Energiedeskundige Ajodhia wil geen deel uitmaken van RvC EBS onder Andy Rusland

71
Energiedeskundige Ajodhia

In Suriname werd vrijdag bekend dat Andy Rusland op voordracht van de ABOP opnieuw benoemd is tot president-commissaris bij de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). Ook energiedeskundige Viren Ajodhia zou zitting nemen als commissaris binnen de RvC van de EBS. Ajodhia heeft zich vrijdag echter teruggetrokken.

Hij zei hierover in een verklaring: “Door de huidige president-commissaris (Rusland) te behouden wordt een signaal gegeven dat er geen werkelijke intentie is om EBS te gaan redden, maar juist om door te gaan met het roven en stelen. Daarvan kan ik helaas geen onderdeel zijn.”

Op zijn Facebook-pagina plaatste Ajodhia ook nog: “Ik weet dat velen van u enorm teleurgesteld zijn met de recente ontwikkelingen mbt benoeming RvC leden. Mijn naam staat nu op een lijst (met AR als prescom) waar ik principieel geen deel van kan zijn.”

Ajodhia zegt dat hij op andere manieren zal proberen een bijdrage te leveren aan Suriname en EBS, een bedrijf dat hem dicht bij het hart ligt. “Geeft u de hoop niet op” besluit hij.

71 REACTIES

 1. Ik hoor de President en en VP dat wij het Samen moeten doen 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡.
  gemodereerd

 2. Ik geef hem groot gelijk!
  Rusland is 1. Niet deskundig genoeg en 2. Hij gaat naar daar om zijn eigen belangen te behartigen en NIET die van Suriname.
  De regering moet deze benoeming heroverwegen.
  Er zijn genoeg deskundigen die deze functies kunnen bekleden.
  Trouwens, hij komt ook uit het corrupte paarse kamp.
  Dus niet betrouwbaar!


  Maak melding

 3. Bron v alle ellende is D. SARDJOE. Die heeft bravo veel gesponsord en nu is t playtime. Djilip en bouta willen Andy daar bij EBS. SIMPLE LIKE THAT. Bravo is nu weer foetoe boi.


  Maak melding

 4. Deze regering heeft de boel voor de gek gehouden.
  Ze zullen nimmer geld terughalen.
  Zijn gewoon vrienden van deze boeven.
  Abrahams wordt niet gestraft hoor,
  Dilip ook niet,
  Kirpalanie ook niet,
  Noem maar op.
  Ze spelen een poppenkast.
  Binnen 1 jaar zijn er weer andere leiders.
  Weinigen die nu aan de macht zijn houden van Su.
  Ze zijn weer daar om te roven.
  Erg erg erg.
  En in de tussentijd is er geen vooruitgang voor Su.
  Jammer


  Maak melding

 5. Daniel even geduld, het is niet dat er direct iedereen die aan de rooftocht heeft meegedaan, dan meteen achter slot en grendel te plaatsen, eerst moet een onderzoek komen zoals het hoeviedraad, hij verweerd zich maar weet bliksem goed dat hij de grootste schuldige is tang boeng


  Maak melding

 6. Zolang Gregory leider is van de NPS zullen er geen veranderingen komen. Ook de mensen die de NDP verlaten kiezen niet op voorhand voor de NPS, vanwege Gregory. Deze man moet op de meest korte termijn worden vervangen, anders is de verdere val ingezet. Deze regering zal de rit niet uitzitten, dus we kunnen ons nu reeds voorbereiden op nieuwe verkiezingen. Ajodhia heeft gelijk niet te willen toetreden tot de rvc van de Energiebedrijven. Houd vol jouw tijd komt eraan. Deze poppenkast is van korte duur en dan gaan ze je nodig hebben. Die hebzuchtige Mangre heeft zichzelf teruggetrokken, want een toegevoegde waarde zou ze niet hebben. Bovendien is hier sprake van belangenverstrengeling wanneer leden van de DNA in dergelijke functies worden benoemd. Zij hebben een controlerende taak en weten dat zelf ook.


  Maak melding

 7. De Puinhopen Van 4 weken Regering Santokie

  Is Santokie Nog Te Vertrouwen

  Beste Mensen

  Ik ben van mening dat Santokie het roer niet meer in eigen hand heeft.
  Hij heeft te veel macht aan Ronnie brunswijk gegeven.die absoluut nergens verstand van heeft en Ronnie brunswijk die laat zich leiden door zijn broer Leo Brunswijk Dilp Sardjoe heeft een groot invloed op deze gasten.

  Het einde is effe zoek bij regering Santokie Brunswijk.
  gemodereerd

 8. Ook bij Telesur NDP vertrouweling van Bouta in rvc Gardelito Hew A Kee, die president-commissaris was bij Telesur tevens coördinator e-government, op voordracht van de ABOP terugkeert. Brunswijk heeft verkeerde intenties. VHP is gegijzeld. Nieuwe verkiezingen uitroepen en alle Aboppers op VHP en NPS stemmem
  gemodereerd

 9. wordt niet gestraft hoor
  Dilip ook niet,
  Kirpalanie ook niet,
  =====
  Waarom zou je deze zakelijke, eerlijke en harde werkers willen straffen! Zij zijn de grootste ondernemers in het Caribisch gebied en hebben tienduizenden mensen in dienst! Je moet juist een voorbeeld nemen aan zulke ondernemers! Dilip zou in zijn eentje al die zogenaamde diaspora die willen investeren in Suriname in zijn linker zak stoppen!
  gemodereerd

 10. Daniel
  Ik ben het volledig mee eens met wat je aangeeft.
  Ik heb altijd verandering gesteund in Suriname. Maakt niet uit wie de veranderingen zou aanbrengen of het nou de NDP ABOP NPS VHP PRO etc.
  Ik heb zelfs aangegeven te willen helpen al die boeven / schurken fraudeurs op te sporen en het gestolen geld bezittingen proberen terug te halen.

