Luchtruim Suriname voorlopig nog dicht

23
Protestbijeenkomst bezorgde SLM-burgers bij KLM kantoor in Suriname
Archieffoto: SLM op luchthaven van Suriname

Het Surinaamse luchtruim, dat op 14 maart dit jaar gesloten werd vanwege het eerste coronageval in Suriname, blijft voorlopig nog gesloten. De sluiting zou deze maand opgeheven worden, maar dat gaat toch niet gebeuren schrijft de Surinaamse krant de Ware Tijd (dWT) vandaag.

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zegt tegen de krant dat de sluiting van kracht blijft vanwege de steeds toenemende gevallen van corona besmettingen in het land.

Suriname kent op dit moment een hoog aantal coronabesmettingen: vanaf 14 maart zijn er al meer dan 3.000 mensen positief getest op het virus.

Helemaal gesloten is het luchtruim niet: zowel de KLM als de SLM vliegen minimaal 1 keer per week van en naar Schiphol. Ook vrachtvluchten zijn toegestaan. Volgens de krant is het luchtruim nog zeker 30 dagen dicht.

23 REACTIES

 1. Als ze maar tegen de kerst het luchtruim maar openstellen! Maar tja, met het managementteam van nu zal het zeker niet lukken om de aantallen besmettingen terug te dringen! Jammer dat er niet samengewerkt is met de vorige! Zou er minder leed zijn onder de bevolking!
  gemodereerd

 2. Men zegt steeds luchtruim gesloten, maar dat is niet het geval, of laat mij het anders zeggen het wordt niet goed verwoord. LUCHTRUIM is altijd open geweest, want de overvliegers( vliegtuigen die over Suriname vliegen) hebben gedurende elke lockdown normaal over Suriname gevlogen. DE AERODROME DUS VLIEGVELD ZANDERIJ IS GESLOTEN dat is de juiste verwoording en niet Luchtruim gesloten.
  gemodereerd

 3. Een heel goede en verstandige beslissing. Dit managementteam doet er alles aan om het volk niet in gevaar te brengen. Over deze beslissing is dan ook heel goed nagedacht. Samenwerking met het vorige team, dat gebrek aan kennis en deskundigheid heeft, zou leiden tot spanningen, meningsverschillen en verdeeldheid onderling , met desastreuze gevolgen. Dat kan Suriname nu echt niet gebruiken.

  Laat het werk over aan de echte professionals.
  Zij kunnen met hun kennis en kunde belangrijke beslissingen nemen.


  Maak melding

 4. @ Paarse Pino.Dit Management team heeft voldoende kennnis ,maar of ze bekwaam zijn voor de post is punt twee.
  Het vorig management team onder leiding van Mevrouw Viera had alle twee!
  gemodereerd

 5. En dat zegt iemand die z’n eigen nick niet goed kan spellen. Dit kan geen toeval zijn. Inderdaad niets met God (Dieu)
  Nieuwe nick oude bekende, zelfde IP
  Stouterd,


  Maak melding

 6. Met gesloten luchtruim sedert maart is het explosief gestegen de corona gevallen. Toen er verkiezing was heeft Brunswijk wel zijn mensen over de grens laten komen.laat het gesloten blijven dan kan het volk zelf ervaren dat het covid team en de regering geen controle heeft over slecht 500.000 inwoners.


  Maak melding

 7. @ Rat7

  Waar Wayambo verschijnt, het gezonde verstand verdwijnt.
  Schenk maar geen aandacht aan deze remspoor.
  Hij loopt, volgens zijn eigen zeggen, pakjes papier rond te brengen bij het CPB.
  Het is een NDP-er met de status van pisvlek.
  Laat hem maar in zijn eigen sop gaar koken.
  Hij vormt een trio met: RobG en Wendy.
  En er komt alleen maar shit uit hun koolrapen.
  Dan weet je gelijk welk een bedenkelijk niveau deze gasten hebben.

