Nieuwe raad van commissarissen bij Staatsolie aangetreden

58
Chandrikapersad Santokhi samen met Ronnie Brunswijk en Staatsolie-directeur Rudolf Elias
President Chandrikapersad Santokhi samen met vicepresident Ronnie Brunswijk en Staatsolie-directeur Rudolf Elias.

De nieuwe raad van commissarissen (rvc) bij Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. is vrijdagavond aangetreden. Tijdens een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering is de nieuwe rvc benoemd. Leo Brunswijk is gekozen tot president-commissaris.

Staatsolie is gegroeid van een 200 barrels per dag producerend bedrijf, naar een internationaal erkend bedrijf, met een dagelijkse productie van 16.500 barrels aardolie. Het is geweldig te zien dat het bedrijf is gegroeid van een olieproducent naar een meer diversifiërende maatschappij, waarmee waarde toegevoegd wordt aan de Surinaamse samenleving.

“Wij verwachten dat deze opbrengsten de samenleving definitief zullen veranderen. Als wij zowel upstream als downstrean op een goede geologische basis uitvoeren, komt het zeker goed”, zei Staatsolie-directeur Rudolf Elias. Het prudent afdekken van risico’s en inspelen op kansen is nu dringend noodzakelijk om het bedrijf naar grotere hoogtes te tillen.

“De natuurlijke hulpbronnen horen toe aan het gehele volk, dus staan wij garant voor een eerlijke verdeling van welvaart. Suriname zal een enorm rijk land worden als wordt voldaan aan de randvoorwaarden van dienend bestuur. Anders worden wij slachtoffer van de grondstoffen vloek”, gaf president Chandrikapersad Santokhi mee tijdens de vergadering.

Het staatshoofd wil een beter perspectief voor het Surinaams volk. Goed bestuur kan dit volgens hem garanderen. “Als wij als land vrijkomen van corruptie, zal Suriname harder groeien dan ooit. Het beheer en management zal op serieuze manier moeten worden aangepakt.”

De opbrengsten van dit staatsbedrijf moeten slim geïnvesteerd worden, daar deze niet onuitputtelijk zijn. Het Spaar en Stabilisatiefonds moet komen om deze en komende generaties te garanderen van een goed bestaan. “Wij moeten garanties scheppen voor het inzetten van lokaal personeel, lokaal materiaal voor lokale benefits. Onze kennisontwikkeling zal dan alleen maar toenemen. Hierdoor kunnen wij werken naar groei op meerdere fronten. De recente olievondsten zijn gamechangers in deze”, aldus Santokhi.

Voor de komende vijf jaar verwacht Staatsolie 965 miljoen USD bij te dragen aan de staat. Een shorebase is dringend noodzakelijk. Dit staat namelijk garant voor local content. Gecombineerde efforts van Guyana en Suriname voor commercieel winbaar gas zullen zorgen voor extra inkomsten

Een andere noodzaak is het creëren van een breed politiek draagvlak, wat belangrijk is voor succes van het fonds. Om dit te kunnen realiseren moeten politieke partijen op een lijn zijn met elkaar. “We bevinden ons in een riante positie. Laten wij de krachten bundelen voor een beter Suriname”, zei het staatshoofd.

De rvc bij Staatsolie bestaat naast de president-commissaris Leo Brunswijk ook uit: Dennis Caffé, Jimmy Bousaid, Nawin Nannan, Harry Dorinnie, Gonda Asadang en firstlady Melissa Santokhi.

58 REACTIES

 1. Ongeschoolde Leo Brunswijk, kleinere broer van de ex bankrover lonnie heeft alleen in zijn familie kader net als Somo. Leo zit nu in de top 5 bedrijven van Su in de RvC. De voorzitters van Abop en PL zijn 2 corrupte figuren. Ze hebben de normen en waarden van de NDP rioolratten.
  gemodereerd

 2. Pres. Santokhi …. JE BENT GEEN HAAR BETER DAN DE REST. IN VERGELIJKING MET BOUTERSE HEB JE SLECHTS EEN VLOTTE BABBEL … THAT’S ALL !!!

  Alle mooie woorden tijdens en na de verkiezing …. verwijs ik {persoonlijke mening } naar de Sprookjes wereld.

  Voor de verkiezing vroeg je mandaat … geven jullie mij 28 zetels … dan w’o sit a kondre …!!

  Bij de benoeming van ministers werd gezegd … de ministeries zijn geen eigendommen van partijen.

  Wat zien we gebeuren … jij Pres. Santokhi en Brunswijk … jullie gedragen je als EIGENAREN van de Republiek Suriname. Het politiek spectrum is verdeeld in een VHP en Abop kamp.
  De zgn. Coalitie partners NPS en PL hebben het nakijken.

  Pres. Santokhi … hou je ……. voor de gek. Op het ogenblik is geen sprake van een Coalitie regering. Ik hoop dat de NPS verstandig laveert … zodat de Nationale Partij Suriname niet meegezogen wordt in achterkamer onderonsjes !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Er is TRANSPARANTIE aan het volk beloofd … geen zoete … nietszeggende TV praatjes !!!!

  Na enorm veel kritiek zullen jullie … de NPS en PL … ter-zijner-tijd … afschepen met een paar onbenullige posten … “een kinderhand” … is toch gauw gevuld.

  In hoeveel belangrijke commissies zal mevr. Santokhi benoemd worden …. in alle gevallen ” kosteloos ???” …. wat een liefde en offervaardigheid … voor land en volk.