  Wat ben ik teleurgesteld in deze huidige regering van de VHP ABOP NPS en PL.
  Ik voel mij letterlijk in de zeik gezet door deze partijen door hun wijze van uitvoering van de belofte aan het volk.
  Ik noem de onderwerpen
  – Fraude bestrijding
  – terughalen wat gestolen is
  – vervolgen van de fraudeurs en boeven en schurken
  – afstand nemen van alle personen die de schijn tegen hebben

  Welnu, wat zie je gebeuren?
  – Nerkust blijft
  – Andy Rusland wordt voorgedragen om president RvC van EBS te worden
  – Chotelal blijft buiten schot en geeft vele miljoenen terug die zijn overgefactureerd
  – Waka pasie
  – Bouva behoudt betaalbare functies binnen de overheid
  – Benoeming DNA leden tot RvC (SLM)

  Ik heb het niet meer dus huidige coalitie regering Santokhi en Brunswijk ga maar door het schijnt dat jullie uit hetzelfde houdt zijn gesmeden als de NDP.
  De ministers doen hetgeen de partij vraagt en zegt.
  Joghi je hebt gelijk
  Bordo je hebt gelijk
  Adjodja je hebt gelijk
  Belfort je hebt gelijk
  Pro jullie hebben gelijk. Pakito en al die anderen laten jullie als laatst de Mohikanen het volk niet in de steek jullie zijn hen laatste strohalm.
  Ik ben verbitterd en verdrietig. Jammer de zoveelste kans gaat voorbij.

  Ik zal blijven ageren tegen wat ik niet gezond vind gaan in Suriname


  Maak melding

 11. De ABOP is de zwakste schakel in deze coalitie en het wordt tijd dat de VHP en de NPS een serieus gesprek gaan voeren met Brunswijk. De ABOP wil bijvoorbeeld de NDP stroman Mike Nerkust als DC niet vervangen en heeft Andy Rusland( ook van de NDP) voorgedragen als president Commisaris van de EBS. Ook over de andere kandidaten die voorgedragen zijn als DC zijn er twijfels of ze voldoen aan de minimale vereisten om DC te worden.


  Maak melding

 12. EBS is een staatsbedrijf en heeft 1300 mensen in dienst. In 2015 heeft de regering door tegenvallende inkomsten uit goud en olie de prijs voor electriciteit verdrievoudigd. Ook zijn er leningen aangegaan om binnen het bedrijf vernieuwingen door te voeren waarvan niemand weet of het geld daadwerkelijk daaraan bestreden is. Schoon schip maken betekent niet alleen dat er een nieuw bestuur moet komen, maar ook dat deze mensen kennis en visie moeten hebben o.g. v. Energie. Niet alleen voor nieuw beleid, maar ook om het bedrijf weer winstgevend te maken. Ben bang dat Rusland die kennis niet in huis heeft


  Maak melding

 13. Mensen wees op gepast met ABOP, ABOP wil met NDP achter de schermen werken.
  Als deze regering valt, dan zie ik liever NPS en VHP in de regering.
  Want NDP EN ABOP gaat het volk afhankelijk maken van pakketten en het wel bekende actie, geld strooien vanuit een helikopter naar het volk. Ik denk niet niet dat het volk van Suriname dit als toekomst wil zien.

  En niet te vergeten de devaluatie.
  gemodereerd

 14. Het begint er op te lijken dat Ronny Brunswijk dan toch machtsmisbruik maakt. Er gebeuren nu dingen zonder vooraf af te stemmen. Ik gunde hem de kans te rehabiliteren maar mijn twijfels worden nu weer groter.
  Abop-ers en het Buskondre pipel moeten bij zichzelf te raden gaan wat er met de partij gaat gebeuren indien Ronny Brunswijk steekpenningen heeft aangenomen.

  Z. E. Chan Santokhi moet de controle en de leiding niet verliezen. Het is tijd voor een evaluatie.

  We moeten Brunswijk goed in de gaten houden, hij wilt maar al te graag zaken doen met NDP-“toppers”.
  Brunswijk moet niet vergeten dat het volk de NDP heeft uitgekotst. Het volk is de NDP spuugzat. Fouten van Brunswijk worden heel de regering aangemeten.

  Beste Z. E. Santokhi,
  het volk vertrouwt u. Houd de lijnen strak. Als dit zich zo voortzet dan worden de ontevredenheid en het verzet bij het volk, de leden en de partijen groter.
  Laat niet 1 persoon die teveel macht heeft daar misbruik van maken.
  U bent de president en u hebt de leiding, het volk rekent daar op. Blijf kritisch toezicht houden. Trust nobody !

  De coalitie mag niet breken door toedoen van 1 persoon. Bepaalde handelingen die Brunswijk uitvoert zorgen voor veel ontroering.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 15. Santokhi je mag oprotten met jw fucking koulo dreamteam.
  Die smerige paarse daggoe nerkust weer DC.
  Het volk moet nu direkt haar stem laten gelden. LOUD AND CLEAR.
  Alle organisaties moeten zich bundelen en een pittige petitie aanbieden aan DNA.


  Maak melding

 16. @ Bigi Sma

  Er gaan dingen niet goed als je de lijstjes met benoemingen ziet. Hier zit duidelijk een stuk oude politiek in en machtsdenken van uit Brunswijk die waarschijnlijk hoopt NDPers te trekken en de NDP nieuwe stijl te kunnen vormen.
  Rusland of Nerkust kun je niet benoemen of in functie laten. Een topper uit de Sardjoe bedrijven benoem je niet. in een RvC van een staatsbedrijf. Ik krijg de indruk dat een te kort aan kader binnen de ABOB haar gevoelig maakt voor NDP bedrijfsleven. Zeker als je het benoemingstraject in ogen schouw neemt.

  Echter er gaat ook best veel de goede kant op. Er is binnen de eigen achterban weerstand denk aan Bordo en Belfort of aan Jogi en Adjohia. Als dit machtspolitiek is graaft Brunswijk zijn eigen graf.


  Maak melding

 17. BRUNSWIJK IS GEEN HAAR BETER DAN BOUTERSE.!!!!!!

  BIJNA iedereen, ook in deze regering is bezig te stelen.

  Ik zou zeggen : Regering noem aub dat het wil van het volk is.

  Rot op met dat zin.


