Verhoging brandstofprijs in Suriname om middernacht tijdens total lockdown

48
SOL: 'Bericht over mogelijk brandstof tekort bij benzinepomp is onjuist'

De verhoging van de brandstofprijs in Suriname, gaat in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 augustus om middernacht in. Dat melden diverse media in Suriname. De verhoging stond gepland voor woensdag, maar werd op het laatste moment afgeblazen.

De prijzen voor een liter ongelode benzine worden SRD 7.46 (SOL), SRD 7.35 (Gow2) en SRD 7.58 (RUBiS). Voor diesel worden de prijzen SRD 6.97 (SOL), SRD 7.00 (Gow2) en SRD 7.03 (RUBiS).

48 REACTIES

 1. Brandstofverhoging, wisselkoers gestegen naar 1 op 16.
  Wat kan azijn nog zuurder maken…
  gemodereerd

 2. Mooie timing. Was dat de eigenlijke reden van de lockdown? Dan ben ik benieuwd wat ons volgende week te wachten staat bij de 2e lockdown.
  gemodereerd

 3. Geen run op brandstof vanwege lockdown. Goede timing! Links om of rechtsom, het geld moet binnen komen. Alle begrip. Monie no di en ambtenaren moeten betaalt worden. Het mes zal er in moeten. Pijnlijke maatregelen moeten genomen worden. No pain no gain!
  gemodereerd

 4. Automobilisten mogen alvast wennen aan de duurder wordende benzine. Dit is de eerste fase. De prijsverhoging zal stapsgewijs worden doorgevoerd. Bij elke stap gaat de prijs van benzine omhoog en trekt de overheid zich stapsgewijs terug. Uiteindelijk ligt het in de bedoeling dat automobilisten de volle pond gaan betalen zonder overheidssubsidies.
  Na de benzine volgt de electriciteit. Alleen de lastpost Andy Rusland wegwerken. Het is bekend dat Andy zich gaat verzetten tegen een prijsverhoging van gas en electriciteit.
  gemodereerd

 5. Broekriemen aan mensen. Jullie hebben tien jaar lang ndp gestemd. Ik hoef jullie niet wijs te maken hoe slecht dat is afgelopen voor Suriname.

  Nu niet gaan klagen en mopperen, maar de gevolgen dragen.


  Maak melding

 6. Laat het wel duidelijk zijn dat deze regering allerlei bezuinigingen en verhogingen invoert omdat de vorige regering dat juist hebben NAGELATEN. Denk er ook bij dat de afgelopen 10 jaren aardig een njan patu beleid is gevoerd waarbij de economie van het land helemaal op zijn gat ligt.

  Het volk betaald nu het gelach…


  Maak melding

 7. De subsidiëring van brandstof, SWM en EBS drukt te veel op de overheidsuitgaven. EBS is, volgens insiders, al zo goed als failliet. Men kan dus nog meer prijsstijgingen verwachten…


  Maak melding

 8. Hehe eindelijk
  Eindelijk worden er maatregelen genomen om de economie van Suriname gezonder te maken. Eindelijk
  Niet meer dat pamperen gedoe. je zelf voor de gek houden. En de rekening verschuiven. Nu krijgen we de rekening, maar liever nu een beetje lijden in plaats van alle zorgen voor en naar de toekomst te verschuiven. Naar onze kinderen en kleinkinderen. Bah ndp bah
  Jammer dat de wal het schip moet keren, jammer dat de vorige groep het helemaal uit de hand heeft laten lopen. Ja, nu moeten er extra zware maatregelen worden genomen
  Gelukkig loopt men nu niet weg voor zijn verantwoordelijkheid.
  Kijk Bouterse dit had je moeten doen ipv lenen en lenen en surrogaat de boel in leven te houden. bah

  Santokhi pas op voor wat Navalny is overkomen


  Maak melding

 9. Als een dief tijdens de lockdown verhogen ze prijzen; erg dom want benzine werkt overal weer door in de economie; liever had j onroerend goed belasting geheven op alle huizen met een waarde boven de 50.000 euro; dat werkt veel minder verstorend; straks komt ook ebs en swm eraan; Telesur zal snel volgen haleluja
  gemodereerd

 10. Wij zijn geen moer opgeschoten met deze regering en maar steeds de vorige regering gebruiken als aflijder om hun vies spelletje te spelen zo als vrouw en vrienden mooie baantjes te geven waar grof geld te verdienen valt en de arme bevolking maar uitknijpen ze hebben de bevolking weer belazerd om aan de macht te komen
  gemodereerd

 11. Goedkopere brandstof voor multinationals, overheidsinstanties en (gepensioneerde) figuren valt niet meer te rechtvaardigen. Iedereen moet dezelfde prijs betalen.


