Verhoging van brandstofprijzen aangehouden

22
Unleaded opgeraakt bij verschillende Shell/SOL pompstations in Suriname

De verhoging van de brandstofprijzen in Suriname per 19 augustus gaat niet door. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat deze verhoging op dinsdagavond 18 augustus is aangehouden. Eigenaren van voertuigen zouden vanaf woensdag 1 SRD meer aan de pomp betalen voor elke liter brandstof.

Sirodjenie Jankie, voorzitter van de Suriname Service Station Exploitanten Bond (SSEB) bevestigt tegenover Suriname U-Nieuws (SUN) dat de verhoging is aangehouden.

Het besluit is volgens SUN dinsdag om 20:30u teruggedraaid door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EOTI). Reden hiervoor zou zijn, de wijze waarop de verhoging is bekendgemaakt.

Sommige tankstations hadden de prijzen al aangepast zoals op de foto onder te zien is:

22 REACTIES

 1. Nu gaan we de Prys betalen,de IMF prys ik begin medelyden met de mensen tekrygen want deze regering is liberaal en niet een Socialistische .dat gaan we voelen wanneer broodt ,alles duurder gaat worden dan gaan ze hun bek openen maar dan is het telaat
  gemodereerd

 2. Socialisme in suriname is 100 srd Uit de kas stelen of lenen en dan1 srd daarvan aan de armen geven en rest in eigen zak ; liberalisme is door middel van eigen kunnen 100 srd verdienen daarvan 50 in de kas storten en 10 srd aan de armen en wat over blijft verdelen onder bevriende bedrijven


  Maak melding

 3. Een advies aan de regering, geen verhoging aub, de bevolking is 10 jaar voor gelogen door ndp, mensen hebben het al moeilijk dus een jaar niet verhogen voor de arme bevolking die het al moeilijk hebben???


  Maak melding

 4. If na dies santoki seti. Pres ie no mang psa 2 jarie jereh. Set a san lek fa ie taking pier borsoe….
  gemodereerd

 5. Men kom niet onderuit anders wordt het lenen net als de vorige regering oow ja men had beloofd geen lening te doen de diaspora stond klaar om te helpen of moet men nu met hun nog onderhandelen. Laten wijde allemachtige bidden dat onze olie snel wordt verwerk zodat binnen 10 jaar wij het allemaal goed hebben tenminste als met geen uitverkoop gaat houden dus zal ik zeggen regering het maak niet uit wat voor belofte gemaak is ga gewoon lenen kom goed met onze olie kunnen wij alle schulden weer betalen want dat was het plan van regering bouterse


  Maak melding

 6. Hmmmmm ik ben benieuwd wat het gaat worden, salarissen worden uitbetaald door leningen en noodfondsen. Door de corona pandemie is de lage productie nog lager geworden. Ongecontroleerde verhoging van winkel prijzen. Nou regering Shantokie/Brunswijk jullie hebben echt een toffe klus te klaren. Ik zou niet in jullie schoenen willen staan. Succes met alles.


  Maak melding

 7. Mensen Het IMF , is geen Sinterklaas!!!! het helpt Suriname eruit te komen. Dus Suriname moet wel, denk na voor dat je wat opschrijft. Na het bittere kont het zoete maar je moet er eerst wat voor laten.


  Maak melding

 8. Broekriemen aan met dank aan de “fantastische” regering die tien jaar lang ongestoord hun gang mocht gaan.

  Nu gaan de gevolgen gemerkt worden.


  Maak melding

 9. Ik heb een argument voor en een tegen verhoging. Zelf denk ik dat mijn argument tegen verhoging zwaarder weegt:

  Voor verhogen, omdat mensen dan leren dat zij niet meer criminelen kiezen die hin land gaan leiden. Ke stelt toch ook geen crimineel aan als hoofd van jouw huishouding.

  Tegen verhoging, omdat degenen die deze verhoging instellen, nooit zelf hij gasoline betalen. De staat betaalt en de staat betaalt ook voor hin vrienden en fsmilie. Dus koet dot eerst aangepakt worden voordat wij verder Gaan

  Kijk maar naar get afschuwelijke contact van die man van 64 jaar opgesteld door chotkan. Al met al verdient die man ongeveer 10000 USD/ maand. En hij hoeft er niets voor te doen want welke vernieuwing of verbetering verwacht je van ern 64-jarige die al zijn schaapjes op het droge heeft.

