Benoeming vrouw Santokhi en broer Brunswijk in RvC Staatsolie valt slecht

130
staatsolie-suriname

De benoeming van firstlady Melissa Santokhi en Ronnie Brunswijk’s broer Leo, in de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) bij Staatsolie Maatschappij Suriname N.V., is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Op social media wordt afkeurend hierover gesproken in verschillende Facebook groepen.

Gisteren werd bekend dat Leo Brunswijk tijdens een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering is gekozen tot president-commissaris van de RvC. Deze keuze is opmerkelijk omdat Leo Brunswijk al in tal van andere Rvc’s, zit waaronder ook de nieuwe RvC van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM).

Ook de keuze voor Melissa Santokhi is opmerkelijk omdat het tot nu toe niet gebruikelijk was, dat de echtgenote van de president die als first lady ceremoniële taken heeft, in bestuurlijke commissies en RvC’s wordt benoemd.

In 2015 zei president Santokhi, in zijn rol als leider van de grootste oppositie partij, dat Suriname ‘ten onder gaat aan family & Friends‘. Maar anno 2020 zien we het fenomeen gewoon weer terug, wordt op social media benadrukt.

130 REACTIES

 1. Zo zie je maar weer hoe de werkwijze is van de nieuwe regering. Deze mensen denken dat het volk hen macht heeft gegeven om hen, de familie en vrienden te faciliteren. Het lijkt er steeds meer op dat zij afstand nemen van de eigen achterban.
  gemodereerd

 2. Mevrouw Santokhi let goed op je zelf.
  Jouw collega is de broer van de Ronnie Brunswijk. Ronnie Brunswijk had in 1986 te Commewijne 12 militairen van het nationale leger gegijzeld. Het is niets meer van de 12 militairen vernomen.
  Ronnie Brunswijk, vice president is verantwoordelijk voor de Gijzeling van 12 militairen van het Surinaamse leger.
  Meneer Brunswijk waar zijn de gijzelaars?
  gemodereerd

 3. Ha ha ha wat grandioos dit…Chan bo set’ eng, klopt eigenlijk ook..

  Wo sit’ eng (giem famiri anga mati fosi, dat wel yere)
  gemodereerd

 4. Het is als president altijd goed om in een tarantula nest een persoon te hebben die je in alles kan vertrouwen.Hoor je dan uit eerste hand wat de tarantula’s van plan zijn of wat ze van plan zijn.
  Kijk maar naar Granger.De olie proeft zo lekker dat hij ondanks een verloren verkiezing de stoel niet wilde verlaten.Tot Pompeo zijn dikke wijsvinger ophief.Bij het zien van van miljoenen dollars verandert de mens weleens.


  Maak melding

 5. Het zijn de “Aandeelhouders”, die tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering deze RvC-leden hebben gekozen.
  Blijft natuurlijk de vraag: “Wie zijn deze aandeelhouders en is het stemrecht gekoppeld aan het aantal aandelen?
  Voor journalisten is hier een schone taak weggelegd om te onderzoeken of het geheel transparant en eerlijk is verlopen.

  Ave Sranan.


  Maak melding

 6. Gisteren binnen gekregen. Dit is ook voor de mensen die negatief praten over de vrouw van de huidige president.
  =================================
  FAKE NIEUWS VERSPREIDT DOOR BOUTISTEN. WIJ MOETEN DIT TEGENGAAN MET FEITEN. LEEST U MEE EN VOORAL SHARE, OM ONZE HUIDIGE FIRST LADY TE STEUNEN! ZE ONTVANGT SLECHTS 1 SALARIS!! HET VERSCHIL TUSSEN EEN LEGE……(vul maar in) EN TWEE FIRST LADY’S VAN WERELDKLASSE: MEVROUW VENETIAAN EN MELISSA SANTOKHI!
  A Melissa Santokhi is reeds in 2014 afgestudeerd als advocate. Suriname had een schreeuwend tekort aan advocaten, maar uit politieke rancune weigerde de NDP haar te benoemen! Keer op keer werd ze afgewezen, zonder dat redenen werden genoemd! En dan komen de paarsen hun mond openen dat men geen mensen mag ontslaan op basis van hun politieke overtuiging!
  B Vervolgens heeft ze haar degree gehaald in International Business Law. Dus ze is geen diplomaloze Waka Pasi steler, maar iemand met hersens.
  C Haar benoeming bij het hof van justitie is dus helemaal, honderd procent terecht. ZE HEEFT GEWOON RECHT OP DAT SALARIS, WANT ZE WERKT ERVOOR!!
  D Als zogenaamde adviseur van de staat, ontvangt ze niets. Geen salaris.
  E Haar benoeming als lid van RVC staatsolie is honderd procent terecht, gezien haar degree voor International Business Law en ook hier ontvangt ze geen salaris voor!! Dit is haar eigen initiatief om daarvan af te zien en daarvoor hulde!
  F Zoals u allen weet, ontving de vorige first lady direct na het aantreden van de NDP, maandelijks een salaris van 8.742 srd. ALLE VOORGAANDE FIRST LADY’S HADDEN GRATIS GEWERKT UIT LIEFDE VOOR HET LAND EN VOLK EN OMDAT HUN MAN MEER DAN GENOEG VERDIENDE OM ERVAN ROND TE KOMEN. De first lady onder de NDP, Ingrid, WAS DE ENIGE FIRST LADY TER WERELD MET EEN SALARIS, WAT EEN ABSOLUTE SCHANDE WAS EN BLIJFT!!
  DE HUIDIGE FIRST LADY HEEFT AFGEZIEN VAN DIT SALARIS!! Vermeldenswaard is nog het volgende: toen de NDP aan de macht kwam in 2010, gaf Bouterse met terugwerkende kracht meer dan 100.000 srd aan mevrouw Venetiaan, de aftredende first lady. MEVROUW VENETIAAN HEEFT DIT GEWEIGERD MET DE BOODSCHAP DAT HAAR INZET VOOR LAND EN VOLK EN HAAR MAN, GEEN GELDELIJKE BELONING VEREISTEN! HAAR LIEFDE VOOR ALLE 3 WAS BOVEN ELKE TWIJFEL VERHEVEN. DAT IS KLASSE! EN DAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN LEGE 🧅 EN TWEE FIRST LADY’S VAN WERELDKLASSE!!
  En gezien de kwaliteiten van Melissa en haar studie en achtergrond zou ze gewoon recht hebben op nog een salaris. Dat deze leugen wordt gepubliceerd op de Michael Ashwin Adhin Community, zonder een weerwoord van de aardappelen en uienboer, zegt alles over Aloebaba.
  Go Melissa!!
  Radjindre Ramdhani .
  ================================

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 7. Beste landgenoten,
  Kijk uit met onrust stokers !
  De paarse bende is op volle toeren bezig dit kabinet tegen te werken.

  Laten we de integriteit, de kwaliteit en de deskundigheid van de geplaatsten beoordelen.
  Want alleen met deze kwalificaties kunnen we werken aan een beter Suriname.

  We have a job to do. Krakti !


  Maak melding

 8. Trouwens Melissa laat zien dat de First lady niet alleen lintjes doorknipt maar meer verantwoording aan kan.

  Dit is emancipatie, dit is ontwikkeling !

  De vrouw is nu niet meer ondergeschikt maar kan ook volwaardig en gelijkwaardig zijn !
  Melissa is een voorbeeld voor meerdere vrouwen !

  Niet storen.
  Wij werken aan een beter Suriname.
  Krakti !


  Maak melding

 9. Chan nanga Lonnie na bun bun drei ai den man disi abi. Ze storen zich waarlijk niet aan de gevoelens van het volk. Hoe ga je het uitbannen van corruptie en belangenverstrengeling gestalte laten krijgen als je zelf een stralend voorbeeld geeft hoe het dus niet moet. Je kunt je niet veroorloven om op deze negatieve manier in de schijnwerpers te komen. Benoem mensen die neutraal zijn. Geen naasten ,geen bijvrouwen ,geen buurmannen en buurvrouwen. Amateurisme ,gewetenloosheid en immoreel gedrag ten top.
  gemodereerd

 10. Zo zie je maar weer. Het zaakje begint nu al te stinken naar gefrituurde rotte vis. Ik krijg net via Whatsapp een lang bewierookte verhaal over mevrouw Santokhi toegestuurd. Men roept mensen op om het voor haar op te komen tegen aanhangers van de NDP die een hetze zijn gestart. Dit verhaal wordt rondgestuurd door de trollenfabriek van de VHP. Mevrouw Santokhi begint in elk geval de tentakels van haar man overal te vertegenwoordigen. Ik heb gehoord dat zij benoemd is bij het Getechtshof waar zij gaat samenwerken met de PG. Deze PG heeft het heeft gemunt op tegenstanders van de VHP en op de NDP. De onafhankelijke rechtspraak kom in het geding.
  gemodereerd

 11. Niks mis met de benoeming van first lady! Integendeel zelfs. Opgeleid, beschikt over veel kwaliteiten, ze hoeft geen loon voor deze functie, en ze steelt geen diamanten.

  Door de benoeming van Leo kan de VP geen druk uitoefenen op hem.

  Hoewel deze benoemingen, bij minder ontwikkelden meteen doen denken aan de vreselijke bouterse tijdperk waarin vriendjespolitiek
  aan de orde van de dag waren, is dit absoluut andere koek. Op hoog niveau worden er tactische en doordachte beslissingen genomen, allemaal in het voordeel van Suriname, zonder daarbij in eigenbelang te denken.


  Maak melding

 12. Opvallend hoe er door sommigen een draai aan wordt gegeven, om ‘nepotisme’ te vergoelijken.

  Chan wil het anders doen. Dat zei hij. Maar je vrouw op een invloedrijke postitie zetten getuigt niet van inzicht.

  Als mw. Chan zich nuttig wil maken, en dat is niet meer dan logisch/normaal, dan had ze ook iets maatschappelijk kunnen doen.

  Onderwijs of iets waarmee ze haar man in zijn taak kan ondersteunen.

