Zes jonge verdachten tussen 13 en 18 jaar aangehouden voor moord op kapitein

27
Politie start intern onderzoek naar verspreiding foto’s jeugdige verdachten
Deze foto's werden gedeeld maar dan zonder balk.

Dit zijn de 6 jongens die aangehouden zijn in verband met de moord op Michel Karwofodi, in leven kapitein van het inheemse dorp Mata. De jongste verdachte is 13 jaar en de oudste is 18 jaar oud. De verdachten zijn dorpsbewoners en hebben toegegeven dat zij het strafbaar feit hebben gepleegd.

Hun foto’s werden vandaag (zonder balkje) gedeeld via social media. Het Korps Politie Suriname meldt dat rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten, ondersteund door collega’s van Regio Bijstand Team Midden en politieambtenaren van het bureau Zanderij, de zes op zondag 16 augustus hebben aangehouden.

De jongens worden onder andere verdacht van moord en gekwalificeerde doodslag. Ze zijn na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld door de politie. De verdachten hebben levensmiddelen en een geldbedrag uit het huis van de overledene hebben weggenomen.

27 REACTIES

 1. Zo jong zijn ze en hebben al een moord op hun geweten, dat vind persoonlijk heel jammer voor deze jongens.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. 🤑Levensmiddelen en geld is zo belangrijk, dat het een mensenleven moest kosten. Waarschijnlijk nog niet eens genoeg buitgemaakt, om er een dag van te leven🤔. Wat moet er van deze jongens terechtkomen als een mensenleven voor hun niet telt. Je kan ze weer het bos insturen, waar ze er waarschijnlijk niet wakker van liggen😣.Sari tori😞


  Maak melding

 3. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Zes jonge verdachten tussen 13 en 18 jaar aangehouden voor moord op kapitein Michel Karwofodi in zijn dorp Mata.

  Triest en nogmaals triest.
  Wat voor een KWADE BOSGEEST kwam in deze jongelui hun hersenen om zo’n MISDAAD te gaan plegen?

  Ze zullen het de rest van hun leven dit zich dit mee moeten dragen.
  Hun eigen familieleden zullen steeds nagekeken worden door de overige dorpsbewoners.

  Bij de eerste reacties over dit bericht, hadden enkele forumleden direct over een “liquidatie”.

  Echt SARI TORI.
  Sterkte aan de nabestaanden.


  Maak melding

 4. Alle indianen leven mt d wetenschap dat bouta hun persoonlijke pres/god/hoeder is dus alles wat hij doet is goddelijk in hun ogen n kleine hersenen. Zand erover.


  Maak melding

 5. Aj baja, wanneer gaan jullie het nou leren.
  rob bro heefdt het al duizendt keren gezegdt; laat wat gebeurtdt is rusten, kijk naar de toekomst
  Help deze jongens, straf ze niet voor deze zinloozse doodt op een onschuldige man, maar help deze jongens. dat moeten we doen
  gemodereerd

 6. Aj baja nomo ja wanneer gaan jullie het nou leren.
  rob bro heefdt het al duizendt keren gezegdt; laat wat gebeurtdt is rusten, kijk naar de toekomst
  Help deze jongens, straf ze niet voor deze zinloozse doodt op een onschuldige man, maar help deze jongens. dat moeten we doen


  Maak melding

 7. Galg en rad tori dja. Disi a no wang heldendaad in vereniging maar MOORD! Lantistrafoe a no nex ma boesoe strafoe tranga Disi a no mek mek bonkoro Ingi ma Piri Ingi Boi sang kiri deng edemang fa a no fa a no boesi meti!
  Maar dan denk ik weer of het hele gebeuren door mij (EN ZEKER NIER DOOR ANDEREN HOOR) misschien gezien moet worden als een zuivering van het begrip PIKIENG INGI BOI.
  Dit is echt geen opwelling geweest als ik denk aan de MAJ gebeden en rituelen van de vorige week ivm zuivering. Maar als dit de bedoeling was, denk ik niet en had niemand zo bedoeld.
  In het weekend kwam ik bij het surfen op mijn iptv netten een docu tegen over KINDOFFERS van de MAYA’s. Kinderen werden wreed geofferd om de Goden gunsten af te dwingen ter zuivering bv. Dit gebeuren heeft mij echt aan het denken gezet.
  Als kind van 8 kwam ik voor het eerst in een Inheemsendorp en de eerste stop was een soort audiëntie bij de Kapitein in zijn enorme hut en ondanks veel wereldse spullen is de Lemen vloer mij bijgebleven. Ik heb geen druppel indiaans/Inheemsen bloed in mijn lijf maar er is een wederzijdse geestelijke band tussen mij en mijn Inheemsenfamilie in het dorp.
  Dit gegeven treft mij zowel vanuit het oogpunt van de dader(s) maar ihb dat van het slachtoffer. DIT MAG NOOIT MEER GEBEUREN EN MOET OPHOUDEN!
  7 Levens met aanhang/familie naar de klote………..WAAROM????????
  Sterkte.