  Deze Santokhi-Brunswijk regering … krijgt wat mij betreft nog … EFFE … het voordeel van de twijfel …ondanks het feit dat jullie nu al VERRAAD gepleegd hebben.

  Wij willen … NEVER … NUNCA … NOOIT … meer een Nationale Dieven Partij regering.

  Pres. Santokhi … hoe je het KEERT of DRAAIT … je krijgt terzijnertijd … de REKENIG …. gepresenteerd. Ik hoop van harte dat de regering Santokhi/Brunswijk vijf{5} jaar volmaakt.
  gemodereerd

 3. Wel frappant dat daarvoor de krachten niet gebundeld mochten worden. Toen was het een en al obstructie tegen de vorige regering. Maar nu mogen de krachten wel gebundeld worden aangezien de Messias gearriveerd is in Suriname. Het tegengaan van obstructie????? Het begint al mooi met RvC-leden die banden hebben met de president en de vicepresident. De toekomst zal ons wijzen of de gehele Surinaamse bevolking deelgenoot gemaakt wordt van de opbrengsten. Let goed op de woorden van de president en kijk naar de daden.


  Maak melding

 4. Mooi dat de first lady zitting neemt in de rvc. Die heks van Bouterse had de kwaliteiten niet. Ze kwam niet verder dan een paar lintjes doorknippen en pakketten bezorgen.


  Maak melding

 5. Chan heeft niks te vertellen wat benoemingen betreft!! Altijd is het Lonny die bepaalt!! Chan staat erbij en kijkt ernaar!!! Hij is gewoon een marionet geworden van Ronny! Zeer teleurstellend!! Had ik evengoed voor Abob kunnen stemmen!!! Vriendjespolitiek voert hoogtij bij Ronny!!!


  Maak melding

 6. Wie het dichtst bij de taart zit krijgt een stuk van de taart, de honden zullen de kruimels onder de tafel eten. Hahaha één pot nat, maakt niet uit wie aan het bewind is. Komt tijd komt raad. Maar ja wat maakt azijn zuurder, na porie porie sranang de keba.


  Maak melding

 7. Waarom moet de familie brunswijk en santokhi in het het bestuur. Heeft Suriname geen andere mensen die capabel genoeg zijn hiervoor. het oude liedje gaat gewoon door.


  Maak melding

 8. Heel goed
  Op deze manier heeft de president een betere controle.
  Zijn eigen vrouw zit in de RVC.
  Zo blijft Chan op de hoogte wat daar gebeurd.
  Leo is dom en is daar neergezet door de VP.
  gemodereerd

 9. @ Sara
  Je slaat de spijker op z’n kop. Ik had een ander beleid van deze regering verwacht , maar men deelt ook schaamteloos baantjes uit aan familie en vrienden. Het bekend verhaal zonder eind. Echt belachelijk voor woorden .


  Maak melding

 10. De first lady moet in de rvc zitten omdat staatsolie valt onder de ABOP en zij toezicht/een oogje kan houden op zaken in staatsolie en de Surinamers de juiste informatie kan geven over het reilen en zeilen binnen staatsolie. Ook zijn er enkele anderen die dat ook kunnen. Zie de namen.

  Wat de benoemingen van rvc in parastatale bedrijven betreft vind ik het ook heel vreemd dat B(r)avo zoveel invloed op heeft, terwijl het de president moet zijn die hierin de hoogste nood moet zingen. Nu hoor ik CS zeggen dat benoemingen van commissarissen en leden in de raden valt het ministerie van de VP.

  M.i. was dat bij de vorige kabinet wanted die hierover ging, dus waarom nu bij deze coalitie niet bij CS.

  Verder vind ik dat CS en B(r)avo verantwoording schuldig zijn aan het Surinaamse Volk om kort na de verkiezingen te vertellen over hun geheime gesprekken die ze uren lang bij de bouterse hebben gehad. Het Surinaamse Volk heeft recht dit te weten. Waarom vertellen CS en Bravo niet wat ze met wanted hebben besproken. Wanted hoort gewoon in de gevangenis van Suriname, Nederland, USA voor misdaden/zware criminele daden tegen de menselijkheid.

  Nog aan toevoegen, alle ndp-gelinieerde personen moeten weg uit deze regering. Stuur ze nu even naar huis en roep ze over 6 maanden op om andere werk te gaan doen. Deze regering heeft niet een ndp-er nodig om mee te werken. Toen de ndp in 2010 in de regering kwam hebben ze heel veel personen van NF toen ook naar huis gestuurd of ontslagen.

  Deze mensen van de ndp gaan de regering CS-Bravo tegen werken. De ndp, wanted is history, Ze moeten d Knock – Out krijgen uit het machtscentrum. Ze hebben het land vernietigd, sranansma skeer en zich zelf met miljarden us-dollars, domeingronden, hout, goud, helikopters, huizen, diamanten, enz.

  Weg met alle paarse kakkerlakken.


  Maak melding

 11. Ben benieuwd waarom benoemingen op deze manier plaatsvinden. Wat opvalt is dat elke formatie een bepaalde “uitdagende” samenstelling heeft.
  Wel jammer dat Santokhi (nog) niet de andere coalitie partners betrekt.

  Nogmaals, de NPS kan vanuit hun positie als “back-office” / grondleggers straks een groot verschil maken.

  Ook bij Staatsolie moet er een onderzoek komen naar mogelijke corruptie en financiele misdrijven.

