EBS stapt over naar nieuw klant informatiesysteem

16
ebs-incasso-kantoor-suriname

Per ingaande 31 augustus a.s. stapt de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) over naar het gebruik van een nieuw klant informatiesysteem, Customer Information System (CIS). CIS is één van de drie modules binnen het Enterprice Resource Planning (ERP) systeem, die de EBS de afgelopen tijd aan het invoeren is.

Naast een Work Management Systeem (WMS) en een Financieel Information Systeem (FIS) heeft de EBS ook gekozen voor een Customer Information Module die de verschillende klantprocessen waaronder, facturering, inning, krediet, debiteurenprocessen, incassoprocessen, factuur opmaak, betalingsprocessen enzovoort met elkaar integreert.

Met de ingebruikname van dit nieuwe klantinformatiesysteem zijn er enkele zaken die voor de klant zullen veranderen.

Wat verandert voor de klant bij de overstap naar het nieuwe klantinformatiesysteem?

1.De klant krijgt een nieuw aansluitnummer en klantnummer.

Hoewel deze klantgegevens zullen veranderen zullen de oude aansluit- en klantnummers vooralsnog nog te gebruiken zijn voor o.a. het doorgeven van uw meterstand, opvragen van openstaande rekeningen, betaling stroomrekening of andere zaken waarbij deze gegevens vereist zijn.

2.Er wordt een vaste meteropnamedag per wijk gehanteerd in plaats van een periode van 3 dagen. Onderstaand schema geeft de nieuwe vaste meteropnamedag per groep aan. Voortaan zal de meterstand zoveel als mogelijk op deze dag worden opgenomen of door de klant moeten worden doorgegeven. Indien de klant de meterstand op een andere dag opneemt en verstuurt zal de EBS altijd werken met de meterstand die het meest dichtbij de meteropnamedag is. Indien deze dag op een zon-of feestdag mocht vallen, wordt de eerstvolgende werkdag gehanteerd.

3.Nieuwe EBS kwitantie

De layout en format van de EBS kwitantie die de klant bij betaling van de elektriciteitsrekening ontvangt, is kleiner dan de huidige. Op de factuur is het totaal te zien van de nog te betalen rekening(en). Naast de betaalde rekeningen zullen overige vorderingen, gekoppeld aan het aansluitnummer (zoals betaling nieuwe aansluiting of uitbreiding, kosten bij schade, onrechtmatig stroomverbruik etc.), telkens op de kwitantie worden vermeld.

4.Nieuwe EBS Myaccount

EBS MyAccount is vernieuwd en aangevuld met enkele nieuwe functionaliteiten. MyAccount biedt verschillende overzichten die de klant kan bekijken zoals; openstaande rekeningen, transacties verbruik, historische verbruik, betalingsregelingen) en maakt verschillende diensten digitaal mogelijk zoals; het sturen van aanvragen voor nieuwe aansluitingen, opzeggingen en verhuizingen, het doorgeven van de meterstand en nu ook het maken van diverse service afspraken. Via het selfservice portaal binnen de nieuwe MyAccount kan de klant op afstand afspraken maken met betrekking tot zowel gas als elektra.

Van huidige My Account gebruikers zal gevraagd worden om bij de overstap de inloggegevens (wachtwoord) te veranderen. Door de overstap naar het klantinformatiesysteem kan er enige vertraging oplopen bij de dienstverlening, omdat het systeem nieuw is. De EBS vraagt klanten daarom geduld en begrip bij deze overgangsperiode.

Alle informatie betreffende de overgang van het oude naar het nieuwe klant informatiesysteem zal in de komende tijd bekend worden gemaakt via de media en de gebruikelijke EBS kanalen t.w. www.nvebs.com en de EBS facebookpagina Facebook\nvenergiebedrijvensuriname. Ook kan er gebeld worden naar de klantenservice op het nummer 175.

Overzicht meteropname periode voorheen versus nieuwe vaste meteropnamedag per wijk.

AANSLUITNUMMERMeteropnameperiode voorheenNieuwe meteropnamedag
DL001-DL1172-43e van de maand
DO001-DO0049/ DZ001-DZ025/ DG001-DG077/ DE001-DE0292-44e van de maand
DE033-DE125/ DD001-DD0692-45e
DD073-DD085/ DM001-DM081/ DS001-DS0412-47e
DK001-DK0452-48
M001-M0937-98
PA001-PA049/ PH001-PH1097-910
PH113-PH221/ PW001-PW0417-911
PW045-PW1897-913
PW193-PW2137-914
A001-A11711-1314
A121-A197/ DN001-DN08111-1315
DN085-DN15711-1317
9001/ 8001-8005/ 7001-7005/ DA001/ DI001/ DP001/ DR001-DR009/ DC001-DC013 11-1317
0001-014514-1618
1001-109714-1620
1101-1121/ 6001-613314-1621
K001-K141/ L001-L00514-1622
L009-L14914-1624

16 REACTIES

 1. He,he! Is een goed begin naar minder bureaucratie. Op veel dingen loopt Su nog 50 jaar achter, zoals registratie systemen . Op naar meer automatisering.


  Maak melding

 2. En dat al in week 5 !

  De sneltreinen van Z. E. Santokhi gaan een voor een versnellen.

  Niet storen,
  wij werken aan een nieuw Suriname.

