Santokhi wil leger professionele defensieorganisatie maken

26
bezoek president chandrikapersad santokhi aan nationaal leger suriname

Een professionele defensieorganisatie. Dat is wat president Chandrikapersad Santokhi van het Nationaal Leger in Suriname wilt maken. Het staatshoofd heeft op vrijdag 14 augustus een bezoek gebracht aan het defensieapparaat, waar hij in de Memre Buku kazerne als opperbevelhebber van de strijdkrachten werd verwelkomd en alszodanig de eenheden heeft toegesproken.

Het staatshoofd gaf als opperbevelhebber de garantie zich te zullen inzetten om van het Nationaal Leger, ongeacht de rang of de persoon een professioneel leger en professionele militair te maken. “U gaat daarvoor alle ruimte krijgen”, aldus de opperbevelhebber. Hij stelde daarvoor trainingen nationaal en regionaal in het vooruitzicht. Het staatshoofd gaf ook het volgende mee: “We gaan weer het pad op van gezamenlijke oefeningen met andere legers in onze regio. Ook internationaal gaan we die bijdrage moeten leveren wat de internationale gemeenschap ook van ons zal vragen. Daarvoor moet die readiness, kwaliteit, discipline en knowhow er zijn”.

Hij merkte op dat het leger publiek bezit is en behoort tot het publieke domein van de samenleving. Als de samenleving in een crisis is, zal het leger volgens de regeringsleider een bijdrage moeten leveren. Hij doelde hiermee op de bijdrage van het leger in de COVID-19 crisis welke ons land momenteel treft. De president sprak zijn waardering uit voor deze bijdrage die het defensieapparaat momenteel levert. Hij gaf echter ook mee dat het leger bij het keren van de financieel economische crisis ook een bijdrage gaat moeten leveren door te bezuinigen. Zij gaat efficiënter werken zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan haar kerntaken.

Behalve dat het leger klaarstaat om de regering in haar beleid te ondersteunen, kan zij van haar kant ook een beroep op de regering doen om het apparat te versterken en de eenheid te bevorderen. “Waar die eenheid kleine deukjes of beschadiging heeft opgelopen, gaan we die repareren of het nou ligt in het bevorderingsbeleid, het benoemingsbeleid of het carrierebeleid”. Volgens de opperbevelhebber moet er geen ontvredenheid binnen het leger zijn. “Iedereen maakt aanspraak op bevordering op basis prestatie. We gaan het herstellen. We willen een leger zijn dat zich onderscheidt van de rest”.

Het staatshoofd wees de manschappen op een van de belangrijkste taken van het defensieapparaat, namelijk het uitoefenen van zijn taak in ondergeschiktheid aan het bevoegd gezag en in overeenstemming met de geldenden rechtregels. De taken van het worden uitgeoefend binnen het rechtstatelijk en democratisch bestel.

Hij sprak zijn dank uit voor de grootse ontvangst van niet alleen zijn persoon als president, staatshoofd, regeringsleider en opperbevelhebber, maar ook van minister Krishna Mathoera, die in de Surinaamse geschiedenis de eerste vrouw als minister van Defensie is. Het staatshoofd vroeg de manschappen haar te ondersteunen om van het defensieapparaat een geweldig leger te maken.

https://www.facebook.com/1556716404370646/videos/353652012295342/

26 REACTIES

 1. Ze moeten broden bakken en groente planten???
  Dan komen en gaan de gasten nr frans Guyana en terug???
  Ze moeten de grenzen bewaken en alles wat op het water zit opruimen.
  gemodereerd

 2. Fantastisch! Onder regering bouterse is het leger totaal verloederd. Er waren geen(goed getrainde)manschappen om grenzen te bewaken waardoor mensen het virus via de onbewaakte grenzen het land binnen konden brengen.

  Excellentie Santhoki toont hier maar weer eens met vooruitziende blik zijn daadkracht om het leger up to date te maken. Het leger moet ter beschikking zijn voor meerdere doeleinden. En zo hoort het ook.

  Het ziet er voorlopig niet naar uit dat de president op de rem zal trappen terwijl hij met een sneltreinvaart orde op zaken stelt in Suriname!

