Anastatia Kanapé-Pokie nieuwe directeur CBB

21
Anastatia Kanapé-Pokie nieuwe directeur CBB

Ambtenaren van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) in Suriname hebben vandaag hun nieuwe directeur Anastatia Kanapé-Pokie verwelkomd in het bijzijn van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en minister Bronto Sonohardjo van Binnenlandse Zaken. Zowel de vicepresident als de Biza-minister hebben de deskundigheid, kwaliteiten en vaardigheden van Anastatia Kanapé-Pokie kenbaar gemaakt.

De vicepresident benadrukte het belang van het CBB vanaf de geboorte van een persoon. Eveneens is burgeradministratie volgens hem ook belangrijk voor de regering bij het plannen. Brunswijk gaf aan dat de regering drie fases heeft uitgezet, namelijk urgentie-, stabilisatie- en groeifase. Hij benadrukte dat het CBB een belangrijke rol zal spelen bij de verschillende fases en als databank zal fungeren voor wat betreft burgerinformatie en registratie. De vp benadrukte daarom ook het belang van een kundige directeur op het CBB.

Kanapé-Pokie is vanaf 2004 werkzaam op het CBB op de afdeling Binnenland. Zij heeft ook haar ondersteuning gegeven aan de afdelingen Paspoorten en Aanvullingen en Verbetering. Vanaf 2012 geeft ze leiding aan de afdeling Centraal Bevolkingsadministratiebewaking. De vicepresident is ervan verzekerd dat het CBB met Kanapé-Pokie in goede handen is. Hij heeft alle geloof dat directie en personeel haar de volle ondersteuning zullen geven. Brunswijk zei dat de regering alle vertrouwen in haar heeft.

Somohardjo feliciteerde de nieuwe CBB-directeur en gaf aan dat het om een deskundige vrouw gaat. “Nieuwe CBB-directeur, de taak die u voor u krijgt is een zware. U wilt heel veel doen, wij willen heel veel met u doen. We willen CBB efficiënter maken. We willen in de verre gebieden CBB-kantoren openen, zodat mensen niet ver hoeven voor een uittreksel”, aldus Somohardjo. Hij wees Anastatia Kanapé-Pokie ook op de klachten over het CBB vanuit de samenleving. Niet bij alle klachten ligt de schuld bij de ambtenaren.

Samen met de nieuwe CBB-directeur gaat Somohardjo werken aan een betere service van het CBB naar de samenleving toe. De bewindsman zal ook kijken naar de herwaardering van de CBB-ambtenaren, een proces welke door de vorige regering is ingezet en die hij goed wil afronden. “Ik kom hier in vrede en wil ook dat die herwaardering komt, maar geef de regering Santokhi/Brunswijk de kans om de financiële ruimte te vinden om jullie herwaardering in orde te maken”.

De bewindsman bedankte de scheidende CBB-directeur Dennis Menso voor zijn diensten en manier van overdracht. Menso zei dat het hem een waar genoegen was om als directeur van CBB te mogen functioneren en dat hij zijn bijdrage heeft mogen leveren aan de organisatie. Hij bedankte de staf en het personeel van het CBB voor hun inzet en het vertrouwen in hem. Hij heette de nieuwe directeur welkom en riep het personeel op om Anastatia Kanapé-Pokie alle steun en medewerking te geven.

21 REACTIES

 1. Somohardjo feliciteerde de nieuwe CBB-directeur en gaf aan dat het om een deskundige vrouw gaat. “Nieuwe CBB-directeur, de taak die u voor u krijgt is een zware. U wilt heel veel doen, wij willen heel veel met u doen.
  aj somo
  deze man wil zijn stempel ergens op drukken


  Maak melding

 2. Ze wordt geroemd door Brunswijk om haar deskundigheid , maar ik kan nergens uit het relaas opmaken welke HBO of universitaire studie zij doorlopen heeft. Het feit dat zij reeds jaren bij deze organisatie werkt zegt nog niks over haar deskundigheid als directeur.
  Dit is gewoon een ordinaire politieke benoeming door meneer Brunswijk . Soort zoekt soort !!!!!


  Maak melding

 3. Weer een politieke benoeming.
  Wanneer zal het een keer in Su veranderen ?
  De juiste man / vrouw op de juiste plek, maar dan qua deskundigheid en geen vriendjes politiek ?


  Maak melding

 4. Ja haar schooling. Level BS of Masters? Management of andere richting? Wat kan ABOP naar voren schuiven. Er zijn marrons met goede scholing.

  Wel succes aan haar toegewenst.


  Maak melding

 5. Freddyyyy,

  Ik ben ook voor mensen met minimaal een HBO opleiding op hoge posities.

  Maar kan je mij hier tonen dat het vereist is en waar het is aangegeven dat je minimaal een HBO opleiding moet hebben voor de funktie van direkteur bij het CBB ?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. ——–Maar kan je mij hier tonen dat het vereist is en waar het is aangegeven dat je minimaal een HBO opleiding moet hebben voor de funktie van direkteur bij het CBB——-

  Dat is nou juist het probleem. Zolang er niks wettelijk word vastgesteld en vereist, dat iemand die een hoge of belangrijke publieke functie bekleed voldoet aan bepaalde criteria, zal het altijd een willekeurige benoeming en accomodatie zijn (van de partij).