  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 3. Ach hou toch op,dit ook zo,n valse schynbeweging om de indruk tewekken dat er beweging inzit, schynvertoning noemt men dat. dit is niet waar de bevolking op zit tewachten ,hoeveel hebben toegang en de kennis om in te loggen op EBS je maakt het de kleine man alleen ingewikkelder .in plaats van toegankelyker.
  waaraan gewerkt moet worden verzuimd men ,de Mensen aan de leiding van dit landt zyn bang om in hun eigen vinger tesnyden. de beslisingen die er toe doen worden willens en wetens genegeert, begin by de levenslange salarisen by te hoge betalingen by ingehuurde kennis en bedryven,by onnodige staats uitgaven ,kortom men weet precies waar op bezuinigd moet worden en men doet het bewust niet om zo hun achterban te behouden
  tot nu toe zie ik niet de daadwerkelyke verandering van koers ,waar men hun mondt van vol hadt, Heren Santoki en Brunswyk het binenland heefd het niet zo breedt als de mensen in de stadt ,er heerst armoede en dat maakt dat de mensen baarbars worden, u weet dat de cofidt19 situatie ook daar economische gevolgen heefd gehadt, laat de mensen niet langer in de steek en beroep u niet op de vorige regering want u bent nu verantwoordelyk over de gang van zaken ,en mocht men taal fouten ontdekken dan moet u my maar excuseren want het is niet myn moers taal ,ik ben nog steeds van inheems afkomst en geen zogenaamde hollander


  Maak melding

 4. @RBrown
  ——-begin by de levenslange salarisen by te hoge betalingen by ingehuurde kennis en bedryven,by onnodige staats uitgaven ,kortom men weet precies waar op bezuinigd moet worden en men doet het bewust niet om zo hun achterban te behouden———-

  Dat is de Surinaamse politiek, onderling veel belangen, dus weinig echte actie en daadkracht.
  Ik las vanochtend ook dat de first lady door haar man word voorgedragen als Rvc voor Staatsolie…


  Maak melding

 5. @rbrown:

  en mocht men taal fouten ontdekken dan moet u my maar excuseren want het is niet myn moers taal ,ik ben nog steeds van inheems afkomst en geen zogenaamde hollander.

  en toch is nederlands de officiële taal in su.
  hele verhalen met spelfouten…….
  misschien had je moeten erbij schrijven dat je de lagere school niet heb afgemaakt.
  dan mag je spelfouten maken van mij.


  Maak melding

 6. De politici in Suriname hebben alleen aandacht vor de branche,s waar het grote geldt zit, dat maakt dat er coruptie ontstaat, en hebben teweinig aandacht voor de minder belangryke zaken zoals armoede bestryding ,gezondheidtzorg ,ouderenzorg, openbare werken afwatering infrastructuur en dergelyke die ook van belang zyn in ons dagelyks bestaan,maar hier wordt minder aandacht aanbesteedt
  Je krygt hier situaties als wat er in andere landen heefd plaats gevonden(petrobas),omkoop schandalen die wy hier nog niet kennen,daar moeten we voor Passen want onze mentaliteit zal ons de das om doen


  Maak melding

 7. @ Howling
  dat is dan jou opvatting ,ik hadt graag dat je ook op het onderwerp gereageerd hadt, want daar zat toch geen taal fout by, maar schynbaar heb je meer last van myn taal fouten
  zou myn school opleiding voor jou van belang zyn vraag ik me af


  Maak melding

 8. @Howling
  je hebt een President en een vice President met een nog lagere school opleiding dus houdt je bek en volg, Bounty want dat ben je een nagemaakte met een minderwaardigheidts complex


  Maak melding

 9. @Rbrown
  ja je schoolopleiding is van belang.
  als je die niet hebt gehad, dan zijn al je comments waardeloos… gegil van een ongeschoolde.
  waarde…..0,0

  jij weet het beter maar kan niet eens een normale comment typen op internet
  triest gewoon

  het snelle tempo waarmee bouta en co suriname de afgrond in hielp is tenminste gestopt.
  voor de rest is het gewoon afwachten.
  maar jij en veel domme ndp’ers verwachten opeens dat er binnen no-time verandering is terwijl bouta en co een miljarden schuld hebben achter gelaten.
  dus het blijkt tevens al dat je totaal niet geen enige logica bezit.

  ja die salarissen moeten aangepakt worden.
  maar er moet eerst wel gekeken worden dat dat rechtmatig gedaan kan worden.


  Maak melding

 10. tevens zijn je taalfouten ook oogverblindend stom
  zelfs een kleuter maakt zulke domme fouten niet eens.

  geldt? met een t ? je moet een grapje maken?
  wat suriname de das om doet? is ongeschoolde idioten zoals jij die constant lopen te gillen om niets.


  Maak melding

 11. Lijkt een “geweldige” oplossing.
  Wat doen DK001-DK045; M001-M093 op 8 November 2020? dat is namelijk een zondag.
  Eveneens PW045-PW189. 13 december valt ook op een zondag.
  Dus een beetje beter nadenken alvorens een niet werkend schema te lanceren als oplossing.


  Maak melding

 12. de gemiddelde ,,, beleid medewerkers die last minute gaan aangenomen,,,, kunnen hun eigen namen niet eens schrijven, noemen zich ook nog drs.
  gelukkig heeft de pres. ,,,, alles on holt gezet tot nader orden over 5 jaar..,,,
  laat ze maar wachten..
  ze kunnen beter ,,, prikkateur ,,, langs de weg papier prikken en in een zwarte vuilnis zak stoppen vervolgens laten ophalen.. dan doen ze nog wat voor het geld..
  voor de rest zij ze ongeletterd.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.