Bekende chauffeur en touroperator Midnight Cowboy overleden

24
Bekende chauffeur en touroperator Midnight Cowboy overleden

In Suriname is de bekende taxichauffeur en touroperator Stanley Rozenblad, ook wel bekend als Midnight Cowboy, overleden. Dat heeft zijn familie zaterdag bekend gemaakt. Rozenblad was een bekende verschijning in Paramaribo, waar hij voornamelijk bij hotel Torarica te vinden was.

Naast zijn werk als taxichauffeur was Rozenblad ook actief als touroperator, waarbij hij diverse dagtochten organiseerde.

Cowboy’ Stanley werd bekend bij het grote publiek toen hij een (hoofd)rolletje speelde in de zesdelige Nederlandse NCRV-serie ‘De mensen van‘, waarin het wel en wee van het Surinaamse hotel Torarica wordt geschetst. 

24 REACTIES

 1. R.I.P Stanley
  Familie sterkte met dit groot verlies.
  Een man met zijn hart op de juiste plaats. Altijd vriendelijk en behulpzaam geweest. Een Engel op aarde en nu een Engel rijker in de hemel.

  Vorigjaar november heb ik hem nog gesproken.
  gemodereerd

 2. Toen wij 3 jaar geleden in Paramaribo waren, hebben wij met hem 2x een dagtocht gemaakt.
  Hij was super, en lang niet zo duur als de andere taxi’s, die ook bij Torarica klanten probeerden te werven.
  Als ex-tris-militair zocht ik iemand, die mijn vrouw en mij veel van het mooie Suriname konden laten zien.
  Dat was hij dus
  Het waren mooie uitgebreide tours, waarin hij veel vertelde over wat er te zien was
  Hij vertelde over de contacten, die hij door de jaren heen met allerlei autoriteiten, zoals Prins Bernhard heeft gehad.
  Ook was hij trots op zijn kinderen, waar hij graag veel over vertelde.
  2 superleuke dagen heeft hij ons bezorgd, met de eerste dag een tocht richting Zanderij, natuurlijk even stoppen bij wat ooit een station (Onverwacht) was en natuurlijk even kijken bij het militaire kampement in Zanderij (waar wij overigens niet naar binnen mochten!).
  een heerlijke lunch in een afgelegen Wajong en de tweede dag een tocht over de brug langs Marienburg, en verder. het was fantastisch

  Suriname verliest een zeer aimabele lieve man

  Ons oprechte medeleven aan zijn familieleden


  Maak melding

 3. Paps, lieve opa, wij missen je heel erg.

  In januari heb je ons heel Suriname laten zien waaronder Colacreek, Nickerie en je vele vele vele vele vele vele Surinaamse vrienden. Torarica was onze plek om te chillen en tot rust te komen.

  Als je op straat bent groet iedereen jou en jij groet iedereen terug. Je dag bestond uit groeten en liefde geven. Er zijn weinig Surinamers die jou niet kennen. Jij was altijd in Torarica. Veel bekende Nederlanders heb je gereden. Je verhaal over Herman Brood is bij mij blijven hangen:

  Herman Brood kocht een fiets in Suriname en jij moest met de taxi achter hem aan rijden. Herman was jouw gids en liet jou Paramaribo op een andere manier zien. Voetballers van Ajax 95/96 heb je gereden en nog duizenden. Je hebt vrienden over de hele wereld. Tevens heb je in je leven 10tallen Amerikaanse auto’s gehad. Je kende vele vliegers en stewardessen van KLM van de afgelopen 50 jaar. Zelf in 1979 heb je Muhammad Ali gereden.

  Ik hoop op zoveel mogelijk verhalen om jouw mooie leven te eren.

  Je bent een legende, omdat heel Suriname jou heeft gekend.

  Je bent nu bij de Heer.

  Liefs Stephan, Evieanna, Mayson, Kenzalina en Mae-May Kreuk.
  gemodereerd

 4. Terecht al de berichten ook ik heb hem (oppervlakkig) gekend. Tijdens mijn vele gemaakte dienstreizen naar PBM spraken wij elkaar regelmatig. Jantje, overigens een toepasselijke naam voor een ex KNIL’er heeft ons en Stanley de grand tour gegeven.
  Sterkte voor de familie en Stanley R.I.P.
  Een geduldig mens is heengegaan.


  Maak melding

 5. Nou zag hem idd by Tor en op straat paar maanden terug nog even gedag gezegd. En hy reedt nog langs mijn huis en toen dacht ik hey dat is mr. COWBOY. Niet wetende dat het de laaste keer zou zijn dat ik hem zal zien rijden. Zucht.
  Kende hem vanaf kleinsaf altijd met zijn cowboyhoed op en had een andere auto toen jaren 80, 90. Moest altijd lachen als ik hem gezien had.
  Voor mij is hy Mr. COWBOY de enige echte van Suriname.
  Rust zacht vindt het zo jammer😔.

  Sterkte aan de familie.
  gemodereerd

 6. Met verslagenheid nam ik kennis van zijn overlijden .Stanley die nu voor mij onverwachts de reis naar de zonsondergang van het leven heeft voltooid en die nu het leven geheel heeft omhelsd.
  Ik heb hem leren kennen als een man die het kwaad niet kende, hartelijk en integer, vriendelijk van aard en altijd met een glimlach op zijn gelaat.
  Een man die hield van zijn werk en die mij bijna 18 jaar als chauffeur ten dienste heeft gestaan.
  Ik zal de mooie jaren met hem gevangen houden in het net van mijn herinneringen.

  Henk Rutten
  Stichting Blaka Rosoe
  gemodereerd

 7. Deze legendarische Surinamer met een hart van goud is heen gegaan !
  Natuurlijk een groot gemis voor vele vrienden en kennissen binnen en buiten Suriname !
  Zowel ik, als vele honderden KLM collegae met mij, hebben deze bijzondere man door de jaren heen mogen leren kennen als een uiterst betrouwbare, loyale, multi-cultureel bewuste, integere taxi-chauffeur /toeroperator.
  (Shame on Hotel Torarica, waar een aan de “vloer gelijk manager”, net voor de coronatijd, hem met ’n 40 jaar uitmuntende staat van dienst, plots zijn taxi stand/plaats ontzegde ! )
  Deze wereld is verandelijk, de mensen erin verradelijk !

  Je verdiende beter.

  Rest In Piece Stanley !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.