VIDEO: Kunstenaar Soeki Irodikromo met staatseer begraven

3
VIDEO: Kunstenaar Soeki Irodikromo met staatseer begraven
Beeld: (c) ABC Online

Kunstenaar Soeki Irodikromo is op woensdag 19 augustus 2020 met staatseer ten grave gedragen in Suriname. Irodikromo overleed op dinsdag 18 augustus na een ziekbed, op 75-jarige leeftijd. De uitvaartdienst werd gehouden te Sana Budaya. Met inachtneming van alle COVID-19 regels mochten families en vrienden afscheid nemen.

De uitvaartdienst werd gehouden in de grote zaal op het terrein van Sana Budaya, waar ook de Gunungan staat die bapak Soeki heeft ontworpen. Op een schilderdoek mochten de aanwezigen iets schilderen, naast het intekenen in het condeleanceregister.

Ook waren er portretten van de albekende kunstenaar geëtaleerd. Na de uitvaartdienst werd de stoet onder begeleiding van militairgezag gebracht naar de F.I.G.S. Istana Begraafplaats op de hoek Anamoe-/Jozef Israëlstraat. Daarna werden saluutschoten in de lucht gelost. De overhandiging van de Surinaamse vlag, die op de kist was, werd overhandigd aan de weduwe.

Als laatst werd Soeki verder begeleid naar zijn laatste rustplaats.

3 REACTIES

  1. Persoonlijk heb ik deze beste man niet gekend en pas bij zijn overlijden van gehoord. Maar als ik naar de beelden kijk dan bekruip mij een gevoel van trots om Surinamer te zijn. Wat enigzins aan het vervagen is als ik de laatste ontwikkelingen op politiek gebied volg. Maar er is hoop en moge wij met z’n allen het heengaan van “ Oom Soeki” aangrijpen om ons daarbij te versterken. Immers….je bent Surinamer of je bent het. Sterkte in ieder geval aan de familie die nu aan de beurt is.
    gemodereerd

  2. @ Frank

    Heel goed gezegd allemaal ( geschreven, ) ”Inderdaad, je bent een Sranan man, of je bent het niet ” .

    Jacko
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.