  Maak melding

 12. De volgende generaties zullen in de toekomst deze regering heel dankbaar zijn voor hun onvermoeibare inzet om de economie een nieuwe boost te geven en ervoor te zorgen dat zij mogen opgroeien en leven in een schuldenvrij land. De huidige generatie heeft foute keuzes gemaakt door op verkeerde partijen te stemmen, maar dat kan gebeuren. Laat de nieuwe generatie daar lessen uit trekken, zodat zij die fout nooit zullen maken.


  Maak melding

 13. Brandstof is voor productie niet om de hele rond rijden en dodelijke aanrijding veroorzaken .

  Lucht verontreiniging word ook minder in Paramaribo .

  Zelf kinderen van af 18 jaar stappen in een auto ,om 10 kilometer verder naar school te gaan .

  Auto rijden heeft geen productiviteit maar meer uitslovers en luiheid .


  Maak melding

 14. Good timing to raise the price of gasoline at midnight. Only to prevent the rush at the gas stations .

  What is next?
  gemodereerd

 15. Don asi 22 augustus 2020 At 20:08
  liever had j onroerend goed belasting geheven op alle huizen met een waarde boven de 50.000 euro;
  =======

  Gaat niet werken. Er wonen teveel mensen in woningen die 20-30 jaar geleden qua prijs veel goedkoper waren. Die woningen zijn nu enorm veel waard maar lang niet iedereen met zo’n woning heeft een hoog salaris. Dus ga je mensen dwingen om hun huis te verkopen.

  Ik heb al eerder gezegd je kan van een kale kip niet plukken. De mensen hebben al een half salaris vergeleken met een aantal jaren geleden. Nu nog verder bezuinigen maakt teveel kapot. Schaf de loon en inkomstenbelasting af. Dat geeft direkt lucht. Compenseer het met verbruiksbelasting zoals BTW. Dan pas dragen de zwaarste schouders de zwaarste lasten.
  gemodereerd

 16. oom bert 22 augustus 2020 At 20:50
  Auto rijden heeft geen productiviteit bevorderd ,maar meer uitslovers en luiheid bevorderd .
  ====

  Zonder deugdelijk openbaar vervoer heb je geen keuze.
  gemodereerd

 17. Op de valreep dit..op de valreep dat..op de valreep duizenden spookadviseurs benoemd.. op de valreep 50% loonsverhoging gegeven. Wat in de afgelopen 10 jaren niet is gedaan, is op de valreep gedaan. BAAS CHAN zit nu ermee. Dat weet het volk wel. Nu hier en daar wat aanpassingen doen om later het volk te laten profiteren van de ontwikkeling is een goed idee van Chan. Mpp meervoudige moordenaar had Suriname al in de uitverkoop gezet. Gelukkig is de rover optijd wreed weggestemd.


  Maak melding

 18. 10 jaar heeft NDP gestolen, geplunderd en geprofiteerd.
  En wie moet nu er voor opdraaien ! Wie moet nu de impopulaire maatregelen nemen !

  Beste landgenoten,
  De NDP was een verkeerde keuze. Wij hebben nu gekozen voor verandering en verbetering. Dit is ons doel, hier gaan wij voor aan de slag.
  Elke verandering kost inspanning en opoffering. Dit betekent dus dat je soms iets moet accepteren dat nu niet leuk of goed lijkt maar achteraf wel de beste keus blijkt te zijn geweest.
  Het resultaat zal onze beloning zijn. Richt je hier op !!

  Net zo goed dat men een 5 jarige studie niet in 5 weken kan afronden, net zo kunnen 10 jaar puinhopen van de NDP niet in 10 weken opgelost zijn.
  Gun de regering Santokhi de tijd en de ruimte. Hij vraagt maar minder dan 1 jaar voor de urgentie-fase.
  Heb geduld en heb vertrouwen. Volg Santokhi en leer hem zelf kennen. Probeer na te gaan waarom hij bepaalde keuzes maakt of toestaat. En laat je niet gek maken door het NDP-volk dat haat aan het zaaien is. Kijk uit voor de paarse slangen !

  De komende weken zullen er nog meer maatregelen, benoemingen e.d. plaatsvinden. Laten wij ons vooral ook richten op de constructieve verandering zoals werkgelegenheid, de diverse reorganisaties en aanpak van corruptie.