  Maak melding

 18. Opsodemieteren zou ik zeggen! Samenwerken met z’n alleen kent deze zelfbenoemde energiedeskundige! Wat een arrogantie zeg!
  gemodereerd

 19. Wat een toestand,

  Deze regering is geen haar beter dan vorig.

  Het verschil in deze regering is dat ze alles op naam van het volk gaan misbruik maken.

  Stelletje debielen zijn ze


  Maak melding

 20. Coalitieleden en regering, denkt er aan dat het volk voor jullie hebben gekozen. Behartigt de belangen van het volk goed en stelt ze niet teleur. Wees transparant en doe vooral niet aan zelfverrijking.
  Uiteindelijk gaan we toch niet met onze rijkdom naar het graf.
  gemodereerd

 21. Big sma, liever te laat dan nooit, heb je eindelijk de balk in eigen ogen gezien, altijd pro coalitie en maar uit halen naar anderen. Wij zijn zo blind geworden door het gedrag van NDP dat wij niet eens in de gaten hebben met wie wij van doen hebben. Men is hier op waterkant zo boos op de ndp en zo bezeten om deze boeven op te laten sluiten dat jullie zicht vertroebeld Is (Jullie hebben allen staar opgelopen). Brunswijk mocht toch VP worden enz.al was hij de grootste schurk, wij moesten dat vergeten, welnu sinds wanneer worden boeven en vossen met streken eerlijke lui, alleen in de film beste Bigi Sma, ook bij JoJo zullen de schellen op de grond terecht komen. Ik heb het gezegd; in de politiek is het altijd en overal “poeroe Ka , pot Poepe💁Groet


  Maak melding

 22. Lieve mensen wij willen na jaren lange corruptie gelijk een ieder opsluiten.
  Dat kan nergens volgens de wetten en dat weet de dieven ook.
  Heb geduld alles komt goed in drie weken kan je niet toveren.
  Komt tijd komt raad.
  Dit is pas het begin en tegen alle strijders van democratie big up.
  Tang boeng en oe kakka ujesie boeng bradas en sisas
  gemodereerd

 23. Dit is poer broekoe weer broekoe politiek voering.
  Daar gaan wij weer en zo komen wij nooit nooit nooit vooruit.
  En maar de koloniale de schuld blijven geven terwijl wij het zelf creeren
  gemodereerd

 24. Jezus….ik sta versteld van die commentaroren die amen en halleluja schreeuen op 25 mei; 90 dagen is nog niet voorbij?! Fa dang??

  Ik heb het gezegd; sherif en kliek, is no better!

  Wat is het alternatief? Samenwerken met NDP 2.0: jongeren, talenten en vooruitstrevenden w.o. Simmons, Misikeba en vele anderen.

  Het gaat mij niet zozeer om de partij, maar wel de ideologie:
  * progressief en volksgericht
  * ontwikkelings samenhang
  * nationaal bewust.

  Van mij mag sherif, bravo of somo president zijn, mits voldaan wordt aan bovenstaande.

  Terug naar het artikel: ik heb zelf mijn vraagtekens over dhr. Adjodja; als hij in meer dan 40 landen heeft gewerkt, dan is een gemiddelde 6maanden per land ook niks bijzonders. Voor visie en motivatie, heb je dat allemaal niet nodig. Tot slot, de rol van Dillip begint nu bij iedereen duidelijk te worden??! Die zijn de echte boeven en tarantula’s…. maak niet uit welke partij, want ze hebben hun allemaal onder de duim en winnen altijd!!

  De grote verliezers? Het kiezersvolk en Suriname, want na 50jaar is het land niet verder gekomen….. let op: de uitdagingen op de wereld zijn alleen maar hroter geworden; corona, global warming, migratie, prijzen van grondstoffen w.o. olie, etc….

  Suriname, Quo vadis?


  Maak melding

 25. WAAROM HANDHAAFT BRUNSIE MIKE NERKUST ALS DC:

  WAT BEZIELT BRUNSWIJK IN HEMELSNAAM?

  Brunswijk is een eerzuchtige heerser in de ABOP en zo gedraagt hij zich ook!!


  Maak melding

 26. Meneer Santokhi,
  Noem je dit nauw Su vooruit helpen. Waar blijft de door jou toegezegde herstructurering. Deze man deugt niet op deze plek. In de afgelopen periode heeft hij niets gebakken. Geen innovatie en geen veranderende belijd, maar EBS is een systeem van verslinding geworden. Voor de burgers was het de rekening steeds hoger worden. Vervang deze man en ga je zien dat in de toekomst de energierekening voor de burgers lager zal worden. Zet liever Ajodhia persoonlijk op deze plek.
  Maak je je toezeggingen niet waar, dan zul je hard op je gezicht neerkomen. Dus wees allert meneer de president. De juiste mensen op de juiste plaatsen.
  gemodereerd

 27. Bij zijn beëdiging als vp was Brunsi zo resoluut. Maar is nu de poppenkasterij begonnen. De foute mensen blijven gewoonweg op hun plaatsen. Hoe krijg je dan Su vooruit?

  Het lijkt alsof er niks na Desi tijdperk gaat veranderen. Dus weer van de natuur blijven profiteren en roven, maar ook hier komt een keertje het einde.
  gemodereerd

 28. Jojo
  Ben het volledig met je eens m.b.t. weerstand binnen de eigen partij en dat ABOP wellicht het kader niet heeft binnen hun gelederen.
  Als ABOP dat niet heeft waarom maken zij dan geen gebruik van al het kader en ervaring die de NPS binnen haar gelederen heeft.
  Het is toch geen doodzonde als je een coalitiepartij haar mensen gebruikt en te accommoderen terwijl jij als ABOP deze mensen en know how ontbeert.

  Vraag mij af waar al de vernieuwingen blijven die deze coalitie heeft belooft. Het begin zag er veelbelovend uit maar nu begint te dagen wat met men wilt planten om later te kunnen plukken.
  Maar ik zal blijven ageren tegen al die schurken en boeven.

