ABOP-topper Joël ‘Bordo’ Martinus last politiek rustmoment in

33
VIDEO: 'Kroonprins' Bordo geeft gouden medailles aan Santokhi en Brunswijk

ABOP-topper Joël ‘Bordo’ Martinus heeft bekendgemaakt dat hij voor de komende tijd een rustmoment in acht neemt voor het politiek gebeuren in Suriname.

Martinus vraagt om hem niet te associëren met zaken aangaande politieke belangen of benoemingen van derden. “Ik zal jammer genoeg mijn medewerking niet kunnen verlenen aan dergelijk zaken”.

Bordo en hoofdbestuurslid tevens parlementariër Edward Belfort hadden de afgelopen periode veel kritiek geleverd op benoemingen en behoud van NDP’ers in raden van commissarissen. Bordo dreigde zelfs de ABOP te verlaten omdat hij niet te spreken is over enkele besluiten die partijvoorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk heeft genomen.

Afgelopen maandag had de partij een structurenvergadering. Unaniem werd besloten een tuchtmaatregel te treffen tegen Bordo en Belfort. Bordo zou op non-actief worden gesteld en Belfort zou op het matje worden geroepen. Als dat reeds is gebeurd is niet bekend.

33 REACTIES

 1. Ronnie is dictatoriaal als altijd.

  Waarom moet hij met de ndp geboefte werken? Als een niet geboefte ndper ovetloop naar de abop en hij is een top vakman heb ik geen bezwazr om hem of haar aan te nemen.

  Hoeveel zetels moet ronnie in 2025 winnen om president te worden. 26 zetels zou hem dat geven. Is er echt een realistische kans op dat?

  Hoeveel zou de ndp moeten moeten winnen om dezelfde offer aan abop te geven? President ronnie?
  Ronnie kan niet alle mzrrons onder zijn vaandel brengen. Niet nu, niet nooit.
  Verder hoe hard wil de vhp groeien met een herstel van de economie?


  Maak melding

 2. Bellie hoort niet thuis bij de abop.
  Hij heeft normen n waarden wat niet voorkomt in n ondemocratisch bende als de abop
  gemodereerd

 3. Ai prins Bordo, rust fi baya. Het waren turbulente tijden noh? Brunsie heeft met je gedaan noh? Het is niet eerlijk noh? Heb je behoefte aan slachtofferhulp? Kon kon mi boi , meki pakiratigri gi yu wan bun bigi brasa.
  gemodereerd

 4. bravo, Hoogmoed komt voor de val”.

  De zetels zijn niet van jouw, maar van de kiezers m/v die voor de Abop gestemd hebben.

  Deze kiezers en anderen van de coalitie hebben de ndp, wanted, boefie, abrahams, jenifer geerlings- simons, misikaba, bouva, abdul, andy rusland, enz afgewezen. Deze mensen hebben Suriname in heel grote armoede en heel grote ellende gebracht. Zichzelf verschrikkelijk verrijkt met miljarden us-dollars, goud, hout, helikopters, domeingrond, vreemde valuta op buitenlandse rekeningen.

  Sranan Skeer! dat zie je toch?, dat weet je toch?

  Bordo en Belfort zijn niet fout. Bravo jij bent fout. Din Sranansma no don, oe wiki! a so a de! ja ja!

  Bravo sa joe de taki, a ne woko!


  Maak melding

 5. Nog ff….dan zal er geroepen worden…..We want Bouta….wie want Baas…we want Desi, haha. Leo Brunswijk Pres Com….staatsolie. Met alle respect ben ik benieuwd naar deze man zijn skills om zo’n grote onderneming te leiden. We benne en blijve zeer benieuwd. Ronnie zegt……ik wil in de “ keuken”, zijn waar er gekookt wordt. En “ ome”, Chandrika vreet wat hem opgediend wordt. Op die manier kan hij President blijven. Stelletje leugenaars. Volksverraders en de stoellen zijn nauwelijks warm. Hou me hart vast als ze inderdaad warm zijn gedraaid wat er dan gaat gebeuren. Sterkte aan allen die Bouta hebben weggestemd ………
  gemodereerd

 6. Odi odi, dit is niet belangrijk waterkant. Meer belangrijk nieuws ; kom ik vanavond thuis, denk ik , kom ik ga even gauw kijken op waterkant, belangrijk nieuws uit su lezen voor het naar bed gaan, mijn hele nachtrust is verstoord, want wat lees ik:benoeming rvc Staatsolie: Pres Chan benoemd ‘first lady’ ,( zij weet alles over olie) en vp Brunswijk zijn broer Leo, ( mijn pyjama zakt gelijk tot mijn enkels, het is om te huilen) dit riekt naar familie ,vriendjes politiek oftewel nepotisme. Waar blijven de NPS en de PL. Mogen zij niet meedoen in het algemeen beleid?? De oude politiek wordt gewoon voortgezet, niks aan de hand, wo set a knorde, alleen maar volksverlakkerij😂😂😂😂 groetjes