  Maar het belangrijkste:
  Denk mee, communiceer en werk mee.
  Nu opgeven is geen optie. Wij zullen het samen moeten doen.

  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 19. Begin het gestolen geld van de paarse roversbende direct terug te halen zonder aanziens des persoon. Te beginnen bij de paarse rovershoofdman op Leonsberg. Geen medelijden met die gasten en zg rechten. Heb liever medelijden met het verarmd Surinaams volk die 10 jaar geleden heeft. Btw. Heeft sjat lont sjinnie alle gestolen goederen en auto’s en meubilair al teruggehaald?
  De paarse ratten beginnen hun smoelwerk te pieren en zijn zg vergeten, hoe deze ellende is ontstaan. Waar is Boefdraad; de schoonzoon van die paarse ellendeling, die ons land naar de bliksem geholpen heeft? De ndp bestaat puur uit wc worongs en zullen altijd kritiek leveren op een andere regering, die het land uit de paarse stronthoop te redden.
  En die paarse rovershoofdman heeft een nieuw stuk op het schaakbord gevoegd : de duivel (zichzelf ).
  Door het paarse wanbelijd moeten dit soort impopulaire maatregelen genomen worden. Vervolg en onteigen die paarse roversbende. Die zijn de schuldigen en niet het verarmd Surinaams volk.


  Maak melding

 20. Beste surinamers
  De ndp heeft de staats kas volledig geleegd en het land met een enorme schuldenlast achtergelaten. Op de valreep hebben ze de ambtenaren en zichzelf een fikse loonsverhoging gegeven terwijl er al geen geld meer was. De nieuwe regering moet ergens het geld vandaan halen om de salarissen en pensioenen de aov kinderbijslag enz enz te betalen zonder hiervoor geld te lenen. Op de korte termijn lijkt dit vreselijk maar het is de enige manier om uit de problemen te komen. Kijk naar je eigen huishoudboekje als je te veel geleend hebt heb je problemen om rond te komen en je schulden te betalen en voor de regering is dit niet anders. We zullen nog een tijdje de broekriem moeten aanhalen. Dit is niet leuk maar wel de enig juiste weg om de economie weer gezond te maken. Zodra de economie weer gezond begint te worden zal je zien dat we weer meer geld krijgen om uit te geven maar tot de rotzooi die paars heeft gecreëerd is op geruimd blijft het moeilijk. Liever vragen we aan de voormalige”leiders waar de 2,2 miljard € die zijn verdwenen zijn gebleven dit is bijna de complete staatsschuld!!!!
  Op veel gebieden heeft paard van alles belooft maar niet waar gemaakt ze hebben het volk bedonderd en bestolen en nu klagen jullie over een regering die probeert de boel te redden. Je kaan niet verwachten dat deze mensen in twee maanden de rotzooi van 10 jaar op kunnen lossen,dit gaat een aantal jaren duren. Heb geduld. We hebben zelf paars het mandaat voor hun wan beleid gegeven


  Maak melding

 21. Laat 1 ding duidelijk zijn deze situatie heeft de oude ndp regering gecreeerd !!! Regering Santhoki heeft 1 grote teringbende aangetroffen op alle departementen. Zelfs de laatste computers waren meegnomen.
  De paarse malloten moeten hun hypocriete bek houden. Wat mij betreft gaat de govermenttake nog verder omhoog. Pak maar een fiets, beter voor de milieu ook.


  Maak melding

 22. Ik denk niet dat je de huidige regering moet vergelijken met de
  vorige want situaties en tijden veranderen. Ik hoop ze veel inzicht
  en wijsheid toe.
  Mensen ga naar je plantage, plant en kweek en wees zelfvoorzienend.
  Reken op niemand.


  Maak melding

 23. Gek genoeg bij elke poging van de vorige regering om zulke maatregelen te treffen hoorde je bijna alle vakbonden klagen dus kon men niets anders dan lenen zogenaamde professor van suriname alle gingen klagen dus kijken wat ze nu gaan zeggen


  Maak melding

 24. Helaas hebben we deze verhoging aan die Paarse graaiers te danken, 🤑de kas is zo geplunderd achtergelaten, dat ze deze voor het volk zeer onpopulaire maatregel moeten invoeren, om toch weer geld binnen te halen.🤔 Als het te duur word, ga je lekker lopen of fietsen, er zijn toch teveel auto’s op de weg, en ze rijden alleen maar als gekken rond. 😏


  Maak melding

 25. waarom wordt er dan geen beslag gelegd op alle bezittingen/te goeden van al de verantwoordelijken van de afgelopen tijd/..

  het kan toch makkelijk,, begin alles wat bout en zijn consorten hebben gestolen via een deurwaarder in beslag te nemen alles kaal plukken..
  alle faciliteiten die van alle ministers, dc, directeuren, beleidsmedewerkers a hoog geplaatste figuren die nu thuis zitten weg te halen..

  waar is die boefdraad nu, waarom niet ophalen..
  die man bezit ettelijke miljoenen zij zich..
  gemodereerd

 26. Reageerders forumschrijvers odi odi.

  Dat allerlei belastingsoorten verhogingen moeten worden toegepast om het land te bestieren, dat begrijpen we het allemaal. Maar dat is het probleem ook niet van de Su burgers.