  Het is wel goed dat Santokhi lokale benefits benoemt maar het moet niet alleen hierbij blijven. Aanmoediging en investering in opleiding en ontwikkeling van de lokale bevolking hoort er dus ook bij.

  Voor alsnog is het vertrouwen en hoop gericht op Santokhi.
  Hij moet wel uitkijken dat hij niet medeplichtig wordt of dat hem zaken verweten kunnen worden. Er kan later altijd gezegd worden dat Santokhi ook zijn naasten heeft bevoordeeld.

  Justitia Pietas Fides.

  Wij houden de vinger aan de pols. Krakti !


  Maak melding

 12. @Snel,

  Je bent een vieze vuile paarse rat. Heb je op internet gekeken welke opleiding Leo brunswijk heeft gevolgd???Die man is een vliegtuig ingenieur. Gestudeerd in Nederland.

  Zo dom ben jij.
  Dat je niet eens eerst heb gekeken wat deze man heeft gestudeerd.
  Je komt hier alleen onrust zaaien. Wordt je hiervoor betaald?

  Ik walg van jou. paarse rat

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 13. Excellentie Santhoki, de man van zijn woord!
  Als hij zegt dat hij voor een eerlijke verdeling gaat, dan gaat dat ook gebeuren. De benoemingen zijn dan ook meer dan logisch.

  Beste mensen, volk van Suriname, eindelijk staan er weer betere tijden te wachten. Het heeft jaren geduurd, maar nu is het moment daar.


  Maak melding

 14. Hmmmmm beste mensen, het begint te ruiken naar brong brong nepotisme of heb ik het aan het verkeerde eind? …… hopelijk wel.
  Waarom niet gevraagd aan een echte deskundige of hij zitting wil nemen in de RVC, de man die Staatsolie gemaakt heeft, Eddy Jharap.


  Maak melding

 15. Meneer rudolf ellias, surinamers hoeven niet te pinaren, ik hoop dat met deze regering alles eerlijk verloop?? Ndp mag nooit aan de macht komen, dief zijn het??


  Maak melding

 16. Mensen mensen wie ook waar wordt benoemd, heb ik geen moeite mee, als de belofte wordt waargemaakt wat men tijdens verkiezing beloofd heeft, laten wij deze regering een kans geven, even geduld
  Als de belofte niet wordt nagekomen
  Dan weet ik niet wie moet ik nog vertrouwen, ik heb volste vertrouwen in santhoki, even geduld mensen,


  Maak melding

 17. @Harm,
  =================================
  Waarom niet gevraagd aan een echte deskundige of hij zitting wil nemen in de RVC, de man die Staatsolie gemaakt heeft, Eddy Jharap.
  ===============================

  Heb je dat ook gevraagd aan Bouta tijdens NDP1 en NDP2 ?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 18. “Het land moet vrijkomen van corruptie” Dit is de uitdaging van de nieuwe RVC. Jaarlijk wordt een netto winst verwacht van 160 mln usdollar voor de staat. Goed financieelbeheer is een pre. Anders verdwijnt het onder de Surinaamse zon.


  Maak melding

 19. Ik lach me kapot hier. Aan de andere kant is het in en in triest. De VHP is in 80 jaar geen haar verbeterd!! Het ene gediefte heeft plaats gemaakt voor het andere geboefte!! Schaamteloos gewoon. Tijdens de verkiezing anderen beschuldigen van wat je daarna zelf op een nog groffere manier doet, wat een waardeloos figuur is die Chan Santhoki!! Van de ABOP wisten we het al, maar nu laat de VHP duidelijk zien dat ze geen spat veranderd is!! Bedriegers, leugenaars, rovers, mensen zonder enig besef van normen en waarden!!


  Maak melding

 20. GOEDE DAG MR /MEVROUW.
  INGENIEUR LEO BRUNSWIJK IS GOED OPGELEID.
  HIJ HEEFT KADER.
  HIJ HEEFT NOOIT STIL GEZETEN.
  ZIJN TITEL: INGENIEUR.
  FIJNE DAG VERDER.


  Maak melding

 21. Zeer merkwaardig dat zonder scrupules een partner en een familielid van de machthebbers, bij rvc’s benoemd worden ja,
  Sara enz. Zeer verkeerde zaak.
  1. Objectiviteit bij top bedrijven is vereist.
  Prudente keuzes moeten daar gemaakt worden, er zijn gedegen zakenluu daar nodig om de zaak te managen en monitoren. Juristen alom in Suriname, dus waarom.familieleden. stop toch direct hiermee zodat deze bedrijven eens en voor altijd gevrijwaard worden van favoritisme.

  2. In de Rvc van miljoenenbedrijven dienen top economen plaats te nemen. En moeten geen familieband met regeringsleiders hebben.

  Santhokie en Brunswijk excelenties! Jullie mogen meer ontzag voor de Heer hebben.
  Ik voel dat jullie een scheve schaats rijden.
  Als Waterman en Vis, mensen met gevoel.
  Vraagt het volk jullie om op te houden met wellust. Begerigheid.
  De weg naar de top zit vol dorens, maar wordt met moeite bereikt.
  Maar de weg van de val is snel en is bij wanprestatie onvermijdbaar.

  Hoogmoed komt voor de val.
  Spelen jullie geen spelletjes, jullie hebben verstand genoeg.
  Het zijn jullie die zoveel kritiek op derden hebben.
  Nu dan:
  Jij die zoveel praat over een ander zal het beter moeten doen.
  Anders zal de straf vele malen groter zijn voor jou.

