Samenwerking politie en militairen om criminaliteit te voorkomen

15
politie en militair in Suriname
Archieffoto: politie en militair in Suriname patrouilleren samen.

De Surinaamse politie gaat de samenwerking met het leger intensiveren om de criminaliteit in Suriname aan te pakken. Politie en militairen zullen vaker samenwerken, met name om misdaden te voorkomen. Dat zegt Kopschef Roberto Prade in gesprek met ABC Online Nieuws.

De laatste tijd is er sprake van een toenemend aantal moorden in Suriname. Afgelopen week bijvoorbeeld, waren er vijf levensberovingen. Vorige week dinsdag werd het lijk van een Dominicaanse vrouw aangetroffen in een woning aan de Irsillastraat te Kasabaholo. Die zelfde avond werd ondernemer Shamdath Ragobier aan de dokter Sophie Remondstraat doodgeschoten.

Donderdag werd kapitein Michel Karwafodi van het inheemse dorp Matta gekneveld en besmeurd in bloed dood op zijn bed aangetroffen. Een dag later werd een vrouw dood aangetroffen in een woning aan de Santodorpweg in district Wanica. En zaterdag werd een 56-jarige vrouw slachtoffer van een roofmoord te Welgedacht C.

De politie werkt hard aan het oplossen van deze moordzaken. De samenwerking met het leger zal van preventieve aard zijn. Prade geeft wel aan dat het in sommige gevallen gaat om moorden in de relationele sfeer. Die zijn vaak moeilijker te voorkomen, aldus de korpschef.

Hij heeft onlangs overleg gevoerd heeft met het ministerie van Defensie om de samenwerking met de militairen te versterken en gezamenlijk de preventie ter hand te nemen en uit te breiden, meldt ABC:

15 REACTIES

 1. Voor een bevolkingsaantal van 500.000 inwoners zijn deze aantallen verschrikkelijk. Maar wat wil je. Het land is bankroet gemaakt door de vorige regering. Mensen hebben honger, maar hebben geen geld. Dit veroozaakt behoorlijk wat stress, onzekerheid en frustratie bij de bevolking.

  Daarom is het heel goed en daadkrachtig van de politie en het leger om gezamelijk het geweld de kiem in te smoren. Maar je zal het probleem toch bij de wortel aan moeten pakken. En dat is de criminele bende dat tien jaar lang falend mocht regeren oprollen en zoveel mogelijk geld proberen terughalen.


  Maak melding

 2. Samen werken, politie en militairen is helaas, noodzakelijk geworden.
  Vroeger was de criminaliteit ook.
  Vaak bij gelegenheden!
  Sedert 1980 is het een gewoonte geworden en de minderjarigen doen volop mee. En het is banaal en wreder geworden.
  Als goede landgenoten, ook samen werken met de twee bevoegde apparaten, kunnen wij een betere toekomst krijgen!
  Er zullen zeker mensen zijn die niet met mij eens zijn en zullen uitschelden.
  Ik heb geduld!


  Maak melding

 3. Pak eerst de corruptie dan de crime.
  Begin eerst BOUTA en BRUNSWIJK op te pakken. Drugshandelaren en corruptie.
  Laat de Amerikanen of de Nederlanders hun arresteren.
  En dan begin je met de rest bijv. hoefdraad. Enz.
  Zo maak je Suriname CLEAN.
  gemodereerd

 4. Ik geloof er geen fuck van.
  Deze meneer prada denk alleen aan zichzelf. Net als de paarse ratten.

  Sinds wanneer is de ROOFMOORDEN gaande. Meneer prada is net wakker, zodra hij weer geld heeft geroken valt hij weer in SLAAP.

  IK HOOP DAT DE PRESIDENT NIET IN SLAAP VALT.
  gemodereerd

 5. Geduld is belangrijk maar raakt op een bepaald moment ook op. De fragiele Surinaamse economie is niet zo weerbaar als andere landen.
  We zijn nog teveel afhankelijk van de import en dat maakt dat de vraag en de koers van valuta zal blijven stijgen.

