Cubaanse ambassadeur brengt bezoek aan minister Volksgezondheid

17
Cubaanse ambassadeur brengt bezoek aan minister Volksgezondheid
Van links naar rechts: Medisch coördinator van Cuba, Ambassadeur van Cuba, Igor Azcuy en minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin.

De ambassadeur van Cuba Igor Azcuy bracht samen met zijn medische coördinator op 18 augustus een bezoek aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Tijdens het gesprek tussen de ambassadeur en de minister, werd de nadruk gelegd op de medische samenwerking tussen Suriname en Cuba.

Deze samenwerking betreft de Cubaanse artsen die momenteel op verschillende plaatsen in Suriname vertoeven en diensten verlenen binnen de Surinaamse gezondheidssector. Minister Ramadhin maakte aan de ambassadeur kenbaar dat er enkele uitdagingen/problemen zijn waarvan de taalbarrière onder andere deel van maakt. Tevens benadrukte hij dat sinds zijn aantreden als minister er een proces van evaluatie is opgezet.

Volgens de minister zal er een evaluatierapport opgemaakt worden om na te gaan of het doel, waarom de Cubaanse artsen naar Suriname gehaald werden, bereikt is. Er zal grondig gekeken worden op welke wijze Suriname verder zal gaan in samenwerking met Cuba. Tot slot zijn er afspraken gemaakt dat alles wat de Cubaanse artsen regardeert, de Cubaanse ambassadeur ook bij betrokken zal worden.

17 REACTIES

 1. Kijk ze slijmen bij Ramadhin met een “i love su” tas.
  Je kan ze beter de deur wijzen. Het aantal doden neemt flink toe en zo ook de besmettingen. Zo zie je maar weer dat de vorige regering geen juiste keuzes kon maken. Helaas kunnen de Cubanen niet veel betekenen voor Suriname. Het is dat Nederlandse medici aanwezig zijn, anders was de situatie al helemaal niet meer te overzien.


  Maak melding

 2. Paarse Pino. Je moet je beter laten informeren over de medische wereld. Volksgezondheid in Cuba voornamelijk Cubaanse artsen is niet. te onderschatten in de wereld. Wat waren ze prestaties laatst in Spanje met de virus. Je mag alles over Fidel Castro zeggen voor hem was 3 meest belangrijkste dingen voor een volk : medische voorzieningen, onderwijs en levensmiddelen hij is gestorven zonder 1 dollar op zijn spaarrekening. Hoeveel medische ik praat niet over Suriname. die geen opleiding doen in Cuba.


  Maak melding

 3. I SU. Is totaal onzin wat je schrijft. Het neefje van Fidel Castro leeft als een koning in Spanje , Portugal en Frankrijk. Gevraagd naar de herkomst van zijn enorme rijkdommen verwees hij naar zijn oom die door jou neergezet wordt als weldoener. Jij kan mijn rug op. Geschiedvervalser!
  gemodereerd

 4. Deze slappe minister deugd voor geen meter.
  Ze nemen stiekem alle Bouterse ideeen over.
  Want er is nog niets van deze regering zelf gekomen. Ramdin naar ned. Familie bezoek. Niets meer. Banden met nl hersrellen. Ons 19,5 miljoen euro moeten ze teruggeven
  gemodereerd

 5. I Su
  Bouterse is geen Fidel Castro.
  Omdat Bouterse wel en Castro niet:
  – meer dan 1 euro op zijn rekening heeft staan
  – Al zijn geld komt van stelen
  – zijn achterban hem nadoet
  – zijn echtgenote ook al heet echt genote van de rijkdom van Suriname
  – zijn vrienden rijkelijk zijn beloond en miljonair zijn geworden terwijl ze daarvoor op badslippers liepen en geen cent te makken hadden en zelfs zich een fiets niet konden veroorloven. Zie daar wat ze thans onder hun zitvlak hebben.
  SUV’s Terrein wagens Helikopters Boten Lappen grond Diverse bankrekeningen internationaal en nationaal Bedrijven etc etc etc
  etc
  gemodereerd

