Santokhi brengt bezoek aan Command Center

9
Command Center Politie Suriname

President Chandrikapersad Santohi heeft met een speciale delegatie een bezoek gebracht aan Datasur en het Command Center. Dit bezoek legde het staatshoofd met zijn delegatie af op zaterdag 15 augustus. Als voormalig minister van Justitie en Politie begon Santokhi het project van camerabeveiliging in Paramaribo in 2008. Dit was een digitale controle op verschillende wegen om uiteindelijk heel Suriname digitaal te beveiligen. Suriname is als land onderdeel van de cyberworld. Cyberworld organiseren doe je niet alleen met moderne technologie en met camera’s van het Command Center, maar ook met een datacenter waar alles wordt opgeslagen.

Voor Santokhi heeft elk automatiseringsproject een basis van succes als de organisatie in het lang zelf ook op orde is. “Een land moet goed georganiseerd zijn qua bestuur, bestuursorganen, regelgeving en private organen. Als dat goed geregeld is en het beleid is goed op elkaar afgestemd, dan heeft elk automatiseringsproject een basis van succes”, zei de president in gesprek met het personeel.

“We hebben de uitdagingen bij Datasur gezien, als we goed beleid voeren internationaal en regionaal, waarbij Suriname, in dit geval Datasur als dochteronderneming van Telesur concurrerende tarieven kan aanbieden dan is het de kans voor Datasur en Telesur om diensten te bieden aan buitenlandse bedrijven”. Vooral in deze COVID-periode is het volgens Santokhi raadzaam diensten online aan te bieden. “En dit moet versneld uitgevoerd worden”, zei de president.

De president is zelf ook geweest naar het Huawei Command Center in China. “Het is zeer modern en geavanceerd en op afstand worden er boetes afgetrokken van mensen. Dit is de hoogste inkomstenbron met alle miljarden auto’s in het verkeer, welke dagelijks miljoenen aan boetes opleveren. Dit is onze kans! Zodra iemand een overtreding begaat, meteen een oproeping om de boete te betalen. Dit moeten wij niet zo zeer zien om geld te verdienen, maar om de veiligheid te garanderen”, schetste het staatshoofd de kansen die voor ons liggen.

Elektronische systemen zijn op zich allemaal integer. Als we overal een goed digitaal systeem hebben, zeker op alle plekken waar het contact tussen customer en ambtenaar wegvalt, is de kans op corruptie meteen verminderd. “Want het contact maakt de systemen niet integer. Laten wij er alles aan doen om het systeem dus schoon en vrij van allerlei intriges en manipulaties te houden”, was de oproep van de Surinaamse president.

Het staatshoofd heeft het vertrouwen dat wij met goede randvoorwaarden, zoals vertrouwen en (privacy) regelgeving, goede resultaten zullen boeken en de criminaliteit effectiever kunnen bestrijden.

9 REACTIES

 1. In Nederland wordt er gigantisch verdiend aan automobilisten. Trajectcontroles, flitsers, betaaldparkeren, wegenbelasting, scanauto’s die rondrijden. Als je even niet oplet heb je zomaar een bon in de bus die je niet zag aankomen.

  Aan één kant vervelend, aan de andere kant vergroot dit wel de verkeersveiligheid. Domme wegpiraten moeten hard aangepakt worden.
  En nog een heel groot bijkomend voordeel. Door al die inkomsten hebben ze in Nederland één van de beste, veiligste en modernste wegennet van de wereld kunnen bouwen voorzien van allerlij technische snufjes zoals slimme verkeerslichten, matrixborden die de snelheid aanpassen als er ergens een ongeluk is gebeurd. Nergens zie je kapot asfalt. Alles is up to date daar!


  Maak melding

 2. Kunnen we van leren.
  De President kan direct in Nederland informatie van hun systeem opvragen.
  gemodereerd

 3. Ik hoop dat het project mislukt, want de grootste recht van vrijheid van de mens, het recht om anoniem te zijn, wordt hiermee afgepakt.

  In Nederland is software zo ontwikkeld dat wanneer de camera bepaalde bekende mensen herkend, die gegevens automatisch worden gewist en dus nooit te vinden zullen zijn.
  Je kan wel 3 keer raden door wie de lijst met bekenden wordt bepaald.


  Maak melding

 4. Dit was een vd projecten met geleend geld….doel was gevoel van veiligheid vergroten en dus meer toerisme trekken. Netals vele andere projecten….

  Kennelijk is het voor Sherif wel goed, anders zou hij geen aandacht besteden…

  Wat hypocriet om ad andere kant het leenbeleid van de vorige regering af te kraken….nog ff, want zelf zal hij dat ook moeten doen!