  Maak melding

 8. Ze weten niet beter. Suriname is eenmaal rovers en verkrachters hol met heel veel doorgesnoven junkies en alcoholisten. Geleerd van hun verdreven god Bouta
  gemodereerd

 9. In welke wereld leven we in Suriname. Zo jammer, zulke jonge levens, levens met dromen en ambities. En wat hebben deze jongelui gedaan. Moord, een mens vermoord, een mens die ademde en vroeg om en smeekte en huilde om te blijven leven. Zo wreed om vermoord te worden, om zo’n wrede dood te ondergaan. Vermoord door je eigen mensen, jonge mensen, nog in de bloei van hun leven, met nog veel dromen en nog veel te willen. Zie de omgeving in welke deze jongens hebben moeten acteren. Een omgeving gecorrumpeerd met geweld, verval van waarden en normen, een omgeving geschapen door paars. Een omgeving waarin misdaad loont, waarin een mensenleven niks meer waard is, een omgeving zo wreed geworden waarin we en de Surinaamse mens zich niet meer veilig voelt. Een omgeving die het product van paars wanbeleid is. Het misdadig paars, het paars die het slechte uit de mens naar boven haalt. Waar een mensenleven niks meer waard is. Dit is het paarse product die wij hebben geërfd.


  Maak melding

 10. Ze dachten zeker dat ze een “video game” aan het spelen waren…”grand theft auto”…of ze dachten dat ze in 1 of andere moordfilm bezig waren te acteren… ongelooflijk met bepaalde jongeren vandaag de dag echt ongelooflijk. Als je niet oppast wordt straks het verhaal veranderd door ze…”de kapitein wilde ons misbruiken vandaar dat we hem hebben vermoord”…wachtie ai kon ete…pasop je kan van alles verwachten met deze jongetjes vandaag de dag, want volgens hun zitten ze nog steeds in een movie.


  Maak melding

 11. @Paarse stoephoer en waarom vraag je je niet af waar de zoon/man van de schoondochter in dit verhaal past want die lijkt afwezig als je toch al bezig bent om miss marple te spelen. Is die man die zijn vrouw te Santopolder de hersenpan met een koevoet insloeg al gevonden? Want dat is toevallig ook vreemd. Maar ja er zijn genoeg mogelijkheden zijn. Feit is a no mi!


  Maak melding

 12. als ik zo nr de gezichten van de kids kijk bloed mijn hart…waar waren hun ouders ???is dit onze SWITIE SU????hopelijk komt het nog goed met ze in de toekomst…sterkte aan beide families…🙏
  gemodereerd

 13. suriname is in amerika
  amerika is van indianen
  de witte mensen hebben de indianen vermoord
  en zwarte mensen ontvoerd uit afrika en tot slaven gemaakt naar amerika gebracht
  witte mensen horen in europa
  dus a pikeng egi boy hoort in amerika
  gemodereerd

 14. Dit zijn commentaren van sukkels die Sur willen opbouwen??!

  Rasisme en eng-etnisch denken, druipt ervanaf….sherif is noet instaat om dit te managen; kijk maar naar bravo.

  Daaom zeg ik, nationaal politiekplatform met NDP 2.0, Neus, Biervliet, Rusland, Adjodiah, Kartokromo,….. maakt mij niet uit.

  Eerste daad is een wet aannemen die anti-discriminatie/rasisme promoot, neyals in de VS.

  Voor wie het nog niet doorheeft: moord wordt door alle becolkingsgroepen gepleegd! Het ene is niet minder erg dan de andere….

  RiP mr. Karwo!

  Voor de kinderen en familie, wens ik sterkte met behandeling.