  Nu gaat ze zitting nemen bij Staatsolie. Moet Staatsolie worden gereorganiseerd? En waarom is mw. Chan als advocate de aangewezen persoon? Was ze een accountant of econoom geweest, dan snap ik het nog.

  Idem voor Brunswijk. Dat lijkt mij een gevalletje ‘rupsjes-nooitgenoeg’.

  Ze weten zich hiermee onder een vergrootglas…


  Maak melding

 13. Begrijpelijk zulke reacties.
  We zijn er nog niet van af “het vriendjes politiek”. En dat werkt corruptie in de hand.
  We moeten niet vooroordelen, maar veroordelen op hun daden in de periode die voor ons ligt.
  gemodereerd

 14. Dit is een item dat altijd is geweest, vriendjes en familie politiek ! Eerst fam : vrienden : en dan kennissen. En natuurlijk een heleboel spookambtenaren er bij zoals het hoort volgens Surinaamse begrippen !!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 15. Paarse rioolatten..met nu ook geel-zwarte en oranje rioolratten..zij knagen en vernietigen aan de fundamenten van een huis/de staat SU.

  Let wel in al deze pp.zijn ook integere leden..alleen laten zij hun stem niet horen..soms erger dan de ratten zelf.
  Jim Boussaid moet zich verre houden van nepotisme..imagoschade.ik geloof niet dat je zo te werk ben gegaan bij Hakrinb.


  Maak melding

 16. ” Gisteren werd bekend dat Leo Brunswijk tijdens een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering is gekozen tot president-commissaris van de RvC.”
  **************************************************************

  Wie zijn de Aandeelhouders van Staats Olie ?? Naar mijn mening is de Rep. Suriname … de Staat … de enige aandeelhouder.

  De heren moeten mij geen …. FUPAMARU …. komen vertellen over een buitengewone algemene aandeelhouders vergadering.

  De keuze van de RvC-leden is in een achter-kamer bedisselt.
  L. Brunswijk is benoemd … Niks gekozen … wie houdt wie voor de gek !!!!!!!!!!

  Wat is de achtergrond { KNOW HOW } van de overige RvC-leden m.u.v de hr. Bussaid ???
  Transparantie was/is toch het Stopwoord van de Pres. en VP.

  Wat Staatsolie betreft is dit het …. Dream-team … waarover de Pres. een mond vol van heeft ??????
  gemodereerd

 17. Djamoe, je hebt gelijk.

  =Mevr Santhoki gaat gratis werken, maar mevr. Bouterse kreeg gratis geld dat ongebruikelijk is voor Su zonder dat ze gewerkt heeft.
  Ook heeft mev Bouterse achter de schermen haar belang naar voren gebracht. Zie Waka pasi.
  Zoon Dino heeft elke maand gratis een inkomen gekregen, dit terwijl hij in de gevangenis zit.

  Boutisten moeten nu ophouden en ze mogen verdwijnen uit Para met hun oplichterijen.


  Maak melding

 18. Chan heeft zijn Melissa daar (rvc staatslolie) gezet om een oogje in het zeil te houden tegen de crimes van brunswijk en consorten
  gemodereerd

 19. @ RobG

  Net water in de molen voor de NDP’ér en speciaal voor jou,als paarse flikker. Ingrid had toch ook bepaalde functie’s ??? Dus wat zeuren jullie NDP’er nou ?? Mw Santhokie is tenminste geschoold, en Ingrid weer niet !!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 20. Mensen mensen …..

  Strategische zet van Chan . Zet je eigen mensen op de beste plekken want je hebt al zoveel aan brunswijk gegeven waar je niet omheen kan!

  Al wilt Chan het anders doen, hij heeft te maken met aasgier beunswijk die roet in t eten gooid dus Chan moet wel z’n eigen mensen op hoge posten zetten om alles in de gaten te houden!

  Zou jij zonder slag of stoot alles voor n Ronnie brunswijk laten 🤔
  Maar Chan kan niet anders. T was kiezen om met NDP of om met abop te werken!!

  Alle broeia van deze regering komt door abop , gesteund door NDP !

  Chan is a good pres!!!!
  gemodereerd

 21. ja moet zeggen dat ik de mensen wel gelijk geef, hou je verre van vriendjes politiek blijf onafhankelijk. En met zulk soort benoemingen van krijg je wel de schijn tegen. Die boef brunswijk heeft dat natuurlijk door gedrukt dat zijn hersenloze broer daar een topfunctie krijgt terwijl die een IQ heeft van een druif. Santhoki op zijn beurt zegt dan dan benoem ik mijn vrouw tja ik wil ook iemand uit mijn club daar hebben.
  Zeer slechte zaak, wat je een ander verweet in het verleden doe je nu zelf!!!!!!!!!!!!!!
  Niet doen zijne excelentie president Santhoki


  Maak melding

 22. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Benoeming vrouw Santokhi en broer Brunswijk in RvC Staatsolie valt slecht.

  Voor de VERKIEZING van 25-5-2020 werd er zoveel gezegd en beloofd aan alle Surinaamse kiezers in Suriname.
  En met zo’n SLOGAN van Transparantie en Integriteit kreeg de VHP en ABOP ook een behoorlijke ondersteuning van de nieuwe opkomende jonge politieke partijen met hun advies STEM SLIM.

  STEM SLIM om de PAARSE CRIMINELE NDP BENDE uit het machtscentrum voorgoed te verjagen.
  Het moest eens en voor altijd afgelopen zijn met hun vriendjes politiek.
  Ook het accommoderen van FAMILIELEDEN zonder kennis van zaken zou niet meer mogelijk moeten zijn.

  Wel de Euforie na 25-5-2020 en een maand van de nieuwe regering Chandrika Santokhi en Ronnie Brunswijk, is TOTAAL weg.
  Men komt niet meer geloofwaardig over.
  Werd het Surinaamse volk in deze totaal bedrogen of voor de gek gehouden?

  Ik blijf het zeggen, dat men in het (GEHEIM) een overleg heeft gehad met de PAARSE NDP CRIMINEEL Baas Bouta.
  Tot heden is dit GEHEIM gehouden voor de kiezers.

  Wel President Chandrika Santokhi, hierop zitten de DIASPORA mensen in den vreemden niet te wachten.

  Het belangrijkste in deze is:
  Wees INTEGER, TRANSPARANT, DIENSTBAAR en WAAKZAAM.
  Kom niet met kromme en verdraaiende verhalen in de media.

  En na 25-5-2020 komt niets meer


  Maak melding

 23. Bachelor, Master, Doctor, Professor, Drs., Gekwalificeerd of niet gekwalificeerd, het doet er niet toe zolang er GEEN verandering komt in de politieke machtsspelletjes, blijft het same old sh#t.


  Maak melding

 24. Geduld, neem de woorden van Para express Sirius.

  Pessimisten, dat houdt in dat u vaak denkt veel van iets af te weten, terwijl u eigenlijk geen idee hebt waar u het over hebt. U hebt waarschijnlijk ergens iets gehoord en hebt verder geen informatie.
  40 jaar lang is er een”zonneschijn beleid gevoerd, grijp de kans ” NU”

  De eerste keer dat u een belangrijk inzicht krijgt, verandert uw leven voorgoed. Een nieuw inzicht zal uw wereldbeeld door elkaar gooien en dwingen u om uw kijk op de wereld ( Suriname ) te veranderen. Stap voor stap zal een nieuw besef tot u doordringen, en vóór u het weet heeft dit nieuwe inzicht u verandert, heeft het een ander positief mens van u gemaakt!

  Het land is nog lang niet in democratie hersteld. Daar is heel veel geld en deskundigheid voor nodig. Maar de nieuwe regering heeft dat geld niet, maar de tweede wel. Geduld, de wereld zal de nieuwe regering, zeker helpen.

  In welke situatie we ons ook bevinden, we willen allemaal dat de ander ons hoort en serieus neemt. Ja toch? Even een klein vraagje voor de geleerden onder u, hoe vervang je het lampje van de verkeerd gebruikte lampje?


  Maak melding

 25. Ik had toch echt gedacht dat er verandering zou komen, maar ik bespeur alleen maar de familienamen van 2 politieke heren nl Brunswijk en Santhokie op plaatsen waarvan ik dacht dat er onafhankelijk bestuur zou komen.
  Ik mis de NPS in het hele verhaal van benoemingen. Plus er zouden ook mensen komen uit de kleine partijen, er is iets goed mis en ik vertrouw nu niemand meer, mooie praatjes waren we beu, maar vooral de Brunswijkjes varen wel in de afgelopen 6 weken hoe kan dat ??? Er werd met veel tam tam gepraat over de NDP die mensen naar voren schoof maar het is nu de pot verwijt de ketel.


  Maak melding

 26. Wat een vriendjespolitiek en wat een zwakke president. Alleen een zeer zwak governance systeem kan er toe leiden dat broer/vrouw in dienst worden genomen op posities zoals deze. Alsof het land geen kader heeft. De president valt nu keihard door de mand terwijl de media met name op Brunswijk zit. Ik kan niks anders zeggen dan, met pijn in mijn hart: Suriname, een volk krijgt altijd exact de leiders die het verdient. Als dit het beste alternatief was na NDP, dan verdient u dit 100%. Leef ermee.
  gemodereerd

 27. De overheid is de enige aandeelhouder, dus op zich is er niks mis met de benoeming. Als de volgende stap van de nieuwe RvC niet het ontslaan van Rudolf Elias is.
  gemodereerd

 28. Fer.E:Ik ben het helemaal met jou eens.Het volk zagen in Chan en Lonie Zeus en Superman.Maar kijk wat die 2 nu doen overal (ministeries en andre belangrijke posten) familie en vrienden plaatsen terwijl allebei de staatshoofden met brede kant van hun smoel werk lulden over ze een iend gaan maken aan het vriendjes politiek en familieaangelegenheden .Maar nauwelijks een maand regeermacht kijk wat we krijgen .moeten wij deze regering serieus gaan nemen?Nou er wordt zand in het volk ogen gestooit .De genade slag van chan en lonie komt nog .Suriname mijn heerlijkland is een speeltuin tevens roofland geworden met alleen maar huigelaars die denken het beter te zullen doen dan de vorige regering .Fit is duidelihk uit ka’ in de stront.God bless Suriname.


