‘Total lockdown vrijdag en zaterdagavond omdat veel mensen dan op straat zijn en uitgaan’

30
lock-down-leeg-suriname
Lege straten nabij Torarica in het centrum van Paramaribo tijdens de vorige total lockdown in Suriname.

De aangekondigde total lockdown, die ingaat op vrijdag 21 augustus om 8 uur ’s avonds en eindigt op zondag 23 augustus om 5 uur ’s morgens, betekent dat niemand in die periode op straat mag gaan. Deze maatregel is genomen omdat is gebleken dat vooral op de vrijdag en zaterdag avond mensen zich niet hielden aan het samenscholingsverbod en toch nog over straat gingen of zelfs uitgingen aldus de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

Deze maatregel is ook ingesteld door de regering om een waarschuwend geluid te sturen dat indien de gemeenschap zich niet aan de regels houdt, een total lockdown de enige optie zal zijn om Suriname te besparen van het grote gevaar waar COVID-19 voor zorgt meldt de CDS.

Vermeldenswaard is dat in de total lockdown periode van vrijdag avond 8 uur tot zondag ochtend 5 uur geen enkel bedrijf open zal zijn, dus ook geen supermarkten en restaurants. Er bestaat dus ook geen mogelijkheid om inkopen te doen of eten af te halen. Mensen zonder een dispensatiebrief hebben dus geen reden de straat op te gaan.

“Blijft u gedurende deze total lockdown thuis!” waarschuwt de overheid.

30 REACTIES

 1. wat ik niet begryp is dat men nu al de huidige situatie niet kan of wil beheersen gaat men nu een stapje verder ,je heb elke avondt de hele avondt mensen opstraat terwyl er een avondt klok is en nu nog langer ,worden de mensen van goede wil gestraft of ?
  Ik denk niet dat men zich zelf serieus neemt ,deze uitbreiding van de lockdown slaat nergens op,en dat weet men toch, het voelt als afstraffen voor de mensen van goedentrouw
  want de groep die elke nacht opstraat hangt worden in de watten gelegd tot vyf uur en dan kunnen ze de nacht daarop weer de straat op, wetende dat mensen die na middernacht op straat zyn meestal crimineel bezig zyn en ze worden al binen zes uur vrygelaten
  gemodereerd

 2. Nou, liever een weekend lockdown dan een hele week total lockdown.
  Het gaat nu om vrijdagavond en gehele zaterdag want na 5 uur zondagochtend mag je weer naar buiten.
  Dus alleen zaterdag moet je de hele dag thuis blijven.

  Als mensen toch tranga yesi gaan doen dan gaan ze over op een hele week total lockie. Weinig mensen gaan dat vol kunnen houden (of overleven).


  Maak melding

 3. Bewindslieden letop want de situatie waar ons gemeenschap verkeerd is noodlottig
  vele eenmans bedryven en zelfs grote bedryven worden nu opgeofferd , veel mensen gaan werkloos worden met de nodige gevolgen, het is geen tydt om Party politieke spelletjes tespelen,het is alle hengs aandek, Daar ben je als PRESIDENT bevoegd in
  en zie maar als daar geen gehoor aan wordt gegeven, als uw bevel niet wordt opgevold dan moet u de handdoek maar in de ring gooien want dan is het vechten tegen een bierkaai
  Komop want er is geen tydt teverliezen, en ontzie de armsten onder ons


  Maak melding

 4. Ben je nou echt zo dom rob of doe je maar alsof. kan jij aan iemand z’n smoelwerk zien wie of wat hij is.
  Ik zal het antwoord voor je geven
  ja, je bent zo dom. Een schande voor ons, voor ons het Surinaamse volk. Mars ga naar school
  Om te leren ja, niet om daar te gaan rondhangen.
  Ik kan je geen minderwaardigheidscomplex bezorgen, je bent minderwaardig. Je bent een vuile vieze smerige achterbakse hond
  De goeden moeten onder de kwaden lijden noh? riep je dat ook toen jouw teringhonden Suriname vernietigden?


  Maak melding

 5. Een lockdown zou niet nodig geweest zijn als de surinamers zich gehouden zouden hebben aan de regels.
  Het lijkt als of je de surinamers moet dwingen om niet ziek te worden.De surinamers begrijpen maar niet dat zij bij machte zijn coronavirus onder controle te houden als de daarvoor geldende regels nageleefd worden.