  Dat geeft de nodige figuren hier op wkn de nodige koppijn.


  Maak melding

 3. Wendy
  Je bent iemand die in staat is om iemand dood te wensen. Jij koestert dergelijke haatgevoelens voor een persoon.
  Als diegene dood zal liggen, zal je werkelijk blij zijn en ervan genieten.
  Wat is er bij jou gebeurd om het zo ver te laten komen?


  Maak melding

 4. @Leek

  Waarschijnlijk is zij getraumatiseerd. Dat zou kunnen komen door slechte jeugd, gepest, mishandeling en misbruik door ouders of heeft ze er gewoon moeite mee dat de ndp niks meer te zeggen heeft.

  Ze zou erover moeten praten en niet alles opkroppen. Ik zou haar best wel willen begeleiden in een traject dat haar weer enigzins gezond maakt voordat het te laat is. Ik heb zo meerde clienten op het juiste pad gekregen. Ze mag gerust contact met mij opnemen hoor. Schaam je er niet voor, kom er voor uit.
  gemodereerd

 5. Waterkant net zo fel jullie waren tijdens Bouterse net zo fel horen jullie nu te zijn. Anders zijn jullie geen objectieve medium. Jullie publiceren nu zeer traag de actuele frommels. Het is een chaos nu bij de Rvc’s van vele bedrijven. Mensen van Rudisa en Kings zijn ingeburgerd nu bij luchthavenbeheer.
  Zijzelf hebben units op de luchthaven, hoe kunnen ze dan in de Rvc? Rudisa levert producten aan de Slm, wie zegt dat we met ze verder willen? De belangen zijn groot en Waterkant zwijgt.
  Corruptie op hoger niveau komt eraan

  Suriname kan liever onder bewind van Nederland. Dan maar klagen dat Nederland dan rijker wordt, maar wij zijj dan allemaal ook beter vanaf. In plaats van enkele corrupte mensen rijk maken en wij kunnen nergens gaan.
  Dom


  Maak melding

 6. Goede zet excellentie! onder die Ingie amateur was het moraal onder de militairen beneden het dieptepunt gezakt. Getuige de berichten de afgelopen jaren van militairen die de wet overtreden hebben. Het nieuwe is gekomen, het oude is voorgoed voorbijgegaan.
  gemodereerd

 7. Een leger kost geld op dit moment heeft Suriname 1e behoefte nodig in plaats geweren en een luchtmacht . Een Jachtvliegtuig kost 1 jaar eten aan het vol . Chan moet de ziekenzorg als prioriteit 1 geven . Wapen zonder vergunning moet dusdanig hoog gestraft worden dat afgeschrikt word. Brood en verband eerst dan tanks en geweer .
  gemodereerd

 8. Suriname heeft geen leger nodig want het kost teveel geld kapitaalvernietiging en niemand gaat Suriname aanvallen.Alleen Bouterse had een leger nodig om zijn activiteiten uit te oefenen vooral zijn duistere praktijken.
  gemodereerd

 9. Er is een Ndp/Abop coup in de maak met Bep en PL om deze regering ten val te brengen. Niemand wil opgesloten worden namelijk. Brunswijk wordt president. Er rolt al geld van Sardjoe, Kirpalani, Abrahams en Hoefdraad. De VHP weet het maar staat nu met haar rug tegen de muur.
  gemodereerd

 10. Waterkant waar blijven de berichten over woejoe woejoe bij de coalitie, laat zien/merken dat jullie een objectieve medium zijn, Bigi Bigi geen censuur!!!!!


  Maak melding

 11. Pony

  15 augustus 2020 At 15:42

  Waterkant waar blijven de berichten over woejoe woejoe bij de coalitie, laat zien/merken dat jullie een objectieve medium zijn, Bigi Bigi geen censuur!!!!!

  ===========================

  Ga maar lekker RadioMart luisteren. Medium voor de paarse imbecielen.


