Bond Regionale Ontwikkeling op eerste bezoek bij minister

5
Bestuursambtenaren Regionale Ontwikkeling maandag in actie
Het hoofdkantoor van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport aan de Van Roseveltkade 2 in Paramaribo.

Het bestuur van de Algemene Bond Personeel Regionale Ontwikkeling heeft een werkbezoek gebracht aan minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sportzaken. Dit is het eerste bezoek van de bond aan de minister sinds haar aantreden.

Het bestuur klopte aan de deur bij de minister om enkele zaken aan te kaarten. Vooral de nieuwe loonreeks van ambtenaren van de bestuursdienst in Suriname kwam ter sprake. Ook de kwestie van recente aanname van een grote groep ambtenaren, de aanhouding van salarissen van nieuwe krachten en de ingebruikname van een algemeen uniform bij de bestuursdienst werd besproken. De minister beloofde de bond te zullen werken aan de realisatie van de aangekaarte punten.

Bondsvoorzitter Glenn Swamipersad haalde aan dat de bestuursdienst en in het bijzonder de districtscommissarissen juist meer gemotiveerd zullen zijn en zich maximaal zullen inzetten als hun nieuwe salaris reeks officieel is. De bewindsvrouw zei blij te zijn met het bezoek van de bond, omdat zij zo een beter beeld van zaken krijgt die zich afspelen bij het personeel. Ze zei ook alles dat er is aangehaald na te trekken en in het vervolg met het bestuur te praten.

Bondssecretaris Rudolgo Palmtak vroeg de minister om rekening te houden met nieuwe krachten die zijn aangenomen. De minister zei dat zij graag met eenieder wil samenwerken. Personeel die nog geen plek heeft om te werken, wil zij graag binnen het departement van Sport dat recentelijk bij het ministerie is ondergebracht accommoderen.

5 REACTIES

 1. Alles wat de klok slaat in SU is loonreeks, looneis, loonverhoging..Hebben de bonden niks anders dan klagen? Hoe zit het met het personeel die nog geen werkplek heeft? Ja, hoe kan dat! Eerst heb je een werkplek en dan pas ga je personeel aannemen,toch? Dus eerst orde op zaken, daarna kunnen we over loonreeks praten. Dus aan alle bonden “pas op de plaats” a.u.b.


  Maak melding

 2. Aan de bonden: looneis is pas aan de orde bij een gezonde bedrijfsvoering. In dit geval als de economie van SU het toelaat. En de economie van SU is ver onder de “nul”. Hoe kunnen de bonden nu met looneisen komen, waar moet het van betaald worden. Nog verder in de schulden? 1+1 is 2. Bonden a.u.b. een beetje redelijkheid is echt niet misplaatst.


  Maak melding

 3. Dit regering, gaat orde opzaken stellen. Dit alles, kost tijd en geld!
  Sedert 25 mei, gaat Suriname, richting democratie.
  Het volk is uit de slaapmodus van tientallen jaren wakker geworden!
  Nu heeft het volk, moed om te praten en niet meer te schreeuwen. De moed om te luisteren.
  Leunen op de vrijheden en verplichtingen, die de grondwet biedt.
  Geduld.


  Maak melding

 4. Toen er nog genoeg geld was kregen ze geen extra geld. Nadat al de devaluaties plaatsvonden, ook nog geen loonsverhoging.
  Nu dat er GEEN geld meer is vraagt men om meer geld/loonsverhoging…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.