  Maak melding

 6. Ray@@ Het is niet alleen de Surinamers die niet willen luistern. Het is overal een rotzooi. Sommige mensen geloven niet in corona.
  gemodereerd

 7. Ondertussen in Nederland: Agenten belaagd tijdens demonstratie tegen coronaspoedwet. En dan nog allerlei rellen in wijken de afgelopen dagen. Auto’s in brand en vernielingen.

  In Suriname hebben we dat gelukkig niet. Dus net zoals Glenn aangeeft overal is het een rotzooi, op de ene plek alleen wat erger dan de ander.


  Maak melding

 8. haha die rob hij probeert het van alle kanten, nu smeekt hij Zijne Excellentie om te stoppen.
  Angst, angst,
  gaan ze mij ook pakke. gaan ze bouters pakke, hij gaan hoefdraad pakke, gaan ze enz
  mie gado, alle hens aan dek, we moeten ze stoppen voor we gaan schijten.
  alles wat Zijne Excellentie de heer C. Santokhi det moeten we afkraken.
  Helaas heeft deze smerige hond geen podium.
  Boma voor jou vriend en voor je denkbeeldige broer en zus die zo enthousiast waren op het Plein.
  Dus bro
  mijn advies oor ie go. want je maakt jezelf iedere keer dat je reageert nog belachelijker en daarmee je partij en de vijand wordt sterker
  Ik haat zulke smerige varkens als jij die ons land schande geven en zal je blijven volgen, blijven volgen


  Maak melding

 9. @mica
  Jouw haat en woede moet je maar elders ventileren,ik doe mee aan diet rubriek en heb daarby geen zin om op achterlyke haat en bevooroordelende atie,s tereageren
  u reageert enkel maar op myn reactie,s en nooit op een onderwerp dat lykt duidelyk op iets persoonlyks en dus behoor je tot een groep naast hun schoenen lopende jongelui die het op my gemunt heefd ,voorts heb ik jouw weinig uit te leggen, je ziet maar


  Maak melding

 10. Heel doordacht en daadkrachtig om de maatregelen te verzwaren. Dit signaal naar de bevolking toe moet men heel serieus gaan nemen.
  Het wordt tijd dat alle alarmbellen gaan rinkelen.

  Ik heb dan ook nooit getwijfeld aan hun kunnen. Deskundigheid, daadkracht, expertise en doorzettingsvermogen zijn één van de vele sterke kenmerken van de regering.

  Het lijkt wel of een ontevreden deel van de bevolking, dat nog steeds met de verkiezingsnederlaag in de maag zit, bewust de regels aan hun laars lapt om zo de zittende regering in het diskrediet te brengen. Wat dan weer erg jammer is!


  Maak melding

 11. ———Uit AD: Onvrede over coronabeleid groeit: Nederland ernstig verdeeld.
  De steun onder de Nederlandse bevolking voor de corona-aanpak van de overheid slinkt. Er is bovendien steeds meer onenigheid tussen mensen die het beleid te streng vinden en mensen die vinden dat het kabinet méér moet doen.———

  Op dit punt kun je wel zeggen dat de Surinaamse regering m.b.t. de Corona aanpak meer “deskundigheid, daadkracht, expertise en doorzettingsvermogen” toont dan de NL regering.


  Maak melding

 12. ‘Op dit punt kun je wel zeggen dat de Surinaamse regering m.b.t. de Corona aanpak meer “deskundigheid, daadkracht, expertise en doorzettingsvermogen” toont dan de NL regering’

  En dat werd tijd. De vorige regering bouterse was slappe hap. Alleen maar geld stelen was hun enige bezigheid


  Maak melding

 13. Omdat, dit niet te beheersen is, ook niet wereldwijd.
  Probeert men met de gegevens en de veronderstellingen maatregelen te nemen.
  Ik snap dat ook u in uw vrijheid wordt aangetast.
  Als ik
  zie en luister, wat in andere delen van de wereld gaande is, hou ik aan de opgelegde maatregel.
  Het zal niet makkelijk zijn, laten we daarmee eens zijn en covid19 uit te zwaaien.
  De mens op deze aarde is ingewikkeld, of het doen en laten van de mens is ingewikkeld?

  Ik denk dat we nog geduld moeten hebben!