  Maak melding

 29. Beste mensen, gaat u kijken op de site van staatsolie naar de “Illustrative Skills Matrix – Supervisory Board Members”

  Aan deze skills en ervaring moeten ALLE!!! leden van de RvC voldoen:

  – Een CEO/Senior Management functie van minimaal 10 jaren!!! hebben gehad in een organisatie van soortgelijke omvang.

  – financial literacy, oftewel economisch inzicht

  Ga dan na of ALLE leden voldoen aan deze eisen voor lidmaatschap RvC van de Staatsolie….


  Maak melding

 30. @Pirate,

  En waarom is mw. Chan als advocate de aangewezen persoon? Was ze een accountant of econoom geweest, dan snap ik het nog.
  ==================================

  Mw Chantokhi heeft International Business Law gestudeerd.
  Denk je dat er gespecialistische jurist nodig is voor het sluiten van contrakten ? Met grote internationale spelers? Zoals Apache ?
  Om Surinaamse belangen veilig te stellen?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 31. Leo Brunswijk is slimste mens op deze aarde ( volgens Lonnie ) hij is Maha Proffesor gaat even veel verdienen als Lonnie.ABOP heeft geen kader . ABOP is een mans partij .
  gemodereerd

 32. Stratego ( voor vrouwen)
  Interessant boek.
  Dit is geen schaakmat, maar stratego.

  Kom op jongens protest aantekenen, nu of nooit!
  Zowel tegen Ingenieur brunswijk als meester Melissa.

  Snapievoe?


  Maak melding

 33. RobGay,

  Infantiel vliegtuigspottertje,……
  de corrupte, criminele paarse POLITIEKE KUIKENTJES zijn de laatste die hun misdadige bek moeten opentrekken.
  💩💩💩

  Remember drugsdealer Dino Bouterse, die door zijn dubbel veroordeelde vader tot “best man for the CTU” werd benoemd en schoonzoon/plunderaar Hoefdraad als financiële “zwaargewicht” werd binnen gehaald.
  🤮🤮🤮

  Kijk hoe het beiden is vergaan 👊👊👊

  Dus gewoon je geindoctrineerde bek houden en weer achter je schermpje op zoek naar dat onzichtbare vliegtuigje.
  🥊🥊🥊


  Maak melding

 34. “Luku sang e pasa tapu na schaakbord noja” Een vrouw van grote klasse laat je niet alleen lintjes knippen terwijl ze breed inzetbaar is. Eergevoel en eigenwaarde zal ze niet te grabbel gooien. Verder als je kijkt naar de bezetting v h “speelveld” gaat het niet om nepotisme maar om goed een oog in het zeil te houden ter verkrijging v d juiste informatie is betrouwbaarheid een vereiste om goed beleid te maken. Met het “ Zwarte Goud” moet serieus worden omgegaan anders is het echt einde verhaal voor Su.
  Ik kan mij daarom geheel vinden in de zienswijze van “Djamoe” hier boven.
  Chan du yu tori!
  EDs.


  Maak melding

 35. Paki-RAT-igri,

  “gevoelens van het volk”???
  “immoreel gedrag”???

  Remember 8 December ’82… hypocriete, paranoïde, paars geindoctrineerde randdebiel.

  B.t.w. 25 Mei is gepasseerd, dus hou je aan je belofte en lekker opdonderen hier. Mongool


  Maak melding

 36. Degenen die dit soort verwerpelijke handelingen van de regering willen vergoelijken, moeten eens bij zichzelf te rade gaan. Die gaan gewoon praten zoals de wind waait. Het betekent dus dat welke acties de regering ook onderneemt, hetzij goed dan wel kwaad, het altijd met de mantel der liefde bedekt zal worden. Dit is een zeer slecht moreel kompas. Men moet toch in staat zijn te weten wat hoort en wat niet hoort. Het is beter tijdig in te grijpen dan lijdzaam te moeten toekijken hoe deze regering de ene miskleun na de andere maakt. Dat doet deze regering overigens zelf. De regering plaatst zichzelf in een spagaat. En pakiratigri weet zeker dat deze regering geen goede gymnast is. Het is wachten op de volgende miskleun. Het volk heeft honger. A hungry man is an angry man. Maak het volk blij.


  Maak melding

 37. Ze wil zich alvast positioneren voor het geval de oliedollars beginnen binnen te komen.
  De first lady moet zich bezig houden met sociale projecten, er is voldoende kader om de positie van RvC in te vullen. Laat ze beginnen de leiding te nemen in Stichting Walka Pasi, en haar juridische kennis gebruiken om projecten op te zetten voor Suriname.


  Maak melding

 38. Melissa wilt meer voor Suriname betekenen dan lintjes knippen.
  Met haar capaciteit kan zij ook veel meer betekenen.
  Maar als zij nu wordt afgerekend omdat zij vrouw van de president is kan zij niks meer betekenen.

  Ik denk dat Brunswijk eerst benoemingen doet en dat Santokhi daarna iemand plaatst om het in de gaten te houden. Santokhi zal natuurlijk iemand plaatsen uit zijn eigen netwerk om er zodoende zeker van te zijn dat er geen puinhoop gemaakt wordt. Santokhi weet dat zijn mannetjes op tijd zullen ingrijpen.

  Ik maakte me een beetje druk maar ik denk dat de NPS straks ook aan zijn recht komt.
  We moeten geduld hebben. Santokhi is goed bezig.

  Het is een storm in een glas water.

  Koppen bijelkaar en de schouders eronder.
  We have a job to do. Krakti !


  Maak melding

 39. Mevrouw Santokhi is een advocaat dus wel een geleerde.
  President wil steeds weten wat er gaande is bij de staatsolie.
  Zie het positieve in.
  Maar het begon allereerste bij Somo. Zoon werd minister.
  Geef deze coalitie de tijd.
  Na 5 jaar kan de Surinaamse bevolking weer kiezen en eventueel afrekenen met de coalitie.
  Voor de onafhankelijkheid was suriname slecht en nu is het nog zo.
  gemodereerd

 40. Over de ‘first lady’ : haar benoeming hoe goed ook bedoeld is tegenstrijdig aan het principe van Clean government, heeft haar man ons zelf belooft. Dus graag terug draaien pres. , geen familie en ndp’ers op hoge posten, heb ook vertrouwen in anderen eerlijke en capabele Surinamers.


  Maak melding

 41. Para express, waarom zie je de balk in je ogen niet, toen de ndp’ers het met Ingrid deden vond je het niks en nu omdat het om jouw favoriet gaat is het uitstekend en heel slim bedacht, sorry hoor, maar je bent gewoon een hypocriet, de pot verwijt de ketel……durf een keer tegen je pres te zeggen dat hij fout is in deze., wij controleren
  en corrigeren elkaar. Groetjes


  Maak melding

 42. @Para Express,

  =================================
  Ik denk dat Brunswijk eerst benoemingen doet en dat Santokhi daarna iemand plaatst om het in de gaten te houden. Santokhi zal natuurlijk iemand plaatsen uit zijn eigen netwerk om er zodoende zeker van te zijn dat er geen puinhoop gemaakt wordt. Santokhi weet dat zijn mannetjes op tijd zullen ingrijpen.
  ================================

  Zo denk ik er ook over.
  Santokhi heeft niet voor niets 100 cursussen gedaan. Hij heeft een vertrouweling daar gezet. Hij is dan van alle veranderingen als eerste op de hoogte.
  En kan zonodig ingrijpen en sturen.

  Sheik Chantokhi.
  En nu ook 007 Chantokhi.
  Only open minded people will understand.

  Wo sit ing.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 43. In de ABOP schuilen titels; BA. BSc. LLB. MA. MSc. LLM. ing. drs. mr. Ir. dr. Deze titels behoren slechts ëén ABOP’er toe. Vul maar zelf in, of is het reeds ingevuld?!
  Dan rest de vraag, wanneer wij de mond vol hebben van integer beleid, hoe in hemelsnaam kom je ertoe je echtgenote (die om de schijn van integer beleid hoog te houden alleen seremonieel bezig moet zijn) te benoemen?! Of! Is het om het ander lid van een staatsbedrijf in de gaten te houden?

  Ik ben absoluut tegen de moordenaar en zijn mede-bloedzuigers, maar wanneer het zo doorgaat met het benoemingsbeleid, voorzie ik géén lang leven voor deze combinatie.

  Was het zo dat de Staat Suriname een familie bedrijf was; Bouterse, Bouterse en Bouterse lijkt het nu overgenomen te zijn door Santoki, Brunswijk en Brunswijk.

  Surinamers blijf op uw zaak letten.


  Maak melding

 44. @Fer,
  Het Leonsberg akkoord is wel bekend. Stond in één vd online kranten.
  Niets spannends. De president heeft de punten besproken in verschillende speeches.

  Volk v suri, zijn jullie in je oso nu 😷.
  Wie het niet eens is met deze benoemingen mag protesteren. Nerkust is weg dus… 🤓.


  Maak melding

 45. Indirect geven de boutisten hier met hun reacties toe dat de ndp dus zeker heeft gefaald met vriendjespolitiek. Zij zien namelijk in dat er nu “hetzelfde” gebeurt en keuren het nu opeens falikant af. Raar dat deze constructie tien jaar lang met hand en tand verdedigt is, want toen was er helemaal geen beklag. Je zou bijna gaan denken dat dat volk aan schizofrenie lijdt, danwel aan het dementeren is.


  Maak melding

 46. Waar blijf de Surinaamse journalisten
  Suriname waarheen dit is zuiver de pot verwijder de ketel ik vrouw santhoki en Leo alles netjes doorspelen aan hun partij en wat is er met al die kader van vhp en abop belfort wat gebeurt er help
  gemodereerd

 47. Suriname heeft dringend behoefte aan een Integriteitskamer, het is ronduit schaamteloos en getuigt van slecht bestuur! Het zou ook nuttig zijn als de pers deze 2 profiteurs zou interviewen. Ik heb nooit een wetenschappelijk stuk of analyse van de energiesector van 1 van deze 2 mensen gelezen.