  Maak melding

 7. @@@P-tigri … ga met de meeste spoed terug naar hier DIERENBOS …. anders raak je vervreemd van je soortgenoten. In het DIERENBOS vinden allerlei ONTWIKKELINGEN plaats … koppigheid zal maken dat je achter raakt … wat betreft …. DIERENBOS ONTWIKKELING !!!!!
  gemodereerd

 8. KOMT NOOIT GOED MET SURINAME,ALLEEN MET EEN PAAR FAMLIES ,ZOALS AFGELOPEN TIEN JAREN, KOMT HET GOED. STELLETJE FAMILIES WORDEN RIJKER EN SURUNAMERS WORDEN ARMER.
  KIJK MAAR NAAR DE LAARSTE BENOEMINGEN WEER ,CBB EEN POKI DIREKTEUR, CBB SAMEN DIE JAVAAN OP BINNENLANDSE ZAKEN
  HEEFT ABOP GECLAIMD OM IN 2025 ,INDIEN NODIG ,DE DAN GEHOUDEN VERKIEZINGEN TE KUNNEN MANIPULEREN.
  Staatsolie, komt er broer van vp als president commissaris en vrouw van pres als rvc,waar zijn ze mee bezig, is dit geen nepotisme. Straks komt dochter van pres nog aan haar trekken dit zal in het geniep gebeuren.
  Wat weet broer van olie af,enige dat hij weet is hoe te frauderen zoals in zijn periode als hoofd, DIREKTEUR van het apk gebeuren hier was hij op zijspoor gezet door de toenmalige regering omdat hij tjoekoes had aangenomen van de apk stations.
  En wat weet de vrouw vd pres van olie, wat weten deze 2 personen van het besturen van een olieconcern.
  Of zitten ze er om elkaar te bespioneren, want het 3 om 3.
  NERGENS IN DIT NIEUWE SPEL WORDTCER EEN NPS ‘ER INGEZET.
  SNAP DEZE PARTIJ NIET,ZEGGEN DAT HET ZE NIERS ZAL UITMAKEN OM IN DE OPPOSITIE TE GAAN ,ZETELS NPS WORDEN ALLEEN MAAR GEBRUIKT OM MEERDERHEID TE HEBBEN.

  BIJ EEN EVENREDIGE MEERDERHEIDSSTELSEL HAD DE ABOP MAAR 3 OF 4 ZETELS,NDP MAAR 8 ZETELS GEHAD

  HET GERVLOEKTE STELSEL DAT SU NU HEEFT IS ALLEEN MAAR GOED VOOR ETNISCHE VERDELING VAN HET LAND.


  Maak melding

 9. Pony
  inderdaad wordt op oude voet verder gegaan. Er wordt niet gekeken naar de capaciteit en de werkelijke bijdrage van benoemingen.
  Er wordt niet uitgegaan van de integriteit (bij sommigen) en intellect en betrouwbaarheid die een bedrijf op zou moeten kunnen bouwen om zo een bedrijf te laten groeien en behouden voor Suriname.
  Steeds zie je weer partij loyalisten die worden benoemd terwijl deze geen affiniteit bezitten met de core business van het bedrijf / organisatie.
  Neem Leo Brunswijk een ingenieur die geen affiniteiten heeft met de olie industrie.
  Bussaid kan ik inkomen met zijn economische opleiding en bankervaring kan hij een bijdrage leveren bij de totstandkoming van financieringen etc
  Santokhi kan ik begrijpen is advocaat en kan meedoen met het doornemen en afsluiten van projecten.
  Kijkend naar Telesur idem dito
  Kijkend naar Grassalco idem dito
  Het is hetzelfde als de periode NDP het neerzetten / accommoderen van familie vrienden en party loyalisten.

  Personen die het echt menen met Suriname worden niet benoemd in posities die kunnen meehelpen bij de ontwikkeling en vooruitgang van Suriname.

  Still money talks zoals de witte man zegt “wie betaald is die bepaald”
  Er is genoeg kader en intelligente personen in Suriname die denk ik een beter zouden presteren.