  Maak melding

 5. Niks hypocriet !

  Wat bruikbaar is wordt hersteld en verbeterd. Het is zonde om te verwaarlozen. Het heeft al eenmaal geld gekost.

  Het probleem met de vorige regeringen olv Bouterse was o.a dat wanneer een project werkelijk 1 miljoen kost er 10 miljoen werd geleend. Bij voorbaat was 20 % al nietig en van het overige werd geen administratie bijgehouden. Verder kregen vriendjes de opdracht die voor abnormaal hoge bedragen kosten in rekening brachten. Zie facturen Chotelaar en Rudisa.

  Maar dit is voor mensen met verstandsverbijstering en voor roofdier psychopaten moeilijk te begrijpen.

  Niet storen.
  Wij werken aan een beter Suriname.
  Krakti !


  Maak melding

 6. Ook hier moet worden onderzocht wat voor geldstromen er de afgelopen 10 jaar zijn geweest onder de verschillende leidinggevenden. Denk met name aan de auto’s die daar verdwenen zijn en bij wie ze terecht zijn gekomen.


  Maak melding

 7. Wat mij betreft heeft dit geen prioriteit. Het gaat ten koste van de kleine man die elke srd nodig heeft om te overleven en worden met dit systeem hard gepakt. Is er trouwens ook aan de beveiliging van het systeem gedacht om de privacy van de burgers te waarborgen? Dat gaat ook heel veel geld kosten.


  Maak melding

 8. @Paraman

  Chan is het project in 2008 zelf begonnen met bescheiden middelen. Bouterse en Co hebben het project als zovele gekaapt en er enorm veel geld voor geleend. Heel veel van dat geld is niet terecht gekomen in het project maar ergens blijven hangen bij partij loyalisten.
  Het laatste is niet Uniek in ontwikkelende landen. Santohki zal het nu ook niet uit kunnen bannen echter de mate waarin onder de NDP projecten werden afgeroomd was extreem.

  Recent kwam in beeld hoe een politie voertuigen project afgeroomd werd via Sardjoe’s Rudisha. Op een A4tje kan uitgerekend worden dat er op $ 10.000.000 $ 3.000.000 tot $ 4.000.000 verdwenen moet zijn
  > 75 Sansyong Musso pickups 80 Yamaha motorfietsen. en voor $ 1.500.000 andere voertuigen.
  > Niet zakelijke keuze voor benzine auto’s
  > Te hoog onderhoudscontract.

  Dit gebeurd ook bij de grotere projecten zoals de highway etc. en de leningen in China etc.


  Maak melding

 9. Beste Z e Santokhi

  Dit moet 1 van de grootste projecten worden om verkeershufters en criminelen aan te pakken… Hecht ook veel aan privacy, maar veiligheid gaat in dit geval voor… niks te verbergen… Liefst in volgorde waar vooral handel en toerisme verkeer ( dus inkomen ) moet gaan bloeien, totaal waterdicht voorzien van cctv met minimaal 48 uur opslag, kentekenherkenning en gezichtsherkenning. In volgorde van Paramaribo,wanica en weg tussen lelydorp en zandery en omgeving…. Langzaam uitbreiden…preventief controle, ID plicht en checkpoints op belangrijke knooppunten, buurtwachten… Toeristen, grote investeerders blijven weg vanwege onveiligheid !!! In aanraking met justitie = DNA profiel opslaan. Werken voor de staat op elk niveau + vakopleiding als je in de bak zit, anders in de ” hole “… Immers in westerse landen hoor je zelden dat rondom een goed beveiligde int. airports gedealed, geroofd, gemoord wordt…alles is traceerbaar indien nodig… Zijn er oa aziatische landen die iets van SU willen, laten zij dan ook het apparatuur en integere, beter opgeleide personeel leveren die surinamers ook MOETEN opleiden op diverse takken ( In deze tijden staan ze te trappelen voor een bescheiden salaris, zelfs als aanvulling als “veld”agenten, zorgpersoneel, indien personeeltekort)… Grotendeels digitaal betaal verkeer ( ivm veiligheid en traceerbaarheid, belastingen, stabiele officiele bank etc ) … Iedereen moet kunnen en willen bijdragen volgens een beloningssysteem ter motivatie …. Goed begin, beter SU…gezelligheid komt wel weer als alles weer goed is … En als alles weer loopt is er ook voor de kleine man die evt hulpbehoevend is ook een redelijke basis en kansen…Motto : BIGI BRADA is watching; you can’t hide or run if you broke the law, but you’ll get rewarded if you help your country and people!… Succes!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.