  @Pony
  Ik blijf erbij dat de ganse kliek van de NDP die geld en staatsbezit hebben meegenomen alsook vrienden en familie hebben geregeld op een oneigenlijke wijze
  Bijvoorbeeld
  De vrouw van Bouterse Ingrid Waldring zouden ze op moeten pakken en aanklagen.
  Bouva aanspreken zoals ze ze Reshma Mangre hebben aangesproken
  De ratten binnen de EBS maar ook binnen Telesur en SWM en al die mensen die daar hebben deelgenomen in het oplichten in naam van de vorige regering ten eigen bat.
  Neen Pony
  Ik was niet ziedend blind van woede op deze NDP kliek maar je hoopt het beste voor volk en land of ben je een andere mening toegedaan.
  Pony wens jij dan niet dat al het gestolene wordt teruggebracht in de schoot van Suriname waar het thuis hoort.
  Liever ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald denk ik zo. Liever op tijd bemerken en erkennen alvorens de schaap over de dam de rivier in springt zodat de schaap kan worden gestopt.


  Maak melding

 29. Ronny Brunswijk is het volk vergeten.
  Abop lijkt geen kader te hebben daarom plaatst Brunswijk liever NDP-ers dan NPS-ers. Brunswijk ziet de NPS niet als coalitie partner maar als concurrent en denkt met leden van de NDP de ABOP te doen groeien.

  ABOP-ers en un Buskondre pipel kijk uit met de rotte appels van de NDP. En houden jullie Brunswijk in de gaten. Hij is jullie leider maar laat hij niet jullie te schande zetten zoals Bouterse heeft gedaan met het NDP-volk. Alles wat paars is is nu een vloek. Houden jullie een integere leider / vertegenwoordiger paraat. Als Brunswijk zo doorgaat wordt de functie van Vice President vacant.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 30. Het is toch wat met het gedwongen huwelijk tussen de VHP en de ABOP. Gaitrie was verliefd op Tjotkhan en ze ontmoetten elkaar in het geheim. Haar vader heeft daar echter een stokje voor gestoken en haar gedwongen met Bharkhan te trouwen. Haar vader moest namelijk president worden. De onderlinge afstemming binnen de coalitie lijkt niet al te best. Beslissingen worden genomen waarbij een deel van de achterban en kopstukken zich niet achter scharen. Had men dit vooraf kunnen weten? Dacht het wel. Brunswijk is in wezen niet de schuldige. De verantwoordelijkheid is bij de president te vinden. De president kan niet ongelimiteerd handelen. Niet voor niets wilde de president 29 zetels om zodoende alleen de heerschappij te kunnen voeren. De ABOP is gerechtigd mensen voor te dragen .Of het al of niet in de smaak valt bij sommigen, acht Brunswijk niet zo belangrijk. Althans ,tot op dit moment. De verjaardagstaart was al verdeeld voordat men jarig was. Een voorbeeld is de overloper Erwin Linga van de NDP die werkelijk op het allerlaatste nippertje voor de verkiezingen, overliep naar de VHP. Hij is nu burgervader geworden.

  Er zijn blunders gemaakt en als men op deze manier doorgaat, zal dit niet in goede aarde vallen bij de Surinaamse bevolking. Die verwacht transparantie, productie , werkgelegenheid, beter onderwijs ,gezondheidszorg, koersverlaging ,huizenbouw, uitbouwen van de infrastructuur en ga zo maar door. Wanneer blijkt dat de coalitie zelf geen cohesie vertoont ,is het vragen om problemen. Voor zover Chan zijn ambt misschien onderschat heeft ,moet hij nu wel tot de conclusie gekomen zijn het voortvarender aan te pakken. Betere en heldere afspraken. Overleggen en nogmaals overleggen en iedereen erbij betrekken die van invloed is. Het is ook belangrijk heel goed te kunnen peilen. Hoe ga je anticiperen wanneer je impopulaire beslissingen gaat nemen . Zijn het überhaupt de juiste beslissingen? Brunswijk heeft een verantwoordelijke taak. Hoe hij daarmee omgaat is een tweede. Chan had het vaak over leiderschap. Pakiratigri ziet graag dat hij dat aantoonbaar laat zien aan de bevolking.


  Maak melding

 31. BRUNSWIJK IS DE ONBETWISTE DICTATOR BINNEN DE ABOP WAAR ZIJN WIL WET IS.

  HET GEDRAG van Brunswijk begint irritant te worden.

  Als deze figuur zo doorgaat, zal deze regering geen lang leven beschoren zijn.


  Maak melding

 32. Beste fans van de nieuwe regering.

  Ronnie Brunswijk heeft probemen als voorzitter van de ABOB.
  1. hij is een solist. Daarom heeft bouta hem geweigerd voor NDP 2.

  2. Voor dat je als partij grote sommen geld van een geld accepteert van iemand. Moet er eerst nagegaan worden hoe de persoon aan zoveel geld komt. Is het eerlijk verdient of is het crimineel geld. Het kan crimineel geld zijn als de persoon niet kan bewijzen waar het geld vandaan komt. Via een antecedenten onderzoek kan nagegaan worden als er criminele banden zijn.
  3. Hiervoor kan je binnen de partij een commissie installeren. Die mensen eerst screent die grote sommen geld willen storten.
  4. Als blijkt dat er geen criminele achtergronden zijn moet de persoon een formulier tekenen waarin onder andere staat dat de persoon zich niet kan en mag bemoeien met benoemingen en politieke beslissingen.
  Doet hij/zij dat wel, dan zal hij gerojeerd worden. En dan zal zijn sponser geld terug gestort worden.
  5 Ronnie heeft nu een hbo diploma. Heeft hij deze werkwijze gevolgd ? Ik denk het niet. Anders had hij geen problemen gemaakt toen de NPS het ministerie zou krijgen van olie.
  6. Nu ook blijft Nerkust DC. Terwijl de VHP tijdens de verkiezingen een actie tegen deze man had opgezet.
  7. De benoeming van een NDP,er op hoogste positie bij de EBS.

