen zich af te vragen waarom het vroeger goed onder controle was en nu niet. Heeft toch met kwaliteit van een intelligente aanpak te maken.
  gemodereerd

 3. Pico….ik snap de boodschap ook niet, maar vergijken kan geen kwaad; wel oppassen dat je geen peren met appels vergelijkt.

  In dit soort vergelijkende studies moet je nl rekening houden met specifieke omstandigheden bijvb medische zorg, hoeveelheid metingen, leeftijd, onderliggende ziektes, etc, etc….

  Ieg, jou punt is gemaakt!
  gemodereerd

 4. Wendy moest zonodig de covid19 landen met hun corona en hun doden bespoten en uitlachen hongkongfree moest zonodig de Surinamers oproepen om de covid19 regels te overtreden hopelijk zijn ze gelukkig
  gemodereerd

 5. Corona heeft controle over Suriname en de surinamers.
  Surinamers nemen niets serieus op.
  Alles zien ze als grap of ze geloven heilig dat alles goed zal komen zonder moeite ervoor te doen.Surinamers wees verantwoordelijk.Groei op.Red je zelf en anderen.


  Maak melding

 6. Het artikel maakt een belangrijke fout. Je moet de cijfers immers presenteren in verhouding tot de bevolkingsomvang. Dus bv per 100.000 inwoners.
  Dan kom je ook tot geheel andere en wel correcte inzichten.


  Maak melding

 7. @Klaas…volgens mij maakt het niet zoveel uit; guyane heeft ruwweg 1.5x meer mensen.

  Kijk je laatste weken, komt Sr rond 90 cases per dag en Gyuana 30; dus dat verklaard het verschil niet….

  Ik denk dat de platteland, armoede en mobiliteit het verschil maakt. Of Guyanesen nemen het serieuzer op…
  gemodereerd

 8. Zou de gezondheid van de mensen alhier er iets mee te maken hebben? Diabetici, hoge bloeddruk door overgewicht. Goverment tax zou goed zijn voor slechte voeding. Pak de Mc. Donald ’s , Burgerking en Wollie’s aan van deze wereld. Zorg dat er gezonde concurrentie komt op de markt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.