President voert goed gesprek met bestuur Surinaamse Voetbal Bond

9
President Santokhi voert goed gesprek met bestuur SVB

President Chandrikapersad Santokhi heeft een goed gesprek gevoerd met het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). De bond heeft met het staatshoofd van gedachten gewisseld over een viertal punten dat betrekking heeft op het voetbal gebeuren in Suriname. Het gesprek vond op vrijdag 21 augustus plaats op het Presidentieel Paleis.

De vier zaken waarover gesproken is, hebben betrekking op de nationale voetbalselectie en de weg die er is voor plaatsing voor de Wereldkampioenschappen Voetbal in 2022 in Qatar. Ook de viering van 100 jaar SVB op 1 oktober aanstaande is onder de aandacht gebracht van het staatshoofd. Deze mijlpaal zal op gepaste wijze herdacht worden. De bestuursleden hebben de president ook voorgehouden dat er plannen zijn voor de bouw van een internationaal stadion dat voldoet aan alle eisen.

Het voorwerk is reeds gedaan en de SVB zoekt naar mogelijkheden om dit project in te dienen bij de Indiase overheid ter financiering. De voetbalbond heeft aangegeven in staat te zijn de aflossing van dit project te kunnen garanderen. Alleen is hiervoor een garantstelling van de Surinaamse overheid nodig. Tot slot is ook van gedachten gewisseld over de kwestie vermakelijkheidsbelasting waarmee alle bonden te kampen hebben. Gepleit wordt dat dit afgeschaft wordt, zodat de sportbonden meer inkomen hebben om de sportontwikkeling verder ter hand te nemen.

SVB-voorzitter John Krishnadath zegt blij te zijn, dat de president de bond ontvangen heeft en ruim aandacht heeft geschonken aan de vraagstukken die door de SVB op tafel zijn gelegd. Bekend is dat president Santokhi ook de voetbalsport een warm hart toedraagt. Het staatshoofd heeft tijdens dit onderhoud aangegeven waar nodig de bond te zullen bijstaan en zo te werken aan het helpen oplossen van de geïdentificeerde vraagstukken. Krishnadath omschrijft het gesprek als zeer positief.

Bondscoach Dean Gorré die ook aanwezig was, vond het prijzenswaardig dat president Santokhi het SVB-bestuur heeft ontvangen. Zoals bekend maakt de Surinaamse voetbalselectie zich klaar voor de WK kwalificatiewedstrijden voor de eindronde in Qatar. De bondscoach betreurt het dat de COVID-19 situatie voor veel stagnatie heeft gezorgd. Toch heeft de selectie samen met de SVB een noodplan uitgezet.

Over pakweg 6-7 weken staan de wedstrijden voor de deur. Met de jongens zal er een traject de komende weken worden uitgezet in de overtuiging dat ons land een goede beurt maakt tijdens de kwalificatiewedstrijden. Volgens de trainer zijn de spelers bereid om tot het uiterste te gaan. Suriname speelt de eerste kwalificatiewedstrijd op 7 oktober tegen de Kaaimaneilanden.

9 REACTIES

 1. Als het maar eerlijk verloop prima hoor voor Suriname, is boevie niet uit zijn schulp gekropen, al de geleende geld
  1 antwoord wil iedereen weten, pe a monie de ok


  Maak melding

 2. Intussen weet heel Sur.wie president is.Wordt tijd dat Leendert opgespoord wordt.We wilen zo graag dat hij zichtbaar wordt.En in zijn kielzog Amzad Abdoel.


  Maak melding

 3. Een garantstelling heeft vergaande consequenties voor de staat als niet aan de verplichtingen worden voldaan.
  Ik vraag me af of de SVB een businesscase ter beoordeling heeft ingediend of nog gaat indienen voor de garanstelling.


  Maak melding

 4. Wat mij aan de foto opvalt is, dat behalve 1 persoon de rest Van de mensen niemand een mondkapje draagt.
  Moet de president en de rest geen goed voorbeeld geven ?


  Maak melding

 5. Suriman 22 augustus 2020 At 16:57

  Op dit soort commentaar hoef ik niet lang te wachten. Heb je ook gereageerd toen Bouterse tijdens zijn verkiezingscampagne het goede voorbeeld gaf door zonder mondkapje tussen zijn fans te gaan? Of was dat anders?
  Het gaat erom dat jij weet hoe het moet en het goede voorbeeld geeft. De President heeft nu wel andere dingen aan zijn hoofd dan een mondkapje.


  Maak melding

 6. Zijn dit dezelfde clown die de miljoen dollar van Clarence Seedorf hebben geweigerd.
  Omdat hij een zetel in het bestuur wilde.

  Hij wilde het surinaamse voetbal moderniseren.
  Maar hij mocht van het bestuur niet in de keuken kijken.

  Want dan zou hij zien hoe die njang patoe wordt verdeeld.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.