  Maar kennelijk is het vergeefse moeite om te verjongen. Want zelf zou ik stemmen op de toekomst met enkele ervaren rotten in het vak


  Maak melding

 10. Bordo en Belfort timmeren jullie aan de weg en blijf ageren.
  Start je eigen politieke partij of ga samen met een PRO of een ander jong partij die je ervaring kan gebruiken. Bereid ze voor op de verkiezing 2025 en sta ze bij.
  Blijf ageren en blijf het volk alert houden met jullie boodschap


  Maak melding

 11. Het begint er steeds meer op te lijken dat ABOP de reincarnatie wordt van de NDP.
  Brunswijk heeft net als Bouta ja-knikkers omzich heen verzameld.
  We moeten dit goed in de gaten houden. En elk verkeerde stap direct aan de kaak stellen.

  Het is goed dat de NPS coalitie partner is. De NPS kan controlerende / toezichthoudende / corrigerende initiatieven nemen.
  De NPS moet vanuit de “back office” aan de slag. Deze “back office” kan later een springplank-effect hebben.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 12. Brunsie is onze President !! Dat wordt keer op keer duidelijk !!! Chan na foetoe-boi van Brunsie !!
  Waarschijnlijk gaat de moderator dit commentaar weer niet goedkeuren !!!
  gemodereerd

 13. Niet klagen, dit wisten jullie al. Opportunisme ten top tijdens de verkiezingen en na de winst.

  Een kinderhand is gauw gevuld want bij gebrek aan meer werden criminelen, drugshandelaren en fraudeurs die voorheen verguisd werden van de een op de andere dag opgehemeld en gezien als de verlossers.

  Maar het blijft een feit dat Suriname een zwak bestuursorgaan heeft waarvan het fundament doorgaans bestaat uit niet capabele vriendjes, familie, aanverwanten en participanten die een wederdienst kunnen leveren, en een harde kern in het politieke machtscentrum waarbij het etiket “crimineel” niet zou misstaan.


  Maak melding

 14. Het is allemaal eigen belang wat de klok slaat. De beschuldigingen aan het adres van de vorige regering hoort allemaal bij het politieke spel. Achteraf zal blijken dat veel van de beschuldigingen verzonnen zijn. Het is een groot theaterstuk die men nu aan het opvoeren is. De stemmers heeft men vakkundig bewerkt om de stemmen binnen te halen.

  Het is allemaal eigen belang wat de klok slaat. Het gedoe rond EBS is ook een groot theaterstuk. Er zijn partijen in de startblokken die gefaciliteerd moeten worden. Het verzet van Bodo en Belfort is ook ingegeven door eigen belang en rancune. Bordo heeft grote vrienden die hem met een helikopter laten overvliegen naar Nickerie. Voor die vrienden kan hij voorlopig niets doen. Belfort is boos, heel boos omdat hij niet is benoemd tot minister van Justitie. Zijn felbegeerde positie is aan hem voorbijgegaan. Bouterse noemde hem de slechtste minister van justitie die er is geweest. De man blijkt niet geschikt te zijn voor deze functie. Somodihardjo draagt zijn zoon voor als minister. Vele posities zijn vergeven aan vertrouwelingen, familie en vrienden. Het is allemaal nepotisme en vriendjes politiek wat de klok slaat. Mensen zijn nu al behoorlijk teleurgesteld.


  Maak melding

 15. Bordo, Belfort! Denken jullie dat Abop beter is als jullie eigen partij beginnen. Brunswijk uitleveren aan Nederland. 100 %dat bevolking van binnen land beter van wordt.


  Maak melding

 16. Slim-Suriname is niet teleurgesteld.
  Slim-Suriname denkt mee en werkt mee.

  De enige die nu voor twijfel zorgt is Ronny Brunswijk.
  Maar gelukkig heeft Z. E. Santokhi het laastste woord.

  Slim-Suriname doet actief mee.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 17. =Zoals men als zegt dat Brunswijk zich als een Ashantie koning gedraagt. Niemand mag Brunswijk tegen spreken.

  Die vuilewas van de NDP komt steeds naar boven. Zie EBS en Para wat er naar boven komt.


  Maak melding

 18. @Para Express,
  Brunswijk blijft op zijn hoede voor de haaien, kroks en kaaimannen. Maak je borst maar nat. Hij laat zich niet inpalmen door de blauwe ogen, kraaltjes en spiegeltjes van Santokhi.


  Maak melding

 19. @ RobG 22 augustus 2020 At 12:10

  Voor de verkiezingen scholt je Brunswijk uit en nu hij lichtjes paars begint te worden is hij jouw superheld.

  Ik hoef mijn borst niet nat te maken beste RobG, slim-Suriname heeft een standpunt ingenomen. The game is over voor paars ! Als deze regering de boel flest heeft deze regering een groot probleem.