  Waar gaat het eigenlijk om.
  – om de staatshuishouding op orde te maken moeten eerst harde ingrepen worden uitgevoerd op bezuinigingen
  – te grote overheidsapparaat met overschot aan ambtenaren, eerst hier de huishouding op orde brengen naar aanvaardbare proporties, want het is een geldverslindende instituut geworden, dus hier eerst de overheidskosten verlagen en niet steeds overgaan op allerlei soorten verhogingen om dit te financiëren
  – SLM, EBS, TELESUR, WATERLEIDING, TELEFONIE, ENERGIE BEDRIJF etc. overal overmatig veel personeel in dienst en steeds meer overbodig aan raad van commissarissen wat ontzettend veel loonkosten aan zijn verbonden, dus geen verhoging aan prijzen om het te financiëren, ga deze eerst herstructureren om de kosten lager te brengen dan de prijzen te verhogen
  – via spoedwet voer rijkelieden tax in om meer finaciële armslag te krijgen en niet steeds de armen blijven uitknijpen
  – sluit de helft van de buitenlandse ambassades waar Su geen belang bij heeft, en ambassades met overbodig personeel slanker en slagvaardiger maken
  – met spoed reorganisatie van de belastingdienst waar de corruptie welig tiert
  – kijk ook naar de vele portefuilles van RvC van dezelfde persoon in verschillende branches, die zonder kunde of aanwezigheid blijven cashen
  – zo zijn er steeds meer mogelijkheden om de kosten van de staat omlaag te brengen
  DOE DAT EERST PRESIDENT!!!!
  gemodereerd

 27. Voordat verhogingen van prijzen c.q. belastingen, eerst al het gestolen geld dat geparkeerd staat op buitenlandse bankrekeningen terug halen naar Suriname.
  Het kan toch niet zo zijn dit na te laten?????
  gemodereerd

 28. Beoordeel opnieuw de onwettig absurde verhoogde salarissen aan overheidspersoneel en breng ze terug naar een economisch relevante niveau.
  Doe dat eerst meneer de President!!!!
  gemodereerd

 29. President
  Zuiver het departementale personeelsbestand op spookambtenaren.
  Waar gaan deze geleden naar toe en waar blijven ze. Op wiens bankrekeningnummer staat het. Zelfs overleden personen staan nog op spookambtenarenbestand. Hier kun je al maandelijks vele tientallen miljoenen op besparen. Al vele jaren tenonrechte ontvangen salarissen van deze spookambtenaren terughalen.
  gemodereerd

 30. Slimme jongen die Santhoki. Door de lockdown is geen rush om te tanken. Nog meer inkomsten voor de staat denk men?
  gemodereerd

 31. Koos 22 augustus 2020 At 21:33
  De paarse malloten moeten hun hypocriete bek houden. Wat mij betreft gaat de govermenttake nog verder omhoog. Pak maar een fiets, beter voor de milieu ook.
  ========

  Zo kennen we de bakra weer. Schelden, stressen en mensen op een fiets jagen. Hou toch op slavendrijver. Je bent veel te gestressed man. Je zou het nog geen jaar volhouden in Suriname met jouw mentaliteit.


  Maak melding

 32. Robles je zit er dus goed naast, fietsen is goed te doen in Suriname, masr je moet natuurlijk niet te gemakszuchtig zijn, btw, ik ben ook een bakra die al geruime tijd in Suriname woont, en je je hebt idiooten in het verkeer en daar ben jij er kennelijk ook eentje van


  Maak melding

 33. Deze regering is ook hun zakken aan het vullen. Belangenverstrengeling, familieleden en vrienden krijgen de best betaalde functies.! Dezelfde shit. Ook deze regering heeft geen hart voor het land. Het volk kan nu jammer de straat niet op. Het arme volk is nu weer de dupe van deze 2 criminelen die het volk van alles heeft beloofd. Chan is nooit kosjer geweest en onze bankovervaller heeft meerdere strafbladen.
  Schooluniform is ook duurder en morgen zullen de mensen het merken. Niet alleen de benzine prijs is verhoogd maar alles.
  Dezelfde shit gaat door!!!
  gemodereerd