  Maak melding

 12. Meneer Santokie zegt blijft binnen bussen mogen niet rijden wat is de alternatief voor een gewone mens die geen geld heeft en is afhankelijk van de centrale markt of hun dagelijkse werk die zij ook niet mogen doen. Tien jaar Bouterse hebben de gewone mensen niks kunnen sparen want mensen verdienden duizend SRD per maand omgerekend honderd euro.
  Meneer Santokie heeft de verkiezing gewonnen en hij is vrolijk.
  dat is toch eenzijdig denken. Met andere woorden hij denk op dit moment dat hij alleen zijn buik mag vullen met zijn vrienden alleen ander mogen stikken. Dat is heel vies denken.


  Maak melding

 13. Wat heeft Suriname een geweldige president Zijne Excellentie die in zeer korte tijd zoveel bereikt heeft wat de paarse fascisten van de NDP gesloopt hebben !
  gemodereerd

 14. Die corona is een complot van die leiders deskundigen Artsen in de werld die geen geld krijgen die zeggen dat corona een milde griep is en niets meer. Jullie mogen op yutube kijken hoe veel deskundigen vertellen kijk niet alleen naar de tv en radio want die liegen mee.
  Een Arts die in een verpleeghuis heeft gewerkt die zij dat als zij de mensen zouden behandelen dan zouden ze niet overleiden maar zij hadden opdracht gekregen om die mensen niet te behandelen ze zij het waren milde griepjes het was makkelijk te behandelen maar hen behandelen was verboden.


  Maak melding

 15. Er is commissie in het leven geroepen om 45 jaar onafhanjelijkheid te vieren. Monie no de. Covid de. Soort feest.
  Oja de uitslover van Chan moest bij voor hem wegjagen.
  De speech was rotzooi.
  Militairen moeten trainen wat voor landboue of bakken.
  Padvinders doen poptjie patoe. Vene heeft het leger altijd stiefmoederlijk behandeld


  Maak melding

 16. wendy

  15 augustus 2020 At 17:19

  Er is commissie in het leven geroepen om 45 jaar onafhanjelijkheid te vieren. Monie no de. Covid de. Soort feest.
  Oja de uitslover van Chan moest bij voor hem wegjagen.
  De speech was rotzooi.
  Militairen moeten trainen wat voor landboue of bakken.
  Padvinders doen poptjie patoe. Vene heeft het leger altijd stiefmoederlijk behandeld

  ===============================

  Vene heeft het leger altijd stiefmoederlijk behandeld ? Jouw afgod Bouterse heeft het leger ingezet om vooraanstaande Surinamers, vrouwen en kinderen af te slachten.


  Maak melding

 17. Heeft die man geen andere dingen te doen zoals prijzen in de winkel te verlagen en de koers men heeft op je stem niet omdat ze je leuk vinden maar men heeft op je ge stemt om de prijzen en koers te verlagen snap dat toch eens een keer


  Maak melding

 18. Suriname krijgt eindelijk weer een defensie om trots op te zijn.

  Maar we zijn er nog niet er moet nog veel gebeuren.

  Het vermoeden is dat er een groot crimineel kartel actief in Suriname dat een eigen economie beheert. Deze economie wordt gereguleerd door cambio’s, casino’s, goud en onroerendgoed. Het vermogen van dit kartel is in de miljarden.

  Als het Z. E. Santokhi het lukt om dit kartel uit te schakelen dan wordt zijn respect ongeevenaard.


  Maak melding

 19. Professionele Defensie Organisatie. Hmmmmm. De nieuwe naam voor de Leger? PDO.
  Wat hij – en zeker minister Mathoera – bedoelt is Multi Inzetbare Leger, MIL. Dus een leger die alle vuile werkjes tijdens rampen en bij nood kan opknappen.


  Maak melding

 20. Ma as die leeger gaat gebauwe opknappe en sulke dinge doen, dang niemang meer gaat in die leeger.
  Mense gaan in die leeger om te kunne speele met geweere en vegte.


  Maak melding

 21. Met respect. Het leger van SU stelt niks voor. Het hele gebied in boven corantijn is door guyana geannexeerd. En het leger kan alleen maar toekijken. Het doet pijn om de kaart van SU op internet te zien met een groot afgehakte stuk en aan guyana toegevoegd. Opo kondre mang oen opo, sranang grong e karie joe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.