  Maak melding

 20. Is er geen kader in Suriname ?
  Waar is de eenheid in regering ?
  Waar is de transparantie in beleid ?
  gemodereerd

 21. @Para Express,ik heb nooit gescholden op Brunswijk. Ik heb wel kritiek op hem gehad. Maar laten we eerlijk zijn, Brunswijk kan Santokhi maken en/of breken. Die man neemt een unieke positie in. Alle ingrediënten zijn aanwezig.

  Maar het is goed dat Santokhi president is. Hij zal veel moeten waarmaken. Hij heeft de mensen veel beloofd of de indruk gewekt veel problemen te zullen oplossen. Het is bijv. afwachten of hij in staat is om de macht van de cambio’s te breken. Deze instellingen hebben meer macht dan de algemene banken en de centrale bank. Dankzij de strategie van de cambio’s, heeft hij politieke macht verworven. Gast hij de positie van de cambio’s terugdringen of hen meer faciliteren.


  Maak melding

 22. @RobG

  ik weet uit de eerste hand dat het meer en deel van de beschuldigingen niet verzonnen zijn. Er is mij aangeboden uit het kabinet van de president om wetten op maat te maken. Dat zou interessant geweest zijn indien betaling na implementatie plaats zou vinden echter …

  Wat er nu gebeurd is treurig te noemen. Het is echter zinvol even af te wachten hoe het uitpakt. Leo Brunswijk hoeft niet direct een speelbal van Ronny te zijn en het benoemen van Melissa Santohki is meer dan waarschijnlijk niet meer dan een controle mechanisme op de ABOBers zodat de CEO een directe achterdeur heeft. etc.

  Brunswijk bewijst oude politiek te zijn. Santohki moet bewijzen dat hij dat kan kanaliseren. Bordo en Belfort doen er verstandig aan even dekking te zoeken, Hoewel ik dat van Belfort niet verwacht. Hij praat zoals veel Surinamers voor dat hij echt nagedacht heeft. Hij zal een persoonlijk mandaat inzetten en Bee het leven moeilijk maken omdat hij in de DNA alles mag zeggen.
  We zien al dat Bee als Simons niet zo veel vergadert.


  Maak melding

 23. @ RobG 22 augustus 2020 At 13:17

  Een cambio dat voldoet aan eisen en voorwaarden is een normaal bedrijf dat een dienst / product levert.
  Het probleem bij een aantal cambio’s is is dat er een illegale / criminele organisatie achter schuilt. En dit is niet een, twee, drie opgelost. Dit crimineel kartel heeft veel macht en had de verkeerde zogenaamde charismatische leider aan de macht geholpen.

  Brunswijk kan alleen zichzelf maken of breken.
  Santokhi bouwt op wet, recht en de waarheid. En dit is onbreekbaar !

  Weet jij wie zijn borst nat mag maken ?
  ” …
  Aangehaald wordt, dat er door burgers een klacht is ingediend tegen hun president-commissaris Andy Rusland bij de procureur-generaal, inzake vermoedelijk gepleegde handelingen, die het bedrijf schaden. 
  … ”

  Olv Santokhi was Suriname veiliger dat weet iedereen nationaal en internationaal.
  Dus het is inderdaad afwachten. Vooraf allerlei doemscenario’s roepen is een teken van angst en / of juist jaloezie en afgunst.

  Sowieso is Z. E. Santokhi veel meer actief aanwezig, betrokken en aanspreekbaar dan die laffe wegloper Bouterse.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 24. De beste persoon van abop is dhr Belfor tigrie barba…Brunswijk moet gewoon opdonderen hij verziekt alles nu … Belfor moets eigenlijk VP worden …


  Maak melding

 25. Er wordt een cruciale fout gemaakt hier in de discussie over de RvC. Hoe graag ze ook op de stoel van directie willen gaan zitten is hun primaire taak om toezicht te houden op het beleid van de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken binnen de vennootschap. En niet zozeer zoals anderen hier stellen dat zij de skills en kennis zouden moeten hebben van de markt cq producten die het bedrijf vertegenwoordigt. Ervaring leert dat enige expertise van product en markt natuurlijk wel gewenst maar niet noodzakelijk is om benoemd te worden. Heel vaak weegt voor de aandeelhouder(s) voor de persoon binnen de RvC hun netwerk of hun positie in het maatschappelijk veld veel zwaarder dan louter skills en kennis van het product.
  Verder valt het mij op dat de vieze vuile rioolratten hier hun commentaar komen leveren op deze regering, terwijl zij 10 jaar de kans hadden de vorige criminele regering tot orde te roepen over deze en nog veel ergere gepleegde handelingen die mede voor bankroet hebben gezorgd van Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.