Nep profvoetballer Bernio Verhagen veroordeeld door Deense rechter

18
Foto (c) VIBORG FF- Bernio Verhagen bij zijn presentatie bij Viborg

Vandaag diende in Denemarken de rechtszaak waarbij de Nederlandse amateurvoetballer Bernio Jordan Enzo Verhagen werd aangeklaagd voor fraude en documentvervalsing. De in Suriname geboren Verhagen zou zich hebben voorgedaan als profvoetballer, maar bleek dat in werkelijkheid helemaal niet te zijn.

Hij reisde de hele wereld rond en wist contracten te sluiten bij profclubs in Moldavië, Zuid-Afrika, Chili en Denemarken. Maar er was één probleem: De 26-jarige Verhagen is zelfs op amateurniveau een matige voetballer. Hoe kan een amateurvoetballer tot vier keer toe contracten sluiten bij internationale profclubs, zonder ooit één wedstrijd in het betaald voetbal te hebben gespeeld schrijft de NOS.

Volgens de Deense voetbalclub Viborg FF zou er sprake zijn van grootschalige fraude. Zo zouden er documenten zijn vervalst en wordt er volgens persbureau Reuters ook gesproken van identiteitsfraude. Viborg meldde eerder al dat het contract van de speler is ontbonden en dat er strafrechtelijke stappen worden ondernomen.

De voetbalclub heeft toen aangifte gedaan tegen ‘spookvoetballer’ Bernio Verhagen en diens zaakwaarnemers. Vanochtend deed de rechtbank uitspraak: Verhagen moet 15.000 Deense kronen (2.000 euro) aan Viborg FF betalen plus de kosten van de zaak. Eerder kreeg hij al een celstraf van één jaar en drie maanden wegens geweld.

Verhagen heeft toegegeven schuldig te zijn aan fraude én vervalsing. Lees ook: Het bizarre verhaal van spookvoetballer Bernio Jordan Enzo Verhagen (Vice).

18 REACTIES

 1. Surinamers bezorgen Suriname een slechte reputatie overal waar ze zijn.Ze willen overnight miljonair worden of ineens gewoon zomaar wereld beroemd worden.Hun fraude en ook corruptie komt met een dure prijs.Ze krijgen een verdiende gevangenisstraf.
  gemodereerd

 2. Van wie zou hij dat geleerd hebben? Maar ja geboren in een land waar corruptie fraude en oplichting hoogtij viert.Burgers nemen bewust of onbewust veel van regeringsleiders over.Ik volg al jaren lang het voetbalgebeuren maar hier ga ik echt van mijn stokje.


  Maak melding

 3. dit moet niet de aandacht afleiden van onze huidige gemeenschapelyke maatschapelyke problemen, dit is een individueel crimineel activiteit, men heefd deze jongen tot fraude uitgelokt en hy trapte er nog in ook.
  Dat doen wy als landt ook hoor ,dat is dan de enigste overeenkomst die ik bespeur


  Maak melding

 4. De verantwoordelijke personen van de profclubs zouden zich moeten schamen. Je moet toch goed nagaan met wie je een contract sluit. Dan hebben ze blijkbaar ook geen contact gehad met de vorige clubs. Zou helemaal een fatu zijn als hij de identiteit van een blank persoon gestolen heeft. Ik zou het deze jongen nooit nadoen, maar vind het wel lachwekkend .


  Maak melding

 5. @Ray Nederlanders geven Nederland in zuid oost Azië ook een slechte naam vanwege kinderliedje die de Nederlanders daar een voorkeur voor hebben. Dan ben ik liever die frauderende surinamer
  gemodereerd

 6. @ mix chick;
  je hebt helemaal gelijk !!! Dat de clubs geen navraag deden of even gingen googelen vind ik heel merkwaardig. Dat deze jongen steeds ermee heeft kunnen wegkomen doet mij denken aan de film“ catch me if you can met Leonardo Di Caprio in de rol van geniale bedrieger.


  Maak melding

 7. Dan zitten er alleen maar idioten in de clubs waar hij is geweest. Hebben ze geen verstand van voetbal vraag ik mijn af. Hoe kan een NEP voetballer hun zo oplichten. Deze man heeft nooit profvoetbal gespeeld en op amateur niveau was hij niet een geweldig speler. De voetbal makelaars moeten ze in cel gooien, want sommige zijn ordinaire oplichters.


  Maak melding

 8. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Nep profvoetballer Bernio Verhagen veroordeeld door Deense rechter en ook veroordeeld voor fraude en documentvervalsing.

  En zijn familienaam is VERHAGEN.

  @Passant 18 augustus 2020 At 20:05 (Soso Lafu). Ik kom niet meer bij met je reactie.

  @Mix Chick. Het klopt.

  De in Suriname geboren Verhagen zou zich hebben voorgedaan als profvoetballer, maar bleek dat in werkelijkheid helemaal niet te zijn.

  En zijn FAMILIENAAM IS VERHAGEN.


  Maak melding

 9. Wat lees ik nu waw!!! wordt dit nu de Surinaamse etiket, van paarse ratten tot first lady, familie en vrienden in rvc’s, zoals ik gelezen heb op een ander medium dat de huidige president zijn vrouw nu ook in de rvc van Staatsolie zitting zal nemen, conflicts en nogmaals conflicts, Suriname lijkt wel zoals Cedric van Samson het in zijn programma aangaf een agoestaat, we doen maar, het is toch maar een taart… Dus eigenlijk moeten we er niet versteld van kijken als we lezen dat deze amateurvoetballer ons verder heeft uitgedragen….
  gemodereerd

 10. Tja…

  De eindverantwoordelijke zijn toch echt de TD’s van de betreffende voetbalclubs. Een oplichter kan alleen zijn gang gaan als niemand zijn curriculum natrekt.

  Dat zijn de ’tool’s van oplichters; nonchalance, domheid of hebzucht…bij hun slachtoffers


  Maak melding

 11. Deze jongen is misschien een slimme fraudeur,die tegen de lamp is gelopen,hij heeft wel geld kunnen maken, maar Ray en aanhang hier zijn mega grote EZELS,die al jaren boerikies zijn die “eerlijk” een uitkering krijgen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.