  Ronnie is met zijn handen en voeten gebonden. Omdat hij groote sommen sponsergelden heeft ontvangen van onder andere D. Sardjoe.
  Zonder dit met voorwaarden te bekrachtigen
  8. Ronnie waarom geef je sardjoe zijn sponsergeld niet terug? Dan is dit probleem opgelost.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 33. Beste mensen…., Martinus van de Abop heeft gezegd…, we gaan zeker 15 van de ndp-zetels veroveren in de volgende verkiezingen…. Dat is dus in 2025..Er zijn problemen met de gunsten van hr. Brunswijk naar diverse oude vertrouwelingen beticht van corruptie. .. ..Is dat wel de goede start dan., voor 2025… Er waren.. problemen met de uitgaven-patroon van de ndp-regering ,…, meer uitgeven dan wat er aan staats-inkomsten binnen kwam…Er bestaat op dit moment een.. financiële crisis:.. Suriname heeft een probleem.., zeer corrupte directeuren zijn er in het verleden benoemd…bij de staats-bedrijven zoals bijvoorbeeld de energie-bedrijf Suriname.. U, Surinamers zijn nog bezig een financiële balans op te maken.. Over het verleden en toekomst . U wilt een goed functionerende energie-voorziening.., en noem maar op… Olie prijzen zijn op dit moment laag.. Het kan wel even duren voordat de olie-putten voor de kust van Suriname worden aangeboord.. Suriname is financieel failliet.. Het geld van Suriname de SRD is geworden tot zeg maar.. wat je ervoor geeft., . Er is een enorme versobering nodig.. Buitenlandse financiële-hulpverlening komt er als er transparant wordt gewerkt.. .Mensen, er is een groot karwei voor de Surinaamse regering in 2020 en 2021…., sterkte en succes en vergeet je mondkapje niet.. .


  Maak melding

 34. Ah, Viren heeft zijn werk gedaan en is niet tevreden met de beloning. Owru ziekie fu todo na kraskrasi! Terwijl er Surinamers sterven aan Corona geeft men prioriteit aan het faciliteren van de bloedhonden!
  gemodereerd

 35. Afro mens je bent van oorsprong een emotioneel mens en handelt
  vanuit je hart. Maar in deze wereld waar het verstand regeert
  moet je ook je verstand gebruiken. Laat je scholen.


  Maak melding

 36. Bravo verlos je van Djilip Sardjoe. Geef hem zn geld terug. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. ANDERS WORDT HET ALLEEN MAAR ROMMEL en jij bent de BOYKE in deze film.


  Maak melding

 37. @Bigi Sma, jij bent teleurgesteld omdat jij je politieke scholing heb genoten door de sociale media. Je bent meegegaan in de ‘ flow van podium talks gevoed door uitspraken van VHP-ers, NPS-ers, Abopers,en hun aanhang. Men streeft naar politieke macht en zal van alles doen om de tegenpartij door het slijk te halen. Ik wil hierbij toegeven dat er onder de vorige regering ook fouten zijn gemaakt. De handelingen van Robert van Trikt vielen onder de vorige regering. Het was een welkome geschenk voor de tegenstanders van de regering.

  Maar in elk land zie je in periodes vlak voor de verkiezingen dat men de waarheid niet meer serieus neemt. Alles draait om het binnenhalen van de politieke winst. Daarbij zijn alle middelen geoorloofd. Na de verkiezingen komt de deceptie. Vaak blijken veel beschuldigingen hele onwaarheden te zijn. Als men eenmaal aan het roer is blijkt de realiteit toch anders uit pakken. Beloftes kan men niet nakomen. Er zullen vele mensen die gestemd hebben op VHP, Abop, PL, NPS teleurgesteld raken. Deze ontwikkeling is onvermijdelijk.
  gemodereerd

 38. @Bigi Sma, jij bent teleurgesteld omdat jij je politieke scholing heb genoten door de sociale media. Je bent meegegaan in de ‘ flow van podium talks gevoed door uitspraken van VHP-ers, NPS-ers, Abopers,en hun aanhang. Men streeft naar politieke macht en zal van alles doen om de tegenpartij door het slijk te halen. Ik wil hierbij toegeven dat er onder de vorige regering ook fouten zijn gemaakt. De handelingen van Robert van Trikt vielen onder de vorige regering. Het was een welkome geschenk voor de tegenstanders van de regering.

  Maar in elk land zie je in periodes vlak voor de verkiezingen dat men de waarheid niet meer serieus neemt. Alles draait om het binnenhalen van de politieke winst. Daarbij zijn alle middelen geoorloofd. Na de verkiezingen komt de deceptie. Vaak blijken veel beschuldigingen hele onwaarheden te zijn. Als men eenmaal aan het roer is blijkt de realiteit toch anders uit pakken. Beloftes kan men niet nakomen. Er zullen vele mensen die gestemd hebben op VHP, Abop, PL, NPS teleurgesteld raken. Deze ontwikkeling is onvermijdelijk.


  Maak melding

 39. Sardjoe heeft er voor gezorgd dat de belangrijkste ministeries waar er geld te maken valt bij abop terecht kwamen, belangrijkste is binnenlandse zaken waar ercalla nerkust gefraudeerd kan word3n bij d3 komende verkiezingen, zit toch een domme jävaan daar aan.
  Verkiezing zal binnen een jaar worden uitgeschreven, sardjoe met ndp samen trekken aan de bel bij abop.
  Brunswijck, bravo, die is maar een poppetje aan het touwtje. Zal als president worden voor gedragen wetende door ndp dat ze dan een pres hebben waar ze alles mee kunnen doen.


  Maak melding

 40. Niet voor gedragen of benoemd door abop maar door sardjoe daar geplaatst want deze wilt het hele energie gebeuren in Suriname domineren en ook de toekomstige olie verdiensten. En ik kan het weten en ervan mee praten


  Maak melding

 41. Het is tijd om een dubbele functie te creëren governor centrale bank/mini-ster van financiën. ABOP mag de post invullen en die draagt Boefdraad voor.


  Maak melding

 42. Het is logisch dat na een verkiezing het regeerbeleid aangepast moet worden !

  Voor een verkiezing promoot een partij zijn visie en zijn doelstellingen.
  Na een verkiezing dient er samengewerkt te worden en moeten er compromissen gesloten worden en consessies gedaan worden.
  En dit is geen kiezersbedrog maar een balans brengen en harmoniseren om zo doende zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de gehele samenleving !