  Er is geen baanzekerheid, geen of minder inkomen en de producten zijn duur(der). Hoe ga je dan overleven.
  Die hele klote Corona zorgt alleen maar voor onzekerheid en ellende. Een balans ga je niet kunnen vinden omdat het overal strekt.

  Wie rijk is die heeft minder last van deze sh#t.
  Alhoewel er toch een lichtpunt is als je kijkt naar India waar er minder hygiëne en een grote bevolkingsdichtheid heerst. Het blijkt dat de mensen die zijn gevaccineerd tegen TBC beter bestand zijn tegen Corona.
  En ik denk echt niet dat die mensen daar elke dag hun handen wassen en een mondkap opdoen. Hun immuunsysteem is door de jaren heen zodanig gevormd dat ze beter resistent zijn tegen virussen.
  Dus echt hopeloos en uitzichtloos is het ook alweer niet.


  Maak melding

 6. Wat zal Santokhi zich machteloos voelen nu hij het record aan het verbreken is. Net als 15 jaren terug zal hij proberen met radicale maatregelen de criminaliteit in te dammen. Mogelijk invoeren van de doodstraf? Maar zeer triest dat de situatie uit de hand loopt. Voor de verkiezingen wisten Santokhi met zijn aanhang de criminaliteit gretig te gebruiken tegen de vorige regering. Karma is een bitch.


  Maak melding

 7. Liiquidaties als van de mnr van Icomtrade worden nooit opgelost in Suriname.
  Er zijn camera’s alom daarzo. Toch zullen ze nooit meer iets eraan doen.
  Zijn familie zelf zal niks meer zeggen. Is te zien bij die Pocornie, Brielle en Oemrawsingh.
  Allemaal mogelijk vermoord door een syndicaat.
  De politie weet exact wie de opdrachtgevers zijn.
  Helaas doen ze er niets aan.


  Maak melding

 8. helemaal eens….

  lok down ,,, wie toch op staat komt, allemaal opvangen ergens met een touw om de nek laten lopen vanaf de gravenstraat tot de 5 de rijweg en terug, dan is het inmiddels ook 05.00 uur en daarna vrij laten,, je zult merken dat deze personen het niet meer zullen doen.. dus binnen blijven..
  en als ze toch op straat verschijnen, dan opsluiten in Bos bi vaak achter in de kazerne desnoods een week lang met brood en water..

  en als ze toch blijven kome, dan ter plaatse een graf graven in duwen..
  einde oefening.
  vaar wel..
  gemodereerd

 9. Wat wil je dan? Zien en laat doen, kijken naar top figuren die vanaf 80 moorden, molesteren, roven, stelen en ik weet niet wat nog meer en die nog steeds vrij rondlopen en rondrijden in gepanterde autos met notabene lijfwachten om hun heen. Het gaat nooit meer goed met SU zolang er ook corrupte advocaten dik eraan verdienen. Dus de opkomende jongeren kennen het verschil niet van 80 en nu. Sommige denken dat het normaal is om van anderen te stelen, vooral waar de vader er nooit is en de moeder 2 tot 3 banen hebben.


  Maak melding

 10. Goed dat het leger met de politie gaat samenwerken. Maar ook de politie en het leger moeten gereorganiseerd worden. Er vindt data lek plaats en iedereen kent iedereen. Dan wordt het moeilijk om op te treden.


  Maak melding

 11. @,..Sint 20 augustus 2020 At 16:57
  Pak eerst de corruptie dan de crime.
  Begin eerst BOUTA en BRUNSWIJK op te pakken. Drugshandelaren en corruptie.
  Laat de Amerikanen of de Nederlanders hun arresteren.
  En dan begin je met de rest bijv. hoefdraad. Enz.
  Zo maak je Suriname CLEAN.
  gemodereerd
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Altijd weer om hulp smeken,en bedelen van de witte MAASA,.laat jou oranje olifanten het oplossen ,wat ze beloofd hadden jo PANNENKOEK !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.