  Maak melding

 48. @Djamoe…je praat weer mpp wat kron is, Recht. Denk je dat het volk zo idioot is!

  Ga fietsen en blif voorl de kont van sherif likken..misschien ontvang je in een drol!

  Nooit gehoord van fielschets??! Daarnaast , schijn van belangen??!….Hoe zo beter dan NDP….we shall see, time will tell.


  Maak melding

 49. @ Pony 22 augustus 2020 At 17:22

  Ten eerste:
  haal de balk weg voor je eigen ogen en lees goed wat ik heb geschreven !
  Ik zal het speciaal voor jou nog eens duidelijk samenvatten:
  Benoeming van Melissa Santokhi en Leo Brunswijk is terecht een discussiepunt. Maar laten we verder kijken dan dat.

  Ten tweede:
  ” …
  toen de ndp’ers het met Ingrid deden vond je het niks 
  … ”
  Ingrid heeft zich niet ingezet voor landsbelang, zie vb Waka Pasi.
  Er is een zeer groot verschil met tussen benoemingen van de regeringen Bouterse en de benoemingen van Santokhi. Ook hier lees goed ! Ik zeg dus niet de regering Santokhi, want de VP heeft een andere manier van benoemen.

  Best Pony, voodat jij iemand hypocriet noemt leer eerst om geen appels met peren te vergelijken. Er valt nog veel meer te leren, maar begin alvast met dat.

  Krakti !


  Maak melding

 50. @ Pony 22 augustus 2020 At 17:22

  O ja, beste Pony, heb ik niet vaker aangehaald dat de regering Santokhi ook moet omkijken naar de ander coalitiepartners ?

  Dus, haal die balkweg, kijk in de spiegel dan zie je wie hypocriet is. Als de spiegel niet breekt ten minste.

  Krakti !


  Maak melding

 51. Aan de leiders vd coalitie,

  Voortvarend zijn jullie de enorme uitdaging aangegaan. U heeft een ruim mandaat gehad van de bevolking op basis van uw periode als oppositie en ook de beloften (do’s and dont’s) welke U heel duidelijk heeft uitgesproken tijdens de campagne.
  Gedurende de periode dat jullie in de oppositie waren, wisten jullie a-mas de vinger op zere plek te zetten van de toenmalige regering. Sjappoo.

  Nu zitten jullie ongeveer een maand op het pluge en kan ik me zo voorstellen dat er wat scheve schaatsen worden gereden soms, maar vooral dat zaken niet immer breedvoerig worden doorgesproken binnen de leiding vd coalitie (zoals beloofd voor een breed draagvlak) wat maakt dat mensen binnen de coalitie, maar met name de bevolking, verbaasd reageert op sommige besluiten. En gelijk hebben ze. Jullie maken een KARDINALE FOUT. En een cruciale belofte komen jullie niet na.

  Ik bedoel met name de recente benoemingen in RvC, DC’s en key posten op ministeries. Tuurlijk hebben jullie gelijk dat we iedereen die het meent met het land moeten gebruiken om het land uit de misère te halen. MAAR jullie hebben ook gelijk gezegd dat er niet gedaan zal worden aan nepotisme. Mensen moeten deze functies bemannen die over duidelijke kwalificaties beschikken om deze job’s naar behoren kunnen uitvoeren en een toegevoegde waarde hebben voor het geheel. Er zouden duidelijke functieprofielen zijn/komen en de kandidaten zouden gescreend en geselecteerd worden op basis hiervan.

  Welnu, ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de recentelijke keuzes voor de RvC bij de SLM, EBS en nu Staatsolie het daglicht niet kunnen doorstaan. En dat dit toch heel veel weg heeft van NEPOTISME. Ook al mocht het niet zo zijn, jullie hebben zeker de schijn tegen.
  Ik ken de heer Leo Brunswijk en Mw. Santokhi niet persoonlijk en ook niet hun CV. Zo ben ik ook niet op de hoogte van het profiel waaraan de leden (en voorzitter) vd RvC moeten voldoen.

  Welke mensen worden normaliter gekozen in een RvC?
  > Commissarissen worden vaak van buitenaf gekozen, vanwege hun expertise in een bepaalde branche of markt, hun netwerk of hun positie in het maatschappelijke veld.

  Wie zal het zeggen. Misschien is de Dhr. L Brunswijk en Mw. Santokhi zo geweldig breed opgeleid, beschikt hij over een zo geweldig breed nationaal en internationaal netwerk en heeft hij een CV waar geen ander in Su aan kan tippen. Net toevallig dat alleen de broer vd VP (en de echtgenote vd Pres) alleen voldeden. Sorry maar jullie zitten hier echt FOUT.
  Dit stinkt aan alle kanten en jullie hadden dit kunnen weten. Moeten er zogenaamde vertrouwenspersonen op deze plekken zitten omdat jullie de rest van jullie kader niet vertrouwen? Zijn er in Su helemaal geen mensen die een bredere kijk hebben op zaken dan alleen Mw Santhokhi, Dhr. L Brunswijk of Dhr. A Rusland?

  Bega niet dezelfde fout zoals jullie voorgangers. Jullie hebben dit beloofd. Doe niet aan vriendjespolitiek. Zijn jullie allemaal vergeten wat jullie stuk voor stuk bij het afleggen vd de eed/belofte/gelofte hebben verklaard en beloofd? Of zijn deze alleen maar geldig voor dat moment? Kan het zijn dat U alleen daar hebt staan liegen? Nee toch.

  We leren van onze fouten en worden een beter mens als we durven onze fouten onder ogen te zien, deze ook eerlijk toegeven en herstellen. Zo worden jullie zelf een beter mens en werken jullie ook aan een beter Suriname. Zo niet, dan zijn jullie allen geen haar beter dan jullie directe voorgangers.
  En ik kan me niet voorstellen dat zoveel mensen zich hebben vergist in jullie.

  Tot slot, een boodschap aan de VP Hr. Brunswijk: Ik deel de trots van U de 1ste Marron bent die Voorzitter vd DNA is geweest en ook de 1ste VP van het land. Maar hiermee hebt u nog geen geschiedenis geschreven. Let er goed voor op dat U ook niet de mindere eer gaat toekomen dat U ook de 1ste Marron VP bent geweest die zijn ziel aan de verleiding vd Macht en Hebzucht heeft verkocht. U bent daar geplaatst door met name Uw Marons mensen (maar niet alleen zij) om een taak te vervullen. Ga weer even goed ten rade bij uzelf en kijk naar de video’s toen U uw geloftes deed. Stroken uw daden nog met de geloftes van toen?

  Een Tip aan U allen vd Coalitie:
  Om uw moreel en ethisch geweten in de gaten te houden en waar nodig bij te sturen zou ik U met klem willen verzoeken, Dhr. Carl Breeveld te vragen U hierin bij te staan. Ik heb de afgelopen jaren mogen genieten van deze man in de DNA, maar ook in het maatschappelijk veld en de media. Ik denk zelfs dat hij dit wel kosteloos zal willen doen, puur vanwege zijn liefde voor het land. Dus Heer Santokhi handel dit snel af.


  Maak melding

 52. De brandstofprijs aan de pomp gaat om 00.00 uur zondag de lucht in. De prijs zou woensdag al worden verhoogd, maar deze werd aangehouden omdat er een betere communicatie moest komen. Hoewel hier niet veel van te merken is, is besloten dat de prijs wordt verhoogd. Wie zondagochtend, na de lockdown gaat tanken, moet SRD 7.46 (SOL), SRD 7.35 (Gow2), SRD 7.58 (RUBiS) voor een liter ongelode benzine en SRD 6.97 (SOL), SRD 7.00 (Gow2), SRD 7.03 (RUBiS) voor diesel neertellen.

  Je brandstofprijzen verhogen tijdens een lockdown. Deze overheid kan het.


  Maak melding

 53. @Robles jij moet je bek houden. 10 jaar paars is de nekslag geweest voor suriname. Kom nu niet lullen over govermenttake brandstrof. Suriname is naar de klote


  Maak melding

 54. @Fleyer,
  Het schaamrood staat jou op de wangen. Santokhi was voor jou de Messias en jij was zijn profeet. Het was voor jou een-en-al goed wat Santokhi verkondigde. Mooie woorden maar verkeerde daden. Hoe ongeloofwaardig moet je niet zijn om dit te gaan rechtvaardigen.


  Maak melding

 55. Er wordt door de huidige regering gedaan wat al de voorgaande regeringen gedaan hebben. Noem 1 regering op die het vervangen van personen /vertrouwelingen niet heeft gedaan bij aantreden. ……
  Je zal kolder in je hoofd hebben om de oude RvC, s te laten om jouw nieuw beleid uit te voeren. Ze gaan het simpelweg niet doen of latent verzet plegen.
  De vhp en abop zouden er goed aan doen om meer kader in de RvC, s te plaatsen ipv dezelfde personen en ook de andere coalitie partners laten participeren. Want die hebben ook geschikt en geschoold kader.
  Het voelt wel goed aan om de veroordeelde drugsdealer boerenveen weg te halen bij Staatsolie.


  Maak melding

 56. Klopt ja
  Dit is niet slim😏
  Niet goed en zal zijn weerstand hebben.
  Zomaar deze keuzes en nu tegespoed krijgen.
  Wetende dat ze dit geklaag verwacht hebben en dat ze hun belang toch groter vinden.
  Vindt ik hun gedrag de laatste tijd als bedrog overkomen.
  President u had zo een eerlijke indruk.
  Heel het volk bijna heeft vooral u een kans gegeven. En vertrouwt.
  U zou ons redden van corruptie en onrecht.
  Nou, dit is onrecht.
  Uw vrouw heeft het al druk genoeg als advocaat. Laat een ander de publiekelijke taken doen.
  Zoals velen hierboven stellen, zijn deze taken voor professionals.
  En ja uw partner is professioneel in uw ogen.
  Maar dat is de keerzijde van de medaille van het ambt van President of minister.