  Echter waar Brunswijk nu mee bezig is gaat wel richting bedrog en verraad.

  Gelukkig is de samenleving nu bewuster en alerter. Brunswijk zal Bouterse niet moeten opvolgen. Het volk is boos en zal dit niet accepteren.

  Wij willen een beter Suriname. Krakti !


  Maak melding

 43. Het is nu meer dan duidelijk dat er iets met Bravo aan de hand is .Dat men iets van Brunswijk weet of verzwijgt en in ruil daarvoor benoemingen moet door drukken. Dit negatieve gegeven overschaduwd de goede start van Santokie nu verschijnt Brunswijk niet bij de installatie van de 18 dc. Het ziet er niet goed uit inderdaad de zwakste schakel in dit team


  Maak melding

 44. Beginnende met de adagio van dat er geen kok op deze wereld bestaat die naar alle monden kan koken is het ook zo in deze situatie. De voordrachten zullen niet een ieder goed zijn gezind, maar in landsbelang zal z.e. chan het toch moeten doorvoeren. Jk ben wel tegen dat ndpers door abob wordt geaccommodeerd. Maar de positie van vp moet men goed begrijpen. Hij is wel een abober, maar in denken wordt hij beleid door dilip. Denk maar aan het probleem van de verdeling van het Ministerie van nh. Dilip heeft het grootste belang bij omdat hij leverancier is van wartsila generatoren die bij ebs en misschien straks bij staatsolie in gebruik zullen zijn.
  Een 2e punt is dat anand pherai te maken heeft met het professionalisering van het voetbal van Suriname en brunsie ook eigenaar is van imt. 3e punt: tijdens de propaganda is abob gesponsord door rudisa. Brunsie heeft alleen te handelen zoals dilip dat will en dit is geen farce of a anecdote.
  Brunsie staat Suriname is geen voetbal club of eigendom van jou. Je zit in een combinatie en de principe van samenwerking dient in acht te worden genomen en gerespecteerd worden.
  Aan Z. E. Ch. Santhoki: pak de teugels nu strak in je eigen handen anders gaat ook de VHP in 2025 inboeten door toedoen van ondoordachte handelingen gepleegd door brunsie die zich opstelt als een dictator.
  Z.E. laat u zich niet chanteren zoals somo heeft gedaan met vene in de periode 2005- 2010. Als dit gebeurd ben ik bevreesd dat de VHP hetzelfde lit is beschoren als de pl, ktpi, spa, dan91 e.a.


  Maak melding

 45. Ik heb nog steeds geloof in de nieuwe regering! Het zijn net mensen die ook fouten maken. Zal even duren, maar uiteindelijk wordt het beter. Suri kan alleen maar stijgen, de bodem is reeds bereikt.

  Soms moet je partners hun zin geven, zodat ze zelf tot de conclusie komen dat ze verkeerd bezig zijn.

  De regering heeft het vertrouwen en de steun nodig, laat ze niet vallen.


  Maak melding

 46. Als we allemaal goed tussen de regels lezen en de verhalen/geruchten van insiders hebben onthouden, dan kun je de conclusie trekken dat de politiek weinig voor het zeggen heeft in Suriname.
  De figuren die achter de schermen aan de touwtjes trekken zijn dus de geldwolven zoals Rudisa en andere malafide en bonafide kapitalisten. Men moet niet vergeten dat Rudisa 1 van de rijkste personen is in Suriname met bijna 1 miljard (of meer) USD aan geschat vermogen.

  Hieruit kan men leiden dat GELD en WINST de drijfveer is voornamelijk ter eigen belang. De politiek laat zich hier gretig voor gebruiken en misbruiken.
  De gewenste rechtvaardigheid, opbouw en stabiliteit van het land zal met egotrippende, machtsbeluste en hebzuchtige figuren lang op zich laten wachten…


  Maak melding

 47. U kunt zo op het net uitzoeken en zien dat Rudisa niet alleen in Suriname grote operaties en belangen heeft, maar ook in Guyana (o.a. energie), Trinidad en Tobago, India en andere gebieden.
  Die man is het type ondernemer dat je ziet in het bekende programma “Shark Tank”. Als een haai de tanden zetten in de prooi en niet meer loslaten.


  Maak melding

 48. Ik heb het filmpje v Bordo gezien. Strip de bling bling en er komt een kwetsbaar jongetje tevoorschijn schijn, met passie voor suri. Hij en velen hebben gelijk nerkust moet absoluut weg.
  Als Brunsi dit niet oplost, dan valt ABOP uit elkaar. Ook zijn achterban is ontevreden.

  De ndp heeft 10jr de kans gekregen, niets v gebakken. Met man en macht proberen ze nu de boel te verstieren.

  Kortom; geen ndp oudgedienden op cruciale functies, werkt niet. Geen Rusland, geen Hew a Kee, geen Rodrigues (STVS) etc.
  Het wordt een lange run, maar kom op jullie kunnen het. Onvermoeibaar door gaan.


  Maak melding

 49. Weg met pimpelpaars met een geel randje. Tijd om wederom te claxonneren. Laat door niemand met uw belangen sollen. Voor de ‘het gaat beter worden’ fans; zachte heelmeesters maken stinkende wonden.


  Maak melding

 50. Heel het volk vraagt zich af waarom Lonnie deze mensen laat benoemen die in de komende dagen opgesloten gaan worden.Is het om ze zichtbaar te houden voor de PG?Dat ze opgepakt gaan worden,is zeker.Om Kromo niet te laten verdwijnen als Leendert,werd hij op post gehouden.


  Maak melding

 51. @RobG

  Wie waren tijdens de verkiezingen de brengers van maximaal opportunisme. Bouterse heeft het zelf toegegeven en zijn partij opgeofferd voor zijn eigenbelang.