  Dus nee, protesteren en de regering en DNA scherp houden. Last het niet meer gaan, geef niets meer uit handen. Je ziet wat het resultaat kan zijn. Over vijf jasr zijn wij 50 jaar zelfstandig en slechts 20 jaar oud.


  Maak melding

 10. Het is niet zo moeilijk toch. Wat gij plant zult gij oogsten, dit zijn de vruchten van 10 jaar NDP regering die je nu zult oogsten. Terwijl de paarse rovers goed in hun nest zitten. Kortzichtig gezien, zal de huidige regering hierop afgerekend worden en kiest men na 5 jaar weer voor de NDP, zo blijven we in deze vicieuze cirkel, ano mie!!!


  Maak melding

 11. Ik pleit voor een snelle teruggave van die 19 milj. die hier geparkeerd staat. De huidige regering kan het goed gebruiken om in de verschillende noden te kunnen voorzien.
  Daarnaast hoop ik dat aan de diaspora gemeenschap een oproep tot donatie word gedaan.
  Ik ben ervan overtuigd dat de meeste surineds hier gehoor aan zullen geven. Ook dat kan een paar milj. euros opleveren.
  Alle beetjes helpen….


  Maak melding

 12. Dit heeft niets met NDP beleid te maken. Het is een IMF en Wereldbank maatregel die deze regering aan het doorvoeren is. De vorige regering onder NDP signatuur heeft het juist geweigerd. Maar de aanhouding heeft met de foute regie van het theaterspel te maken.

  Deze maatregel gaat onrust veroorzaken. Zij hebben het nagelaten de sociale media massaal in te zetten om de mensen te brainwashen met de beschuldigende vinger naar de NDP. Ook de milieubelasting die ze willen invoeren voor o.a het ophalen van huisvuil zal de weerstand doen toenemen. Onder de regering Bouterse riepen deze plannen veel weerstand op bij de VHP, NPS en hun aanhang op de sociale media. Zo zullen veel meer maatregelen die zij wensen door te voeren op massaal verzet stuiten bij de bevolking , vakbonden,enz.

  Ook de subsidies op gas en electriciteit kunnen ze niet afschaffen en de prijzen van deze producten verhogen. Binnen de kortste keren zullen zij hun draagvlak kwijtraken. De overheid zal voor deze kosten moeten blijven betalen door ze te subsidiëren. Al deze voorzieningen kosten de overheid geld, veel geld. Dan kunnen wij nu gaan schreeuwen ” PE A MONIE DÉ.
  Nep deskundigen als Bigi Sma en anderen hebben weinig inzicht in deze materie. Misschien gaan hun ogen nu eindelijk open.


  Maak melding

 13. We weten nu ( allang ), dat de vorige regering al het ellende, heeft veroorzaakt.
  Nu, nationaal en internationaal, informatie en ideeën inwinnen en tot een oplossing komen.
  Met tegenwerken, komen we niet vooruit.

  Toen was angst, nu geduld.


  Maak melding

 14. @Robg
  10 jaren mismanagement regering paars heeft hiervoor gezorgd met alle leningen van dien. Waar zijn de 4 miljard usd inkomsten van afgelopen 10 jaar, alles werd met leningen betaald, als er betaald werd, want dan nog zijn ze hun betalingen niet nagekomen. Dagoebal met je!!!


  Maak melding

 15. Dit heeft ALLES met belijd van het paarse bedrog te maken. Die man, die een sociaal akkoord met het verarmd Surinaams volk had gesloten, had staan roepen op een soundtruck, dat hij de govermenttake zou afschaffen.
  Heel goed van de regering om het niet door te drukken. .maar gelijk een versneld onderzoek naar corruptie en malversaties en onteigenen van onrechtmatig verkregen rijkdom van de paarse roversbende. .te beginnen met bouterse op Leonsberg. Die weet toch ook waar de partner van peggy is? Kom op regering; stop met accomoderen van paarse aanhangers en pak de elementen op, die gezorgd hebben dat Su in deze misère is geraakt. Ook onderzoek naar vergunningen van dilip sardjoe, die de diaspora (ook de paarse aanhangers hier op waterkant ) uitscheldt voor landverraders. De duivel hebbe hem.
  Begin degenen aan te pakken, die geen verklaring kunnen geven van hun rijkdom. En controleer op buitenlandse banken hoeveel rijkdom enkele surinamers bezitten. .denk aan panama papers en Zwitserland. Dit zonder aanziens des persoon. En dan ga je versteld staan wie er allemaal bij betrokken zijn. De rijkdommen van het verarmd Surinaams volk worden dan besteed, waarvoor ze bestemd zijn. De IMF is dan niet meer nodig. No time to loose.