  Maak melding

 14. Wat ik niet begrijp is dat het volwassenen zijn die zulke beslissingen nemen en andere volwassenen voor de gek proberen te houden… Waarom ik dit zeg is om de volgende redenen :1. De regering waar er denk ik volwassenen zitten vraagt van de gemeenschap om naar het werk te gaan terwijl er geen staatsvervoer is hetgeen resulteert dat het ontstane probleem zichzelf gaat oplossen het resultaat is er mini busjes die mensen van en naar hun werk vervoeren tegen een prijs van 10SRD per kop. Zeg mij is er geen samenscholing tijdens die busrit???
  2. De regering heeft de markt opengesteld en wij allen weten dat daar haast iedereen zijn of haar boodschappen doet gezien het feit dat de prijzen van geblikte voeding drastisch gestegen is.. Zeg mij regering vindt daar geen verspreiding plaats?? Gezien uw deskundig team zelfs aangeeft hoelang dat virus in de lucht blijft hangen.
  3.De regering ons als volk nu niet kan aangeven waar de rode zones zijn of waar de veilige zones zijn omdat uit de feiten gebleken is dat de regering de koers van de ader lang niet meer kan volgen, dus zeg mij regering als u het weekend afsluit kunt u ons dan maandag zeggen hoe of wat met de verspreiding???
  4. Er wordt informatie verspreidt regering maar de juiste middelen niet hoe werkt dat precies??, want de zogenaamde mond-,neuskapjes, regering verteld u ons wie houdt wie voor de gek??
  5. Dat u, dus de regering van alle kritiek een politieke agenda van maakt, hetgeen resulteert dat de ware aard van zaken nagenoeg aan een kant gelegd word en als gevolg heeft dat zaken onjuist aangepakt zullen worden wordt met de dag gestimuleerd, hetgeen weer als gevolg heeft dat de samenleving verdeeld wordt,wat het verder heel moeilijk maakt deze pandemie te lijve te gaan, als 1 natie gaat het al stroef laat staan bij een verdeelde natie.. Regering ik ervaar het als plezierig en mooi dat u werkt aan corruptiebestrijding, maar een integer ziek land hebben we ook niet nodig en op dit gebied valt het op in plaats van kritisch te zijn u aan vingerwijzingen doet, terwijl de feiten voor zich spreken, of gaat u straks zeggen dat het regering bouterse schuld is dat we zoveel doden aan Covid 19 moesten betreuren???
  Laten we kritisch blijven uw beleid met betrekking tot de aanpak van Covid 19 is niet wat het wezen moet en nu is de verspreiding buiten de oevers gestegen, het enige dat rest regering is om MINIMAAL 6 WEKEN over te gaan tot een total lockdown… Alleen zo kunnen we de ader in kaart brengen, maarja jullie zijn te deskundig om dat in te zien…..
  gemodereerd

 15. De klote markt zorgd voor de covid ellende. Daarom zit wanica hoger dan Par’bo.
  Dit dom ding dat chan verzonnen hft is bs. Zaterdag overdag thuisblijven.
  Zondagmarkt moet je ze gaan zien
  gemodereerd

 16. We hebben te maken met een “onzichtbare vijand”. Er is eigenlijk nog weinig bekend behalve dat het een virus is dat zeer besmettelijk en dodelijk is en dat het de luchtwegen kan beschadigen. Het is vooral voor mensen met een zwakke gezondheid extra gevaarlijk.

  Met de info die er beschikbaar is probeert een regering het volk te waarschuwen en te behoeden. Beschermen is (nog) niet mogelijk, want er is nog geen middel er tegen.

  Er kan dan wel geroepen worden dat de regering moet dit en de regering moet dat. Het probleem is dat er gewoon nog geen andere info en bescherming beschikbaar is dan: zorg voor hygiene en houd afstand m.a.w houd je eigen bascillen bij jezelf en bescherm jezelf tegen bascillen van anderen !

  Hier moet gehoor aangegeven worden totdat er meer bekend is en een geneesmiddel beschikbaar is.

  Het enige wat een regering kan doen is slachtoffers helpen herstellen / zorg bieden.
  Voor de rest is het de verantwoording en plicht van elk individu om mee te helpen om verspreiding tegen te gaan.
  Covid bestrijden doen wij samen, geef gehoor aan de oproep.

  Krakti !


  Maak melding

 17. Dus voor alle duidelijkheid, het enige wat een regering vraagt is:
  Houd je eigen bascillen bij jezelf en bescherm jezelf tegen bascillen van een ander.