  Brunswijk kopieert Bouterse omdat hij begrijpt dat zijn basis veel te klein is voor vervolgsucces. Hij heeft een sterke basis nodig of met Bouterse of door NDP opportunisten welkom te heten (zie reactie op Misiekaba).
  Hij kan dat alleen maar voor elkaar krijgen als hij zoals Bouterse optreed en dictatoriaal te werk gaat en NDPers van hem afhankelijk maakt en hij zo ruim in de middelen komt te zitten.

  @ Bigi Sma
  De NPS is juist de bedreiging voor Brunswijk. Die mogen geen podium krijgen omdat zij meer stemmers hebben en meer kader. NPS mensen faciliteren is voor hem verlies aan power in de gebieden waar hij stemmen winst hoopt te halen ten koste van de NDP

  Brunswijk vervreemd echter zijn mensen en vergeet dat zij bij de BEP een alternatief huis hebben. Als BEP en NPS en Pro slim zijn gaan zij samen.
  Het lijkt mij terecht dat Rusland terug gaat treden want hij is te veel technocraat.

  De regering moet eerlijk gehouden worden door een sterke oppositie of een verdeelde coalitie.


  Maak melding

 52. Het blijkt dat nog vele mensen zijn blijven hangen in de psychose die zij zelf hebben gecreëerd rond de persoon van Merkus. Alle beschuldigingen aan het adres van Merkus bleken fake te zijn.De realiteit was heel anders. Maar uit angst voor een nederlaag begon men valse berichten de wereld in te sturen om Merkus in discrediet te brengen. De man stond immers aan het hoofd van het hoofdstembureau.
  gemodereerd

 53. Bruswijk vergeet niet dat je een tweede kans hebt gehad ,stel ons niet teleur…geen enkele ndper hoot in de nieuwe regering!Wij hebben ze afgewezen en we hebben onze redenen er voor!We hebben vriendjes politiek afgewezen.Ook Nerkust moet weg!!Het is verstandig je beslissingen na te gaan en corrigeren waar het fout is.


  Maak melding

 54. @jojo,
  De politieke realiteit blijkt bijna na de verkiezingen anders uit te pakken. Sommige mensen binnen de Abop zijn uit op rancune en zijn daarom ongeschikt voor de politiek. Brunswijk is een persoon die weet wat hij heeft aan Merkus. Hij kijkt niet naar de politieke kleur maar naar de capaciteiten van de man. Daarnaast heeft Brunswijk zijn Abop een machtige positie binnen de Surinaamse politiek verworven. Er speelt nu een belangrijke vraagstuk. Mede vanwege mijn achtergrond bekijk ik dit vraagstuk vanuit vanuit de Organisatieleer (Organisatiekunde).In vele organen zal Brunswijk mensen / vertegenwoordigers moeten afvaardigen. Dat kader heeft hij bij lange na nog niet voorhanden. Hij wil in deze organen zeker niet gedomineerd worden door de VHP. Dat schijnt nu al te gebeuren. Brunswijk heeft dus kundige mensen als tegenwicht tegen de VHP. Daarnaast heeft hij de mensen nodig die zich namens zijn partij willen inzetten voor de belangen van zijn partij en voor het land.

  Ik ben het ook volkomen oneens met uw bewering aan Bigi Sms dat de NPS een bedreiging vormt voor Abop. De NPS heeft bij de recent gehouden verkiezing maar twee zetels behaald. Ze zijn niet gegroeid. Zij hebben geen voordeel weten te halen uit de onvrede van de bevolking. De partij stelt onder de huidige partijleiding niets meer voor. BEP zal zeker niet haar ondergang tegemoetgaan door samen te gaan werken met de NPS.


  Maak melding

 55. Lang verhaal kort:

  ABOP, PL of ndp, Probeer Sherrif klein te krijgen.

  Sheriff heeft al machten vanuit Frankrijk en Amerika gereed.
  gemodereerd

 56. @Ray, ha,ha, ha.jij krijgt voor de komende periode slapeloze nachten. Als het moet zal binnen Abop ook Belfort het veld moeten ruimen als hij zich verzet. Jij denkt alleen aan het VHP belang.


  Maak melding

 57. De toebedeelde “capaciteiten” van Nerkust, uitgevaardigd door RobG(oebbels);
  – Meester oplichter (malversaties tijdens 2015 verkiezingen)
  – Poging tot malversaties tijdens verkiezingen 2020)
  – zwaks pasie malversaties
  – etc. etc. etc.

  Hebben jullie RobG(oebbels) ooit kunnen betrappen op het leveren van krietiek op de Moordenaar en zijn corrupte bendeleden?!


  Maak melding

 58. RobG
  Iedere uitleg aan jou is er 1 teveel mede omdat je het zelf niet kunt bevatten. In kindertaal zal ik het even uiteenzetten:
  Ik Bigi Sma oordeel op basis van mijn principes en niet op basis van partij principes.
  Ik wens voor iedere inwoner een leefbaar bewoonbaar Suriname waar het heel fijn leven is.

  RobG
  Dat jij hoe dan ook zelfs diefstal en fraude en moord van jou NDP blijft verdedigen zegt wel iets van jou denk en visie vermogen.

  Ik als Bigi Sma geef oprecht en eerlijk mijn mening, waarbij ik niet partij gebonden ben, als zaken fout zijn en of fout dreigen te gaan.
  RobG
  Bouva Abdoel Ingrig Bouterse Waldring zijn toch wel personen binnen de NDP die fout zijn en noch ben jij RobG in staat het recht te praten en hen te verdedigen. Wellicht tegen beter weten in en dat typeert jou inlevings- denk en visie vermogen.

  RobG
  Ben je nu ineens organisatiedeskundige geworden?
  Als je dit dan bent, organisatiedeskundige, dan hoor je ook te weten dat de complexiteit schuilt in de (wwet je wat ik laat de uitleg weg zodat jij RobG dit kan geven om het verschil in structuur tussen de overheid en het bedrijfsleven aan te geven en yuit te leggen. Hopelijk kun jij dat.

  Maar dit terzijde RobG:
  Ik zal altijd oprecht aangeven indien men verkeerd is en het maakt niet uit welke partij het is. de NDP heeft het veel te bont gemaakt de afgelopen 5 jaar met alle list leugens en bedrog


  Maak melding

 59. Oproep aan de President van Suriname.
  Waar blijven u toezeggingen bij het voorlezen van uw statesment na de inauguratie??