  Er zijn ethische regels en 1 daarvan is favoritisme eruit bannen.
  Daar streed u toch voor.
  Jonge en oude academici gelijke kansen geven.
  Hoe kan het dat 1 persoon in meerdere raden zit?
  Kan die dan efficient en effectief op alle raden werken?
  Heeft die meer hoofden en meer hersenen?

  Ik zou als ik hem was mijn broer bedanken en slechts adviseur worden.
  Want bij slecht functiioneren, brengt hij zijn broer in discrediet.

  Ik hoef aan alle wijzen hier niet te vertellem wat de gevaren zijn van deze keuzes.
  En vertrouwens personen ergens hebben is niet valide.

  Jou vrouw, zus, broer of moeder, benoem.je niet.
  Die moeten solliciteren en na weging geschikt gevonden worden.
  Dan geef je het volk hoop.

  Nu niet!!!


  Maak melding

 57. President Chan Santokhi van Suriname.
  Waar is jou transparantie, eerlijkheid en integriteit gebleven. Het zijn jou woorden geweest. Helaas kunt u dit niet meer waar maken. Je laat toch je jezelf niet verlagen tot meneer DB.

  Zielig allemaal, vervallen in oude gewoonten.
  gemodereerd

 58. Patricia Etnellll,neem aub het roer over,.NPS waar zijn jullie,..sorry hoor,ik had meer van jullie verwacht,RUSLAND,doe niet als een BOBBO,..met alle respect,of ben je ook besmet jaren geleden met het corruptie virus,(HUIS GEKREGEN IN MIAMI) op onterechte wijze,..mie jere. waar rook is is er ook vuur.Gregory is monddood gemaakt.waar is COBLIJN(COBBY) NPS is helemaal niks meer .ga in de oppositie noh.SARIE TORIE !
  CORRUPTIE IS AL BINNEN EEN MAAND AL BEGONNEN,sanning,ding mang dies gangster mang !
  FIRST LADY SANTOKY TAK PEE POT MIE ! WE volgen jullie op de voet.
  gemodereerd

 59. Het is niet ethish dat de vrouw van de president in diverse RVB van parasatale bedrijven itting neemt,als er op gegeven moment misstanden worden geconstateerd,kan ze e.v ook vervolgd worden. Zij is niet gekozen,hoort lintjes te knippen of met kids beig te zijn en niet de helft van niet gekozen president te spelen. Brunswijk benoemd zijn broer leo in alle raden v bestuur,een zoon en dochter zijn ook al benoemd.kortom alleen familie en vriendjes veelal zonder adequate opleiding. Santoki had het volk een bromtjidari belooft en wat zien wij alleen oranje bloemen,ggen andersoortige bloemen. Als de situatie binnen 6-8 maanden niet verbeterd gaan de 60.000 creolen en anderen die ook op hem hebben gestemd en ergens zijn geplaatst de straat op gaan.Let see and wait.


  Maak melding

 60. Beste Para express, ik zei het al, begrijpend lezen is moeilijkkkkkk, lees al je stukken terug dan kunnen wij over de balk praten, natuurlijk ben je hypocriet, je praat alles goed wat deze coalitie doet of je heb je twijfels, maar je spreekt je twijfels niet uit, je laat het betijen. De recente benoemingen ‘first lady’ en broer vp moet geen discussie punt zijn, neen het is verwerpelijk en not done in een clean government, dat zie ik jouw niet schrijven. Ik zit hier niet om handelingen goed te praten van welke regering dan ook.Ik hoef niet letterlijk te lezen wat je schrijft maar haal wel uit jouw schrijven wat je ermee bedoelt. Ingrid heeft ook gerotzooid ,omdat het niet in landsbelang was is het verwerpelijk, ben ik helemaal met je eens, maar dit geef geen vrijbrief aan de coalitie om aan nepotisme te doen, vanwege landsbelang. Het wat de appels en peren betreft, geef maar eens goed aan wat de appel en wat de peer is. “De VP heeft een andere manier van benoemen dan de pres” , je hebt wel dre ai, de VP zit toch in de regering Santokhi, of heb ik iets gemist, de coalitie is toch verantwoordelijk voor het gevoerde beleid. Als je integer bent ken je geen twijfels. Groetjes fijne zondag
  gemodereerd

 61. Dit kreeg ik in mij app;

  Breaking, het geweten-bureau vd ndp, roept alle leden en sympathisanten op om op maandag deel te nemen aan een protest actie tbv de onlangs benoemde leden vd RVC Staatsolie.
  Bussen vanaf Nickerie en Coronie staan gereed. De actie start om 10:00, vervolgens een korte mars langs de EBS, SLM, SWM, Telesur, eindstreep Waka Pasie.
  Special guest speakers; boefdraad, a,Rusland, misiekaba, parmisser, Abrahams.
  Verplicht voor alle last minute benoemde ambtenaren. De lunch wordt verzorgd door Imelda van Leonsberg.
  Speciale screenborden voor de ndp-diaspora. Komt allen!

  Tsja 😎


  Maak melding

 62. @@@Daniël helemaal juist!!!
  En what about de juiste mensen op de juiste plaatsen. Welke universitair opleiding heeft de direkteur van de raad van commissarissen doorlopen. Hij is trouwen al van meer bedrijven in Su als commissaris benoemd. Al neemt hij in geen één overleg deel, maar blijft hij zijn honorarium ontvangen.
  Diep Triest!!!
  gemodereerd

 63. De meerderheid van het volk heeft gestemd voor verandering (in de politiek en bij de overheid). Doorgaan op dezelfde werkwijze als de voorgangers is geen verandering maar voortzetting…


  Maak melding

 64. @Hetisnietwaar….. het is wel, waar! Welkom ins suri.aamse politiek; verbaasd dat we sinds 1975 geen meter zijn opgeschoten?

  Het primaat vd politiek is nepotisme en patronage; in gewone taal, familie eerst dan zakensponsors en tenslotte de vrienden. Allemaal macht danwel economisch motief als drijfveer. Was over en over herhaald door leraar sociologie op de middelbare school…. voor wie oplette, is dit normaal.

  Poer broekoe, wir broekoe zou moesje zeggen!


  Maak melding

 65. Zozo enkele parasieten zien hun kans/droom om ooit een kruimeltje mee te kunnen graaien verdwijnen… Is het het fijne werk? Misschien niet…maar als we afgelopen jaren hebben gezien wat er met staatsgeldbeheer e.d. …. dan vergt het misschien wel in dit geval het ruwe, maar waterdichte werk… zeker als je in in land leeft met deels bepaalde figuren ( zie enkele reacties van hun hierboven). Als het strategisch goed is tegen fraude, het wettelijk mag en de mensen hebben voor gestudeerd dan moeten de op haat beluste ongestudeerde hypocrieten gewoon hun … houden en afwachten… Ze zijn pas een maand bezig, geef ze een kans… afgelopen tientallen jaren toen er ongegrond nepotisme met a-gestudeerde figuren was hoorde je ze niet …. zo goedkoop waren ze voor een portie van 30 euro cent… zo makkelijk zouden ze hun land en familie verkopen…. deze parasieten zijn liever Su naar de k* gaan, geen enkele vooruitzicht zoals hun eigen leven… dat zien ze zelf ook niet… DOE ZELF IETS VOOR SU, dan te wachten wat Su/anderen voor je gaan doen. Heb je hun CV bekeken en die van jezelf? Zielige….


  Maak melding

 66. Meneer de President,
  Ik weet niet wat de vp bij het afleggen van de eed tot zijn ziel heeft gesproken. Het zal zijn verantwoording zijn bij het uitspreken van ,,dat beloof ik,,. Misschien denkt hij dat dit maar een spelletje is. Ik laat dat aan hem over.

  Over de President kan ik zeggen ,,meneer Santokhi aap saudhan ho djayeh,,. U heeft gezworen op de Shrimat Bhagwata Geeta.
  Als u zich niet houdt aan uw woorden, dan zal u zeven generatie lang moete lijden van uw eigen daden. Dus wees allert!!!
  gemodereerd

 67. @Paraman

  Laat ik vooruit duidelijk zijn dit soort benoemingen is niet goed.
  In principe dragen RvC’s zelf hun nieuwe leden voor voor aftredende leden. Dat systeem van coöptatie (ons kent ons) heeft ook enorme beperkingen. Het is een baantjes circuit van mensen die vooral niet kritisch zijn en goed liggen in hun netwerken.

  Suriname heeft niet zo’n grote vijver van commissaris waardig volk en de politieke cultuur is vervangen bij regeringswisselingen waarbij kennis en kunde vaak niet zo relevant zijn.
  Wij kunnen duidelijk zijn dat de uittredende RvC’s waren duidelijk niet echt bekwam EBS, Grasalco, SLM en Staatsolie zijn nu niet echt uitmuntend gerunde bedrijven. Staatsolie is jaren geplunderd door Boefdraad en de anderen zijn in alle opzichten misbruikt en slachtoffers van wanbeleid. Zonder Covid is ondertussen duidelijk geworden dat SLM per maand pakweg de afgelopen 2 jaar maandelijks ongeveer $ 1.500.000 verlies leed zonder dat er iemand optrad. De huidige CEO durft nu te vertellen dat de samenwerking met TUI (ooit bejubelt) een wanprestatie was. Wel onder toezicht van een vorige RvC.
  EBS heeft ondanks alle toezeggingen van Parmessar nog steeds geen kostprijsberekening kunnen maken. Personeel weet niet op welke basis er bijb Olibis NV een uitbreiding van een centrale gekocht is. Wel is bekend dat OLibis maandelijks pakweg $ 750.000 van EBS ontvangt terwijl EBS haar rekeningen bij Staatsolie voor Brandstof of Stroom van SPSC etc. niet kan betalen.
  Hoe regelden Boerenveen en Rusland onder hun toezicht dit falen.