  Jammer dat zaken zo gaan.
  Maar God’s molen maalt langzaam maar zeker.

  Ronnie! En Chan Heren, macht proeft zoet.
  Maar is voor even!!!
  Het volk ergert zich aan jullie besluiten.
  Zoveel juristen in vele families die neutraal en goed werk zouden doen.
  En dan zet je je broer en vrouw.
  Blunder
  Geen goed signaal.
  Jammer en triest


  Maak melding

 22. Glenn wat jij als het zo is vindt ik prima dat ieder die kan goed functioneren moet aangesteld worden om op die post bemaand te worden voor het welzijn van het surinaamse volk, ook als heel familie brunswijk ook als heel familie santhoki alles onderling verdeeld, alleen als zij niet corrupte zijn dan mag het, santhoki is geen domme man, wederom nogmaals even geduld brada nanga sisa


  Maak melding

 23. OPROEP AAN DE PRESIDENT VAN SURINAME.
  Meneer de President,
  Het zijn uw woorden geweest, een nieuw beleid, geen corruptie en geen vriendjes politiek. Wat doet u nu eigenlijk. Broertje van vp aanstellen als president commissaris. Is hij voor deze functie voldoende gekwalificeerd. Welke Universiteit heeft hij doorlopen. Foei toch president dat hij op deze stoel mag zitten, terwijl er voldoende hooggeschoolden onder de burgers zijn. Politiek niet zuiver.
  En bovendien hoeveel RC’s functies gaat Leo Brunswijk bekleden om iedere maand zakken vol geld te incasseren voor de z.g. uitvoeren van rc in de instellingen en bedrijven. Hier rijkt sterk naar corruptie terwijl de hoogafgestudeerden aan de kant blijven zonder werk.

  Dat uw echtgenote deel neemt in de raad van commissarissen begrijp ik en ze is daarvoor ook gekwalificeerd. Maar hier komt ook verkeerd over van je vrouw voortrekken terwijl anderen aan de kant blijven staan. Dus geen zuivere politiek.

  PRESIDENT VAN SURINAME HOUDT HET AAN JE BELOFTEN. ER ZAL EEN MOMENT KOMEN DAT DE SUR BEVOLKING JE TER VERANTWOORDING GAAN ROEPEN.
  gemodereerd

 24. Reageerders/forumschrijvers odi odi.
  Hulpbronnen vallen onder het ministerie van Brunsi. Dus heeft Santokhi hierover niets te vertellen. Zo ook de ministeries die onder Santokhi vallen heeft Brunsi niets te vertellen.
  Het belangrijkste verschil tussen feze twee is, dat Santokhi de President is en zal door de bevolking ter verantwoording worden opgeroepen. Hij blijft de eindverantwoordelijkheid dragen over alle misstanden van Brunsi.
  gemodereerd

 25. NPS moet bepaalde zaken principieel stellen zoals dat verwoord was in de motie. Als zij zich niet kunnen terugvinden in het gevoerde beleid qua invulling in de rvc’s e.a. functie moeten zij bedanken voor die eer en plaatsnemen in de oppositie. Hierdoor worden zij sterker. De kiezers die nu niet eens zijn met het gevoerde beleid van de chan en ronnie(let wel ik praat niet over de VHP en abob. Want het beleid wordt bepaald door deze 2 heren) zeker toenadering zullen zoeken bij de nps. Ik ben de 1e die het lidmaatschap van de nps zal aanvragen.


  Maak melding

 26. Gisteren uit Suriname gekregen. Dit is ook voor de mensen die negatief praten over de vrouw van de huidige president.

  =================================

  FAKE NIEUWS VERSPREIDT DOOR BOUTISTEN. WIJ MOETEN DIT TEGENGAAN MET FEITEN. LEEST U MEE EN VOORAL SHARE, OM ONZE HUIDIGE FIRST LADY TE STEUNEN! ZE ONTVANGT SLECHTS 1 SALARIS!! HET VERSCHIL TUSSEN EEN LEGE……(vul maar in) EN TWEE FIRST LADY’S VAN WERELDKLASSE: MEVROUW VENETIAAN EN MELISSA SANTOKHI!
  A Melissa Santokhi is reeds in 2014 afgestudeerd als advocate. Suriname had een schreeuwend tekort aan advocaten, maar uit politieke rancune weigerde de NDP haar te benoemen! Keer op keer werd ze afgewezen, zonder dat redenen werden genoemd! En dan komen de paarsen hun mond openen dat men geen mensen mag ontslaan op basis van hun politieke overtuiging!
  B Vervolgens heeft ze haar degree gehaald in International Business Law. Dus ze is geen diplomaloze Waka Pasi steler, maar iemand met hersens.
  C Haar benoeming bij het hof van justitie is dus helemaal, honderd procent terecht. ZE HEEFT GEWOON RECHT OP DAT SALARIS, WANT ZE WERKT ERVOOR!!
  D Als zogenaamde adviseur van de staat, ontvangt ze niets. Geen salaris.
  E Haar benoeming als lid van RVC staatsolie is honderd procent terecht, gezien haar degree voor International Business Law en ook hier ontvangt ze geen salaris voor!! Dit is haar eigen initiatief om daarvan af te zien en daarvoor hulde!
  F Zoals u allen weet, ontving de vorige first lady direct na het aantreden van de NDP, maandelijks een salaris van 8.742 srd. ALLE VOORGAANDE FIRST LADY’S HADDEN GRATIS GEWERKT UIT LIEFDE VOOR HET LAND EN VOLK EN OMDAT HUN MAN MEER DAN GENOEG VERDIENDE OM ERVAN ROND TE KOMEN. De first lady onder de NDP, Ingrid, WAS DE ENIGE FIRST LADY TER WERELD MET EEN SALARIS, WAT EEN ABSOLUTE SCHANDE WAS EN BLIJFT!!
  DE HUIDIGE FIRST LADY HEEFT AFGEZIEN VAN DIT SALARIS!! Vermeldenswaard is nog het volgende: toen de NDP aan de macht kwam in 2010, gaf Bouterse met terugwerkende kracht meer dan 100.000 srd aan mevrouw Venetiaan, de aftredende first lady. MEVROUW VENETIAAN HEEFT DIT GEWEIGERD MET DE BOODSCHAP DAT HAAR INZET VOOR LAND EN VOLK EN HAAR MAN, GEEN GELDELIJKE BELONING VEREISTEN! HAAR LIEFDE VOOR ALLE 3 WAS BOVEN ELKE TWIJFEL VERHEVEN. DAT IS KLASSE! EN DAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN LEGE 🧅 EN TWEE FIRST LADY’S VAN WERELDKLASSE!!
  En gezien de kwaliteiten van Melissa en haar studie en achtergrond zou ze gewoon recht hebben op nog een salaris. Dat deze leugen wordt gepubliceerd op de Michael Ashwin Adhin Community, zonder een weerwoord van de aardappelen en uienboer, zegt alles over Aloebaba.
  Go Melissa!!
  Radjindre Ramdhani .
  ================================

