‘Meeste coronadoden in Suriname hadden suikerziekte en hoge bloeddruk’

4
covid-19 coronavirus test

De meest voorkomende aandoeningen bij mensen die in Suriname zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, zijn diabetes mellitus (suikerziekte) en hypertensie (hoge bloeddruk). Een kleinere groep mensen had ook obesitas (overgewicht) en een nieraandoening. Dat blijkt uit het COVID-19 situatierapport op de officiƫle COVID-19 website.

Per 18 augustus is de teller van het aantal Surinaamse overledenen gestegen naar 54. In augustus zijn er al tweemaal zoveel mensen overleden aan COVID-19 dan in de maanden juni en juli. Meer dan een kwart van de overledenen was ouder dan 80 jaar, terwijl van bijna 40% de leeftijd ligt tussen de 60 en 79 jaar. Ongeveer 30% is jonger dan 60 jaar.

In de afgelopen twee weken zijn er COVID-19 gevallen in alle districten gemeld. De meeste gevallen doen zich nog steeds voor in Paramaribo en Wanica. De spreiding van de gevallen in Paramaribo en Wanica is vooralsnog meer in het zuiden zichtbaar. 

4 REACTIES

 1. En als je dan weet, dat juist onder de Surinaamse bevolking veel suikerziekte en hoge bloeddruk voorkomt, door overkonsumptie van suiker (koolhydrate) en zout is dat hoge sterftcijfer waarschijnlijk daardoor veroorzaakt


  Maak melding

 2. Ik vraag mij af in welke wijk of plaats in (Paramaribo ( noord, west, oost, zuid, centrum)) Suriname er weinig of nauwelijks het Coronavirus voorkomt?

  Welke leeftijdsgroep wordt het meest getroffen?
  Welke etniciteit?
  Welke etniciteiten tot nu toe vrij gebleven zijn van het Coronavirus

  Jongeren, vrouwen, mannen, Brazilianen, Haitianen, buitenlanders,

  Hoe groot is het Coronavirus dat slachtoffers gemaakt heeft in:
  – Nickerie,
  – Coronie,
  – Saramacca,
  – Paramaribo,
  – Wanica,
  – Commewijne,
  – Para,
  -Brokopondo,
  – Sipaliwini,
  – Marowijne,

  Waar maakt het Coronavirus het de minste slachtoffers?


  Maak melding

 3. @Passant

  Het coronavirus maakt geen onderscheid naar etniciteit.Onderliggende lichamelijke problemen en een zekere leeftijd spelen de voornaamste rol.


  Maak melding

 4. HET IS WEL BEGRIJPELIJK ALS JE HEN GEEN MEDICIJNEN GEEF OF TOE DIEN DAN GAAN ZE NATUURLIJK DOOD DAT IS TOCH NIET ZO MOEILIJK OM NA TE DENKEN.

  ALS IEMAND EEN AANDOENING HEEFT GEEF JE HEN MEDICIJNEN ALS JE DAT NIET DOET DAN GAAT HIJ OF IJ DOOD DAT NOEM IK VERZUIMEN BEWUST LATEN DOOD GAAN,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.