  De Nieuwe RvC’s zullen zich moeten bewijzen. Ik ken de kwaliteiten van Leo Brunswijk niet. Hij is eerder president commissaris geweest.
  mevrouw Santohki heeft een rechterstudie nagenoeg afgerond en is er uit gegooid door Belfort. Zij heeft minimaal aardige hersens. Dat zij geplaatst is betekend voor mij slechts een slot op de deur voor Brunswijk omdat Elias via mevrouw Santohki een directe relatie krijgt met de president.

  Laat duidelijk zijn dat de vorige first lady betrapt is met de handen in de palmentuinen koekjes trommel. De huidige first lady moet nog betrapt worden.

  Belfort kondigde de splitsing al aan binnen de ABOB. Brunswijk kan niet dealen met de macht.


  Maak melding

 68. De rcv is nu niet aansprakelijk als het mis gaat. De leiding van het bedrijf wel.
  Een oplossing om er voor te zorgen dat men niet zo snel meer zo’n functie aanvaard, is door de commissarissen aansprakelijk te kunnen stellen. Als je geen kennis hebt wat er in zo’n bedrijf gebeurt dan bedenk je je wel twee keer voor je commissaris wordt.
  Mevrouw Santokhi zou leiding kunnen geven aan zo’n commissie ipv de job die ze nu heeft gekregen en aanvaard


  Maak melding

 69. Collega reageerders,
  Ik heb jullie reactie gelezen. Ik kom tot de conclusie dat alles is te leiden naar meneer Santokhi. Ik weet bij God waar niet wie Su regeert. Is dat Brunsi of Satokhi.
  gemodereerd

 70. Ok een ieder die dit goed praat. Lever het bewijs dat ze geen salaris ontvangt. Dan blijft de rest stil.
  Show me the money. Bewijs het
  gemodereerd

 71. Koos 22 augustus 2020 At 18:52
  @Robles jij moet je bek houden. 10 jaar paars is de nekslag geweest voor suriname. Kom nu niet lullen over govermenttake brandstrof. Suriname is naar de klote
  ======
  Hou zelf je achterlijke muil dwaas. Je woont niet eens hier. Dus lazer op betweter dat je er bent. Altijd die grote bekken met je mooie rooie paspoort. Kom hier dan als je het zo goed weet.


  Maak melding

 72. Waarom zulke lange teksten bij de reacties.
  3 zinnen is meer dan genoeg.
  Je hebt toch geen inbreng met je reactie.
  gemodereerd

 73. Velen schijnen te denken dat Chan de kritieken niet zag aankomen als hij zijn vrouw in de RVC zou benoemen.Als hij het land weer op de rails heeft in negen maanden,gaat zijn vrouw lintjes knippen.Maar nu heeft hij haar hard nodig bij Staatsolie dan neemt hij alle kritieken op de koop toe.Chan kent de waarde van zijn vrouw in de RVC als geen ander.
  Vroeger stonden Hindoestaanse mannen en vrouwen zij aan zij in de rijstvelden.Is echt geen nieuwigheid dat de vrouw mee helpt aan de opbouw.


  Maak melding

 74. @Robles

  Hou zelf je achterlijke muil dwaas. Je woont niet eens hier. Dus lazer op betweter dat je er bent. Altijd die grote bekken met je mooie rooie paspoort. Kom hier dan als je het zo goed weet.

  ==================

  Ben 4x per jaar in Suriname. Jij bent de laatste hier die moet lullen over de nw regering. Ga eerst je eigen bevuilde nest inspecteren dorpsidioot. Toen Bouterse een zooitje maakte hebben we je ook niet niet gehoord. Nu zit er een regering die de troep mag opruimen. Je lult je beurt voorbij mongol.


  Maak melding

 75. First lady is progresief ze werkt nog voor land en volk ze ontvang ook genen moer van de staat maar wat had de vorige first lady allemaal gepresteerd , geen ene bal liep de ganzeboel op te lichten en te belazeren en toen konden niemand wat zeggen …. Nu zijn de NDP ratten in mars in lichte laaie… Dus neks no fout nanga Melissa…


  Maak melding

 76. Slim-Suriname,
  denk goed na. Er is veel werk aan de winkel. Laten wij alle goede hulp die wij kunnen krijgen voor nu accepteren. Vrouwen als Reshma Mangre en Melissa Santokhi moeten wij nu niet de pas snijden, zij willen zich inzetten voor herstel van ons Suriname. En zij zijn wel vrouwen op hoge posities en dragen dus bij aan volwaardige behandeling van de vrouw.
  De paarse slangen zijn nu full time bezig om ons succes te dwarsbomen. Wees gewaarschuwd.

  Slim-Suriname, laten wij ons niet afleiden door bijzaken of minder belangrijke dingen. Ons kerntaak is Suriname herstellen en weer op het rechte pad zetten. Mijn verzoek is om benoemingen te beoordelen op basis van integriteit, kwaliteit en deskundigheid.
  Sommige formaliteiten staan ondergeschikt aan het groter belang.
  Ook in het verkeer is de situatie / de veiligheid belangrijker dan de regel.

  De regering Santokhi staat al voor een zware taak laten we het hem niet nog moeilijker maken voor in ieder geval de urgentie-fase.
  Bedenk dat als wij hem nu steunen zal Suriname sneller uit de put zijn.

  Dus:
  Denk mee, communiceer en werk mee !

  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 77. Chan volgt bouterse zn voorbeeld gewoon op…hij heeft stront met de bevolking.
  Ga deze man zn geschiedenis na …hij heeft ook een moord op zn geweten en dr was meermaals coke verdwenen onder leiding van chan.

  Deze man strooit zand in onze ogen…let op landgenoten het verschil tussen de nieuwr en oude garde is zero.

  Ze zijn hetzelfde als onze moordenaar bouta …chan go trow snel fu a mang kan pot ing vrouw na bep posities.

  Deze hindustaan is gek en dacht ik dat dr verbetering zou komen ….no way zoals het nu gaat kan het never goed gaan.


  Maak melding

 78. Power woman Michelle Obama was zeker geen lintjesknipper.
  Waarom zou first lady Melissa alleen sociaal werk moeten verrichten, ze is nog jong en heeft een eigen toekomst.

  Er is een gegronde reden voor de keus, wacht rustig af.
  “Nice girls don’t get the corner Office.”
  Leuk boek.


  Maak melding

 79. In het Reformatorisch Dagblad heb ik een aantal artikelen gelezen over het presidentschap van Santokhi en over zijn regering. Santokhi kan geen kant op. Hij moet wispelturigheid van Brunswijk accepteren en mee weten te dealen. Brunswijk is niet de gemakkelijkste gezien de reputatie die hij in de loop der jaren heeft opgebouwd. Als Santokhi denkt Brunswijk aan te kunnen pakken is het over en uit voor hem. Hij mag dan met zijn VHP aan de kantlijn meedoen in de oppositie. Men is ook de mening toegedaan dat het dream-team ministers van Santokhi voor het merendeel bestaat uit zwakke personen. Men heeft grote twijfels over het ,” de kracht ” van deze bewindslieden.

  Wat zeker opvalt is dat echt goed geschoold kader in VHP en ABOP niet beschikbaar lijkt te zijn. Dit is ook de reden waarom Santokhi een selecte groep getrouwen en zijn vrouw benoemd op ministerposten en in RVC posities. Hetzelfde geldt ook voor de Abop. Het blijkt dat het zeer goed geschoold kader te vinden is in de NDP. Bij de NDP blijkt genoeg top-kader voorhanden te zijn.


  Maak melding

 80. Niemand lust ndp, das één. @robg
  Waarom volg je niet het voorbeeld vj leider, bouta is er klaar mee, das twéé.
  Wat hoop je te bereiken met de onrust die je zaait, das drie.
  Geef op, over vijf jr mag je weer.

  Meneer Bouterse, de tijd is aangebroken om de ndp achterban tot orde te roepen.
  Volgende ndp ‘geeft antwoordt sessie’; achterban gedraag je en luister naar President Santokhi.

  Gaaaap, geef op, je hebt geen invloed.


  Maak melding

 81. Inderdaad genoeg geschoold kader bij de paarse roversbende en die niet in staat zijn gebleken om Su 10 jaar lang goed te besturen. In tegendeel hebben ze een paarse stronthoop van gemaakt en nu betaalt het verarmd Surinaams volk het gelag. Opsluiten die paarse roversbende met hun hoge criminele school.


  Maak melding

 82. Hee paraatje praatjesmaker begint een beetje wakker te worden en komt langzamerhand tot de conclusie dat de revo gehalte van zijn paarse idolen niets meer is dan ordinair gegraai en zelfverrijking van de paarse roversbende. Dus paraatje praatjesmaker heeft een boeng prat wasi genomen.


  Maak melding

 83. Chan is zijn ballen kwijtgeraakt aan mevr Chan.
  Het is overduidelijk dat mevr Santoki de broek aanheeft en de lakens uitdeelt in huize Santhoki. Nog geen maand first lady en ze heeft meer stof doen opwaaien dan Ingrid in 10 jaar.
  Chan, neem je ballen terug en ontla de first lady, ze heeft je bij de ballen en je kan haar lekker niet slaan.
  Ik denk dat de VHP voldoende vrouwtjes heeft die je warmte en lobi kunnen geven.
  TRUMP zou tegen haar hebben gezegd, MELLISA YOUR FIRED


  Maak melding

 84. Whahaha @zandloper, je bent grappig maar niet heus. De President en de first lady zijn geen eeneiige tweeling.
  Zoveel vrouwen in de politiek en topfuncties en nog steeds kunnen sommigen dit niet accepteren.
  Wat wil je zandloper een slaafse vrouw die in haar negligé van de trapleuning glijd, om jou te behagen, pffffff.
  Whoehahaha die tijden zijn voorbij. 💃🏻


  Maak melding

 85. De parastale bedrijven zijn altijd de trekker van de Suriname economie geweest. Het huidige regerings team is niet multi-diciplinair genoeg om de problemen structureel op te lossen. NDP heeft een zooitje van gemaakt, maar de huidige regering praat alleen over de negatieve effecten, maar niet over de oorzaak. Om dat te begrijpen heb je andere diciplines nodig. Een maatschappij verander je niet alleen met economische maatregelen. Er zijn genoeg voorbeelden in de derde wereld dat welvaart zich beperkt tot een kleine groep. Elke dag een bordje rijst is geen welvaart.
  gemodereerd

 86. De paarse groupies kunnen beter een tandje lager zingen.

  1) waar zijn de aardappelen en uien gebleven

  2) waar is het geld van de covid fonds gebleven

  3) afgelopen 10 jaar heeft de paarse regering 4 miljard verdiend. Waar is dat geld naad toe gegeven ? Zeker niet naar projecten want die waren allemaal gefincieerd door leningen.