 34. People lees jullier reacties zelf. g1 enkel is rationeel. all is full of emotions. maar ja als je 4 getijden kent krijg je dat!!!
  gemodereerd

 35. Elke politieke leiders zijn niet meer te vertrouwen, ze zijn 1pot naat.
  Goverment theek wordt weer verhoogd. 10% loon en inkomsten zijn al reeds verhoogd. Wegenbelasting kom ook bij kijken. Olieputten kan niemand eraan gaan, omdat die lening moet eerst afgelost worden.
  Hoe kan jou vrouw een rvc van staatsolie zijn, is het vriendje politiek gecombineerd met familie politiek? Hoeveel expert heeft nps , vhp, abop en pl zet die mensen. Dus chan no hor a volk na spotu anders a volk hor yu na spotu. Enige wat ik je kan zeggen is ,, LAAT HET DUIDELIJK ZIJN”


  Maak melding

 36. Het lijkt een propaganda race, maar jammer genoeg houden jullie het volk niet voor de gek.. Ik zou respect hebben voor deze regering als het simpel uitlegde wat het aan het doen is en wat het met de maatregelen wilt gaan bereiken, maar het enige wat het volk te horen krijgt is dankzij de paarse groep daarom treft de regering deze maategelen???? Heeft de regering geen ballen ofzo is deze regering bang voor consequentie’s… IDK maar laat het duidelijk zijn mensen niet iedereen is een geboren leider… Lastigste van het geheel is dat de leider voor ons geliefd land misschien nog geboren moet worden, want dit noem ik pas idioot, zoveel beloften doen en wanneer puntje bij paaltje komt vingerwijzingen, zelfs voor beslissingen genomen door deze regering wordt er verwezen naar de vorige… Sta in voor eigen handelingen, dat is pas man zijn… Watjes!!!
  gemodereerd

 37. Schelden en verwijten helpt niet.
  Kom zelf in actie, om bijvoorbeeld de Surinaamse studenten in Cuba te helpen hun
  studie af te ronden. Zo te zien hebben jullie niets geleerd van de uitdaging die 40 jaar
  duurde. Nu sta je voor een grotere uitdaging en je bent nog niet ontwaakt en bewust
  van je eigen wilskracht. Reken alleen op je eigen kracht en verstand.


  Maak melding

 38. @Wayambo,

  De reden dat de oppositie van toen niet meewerkte is dat de NDP-regering geen inzichten gaf in de juiste cijfers.
  De oppositie kreeg nauwelijks werkbare informatie van de NDP regering.
  Bovendien, mensen die een auto hebben kunnen zich een paar centen meer per liter best wel veroorloven. Anders ga je maar met het goedkope openbaar transport toch?


  Maak melding

 39. Hans 23 augustus 2020 At 01:44
  Robles je zit er dus goed naast, fietsen is goed te doen in Suriname
  =======

  Dat hangt er maar helemaal vanaf waar je woont en waar je dagelijks naartoe moet. Als je dagelijks in de spits van Noord naar de Indira Gandhiweg moet dan doe je dat niet op de fiets. En het blijft levensgevaarlijk en tevens in de regentijd vrijwel niet te doen. Dat zou je moeten weten als je hier al langer woont wat ik dus ernstig betwijfel. Als je voor je plezier een ommetje wil maken prima. En binnen je buurt even naar de winkel ook prima. Maar voor woon/werk verkeer is het echt geen valide optie. Hoe ga je doen als je in de stad woont en werkt op Zanderij bij nacht en ontij? Ook lekker op de fiets? Werk je hier? Dan zou je dat moeten weten. Of ben je hier alleen aan het wapperen met je euro’s.
  Verder ben ik geen idioot in het verkeer. Ik heb in al die jaren nog nooit een aanrijding meegemaakt laat staan veroorzaakt.

  Dan rest me verder alleen nog maar te zeggen dat ook u als bakra het vingerwapperen tot kunst heeft verheven. Ga lekker zelf op de fiets. Doe je ding. Laat echter andere mensen zelf beslissen hoe ze willen leven. Daar gaan u en Koos niet over. Dat zijn maniertjes die het in NL heel goed doen maar dat moet je hier niet willen afdwingen. Mensen hebben zonder sociaal vangnet en zonder valuta wel wat anders aan hun hoofd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.