Politie start intern onderzoek naar verspreiding foto’s jeugdige verdachten

13
Politie start intern onderzoek naar verspreiding foto’s jeugdige verdachten
Deze foto's werden gedeeld maar dan zonder balk.

Het Korps Politie Suriname is niet te spreken over het feit dat gisteren massaal foto’s verspreidt zijn van de zes verdachten in de levensberovingszaak van de kapitein van het dorp Matta. Op de verspreidde foto’s zijn de verdachten zeer herkenbaar(*) in beeld gebracht.

Vijf van de zes verdachten zijn jonger dan achttien jaar wat betekent dat zij binnen het kader van het Kinderrechten Verdrag een extra bescherming moeten genieten van de staat Suriname. De staat Suriname heeft dit verdrag namelijk geratificeerd. Een van de beschermende maatregelen is dat de identiteit van een jeugdige verdachte beschermt dien te worden in een strafrechtelijk onderzoek.

Daarom heeft de afdeling Public Relations van het KPS zelf geen foto’s van de verdachten gepubliceerd of hun namen bekend gemaakt aan de samenleving. Volgens de politie zijn er echter foto’s van de verdachten op een politie locatie gemaakt en verspreidt, hetgeen de politie organisatie ten zeerste betreurt en in hoge mate afkeurt.

Met betrekking tot dit afkeurenswaardig gedrag is de politie gestart met een intern onderzoek, meldt zij zojuist.

(*) Waterkant.Net heeft er bewust voor gekozen om de foto’s van de jongens te voorzien van een balk.

13 REACTIES

 1. Balkje is ok WHN maar waarom plaatsen jullie het weer zo houden jullie deze groepsfoto actueel
  Kan aan mij liggen dat ik zo denk maar ik denk dat meer mensen het met me eens zullen zijn.
  Ik denk dat deze reactie er niet door zal komen.


  Maak melding

 2. Ik denk er anders over.
  Waarom mag de gemeenschap niet weten
  wie de moordenaars zijn.
  Dit valt onder zware criminaliteit. Het gaat om moordenaars. Is achterlijk denkwijze dat de foto’s niet geplaatst mag worden.
  gemodereerd

 3. Ja, als ze hun hersenen die ze hebben gehad niet op school gebruiken om wat zinnigs te worden in de maatschappij zullen anderen hun manipuleren en gebruiken en als idioten voor het karretje spannen om hun vuile werk te doen. Zielig allemaal.


  Maak melding

 4. De politie is zelf een heel zielig en ondeskundig apparaat. Hoe komt het dat er foto’s in de omgang circuleren als ze onder toezicht zijn van de politie. De politie is niet instaat hun werk volgens protocol uit te voeren, dit is niet de eerste keer.
  En ze starten altijd een onderzoek maar de follow up gebeurt niet, het verdwijnt van zelf. Gewoon een paar mensen die hun werk niet serieus nemen en maar wat doen. Pathetic


  Maak melding

 5. Ja dat krijg je na TIEN JAAR anarchie. Dat krijg je er niet binnen een paar jaar uit
  Met dank aan de ndp.
  deze gasten hebben het land niet alleen financieel richting afgrond geduwd, maar ook op andere gebieden is mijn arm en geliefde Suriname vernietigd


  Maak melding

 6. Ze moeten in het openbaar alvast een stevige kottie go krijgen.
  Jammer dat hun foto’s overal zijn maar ze hadden hun poten van de kapitein af moeten blijven
  gemodereerd

 7. Wanneer het om creolen gaat heeft niemand moeite met het plaatsen van Foto’s nu gaat het om een paar glad harige jongens dan vinden jullie het wel zielig oprotten, ze hebben een hele grote strafbare feit gepleegd . Dus men moet weten wie ze zijn .
  gemodereerd

 8. Waarom mogen geen foto’s van moordenaars worden verspreid. Eens een moordenaar voor altijd een moordenaar.
  Stop ze maar in een jeugdkamp.
  gemodereerd

 9. Het gaat over de 13 jarigen die onder de kinderbeschermingswet vallen. Natuurlijk moeten ze gestraft worden, maar als de wet zegt dat hun identiteit niet publiekelijk tentoongesteld moet worden moet de politie alle moeite doen om zich aan te houden. Als zelfs de politie zich niet aan de wet en regelgeving kan houden heb ik een zwaar hoofd voor Suriname. Een land waar alle wetten en regels aan de laarzen gelapt worden is gedoemd te mislukken. Orde schept rust.


  Maak melding

 10. Gelukkig zijn er foto’s geplaatst, anders zou de indruk gewekt worden dat het “as usual ” om kroesharigen gaan.
  Bedankt klokkenluider 😠😠
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.