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 27. Ik ben blij om te zien dat alleen mensen met een goed verstand van geologie en in het bijzonder olie zitting hebben in de rvc; wat een bijzondere mensen zijn dit zeg; er zit zelfs eentje bij die overal verstand van heeft; nou dan kan het niet anders dan dat het goed zal gaan;


  Maak melding

 28. Snel@@@ jouw informatie over Leo Brunswijk klopt helemaal niet. Hij heeft zijn studie in Tilburg helemaal afgerond. Dom is hij niet.. Mijn naam genoot GLENN heeft helemaal gelijk.


  Maak melding

 29. Suriname zal een enorm rijk land worden als wordt voldaan aan de randvoorwaarden van dienend bestuur.

  randvoorwaarde van dienend bestuur??
  dat is de definitie van omkoping cq corruptie?

  thafuq is going on?


  Maak melding

 30. Santhokie speelt het spel haast meesterlijk.Als je het spel wil begrijpen,moet niet kijken naar wat het schijnt.Met Boussaid heeft hij een kundig econoom in de RVC.En wie kan hem het beste rapporteren over gang van zaken in het bedrijf.Zelf in bed kan hij verslag krijgen.
  Want de tijd van Waaldijk moet onderzocht worden.Die was eigenaar van alle toeleverings bedrijven aan Staatsolie.
  En Elias was de gene die Bosje miljoenen gaf om de bruggen te mogen bouwen.


  Maak melding

 31. Dat is nu eenmaal coalitie vormen. Geven en nemen, water bij de wijn doen. Abop heeft een prominente rol, VHP kan niet zonder Abop, of moet met NDP. Met NDP regeren zou de hel weer losbarsten. Chan kan niet anders! Dat first lady daar zit is een politieke orange move van Chan. Zij zit dichtbij het vuur en is 100% te vertrouwen, zij is immers de vrouw van de Pres. Geef nieuwe mensen ook de kans in her bestuur. Waarom zouden deze mensen die functie niet kunnen uitoefenen? Moet er echt iemand met ervaring op die positie? Ook hier met ervaring heb je geen garantie op succes, of wel? Wie kan mij op papier aangeven dat jonge mensen niet kunnen regeren? Politiek is een groot schaakbord! Wij moeten alleen de regering blijven controleren. Give them a change, voordeel van twijfel. Don’t worry, time will tell.


  Maak melding

 32. Excellentie Santokhi, ik denk en zie dat u heel hard bezig bent, om de verkiezingsbeloftes na te komen.
  Door u en uw team, wordt hard gewerkt voor land en volk.
  Voor 25 mei was het land verwoest op alle factoren.

  Na 25 mei, bleek de erfenis” rampzalig” te zijn. De lijken, bleken ook achter de kasten gesmeten te zijn.
  Ook heeft Suriname, moeite met de bestrijding van corona. Door rampzalig, beleid van de vorige regering, bleek de staatskas, min of meer leeg. Belangrijke inkomsten van het land vloeide in de zakken van de zakkenvullers.

  Gelukkig zijn, alleen een paar mensen die niet de kijk hebben, om te zien dat deze regering het moeilijk zal hebben om de meesten tevreden te stellen.
  Ik weet het. Klagen kan fijn zijn. Zeuren hoeft niet zuur te zijn. Het kan nuttig en comfortabel voelen.

  Maar betekent niet dat je iets voor elkaar krijgt. Voor mij is het erg moeilijk te begrijpen en te geloven dat mensen van honger omkomen in dit land, omdat het voedsel niet beschikbaar is.
  Ja, president, u bent niet op uw achterhoofd gevallen, u weet dat er een “gevecht” soms vaker dan één keer geleverd moet worden om te winnen.