 6. De meeste Surinamers luisteren niet om te begrijpen en lezen ook niet om te begrijpen zie de meeste reacties van waterkant. Hoeveel mensen hebben ze niet laten sterven bij het EHBO van AZ, omdat men kon niet betalen. Een medestudent van mij is het overkomen bij de EHBO van het AZ zij had geen geld bij zich moest. wachten men wou haar niet gelijk behandelen met de dood ten gevolge. 1 maand geleden is een militaire naar de RGD poli gebracht geweigerd om hem te behandelen naar de AZ gebracht onderweg is hij komt te overlijden. Suriname is het enige land dat. je moet eerst. betalen dan pas wordt je behandeld er zal wel. uitzondering. Hoeveel medische studenten van Suriname zitten niet in Cuba. Voor de medische voorzieningen en onderwijs zou ik Suriname willen. ruilen voor Cuba. Terwijl de medische krijgen allerlei. voorzieningen van de overheid van praktijk poli tot weet ik veel. Er zijn uitzonderingen maar de meeste. doen hun beroep niet met hart men kiezen eerder voor geld


  Maak melding

 7. Velen hebben geen verstand van politiek. Jullie wilen alleen maar wraak. Zo werk het niet in de politiek. Het is normaal dat een ambassadeur een bezoek brengt aan de nieuwe regering.


  Maak melding

 8. I SU, you are right! Wendy jij ook. De Cubanen hebben het tot nu toe goed gedaan. Ik maak ze van heel dichtbij mee. Met de komst van de nederlanders en deze nieuwe regering wilt men anders werken. Kijk t resultaat. Binnen 1 maand 49 doden. Terwijl er voor de verkiezing nog maar 4 doden waren. Het bewijs ligt daar. Sol niet met mensenlevens als je weinig weet van gezondheidszorg.
  gemodereerd

 9. @ Paarse Pino,..jij bent een èchte EZEL,..van Cubanen kunnen wij èèn ding leren,en dat is DICIPLINE,HET MEDISCH NIVEAU TOP IN DE WERELD, het onderwijs, wat lul jij ga googelen joe dong kaw .als je de geschiedenis niet kent hou dan je muil,jo muilezel.
  gemodereerd

 10. Regering Santokhi doe het surinaams volk een genoegen en ga een samenwerking in met artsen uit Nederland.Op medisch gebied doen zij heel veel voor ons.Wij verstaan hun ,zij verstaan ons.Wij spreken het Nederlands
  Zogenaamde cubaanse artsen…vluchtelingen zijn het!
  Bovendien werden ze eerder in vreemd geld betaald namenlijk in dollars!Ze doen niet aan liefdadigheid diensten,de nederlandse artsen gaan het gratis doen.Bovendien is het Nederland die doneert aan Suriname op gebieden van A tot Z.
  Herstel relatie met Nederland en schrap alles weg waarmee bouta zich bemoeide.


  Maak melding

 11. I su. De meeste surinamers weten niet veel van de wereld. Cubaanse artsen mochten oefenen in gevangiskampen op mensen. Als je wist wat een land als Cuba verbergt,dan zou je anders lullen. Wendy we worden moe van jou,wat een zeikwijf.


  Maak melding

 12. @Glenn
  Natuurlijk is het heel normaal.Bouta had ambassadeurs ontvangen van de hele wereld.Geweldig was het hem,de sufferd te zien met de nietsnutters.
  Nu , het is niet de plicht van Santokhi om opgescheept te zitten met de 40 artsen/vluchtelingen.Hij heeft ze niet in dienst genomen en hoeft ze verder ook niet in dienst te nemen.Hij hoeft zich ook niet te houden aan afspraken gemaakt tussen Cuba en bouta!Wij willen niks te maken te hebben met bouta en ook niets dat ons aan hem herinnert.De cubaanse vluchtelingen aka artsen moeten gedeporteerd worden!!


  Maak melding

 13. O ja. Ex minister elias had toch geweldig cubaans medicijn tegen covid gekocht in cuba? Het was een wondermiddel bestaande uit 5 (?) Of meer componenten. Is dat soms de kuur uit 2 tabletten die voor 79.50 srd te koop is bij trans america super market???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.