  Ave Sranan.


  Maak melding

 8. en meer dan 50.000 ambtenaren en tal van ambassadeurs, en tal van adviseurs en tal van leningen en tal van ministers gereshuffeld en al en tal van governors gereshuffeld en al en een vluchtende minister en een governor in de bak.
  ja dat heeft ndp heel goed gedaan. Wees er maar trots op.
  Ik zou mn smoel houden en dokken
  Maar zoals bro rob altijd maar zegt
  laat het verleden rusten. 😁😁😁😁
  laten we vooruit kijken 😁😁😁😁😁


  Maak melding

 9. waarom looft iemand niet iemand een bedrag uit om die boefdraad op te pakken.. net zo als de n dp een auto zou verloten van minimaal 10000 us$ voor de winnaar, maar de winnende persoon is tot nu toe niet geweest.
  gemodereerd

 10. in wuhan , China feesten ze vrolijk zonder mondkap. Vanaf mei hebben ze geen besmettingen meer. De rest vsn de wereld zit nog met covid. Zie daar wat die vervloekte chinezen doen. Ze hebben vast medicijnen en vaccine
  gemodereerd

 11. @ Paarse Pino….lucgtruim is sedert maart gesloten. Sinds nieuwe team is komen zitten, hoeveel keer heb je ze gezien. #stupid
  gemodereerd

 12. Hoefdraad wilde terug komen, maar dit wordt nu lastig omdat het luchtruim is gesloten. 😁😁

  Natuurlijk is het gesloten voor dieven en andere criminelen, maar de onderwereld is nog open hoor. Daar ga je heen, de hel


  Maak melding

 13. De ezels in Su zien niet darde verspreiding blijft toenemen. Dus luchtruim sluiten is een apen gedrag.
  gemodereerd

 14. Het gaat nooit meer open voor reguliere vluchten.Sedert 14 maart gesloten ,is er enige verandering dat er minder mensen positief getest zijn?? De Minister van binnenlandse zaken heeft een Surinaams paspoort mag hy dan wel vliegen.Dus er zijn wel uitzonderingen.
  gemodereerd

 15. Kunnen ze met zo goed het verkeer ook stop zetten, want dat telt tot nu toe nog veel meer doden dan de corona !
  gemodereerd

 16. Beste Feri,
  Je bent aan het galopperen, maar de ezels der ervaring lopen langzaam.
  Luister en kijk naar de actualiteiten, niet alleen binnen de grenzen van Suriname!

  Misschien, wordt je wat wijzer en kan begrijpen wat Covid19, inhoud.


  Maak melding

 17. Meneer Radjkoemar ik heb heel veel respect voor U,,,

  U bent één van de weinige zo niet de enige directeur die enig informatie geeft over de s l m.,,, de rest zijn boeven bandieten ook het personeel zijn allemaal, misleiders die alleen aan hun eigen zak denken..
  wat ik vind,, schaf die hele gedonder met gratis vliegen onmiddellijk af w. o. v i p vip tickets , laat iedereen dus alle personeel lieden desnoods 20 % van de ticket prijzen betalen, dan is er enig inkomen voor het bedrijf.. i. p. v totaal gratis natuurlijk ook voor de vracht/bagage kosten..
  verder alle overtollig personeel direct ontslaan geen t w k van toepassing,, doet de k l m ook die is bezig 5000 pers. leden te loodsen.. dus kan s l m het heel makkelijk doen..
  de tijd van tje potie is lang voorbij..
  maak het bedrijf commercieel en zie hoe vlot het gaat lopen..

  tegenwoordig heb je bijna geen vaste personeel meer in dienst, maar goede oproep krachten die op oproep basis bijna altijd beschikbaar zijn..
  dat doen vrijwel alle grote bedrijven in Europa dus waarom niet in ons land..
  wie niet mee eens is, ,,, daar is de deur..
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.