  In tegenstelling tot de beweringen van sommige van mijn critici ben ik een fervent aanhanger van goed leven! Ik ga voor een goed leven, maar de kans bestaat om het niet te krijgen.
  President, neem negatiefdenkers niet kwalijk, ze zijn verbonden
  met de gruwelen die ze hebben meegemaakt!
  Deze mensen hebben moed om op te staan en te spreken, ze zijn van geen kwaad bewust, dat ze ook moed nodig hebben om te gaan zitten en te “LUISTEREN”.
  Dat ze geen vertrouwen hebben, is goed te begrijpen.

  “Ik heb veel vertrouwen in u en uw regering. Ik hoef niet de gehele trap te zien om de eerste stap te zetten”. Deze woorden heb ik geleend van wijlen: MARTIN LUTHER KING.
  Het is niet zomaar een zin, heeft diepe betekenis.


  Maak melding

 33. Het heeft niets te maken met de kwaliteiten van de familieleden.
  Er zijn andere betere en hoger gekwalificeerde academisch geschoolden die daar horen te zitten. Ja Bousaid is juist.
  Ja de meesten ook.
  Maar jou vrouw of broer, zet je niet daar.
  Laat die ergens solliciteren om te werken.
  Goede leiders branden hun vingers hier niet aan.
  Goed praten wat krom is doen we teveel in Suriname.
  Santhokie weet bliksems goed dat hij fout is.
  Hou je gezin buiten de boot.
  Zij moeten zwoegen voor een baan net zoals velen.
  Meet je met 2 maten, dan kom je er niet.
  Keuzes maken ja.
  En ik weet dat hij snapt dat hij verkeerd is.
  In zijn slaap zal de Heer hem dat doen merken.
  Brunswijk weet dat niet, of heeft er geen oor naar.
  Maar hij wist dat hij als gangster niet als Vp of Assambleevoorzitter mocht fungeren.
  Doch de macht smaakt zoet.
  Hij zal gauw zichzelf tegenkomen.

  Alles valt en staat met hoeveel je erin stopt.

  Landen met goed bestuur halen meer eruit dan landen met misdadig bestuur.

  Suriname zal deze 2 heren overleven.
  Zij zullen de macht uiteindelijk afstaan.

  Daarna gaat het stap voor stap beter gaan.
  Let wel!
  Opbouwende kritiek moet men van harte nemen.

  Niets heeft het volk tegen deze leiders.
  Alleen maken zij verkeerde keuzes.

  Dat zal ik ze blijven vertellen.
  Suriname voorwaarts
  Heren denk a tori moro boeng

  Er komen sterke nieuwe leiders eraan, ze bereiden zich voor om dit land verder te brengen. Zonder rare verleden of geldlust.
  Leiders die al goed boeren.
  En die te nimmer hun arme vrouw in raden zullen zetten.
  Ben je gek?
  Je schaadt je vrouw.
  Je broer, jammer Leo is een goede man,laat hem.adviezen geven.
  Laat hem een bedrijf runnen.
  Of laat hem jou positie nemen.
  Hij is goed genoeg en slim genoeg.
  Dat zijn de fouten bala


  Maak melding

 34. CORRUPTIE & NEPOTISME zijn de meest verfoeilijke zaken in landsbestuur.

  Een pak van hetzelfde laken.

  Santhokie heeft zich op heel
  goedkope wijze laten kennen.Gelukkig vroeg!
  Geen haar beter.
  Deze heren geloven dat SU van hen is..de rekening wordt hun gepresenteerd.
  First lady tot boegbeeld van economisch zwakkeren zou beter staan.
  De prijs om van DDB/NDP
  af is heel hoog geweest.
  ..thank you ddb/ndp


  Maak melding

 35. Haha wat een toneelspel waarbij niemand het meent met dit land… Hihi het was overduidelijk en is nog steeds het gedrag van de kolonisator is nog steeds te merken hihi… Bij de NDP werd Suriname genept doordat de achterban van de NDP het volk en de president uitspeelde ten einde hun zakken te vullen.. Bij deze regering gebeirs het rechtstreeks whahaha, deze gasten nemen wat ze nodig hebben zonder te schromen en pakken het volk met vingerwijzingen hihihi de bekende “Is bouta’s schuld”, we worden als natie beroofd met onze ogen open… een beetje zandstrooien in de ogen van Surinamers ze zijn toch zo’n zwak en idiote natie het is extreem makkelijk er is geen eenheid ze voelen zich geen Surinamer haast 80% van ze associeert zich met het buitenland ze zijn zooo nep dat zelfs hun eigen weed gediscrimineerd word door hun ze kiezen liever voor Yami dan voor Surinaams weed hahaha… wat een land, wat een volk, ze honoreren elkaar nieteens maar verhemelen nederlanders denk maar aan de verpleegkundigen uit Suriname die nu zelfs nog strijden tegen de Covid…. kijk ze even vind 1 een baan bij de overheid metwen kijkt die neer op de growp waartoe het behoort hihihi… Al met al goede deeg voor politici haha en deze regering is Top in hun verdeel politiek dus nu is dat land verdeeld in NDP’ers en de rest hihihi alles dat fout is komt van de NDP en als er een eyeopener kritiek is op hun wanbeleid is het meteen ook van de NDP en moet je raden wie ze pakken whaahahaha die zwakke Natie die groep Surinamers ik kom niet bij… Jongens vast asiel zoeken bij Guyana zelfs… de zogenaamde elite gaat dat land vernietigen en er is niemand die het tegen kan houden… Bouta misschien vroeger maar zijn partij werd bevlekt door die zogenaamde elite hihihi check bouva hahaha volgensmij weet hij nieteens waar witboiti is hahaha…. Nu Suriname wat een uitdaging, een president die door macht en hebzucht dronken is en een idioot die denkt dat door te volgen hij zijn stamgenoten optrekt hihihi… Jongens mijn advies is exploreren jullie die olievondsten niet.. dat land is te dunbevolkt… ik ga het niet verder onderbouwen jullie hebben je “deskundigen” hahaha deskundigen hoe het volk dom te houden, jullie politieke opponent dood te maken en dat land te vernietigen op grote schaal daarna vertrekken ze allemaal naar EU… whaahahahah Papa Touwtjie had gelijk hihihi Ding poer a isri keti na wi neki dan ding kiri wi nanga systeem… Hahaha ga je de zogenaamde deskundigen zien met omin hoge hollands hahah ik kom niet bij van het lachen ai Surinaams volk dit is pas de grootste fout in de geschiedenis die jullie konden bedenken Chan Bruinsi… Hahha… Politiek gezien kan die dogla net als in de koloniale tijd ons redden, ja boni was een dogla haha, alleen heeft deze dogla nog kinderballetjes hihihi… Gregory Rusland politiekwise gezien kan jij de messia van Suriname worden… Maar dan heeft hij natuurlijk niet die dikatie van Boni, hahah hij is te elite daarvoor…ik groet.. Btw fijne lockdown
  gemodereerd