  Als iedereen dat doet is een lockdown niet nodig en kan iedereen min of meer zijn / haar ding doen.

  Help mee en werk mee.
  Dan maken wij het samen dragelijk. Krakti !


  Maak melding

 18. Men staat er niet bij stil waarom er in Cuba zo weinig slachtoffers door corona zijn gevallen. Met name onder de ouderen zijn er relatief veel minder doden gevallen dan in de rest van de wereld. Preventie speelt een grote rol in Cuba.Daarnaast heeft men met succes gebruik gemaakt van innovatieve medicijnen zoals Interferon Alpha. Terwijl in West Europa en in Amerika men twijfels had over de werking van Interferon blijkt deze medicijn het uitstekend te doen op Cuba, China, Zuid Korea en vele andere landen.


  Maak melding

 19. @Glenn
  Klopt.Overal in de wereld jeb je mensen die koppig zijn en zich niet kunnen houden aan regels.Wij doen ons best Suriname veiliger en corona vrij te maken .Wij hoeven ons geen zorgen te maken hoe men zich in andere landen gedragen in deze corona epidemie.Dat is hun probleem.
  Laten we ons nezig houden met Suriname.De rest van de wereld maakt zich geen zorgen om Suriname,ze hebben ook koppige mensen daar die ze proberen onder controle te krijgen.Maak je liever zorgen om de surinamers, okay!


  Maak melding

 20. Heren en dames op deze site. Zoveel negativisme richting Rbrown. Zegt hij niet dingen zoals het zijn??? Hij heeft het over misbruik maken door mensen van de avondklok. Hij heeft het over de uitbreiding van de avondklok, dat het geen zin zou hebben. Omdat hij beweert de mensen die toch de avondklok overtreden toch met fluwelen handschoenen worden aangepakt en niet met de bullenpees (sensitief- militaire periode).
  Niks mis met Rbrown, zou ver ik dat goed kan beoordelen. Ik zal hem/haar nu volgen nu ik voor Rbrown de barricade opgaat. Even om dit te benadrukken. Ik ben niet paars. En alle ratten van paars die zich hebben verrijkt verdienen de ????.vul u dat voor me in beste lezers, regeerders.


  Maak melding

 21. Nou ik denk dat juist zondag het druk is met die dagjes mensen naar allerlei oorden en 1dag lock down slaat nergens op gooi alles 2 weken dicht trenge controle en werk weer met de alfabet systeem


  Maak melding

 22. De regering voert deze maatregel als een testcase in.
  Het hangt nu van de gemeenschap af hoe ze zich gedragen op de drukke zondagse markten. Direct alles dichtgooien voor 2 weken heeft veel zwaardere maatschappelijke en financiële gevolgen.

  Landen waar er minder besmettingen voorkomen zoals Japan en Korea, daar zijn de mensen meer gewend aan het dragen van een mondkap. Ver voor al de epidemieën was het al de gewoonte daar om een mondkap te dragen zodra je voelt dat je verkouden gaat worden of ziek bent geweest. Dit doet men om anderen niet te besmetten, het is niet voor de mode.

  Je kunt niet alles laten afhangen van de regering en instanties. Mensen moeten zelf ook meewerken en eigen verantwoording tonen om besmetting te voorkomen door zich te houden aan de maatregelen. Doet men dat niet dan komt die langere zwaardere lockdown, met alle nadelige gevolgen, vast en zeker.

  En daar zit de meerderheid echt niet op te wachten denk ik…


  Maak melding

 23. Een of andere lulhanger neemt een extra nickname aan naast zijn bekende naam om bro rob te verdedigen. Of verdedigt hij zichzelf door een extra name aan te maken.
  😂😂😂😂

  he rbo
  waarom ga je niet naar Cuba, daar ben je veilig. Die mensen gaan rijk worden mang, ze hebben het middel tegen corona. Boi ben je nou zo dom of doe je maar alsof
  psst tegen niemand zeggen dat ze ons niet alles vertellen hor. De duizenden doden, he niemand zegge hor. ik reken op je
  net als het lenen van geld
  net als 100000 leningen
  net als hoefdroef die niet gevlucht is.
  ech waar je kan me gelove, maar he zeg niemand hor

  he bro
  ik heb ook voor jouw iets dat je misschien nog niet wist
  slavernij is afgeschaft, je mag gerust laten weten dat je kan lezen en schrijven hoor.
  je hebt geen meester meer die het niet wil


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.