  Zomaar een paar vragen. Graag antw hierop.


  Maak melding

 87. Het is toch ook bijzonder dat Staatsolie als staatsbedrijf zich ondanks 10 jaar wanbeleid van de NDP zich heeft kunnen ontwikkelen tot een bedrijf wat in Suriname zijn weerga niet kent. Persoonlijk vind ik dat het mooiste geschenk van de vorige regering aan Suriname. Ik weet alleen niet of ze daar bewust van waren. Ik denk het niet!
  gemodereerd

 88. Dit gaat niet goed komen zoals het nu gaat. Het is hetzelfde als de ndp.Its all in the familie. Zwaar teleurstellend. Heeft ons land gebrek aan kader?.
  gemodereerd

 89. Momenteel leven er 70 0\0 Surinamers aan de randt van armoede, houdt daar rekening mee
  wat er kan gebeuren daar zit niemandt op te wachten .
  en er onstaat een uitzichtloos toestandt in ons land, dat weinig optimistisch is.
  dit alles by elkaar maakt bedroeft , mensen denk na,de mensen in het binenland zyn ook surinamers met de zelfde rechten ,en ze lyden honger en zyn altydt achter gesteld


  Maak melding

 90. @Esmerald, oordeel niet te vroeg. De NDP heeft nog altijd 16 zetels gehaald. Dat is net 4 zetels minder dan de VHP. Ze zijn nog altijd de tweede politieke partij van het land. Treedt maar uit de overwinningsroes en kom in de realiteit. De realiteit zal anders zijn dan je had gehoopt. De protesten gaan komen tegen de nieuwe regering. De bevolking ziet nu duidelijk hoe het met de ontwikkelingen m.b.t. covid-19 gaat. De nieuwe bewindslieden wisten het beter en kozen voor andere benadering en aanpak. Thans zijn nu 56 doden. De bevolking heeft het door wat fout is. Mensen beginnen te morren. De koers hebben heeft de regering niet in de hand. Men had de indruk gewekt dat de koers zou zakken als men de verkiezing wint. Men ziet juist dat de koers stijgt. Banken hanteren een koers van 1 op 11 voor de Euro terwijl de cambio’s 1 op 16 bieden. Nu frustreren de cambio’s de nieuwe regering.
  gemodereerd

 91. @Jojo…een heleboel blablabla zonder inhoud. Want je hebt duidelijk geen kennis en minder verstand!

  Ik zal slechts enkele punten weerleggen:
  1) Staatsolie heeft zichzelf vergalopeerd met de rafginaderij en de ethanol project; toen ze de lening terug moest, moest de overheid inkomen met 550$ obligatie. Dus wie, redt wie?
  2) Covid19 fonds begroot 400 mio SRD, waarvan slechts 200 binnen was; de lokale banken hebben geweigerd om fondsen beschikbaar te maken. Wat er niet was kan niet weg zijn…
  3) RvC benoemen is noet zo moeilijk; je begint met profiel schets en eindig met de juiste keuze. Dat is de governance voor elk bedrijf; heeft chan en bravo dat toegepast? Ano sing om iemand van buiten tevhalen, als lokaal niet voorhanden is….volkomen normaal id wereld.

  Maar ja, orange trollen als Jojo met floflo hersenen, zijn voor dat soort materie te hoog gegrepen.

  Succes en neem de komende 5 jaar de tijd; misschien dat een kluifje op jou bordje terecht komt!


  Maak melding

 92. @ ESMERALD, het gaat er niet om wat ik zou willen, maar wat goed is voor het land. Onze president Santoki is op dit moment niet gediend met een vrouw als first lady, die door de president als een politieke hoer wordt gebruikt, ze moet een balans vormen door zich gelief te maken bij het volk, die haar man daar heeft geplaatst.
  Ze is geschoold, dat klopt, maar ook erg ambitieus, dus geenszins te vergelijken met Michelle Obama. Ik zou haar nu eerder vergelijken met de vrouw van de vroegere president van de Filipijnen, Marcos, of de vrouw van de voormalige president van Zimbabwe, Robert Mugabe.
  Mevr Venetiaan is veel hoger geschoold dan mevr Santhoki, maar ze bleef als first lady datgene doen wat een first lady behoort te doen, haar man de president te vertegenwoordigen bij bepaalde gelegenheden. Men heeft het vaak over haar hoge scholing, is het niet een feit, dat de hoogst geleerde mensen in Suriname op dit moment, de grootste boeven blijken te zijn.
  Het gaat om het karakter welke deze functie met zich meebrengt en dat is door deze benoeming besmeurd, vervuild.


  Maak melding

 93. @JoJo een zeer correct en realistisch beeld wat je schept. Hebben we toch nog wel wat intellectuele forummers hier.
  Het is gewoon een drama hoe dit door een verplichte opgezadelde Ronny Brunswijk in de politiek nu gaat. Als Santokhi brunswijk had afgewezen dan had ie rat/crimineel gewoon verder gegaan met de NDP, dus kon Santhoki niet anders dan met hem in zee gaan.
  En omdat Brunswijk een vreselijk achterlijk figuur is, en niet vies is van corruptie, geweld en volledig onbetrouwbaar figuur is, krijg je deze wantoestanden.
  Kijk maar naar het continent Afrika, daar gebeurt precies hetzelfde. Allemaal corrupte machtsgeile figuren die een land leiden, gaat ook nooit goed. Alleen Zuid-Afrika doet het een beetje goed omdat daar een blanke regering zit.
  Ben bang dat dit misschien nooit meer goed gaat komen. Laten we hopen dat zijne excelentie dhr. Santhoki het land wel op de rails krijgt. Maar hij zit opgezadeld met een debiele marron die een IQ heeft van een druif, die zijn eigen niet eens kan schrijven. Wat een staatsimbeciel.
  Lang leve de VHP


  Maak melding

 94. Pakiratigri, jou opmerking dat je geen familieleden,geen buitenvrouw, geen buurman moet benoemen . Wel dat hebben jou paarse ratten nl ook gedaan . Er is een gezegde hiervoor : De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet . So keep your mouth shut .


  Maak melding

 95. Jammer als ook Chan zich gaat laten verleiden tot zulk corrupt gedrag.🤔 Ik ben nog steeds wel positief ingesteld, maar Chan moet geen streken gaan vertonen.🤨
  We hebben dit soort gedrag flink afgekeurd bij de vorige regering, die alle, familie, vrienden, buitenvrouwen en alle aanhangers van Paars, vaak zonder enige opleiding, op posten hebben geplaatst. Nu moeten we verder zonder dat dit soort fratsen zich gaan herhalen.😟


  Maak melding

 96. @Frantz
  wist je dat de vorige regering Staatsolie wilde verkopen??
  gelukkig waren er toch meer mensen met verstand, die dat hebben kunnen tegenhouden, dus dat het nog bij Suriname is, hebben we zeer zeker niet aan die paarse corrupte ratten te danken.


  Maak melding

 97. Het is nog niet zo gek dat Chan zijn vrouw op de post van RvC zet. Zo kan ze de broer van Brunswijk in de gaten houden, en misstanden doorbrieven aan haar man.Brunswijk zal wel geëist hebben dat zijn broer daar kwam te zitten.🙄🤔


  Maak melding

 98. @RonG
  “Wat zeker opvalt is dat echt goed geschoold kader in VHP en ABOP niet beschikbaar lijkt te zijn.”

  Beste RobG
  1>>Leo Brunswijk is Ingenieur (in wat kan ik zo niet vinden) en minimaal ervaring in RvC’s
  2>>Bousaid ie een algemeen erkend bankier zonder lijken in de kast.
  3>>mevrouw Santohki zou rechter geweest zijn indien Bouterse en Belfort die weg niet geblokkeerd hadden.
  4>> Nannan is geprommoveerd in de energietechnologie, rector magnificus aan de AdeKus en heeft internationaal nog al wat referentie kader.

  Met de personeels commissaris heeft Santohki op het eerste oog bij staatsolie elk potentieel gebrek aan kennis bij de ABOB goed geneutraliseerd.,


  Maak melding

 99. paraman 23 augustus 2020 At 05:42
  @Jojo…een heleboel blablabla zonder inhoud.

  Beste Paraman
  Raadpleegt u aub eerst even de formele tijdlijn van Staatsolie.

  1>> Staatsolie heeft zich niet vergaloppeerd met de rafinaderij en ethanol waardoor de regering moest inkomen met de Oppenheimer obligatie.
  a>> De raffinaderij upgrade en SPCS was financieel sober gepland door Vene III met 50% uit ingehouden winst en 50% uit vreemd vermogen.
  b>> De regering bouterse heeft de contracten met Saipem openlaten breken (duurde langer en de risico’s en kosten werden hoger.
  c>> Staatsolie werd leeg gehaald waardoor de raffinaderij met leningen gefinancierd werd.
  d>> Ethanol werd door de regering bij Staatsolie geparkeerd en toen het geld op was gestaakt met een strop vab $ 40.000.000. rara waar is het geld gebleven.
  e>> Omdat de staat geen geld meer had moest Staatsolie haar inbreng in Newmont over nemen omdat de staat in de trucs van Newmont getrapt was. bij een LLC ben je pas aandeelhouder als je de laatste dollar ingebracht hebt.
  f>> Toen de staat voorschotten op het dividend bleef innen terwijl de winst weg was hebben ING en Credit Suisse de Financiering voorwaarden geactiveerd en geëist dat er per direct $ 300.000.000 afgelost werd.
  h>> zodra Staatsolie weer te financieren was moest zij de $ 300.000.000 aflossen en de hoofdpprijs betalen voor de laatste 5% Newmont aandeel.