 36. Dus het enige probleem is dat Melissa de first lady is en Leo de broer van de VP.
  Mee eens, dit is een disussiepunt. Maar zij zijn in ieder geval niet paars en zij zijn opgeleid en ontwikkeld. En deze first lady is totaal anders bezig dan die gold digger, Ingrid.
  Ik denk dat deze formatie verder wel in evenwicht is.
  Santokhi zal vast wel een prioriteiten lijst hebben met gewichtige leden om de balans in de raden in evenwicht te houden.

  Dus laten we dit in eerste instantie aannemen. Er zijn tenslotte nog meerdere functies vacant.

  Als men kijkt naar de besluiten die Santokhi neemt kan je de conclussie trekken dat hij goed overwogen beslissingen neemt.

  Laten we de kat uit de boom kijken.
  Alles is goed zolang het maar geen paarse patjakker is.

  Niet storen.
  Wij werken aan een beter Suriname.
  Krakti !


  Maak melding

 37. VHP en ABOP kunnen regeren zonder Petjadja Luhur en NPS.
  Zij wisten dat van te voren, dus reageerders het is een gepasseerd traject om erover te hebben. Als ze willen dan kunnen ze van de coalitie terugkeren naar de opossitie.
  gemodereerd

 38. Ik twijfel niet aan de deskundigheid van L. Bruunswijk.

  Maar voor alle duidelijkheid …. L. Brunswijk is ir{ kleine i} … afgestudeerd aan een Technische Hogeschool … en niet Ir {hoofdletter I } …. {afgestudeerd aan een Technische Universiteit }.
  gemodereerd

 39. He Maripako of hoe je je zelf noemd .Voor alle duidelijkheid , ik ben aan geen enkel partij gebonden .Maar ik wil 1ding aan jou attenderen van het schelden naar iemand met krachtermen op het net niet nodig is .Als je een waardige burger bent geeft jou mening is jou recht maar op het net hoefd het niet met kracht termen te gebeuren .tx voor het begrip.Soso lobie


  Maak melding

 40. Goed geschreven Daniel. Op deze site hebben ze moeite met begrijpend lezen, ze kunnen wel lezen wat er staat, maar begrijpen ho maar,dank voor je uitleg, dan denk ik m.n. aan Djamoe die klakkeloos zijn verheerlijking voor de ‘first lady’ etaleert weet hij niet dat kosteloos ( afstand doen van een salaris) in een rvc zitten niet hetzelfde is als om een belang (zij mag/kan genieten van alle voordelen die deze functie met zich meebrengt) in een rvc te gaan zitten, dus zo’n topvrouw is de ‘first lady’ ook niet. Groetjes
  Btw: van een hoog opgeleide persoon wil nog niet zeggen dat die ook hoog gekwalificeerd werk kan doen, je hebt mensen die goed kunnen leren wat anderen hen voor kauwt en je hebt mensen die met de opgedane kennis zelfstandig te werk gaan.


  Maak melding

 41. Ik denk dat deze personen slechts tijdelijk in die rol worden benoemd alleen om de paasen op te ruimen en rust en lijn te brengen in het geheel en dat de echte bezetting pas over een tijdje duidelijk wordt. De vorige pres zette ook mensen op proef op bepaalde posten maar dan om de boel uit te hollen. Deze dienen als luizen in de pels denk ik.


  Maak melding

 42. Glenn en Djamoe….een title stelt tegemwoordig niks voor; sterker nog, diplomas kun je zelfs kopen!

  Jet begint met een profielschets; dan een uitgebreide interview met desnoods een psychologische test….maar ja, we zijn in SR; dus waar maken we ons druk!

  Mijn conclusie: de pot verwijt de ketel….kennen jullie die nog? Dus Sherif is geen haar beter dan Bouta.

  Het verschil? NdP is de enigste nationalistische partij, volksgericht en ontwikkelings visie…datt er rotte appels zijn, heb je overal!