  Maak melding

 16. Beste mensen allemaal, ik lees hier veel dat de vorige regering gewoon gelaten gaat worden. Niemand weet wat er achter de scheren wordt vergaderd. Maar weet ook PlAN B wordt vergaderd . Meneer Bouterse staat ook op de agenda , dat heet namelijk de stille Diplomatiek, ze gaan hem en zijn kornuiten oppakken . Alles heeft een BESTEMDE tijd. De landen helpen maar willen er ook wat voor terug . Let maar op🙋🏾‍♀️


  Maak melding

 17. Bouterse is 2 keer president van Su geweest.
  Surinamers zijn domme mensen want Nederland had het gewaarschuwd.
  Alles is in Su duur dankzij BOUTA.
  MPP BOUTA
  gemodereerd

 18. Verhogingen zullen er komen en ook zullen de subsidies aangepakt worden.
  Deze regering weet wat verantwoord is en weet welke overwegingen er eerst gemaakt moeten worden, iets wat NDP niet kent en niet begrijpt.
  Als er aan de ene kant heffingen zijn zullen er aan de andere kant “tegemoetkomingen” zijn.
  Het is onverantwoord om het volk meer te laten betalen terwijl ze minder te besteden hebben.
  Eerst zullen dus andere zaken ook aangepakt moeten worden om het mogelijk en acceptabel te maken om verhogingen door te kunnen voeren.
  Verhogingen zijn slechts een onderdeel van het geheel. Het geheel is nog niet af.

  Alles op zijn tijd.

  Niet storen.
  Wij werken aan een beter Suriname.
  Krakti !


  Maak melding

 19. Boi mi breti want ik had nog niet getankt mang.. ook vind ik dat ze het in etappes moeten verhogen als dit perse nodig is.. en niet bam 1 srd van vandaag op morgen er boven op … ik weet nog dat het ver onder de Srd3,90 was mang… 10 jaar geleden ja… Maar wat Bouta ook al aangaf, het gaat op 10 srd eenliter uiteindelijk komen , hoogst waarschijnlijk, iets dat Bouta niet door gevoerd had.

  zachte heelmeesters stinkende wonden, dat tijdperk is al verledentijd.


  Maak melding

 20. Je hoeft echt niet de lagere school doorlopen te hebben om te weten wie hier de echte schuldigen zijn.
  Helaas zijn er hier enkele paarse rioolratten die nog steeds beweren dat het niet die paarse crimineel met zijn zogenaamde revo beweging is die het land in 10 jaar tijd naar de klote heeft gebracht. Zogenaamd moest het volk af van die koloniale overheersing. Nu zie je dat allemaal, het volk heeft het geweten.
  De ene lening na de andere en wat hebben ze daar nu echt voor terug gehad, meer dan 100 leningen die het volk nu zelf moet terugbetalen, ze zijn aan de bedelstaf geraakt,
  Inkomsten van het land vooruit verpanden aan schuldeisers,
  Gebouwen van de staat aan de CBvS verkopen die uiteindelijk geen eigendom waren van de staat, Inkomsten dubbel verpanden aan meerdere schuldeisers wat dus internationaal zwaar strafbaar is,
  Diefstal uit de kasreserves van spaargelden, valuta rekeningen van het volk,
  Diefstal uit die potjes voor o.a. schoolboeken, carifesta en naschoolse opvang,
  De laatste dag voor de overdracht naar de nieuwe regering nog benoemingen doordrukken met wurgcontracten, etc, etc, etc en zo kan je eindeloos doorgaan.
  Gewoon maffia praktijken waarbij er meer dan euro 2 miljard is gestolen door deze criminelen.
  En dan willen vieze vuile paarse rioolratten hier beweren dat het allemaal goed gaat in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.