  Het is echt de omgekeerde wereld waar het bedrijfsleven in Suriname keiharde eisen stelt aan educatie, geen strafblad, de nodige werkervaring en een goed c.v.
  Terwijl in de Surinaamse politiek. het gebruikelijk is wie hoort bij welke partij en is loyaal genoeg om te doen wat de partij (leiding) van ze vereist. Die wordt dan maar op de positie geplaatst. Ook al zou degene een HBO of W.O. opleiding hebben gevolgd, ze moeten de orders van hun partij opvolgen en de belangen veiligstellen.

  Eindstand: weinig tot niks gaat veranderen. Alleen maar mooipraat.

  Via niet-officiële media zie ik al bepaalde geruchten die, mocht het berusten op de waarheid, mensen hun wenkbrauwen wel zal doen fronsen als de media het officieël naar buiten brengt.


  Maak melding

 7. @ Djamoe

  dit is nou exact de rede waarom het aan kwaliteit ontbreekt bij veel leidinggevenden in Suriname.
  Iedereen loopt graag rond met een titel , maar daarvoor is wel een degelijke studie vereist .
  Dat is de basis !!!!!
  Verder verwijs ik u naar de reactie van Hongkongfree . En ook ik rust hoor beste Djamoe


  Maak melding

 8. Inderdaad, studie is vereist voor bepaalde functies. U moet de basis kennen.
  Veel mensen zijn niet hoog geschoold, maar in de praktijk laten ze zien, hoeveel kennis van zaken ze hebben!
  Een diploma is nodig, het is nauw èènmaal zo.
  Een diploma, vertelt wat je gedaan hebt en niet wat je kan!
  Gefeliciteerd en succes.


  Maak melding

 9. Wat je niet weet kun je leren. Bijscholing is altijd mogelijk.
  Leven is niet stilstaan maar verandering en vernieuwing van
  lichaam, ziel en GEEST/VERSTAND.


  Maak melding

 10. Opleiding daar moet aan gewerkt worden. Je hebt geen magazijn met hbo’s in voorraad. Maar om te beginnen is een verklaring van goed gedrag geen overbodige luxe.


  Maak melding

 11. Weer familie van lonie op een hoge post?
  Wanneer houd dit op ?Er was tijdens de verkuezing geuit geen vriendtjes en fam politiek maar zie wat nu gebeurd .chan en lonie zijn 2 moffo gun .Maken jullie je borst maar nat ,Chan en lonie dallijk ding didibri na gra o go kon na doro .na 2025 weer ander koek.
  Odi odi fooks


  Maak melding

 12. Waar blijft de input van de NPS?
  VHP: 20 zetels; NDP: 16 zetels; ABOP: 13 zetels; NPS: 5 zetels; PL: 1 zetel.
  Oude wijn in nieuwe zakken?
  gemodereerd

 13. Met opleiding en ervaring wordt je niet geboren. Er moet inderdaad voor bepaalde functies minimum eisen en goed gedrag gesteld worden. We hebben al gezien wat het wordt, als je een sport instructeur president laat worden van een land.


  Maak melding

 14. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Anastatia Kanapé-Pokie nieuwe directeur CBB.

  Dus er zal nu een NIEUWE WIND gaan waaien bij het CBB.
  Geen lange wachttijden of lange rijen bij het CBB.

  Wat een prachtige voornaam en familienaam heeft de nieuwbakken CBB-directeur.
  En ze heeft bij deze de ondersteuning gekregen van de vicepresident Ronnie Brunswijk en ook de minister Bronto Somohardjo van Biza.

  Maar een vraag voor beide bewindslieden en de nieuwe directeur van het CBB.
  Wat zijn (brondocumenten) bij de inschrijving bij het CBB in Suriname?
  Worden deze (documenten) ook goed op echtheid gecontroleerd?

  Ik kan mij nog herinneren, dat er mensen voor 2010 van het CBB een korte opleiding hadden gekregen hoe ze (brondocumenten) moesten controleren op echtheid.
  Ook personen uit het KPS hadden zo’n opleiding gekregen.

  Waarom ik dit even naar voren heb gebracht, is dat er heel wat vreemdelingen zich in Suriname komen vestigen.
  Uit China,Haïti, Marokko, Nigeria, Ghana, Turkije, Brazilië en nog meer landen.
  Maar weten ze in Suriname echt wie deze personen zijn?
  Het is niet uitgesloten, dat veel van deze mensen ook valse of vervalste documenten overleggen bij hun binnenkomst.

  @HongKongFree 21 augustus 2020 At 23:33
  Je bent heel duidelijk in deze.


  Maak melding

 15. Ik hoop dat veel dingen nu digitaal geregeld kunnen worden.
  We leven niet in de prehistorie.
  Minder druk en minder wachttijden en rijen.
  Vooral in deze covid tijd
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.