  Maak melding

 15. Waarom plaatst Waterkant deze foto’s? Is het uit sensatiezucht? De politie hoort NOOIT foto’s van aangehouden verdachten te verspreiden, niet met en niet zonder balkje voor de ogen. Hopelijk stopt het korps met het sturen van foto’s van verdachten en slachtoffers, niet via de officiële weg en niet via “lekkages”. Zo hoort het in een professioneel politiekorps dat de rechten van burgers respecteert.


  Maak melding

 16. Ik raakte ooit in discussie met een Surinaamse psycholoog, die ik niet met naam en toenaam zal noemen.
  Mijn mening:Suriname heeft economen nodig voor de wederopbouw.
  Zijn mening: dan moeten de Surinamers eerst van hun psychologische trauma’s worden afgeholpen. Zonder psychologische hulp komt Suriname niet ver.

  Als ik deze berichten lees moet ik die psycholoog gelijk geven en hem mijn verontschuldigingen aanbieden.
  Wat heeft dit met de heer Karwafodi te maken, zult u zich afvragen.
  Als zulke kleine jongens geen respect kunnen opbrengen voor een volwassen man tevens kapitein, in feite het gezag van een dorp, is er iets goed mis in het dorp. Ga zoeken wat er aan de hand is voordat er meerdere doden vallen. De jeugd is aan het ontsporen en zoek de oorzaak.
  Meneer Karwafodi, familie, vrienden en dorpsgenoten: RIP en sterkte bij de verwerking van dit verlies. Moge zijn ziel in vrede rusten.


  Maak melding

 17. Sterkte aan de nabestaanden

  Moge Zijn Ziel In Vrede Rusten

  Ik wens deze jongelui ook het beste toe en dat ze de juiste begeleiding krijgen. Wat de oorzaak/oorzaken is/zijn voor dit gedrag en het gevolg ervan. Ze zullen hun hele leven dit met zich meedragen.

  De pikin ingie boy kan hen wellicht hierin bijstaan.

  Triest.


  Maak melding

 18. @ Olivia ik ben het met je eens. brown is een misselijk makend mannetje, die net doet alsof hij buiten de politiek wil blijven, maar intussen de straat probeert, let wel probeert schoon te vegen. Zo verschrikkelijk doorzichtig

  @ John
  Natuurlijk zijn we geneigd zulke daden te veroordelen.
  Maar wat heeft deze jongens er toe gezet?
  Zijn ze misschien door hem misbruikt? Heeft hij nog meer smerigheden uitgehaald?
  We weten het gen van allen, daarom is een veroordeling uitspreken fout


  Maak melding

 19. Jongens .. Wat hebben jullie gedaan? Jullie hebben jullie leven verziekt.

  Paraman@@ Weer jij nu pas dat sommige Surinamers racisten zijn? Voor de verkiezing had je de reacties moeten zien. Denk je dat deze mensen verandert zijn na de verkiezing? Ik denk het niet. Denk je mensen als Bumblegum die dagelijks hier mensen voor apen hadden uitgemaakt nu een andere mens is? Ik denk het niet. Er zit een bepaalde groep mensen waar we rekening mee moeten houden. Het gaat niet alleen maar om Bouterse in Suriname. Ik hoop dat ze ook rekening houden met de kwaadwilligen ofwel de racisten.


  Maak melding

 20. Een moord begaan, een verkrachting of misbruik, diefstal of welk anders misdrijf
  is grensoverschrijdend gedrag. Wie eenmaal zijn grens overschreden heeft,
  is zijn innerlijk licht kwijt en leeft in duisternis. Maar wie zijn zonden belijdt en
  nalaat kan gered worden. God is genadig.
  Kaïn is het kwaad/duisternis in de mens en Abel is het geweten/innerlijk licht.
  Kaïn dood zijn broeder= Het kwaad dood het geweten.


  Maak melding

 21. Mischien was de kapitein wellicht een pedofiel…want het is echt vreemd dat die kleine jongetjes dit hebben willen uithalen met de kapitein…er schuilt iets achter dit gebeuren wie weet komt iets naar buiten.


  Maak melding

 22. Joost weet wat kapitein ook heeft uitgespookt voor zijn dood…want het is echt vreemd dat die kleine jongetjes dit hebben willen uithalen met de kapitein…er schuilt iets achter dit gebeuren wie weet komt iets naar buiten.


  Maak melding

 23. Mijke; heb je mijn stuk wel goed gelezen. Toets mijn stuk aan jouw reactie. Ik heb niemand beschuldigd,. Integendeel heb ik juist om een onderzoek naar de ontspoorde jeugd gevraagd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.