  Maak melding

 43. Dat first lady in de rvc heeft plaats genomen zie ik niks fout …wat had de vorige first lady allemaal uitgevoerd lopen alles van sme op haar haar naam te zetten geen prestatie alleen maar boeverij … en nu????? alle NDP ratten hun reet zijn in lichterlaaie….


  Maak melding

 44. Suriname wordt 2de Nederland en geen Dubai.
  Zoals Misiekaba het wilde.
  Koloniale heersers komen weer terug.
  Surinamers zijn corrupt en kunnen het land niet besturen.
  Zie het verleden.
  gemodereerd

 45. @paraman, ik geef je volkomen gelijk. Jojo kent het dossier Staasolie niet. Het debacle met de ethanol productie is bij hem zeker niet bekend. Ook het debacle met de uitbreiding van de raffinaderij wordt angstvallig weggemoffeld. De bouwkosten liepen uit de hand door een verkeerde inschatting van zaken. Ook de voorgenomen uitbreiding van de productie werd door de fouten van het verleden niet gehaald. Het is me opgevallen dat kopstukken van de oppositie de dossiers ook niet kennen. Zal met de scholing die zij hebben genoten te maken hebben. Diploma’s kan je online bestellen en van informatie afhankelijk zijn van de sociale media. Zij kiezen het pad van de minste weerstand, namelijk de ander snel beschuldigen van fraude.


  Maak melding

 46. RobG 23 augustus 2020 At 08:34
  “@paraman, ik geef je volkomen gelijk. Jojo kent het dossier Staasolie niet.”

  RobG u en Paraman zijn grappenmakers.

  1>> Ethanol is een debacle van de NDP waarvan de rekeningen bij Staatsolie weggelegd zijn. Er is geld verbrand in een bodemloze put toen de NDPers dachten dat Staatsolie eindeloos veel geld zou drukken voor ze.
  2>> De uitbreiding en Upgrade van de raffinaderij was goed onder Vene III en Rusland voor bereid. Het Programma, voorontwerp en de outputspec (Fluor) en het design & build contract met Saipem waren ok en afgerond voor dat Bouterse en co de teugels in handen kregen. Bouterse en Co hebben het contract met Saipem omgegooid naar Design en Procurement. Saipem ontdeed zich van haar risico’s, het ging langer duren omdat Bouterse en co hun vrienden in de inkoopkring wilden toe kunnen voegen. resultaat:
  a>> Alles duurde langer.
  b>> Alles werd duurder.
  c>> Risico’s zijn terug gegeven naar de Opdrachtgever.
  d>> De ingebruikname duurde een jaar en na oplevering stonden er niet betaald fillipino’s aan de poort die weigerden naar huis te gaan.
  3>> De staat heeft Staatsolie via haar president Commessaris geplunderd. Er is voor gewaarschuwd best RobG.
  a>> allereerst financier de raffinaderij conservatief met een deel eigen vermogen.
  b>> betaal niet voor de avonturen van de NDP zoals $ 100.000.000 te veel voor de aandelen in Newmont, het avontuur near shore drilling en Ethanol.
  c>> keer geen dividend uit als het financieringscontract dat verbied.

  Beste RobG het wordt zaak dat de aantredende RvC de oude gaat laten onderzoeken en vooral de instructies van Boefdraad waar Ellias zich manmoedig tegen is gaan verzetten.
  Hoewel Ellias geen echte CEO is moet men nu wel respect voor hem hebben want hij heeft ondanks Boerenveen, Waaldijk en Boefdraad vanaf vorig jaar November professioneel verweer gepleegd tegen de volledige verpanding van Staatsolie.

  Beste RobG in de tijd dat zich het raffinaderij drama zich afspeelde had ik persoonlijke contacten met stakeholders op top niveau en kon ik hun modus operandi observeren.

  Bij mij schort het niet aan inzicht. U en Paraman hebben duidelijk oogkleppen op en dragen een paarse bril.

  Ik denk dat de huidige RvC met Sanmtohki en de minister van Financien en planning grote dingen gaan afdwingen.
  U en Paraman gaan dat in zien en vinden dat niet leuk


  Maak melding

 47. Ma is so feel krietiek op de preesiden. Ma deese preesiden geev folledig fertrauwe aan die viese preesiden. Dang is tok goet? Sonder die fertrauwe dang se gaan alleen ruusie maake.


  Maak melding

 48. Paraatje praatjesmaker en robg. .jullie blijven maar ronddraaien in de paarse mesthoop en jullie verheerlijking van ddb. …heeft die man ooit een psychologische test gedaan? Was hij zo’n superpresident, dat niemand anders goed was en hij 60 zoveel mensen moest reshuffelen? Zelfs zijn tante Dini heeft gezegd dat hij jaloers is en niemand anders belangrijker is dan ddb zelf. Jullie zijn echt zielig paarse djamoe edes.


  Maak melding

 49. Ik blijf het een zeer slechte zaak en niet integer vinden dat Santokhi als President zijn vrouw de First Lady van Suriname toestaat een publieke functie te bekleden binnen het overheidsbestel.
  De rest is hutjemutje geouwehoer van die hypocriete vieze vuile rioolratten hier op WTK. Zonde van hun tijd. Er is maar één wetenschappelijk feit en dat is dat die NDP door mismanagement en crimineel gedrag Suriname in 10 jaar tijd naar de rand van de afgrond heeft gebracht. Suck on that…!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.