  Paraman de vorige RvC zal men nog moeten opsluiten voor wan beleid.

  2>> Covid fonds.
  vrij logisch dat banken niet inkomen als er idiote wetten door de DNA goedgekeurd werden, Er nog geen ringfencing geregeld was, de minister van financiën geen verantwoording aflegt, directie leden van de CBvS immuniteit claimen voor misdrijven etc.
  Hoeveel Boefdraad waar gestolen heeft geen idee. Uw feiten maken geen indruk

  3>> RvC samenstelling:
  Ik denk dat vergeleken bij de vorige RvC de bezetting best redelijk te verantwoorden is:
  a>> Leo Brunswijk is de ABOB multicommissaris en zeker niet minder dom of slecht als Boerenveen. Hij heeft allicht ervaring.
  b>> Jim Boursaid is internationaal gezien financieel en bestuurlijk capabel.
  c>> Melissa Santohki is jurdisch en bedrijfskundig onderlegd en zal de zin en onzin kunnen doorgronden die Staatsolie Juristen voor bereiden. Zie de chaos die de NDP van de overname Brokopondo maakten met hun Juridische adviseurs.
  d>> Nawin Nannan is gepormoveerd op energie technologie in Delft en bleef daar als Post doc heeft internationaal een profiel en zit in het bestuur van AdeKus.
  e>> Verder is er een personeelscommissaris
  van de overige twee kan ik niets vinden. Die kunnen ook voor spek en bonnen aanschuiven als Ellias zijn werk goed doet.

  Het lijkt mij dat er aardige profielen ingevuld zijn

  Paraman de druiven worden zuur voor de NDP omdat de achterdeur via Brunswijk vriendelijk maar beleeft door Santohki gesloten wordt.
  Santohki is geen politiek uilskuiken of een dictator binnen zijn partij.

  Luister naar inteview van Santohki bij KAAK en Belfort en Doekhi bij Standvaste.
  1>> Santohki was heel beheerst, helder en zakelijk.
  2>> Belfort was ook beheerst en duidelijk over de gang van zaken en waar hij staat. Gat u er maar van uit dat de inbraak in de ABOB tot een slecht resultaat gaat leiden.
  3>> Doekhie is ook duidelijk. De NDP gaat ook te gronde als zij niet afrekent met haar bestuur van niet uit de basis gekozen dictators zonder achterban. Beter gezegd zij met een eigen achterban gaan hun knoppen tellen.
  Parmessar, Bouva, Moestatdja, Tjang, Adhin hebben geen eigen achterban terwijl zij vechten om het gezicht te worden. beste Paraman.

  Beste Paraman. Vaak doen u woorden door schemeren dat er kennis achter zit. uw aangehaalde reactie maakt duidelijk dat u de weg kwijt bent.


  Maak melding

 100. @ Tookie, je loopt zeker 25 jaren achter met de kennis over wereldzaken. Zuid Afrika heeft al langer dan 25 jaar geen blanke bestuurders meer, dus om aan te halen dat het daar goed gaat, omdat daar blanke regeerders zijn, verteld mij alleen maar dat je een racist bent.


  Maak melding

 101. Het zit in de individuele aard van de mens om elkaar te overtreffen.
  De huidige Pres. van Amerika wil ook zijn voorganger Obama overtreffen.
  Zie het resultaat. Ken uw zelf, de boom der kennis van goed en kwaad.


  Maak melding

 102. Ra Ra wie is de lachende derde, als deze regering valt , maak geen foute door je familie baantjes te geven, er zijn toch andere die het ook kunnen , hier maak je geen sier mee.
  Alstublieft doe je best maak geen rare sprongen, het volk geloof in jullie, nog wel!


  Maak melding

 103. VP ook jij zorgt goed voor je familie al hebben ze geen verstand van zaken
  mogen ze in RVC zitten en dat kan alleen maar in Suriname.Dat is mijn opmerking
  als Surinamer.Bouterse heeft een rommel van het land gemaakt en jij gaat verder.
  gemodereerd

 104. @@@Tooki
  Er is geen één land op deze aarde waar zwarten wonen dat het goed gaat. Het is nooit goed gegaan en zal ook nooit goed gaan. Het zit domweg niet in hun cultuur en genen om een land te bestieren. Ze leven meer van de natuur tot dat het op is. Zie Afrika.

  Het zou beter zijn Su op te delen in twee staten. Hindoestanen en rest. Het is een typisch voorbeeld sinds 1975 hoe het niet moet. Creoolse broeders zijn inmiddels wat slimmer geworden door het optrekken met hindoestanen. Nu dat de djoeka’s op het toneel zijn verschenen zal het weer 4 generaties duren voordat ze iets zullen snappen om een toekomst op te bouwen voor komende generaties. Tegen die tijd is er niets meer van de natuur overgebleven.
  Enkel zullen het zand en water zijn.
  gemodereerd

 105. @Jojo, natuurlijk is bekend dat een aantal personen in de genoemde politieke partijen is geschoold. Deze personen kom je telkens ‘ overal ‘ weer tegen. Waar is de rest dan en waarom worden zij niet ingezet?


  Maak melding

 106. @ Faya mang, groot gelijk heb je, vooral de zwarten in landen als India, Pakistan, Afghanistan etc, daar heerst verschrikkelijke armoede. De Ganges is de smerigste rivier ter wereld, waar miljoenen mensen in baden, poepen en plassen. Als je de youtube filmpjes bekijkt van Woody Maya over Afrika, dan zal je merken dat de 54 landen in Afrika aan een inhaalslag zijn begonnen. Alleen mensen die geen verstand hebben praten in deze tijd nog over de armoede in Afrika. Trek het na, de EU heeft de Franse president op het matje geroepen om de jarenlange uitbuiting, middels wurgcontracten, van Afrikaanse landen te stoppen. laat je bijscholen over het continent Afrika. De informatie is niet in het Nederlands of Surinaams of Hindi, maar het is er wel.


  Maak melding

 107. RobG 23 augustus 2020 At 18:11

  “@Jojo, natuurlijk is bekend dat een aantal personen in de genoemde politieke partijen is geschoold. Deze personen kom je telkens ‘ overal ‘ weer tegen. Waar is de rest dan en waarom worden zij niet ingezet?”

  Laat duidelijk zijn dat de 3 door de Commissarissen voorgedragen van uit de VHP
  1. Nieuw zijn in bij staatsbedrijven.
  2. Nog niet serieus politiek actief waren.
  3 ofwel waar heeft u het over.
  Behoudens Leo Brunswijk zie ik alleen nieuwe mensen.

  U maakt u zelf ongeloofwaardig.


  Maak melding

 108. @faya mang,

  Genoeg Afrikaanse landen die het prima doen. Niet perfect, maar er is verbetering.

  Ghana, Kenia, Nigeria, Mozambique of Sierra Leone.

  En dat gel*l over Afrikaanse landen altijd. Wat zit er jou dwars? Alsof het je iets kan schelen?


  Maak melding

 109. #Djamoe,

  Je komt mij vertellen dat er niemand anders beschikbaar is dan mw. Chan en broertje Bruns voor de RvC?

  Dat mw. Chan International Law heeft gestudeerd betekent geen moer, want ze was recentelijk beëdigd als advocate.

  Hoeveel ervaring heeft ze dan? Volgens LinkedIn is ze pas sinds 2019 afgestudeerd in International Law.

  Maar in dit geval kan Chan via zijn vrouw op de hoogte blijven van zaken die hem voordeel opleveren. Wat gaat hij met die informatie doen?

  Idem voor Brunswijk.


  Maak melding

 110. Het is precies om al deze redenen hier boven, het hypocriete gezwets van al die vieze vuile paarse rioolratten, waarom President Santokhi alle schijn van belangenverstrengeling zou moeten proberen te vermijden en niet zou moeten toestaan dat zijn vrouw enige functies binnen het staatsbestel zou mogen bekleden. De vrouw van de President mag privé haar eigen carrière hebben buiten de staatsorganen en mag verder haar man de President ceremonieel ter zijde staan bij staatsgelegenheden, maar moet uit hoofde van integriteit en transparantie ver wegblijven van de publieke sector/functies.
  De RvC’s zijn er om toezicht te houden op het beleid van de raden van bestuur. In Suriname hebben de commissarissen heel vaak de neiging om op de stoel van de directeur te gaan zitten. Er zijn voldoende integere en goed geschoolde mensen binnen de VHP, ABOP en NPS die de functies binnen de raden van commissarissen aankunnen. Laat anderen het werk doen.
  Het advies aan President Santokhi, laat je partner geen publieke functies bekleden. Dat kan alleen maar schade toebrengen aan je politieke loopbaan. Draai deze beslissing zo snel mogelijk terug, toon aan dat je ook mens bent, van je eigen fouten kan leren en ook mans genoeg bent om deze te corrigeren. Het volk zal dat alleen maar kunnen waarderen.


  Maak melding

 111. Het verwonderd mij niet want zo gaat het in Suriname.Bouterse had zijn
  hele familie hoge positie gegeven die ze zelf niet konden uitoefenen want ze
  hadden geen verstand van zaken.Nu gebeurt hetzelfde.
  gemodereerd

 112. @Djamoe,

  Melissa Santokhi is 37 jaar oud, terwijl de minimumleeftijd voor rvc-leden 45 jaar is. Daarnaast zou president Santokhi via zijn vrouw Staatsolie kunnen controleren, wat niet is toegestaan.

  Leo Brunswijk heeft de Nederlandse nationaliteit, waardoor hij niet benoemd mag worden in de raad van commissarissen van een staatsbedrijf. Daarnaast zit hij al in de rvc van andere Surinaamse bedrijven.

  Blijf nog even rusten…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.