  MAAK HET WAAR ALSTUBLIEFT!!!!!!!
  gemodereerd

 60. Bigi sma. Maak u niet meer druk om die paarse liefhebber. Die zoekt alleen maar een beetje aandacht; gaat de paarse roversbende ophemelen, zodat er gereageerd kan worden door echte democraten. Hij kan pretenderen om van alles en nog wat te zijn : 12 ambachten; 13 ongelukken.
  Enfin. Back to the topic : ajodhia heeft gelijk. Je moet de politieke vijand geen vinger in de pap geven in jouw beleid en plaatsen op vitale plaatsen. Vooral geen exponenten die daadwerkelijk hebben deelgenomen aan het paarse bedrog. En de coalitiepartijen moeten de gelederen sluiten voor paarse insluipers. Anders kan je de verandering cq verbetering ,die je Surinaams volk heb beloofd, niet waarmaken. En vooral de VP moet nou eens gaan kijken in zijn partij wat voor paarse abangies je in je partij toelaat. En de lachende 3e zal de paarse stront bende zijn en de grote verliezer het verarmd Surinaams volk. En dat moeten wij niet hebben. Wo set eng.


  Maak melding

 61. Latour pose….jo set sranang, noch?! Ope…nauwelijks tot 10 tellen en politiek kuikentje in Sur!

  Als je politiek-historisch besef hebt, zal je moeten toegeven:
  * etnische basis, op de NDP na
  * een andere pijler, is patronage; niet rechtvaardigheid, maar (partij) loyaliteit.
  * eng-partij politieke belangen, met families, zakenlui, etc achter de schermen
  * mentaliteit van winti wai, lanti pay;
  * god voor ons allen, ieder voor zich
  * neo-koloniale fase nooit ontgroeid, resulterend naar underdog hang tov landen als nederland en america
  * ontberen van gedegen ontwikkelings visie.

  NdP had de visie en kader om bovenstaande punten om te buigen…. helaas, de tarantulas w.o. Sardjoe en kliek hebben dat onmogelijk gemaakt.

  Ik ga daarom voor NDP 2.0…. Jenny, Misikeba en Algoe sta eens op en neem de fakkel over 5jaar!


  Maak melding

 62. Laat één ding duidelijk zijn, de chaos is ontstaan omdat de achterban helemaal klaar is met de ndp. Het wegstemmen is niet voldoende voor het volk, ze willen geen spoortje ndp in de regering.

  Dus de ndp hoeft zich geen illusies te maken, niemand lust ze.
  Nu niet en nooit meer!


  Maak melding

 63. Paraatje praatjesmaker. Ndp staat voor mij synoniem aan afbraak van Suriname; moord; dictatuur; zelfverrijking; corruptie; drugsmaffia; economische vernietiging van Su. Moet ik doorgaan met opnoemen? Alles wat jij daarop noemt hoe goed de na droga partij is, kan familie bouterse en consorten worden ingevuld zonder ontwikkelingsvisie (mulo boys ).En dan kom je mij een politiek kuiken noemen? Liever dat dan een paarse wc worong en ik kan met opgeheven hoofd lopen integenstelling tot jouw paarse roversbende. By the way. .hoe staat het met de grondmalversaties in para van Ricardo Panka, kensenhuijs en Main? Dus kom geen bigi hier spelen. Die paarse stront beerput moet uitgemest en vernietigd worden jo djamoe ede. Abangi kibri. Ma eng toe de na doro. En inderdaad. Wo set eng.


  Maak melding

 64. De ellende is begonnen op het moment dat Brunswijk vond dat hij ook een functie moest hebben in de regering. Als hij ervoor had gekozen om als partijleider gewoon plaatst te nemen in het parlement en het echte werk aan anderen over te laten, waren sneller korte metten gemaakt met de NDPers. De NDP is een criminele organisatie die in 10 jaar tijd alles van het volk heeft afgepakt en ze, het volk, naar de bedelstaf heeft verwezen.
  Maar dat gezegd hebbende, er is geen enkel probleem. Deze regering onder leiding van Chandrikapersad Santokhi als President en Ronny Brunswijk als Vice President hebben nu regeermacht voor vijf jaar gekregen van het volk. Daar waar nodig zal Chandrikapersad Santokhi de VP corrigeren om op het juiste pad te blijven. Een ieder die er behoefte aan heeft om kritisch commentaar te leveren is welkom, voor elke andere handeling moeten jullie je beurt afwachten en op 25 mei 2025 opnieuw gaan stemmen.
  Het komt goed met Suriname!
  Chan o seti ‘eng


  Maak melding

 65. @Latour pose…. jou reactie getuigd weer van onvolwassenhied; ga eens inhoudelijk in op de punten die ik noemde. Jou frustratie van 10jaar, maak jou wazig en de beetje hersenen helemaal van slag🙄

  Geen enkele partij, ok misschien NPS na, voldoet aan de criteria. Je mag het ontkennen, maar de NDP is de enigste partij met zetels in alle kiesdistricten = waarachtig, nationaal.

  Laat bravo, chan en somo maar een rommeltje maken; NDP 2.0 gaat over 5j daadwerkelijk over tot seti sranang! Soso lobi!


  Maak melding

 66. Paraatje praatjesmaker. Ik ben GEEN moordenaars en drugslover. Zal ik jou 1 ding zeggen : jouw partij heeft Su naar de fillistijnen geholpen en de zg toppers, die jij noemt, zijn al besmet. Ik hoef niet in te gaan op jouw punten. Het volk heeft jullie al gepunt en zal de paarse roversbende afwijzen in het vervolg. Kiezersbedrog en sjoemelen met stemmen. Daar is jouw partij master in. Om niet te spreken van grondmalversaties. In Para hè? En neem de naam van de nps nooit meer in je mond; want die vergeet nooit meer 25 februari 1980. Dus kom met feiten paarse djamoe ede. En een grotere rommel dan de paarse roversbende zal geen enkele regering ooit nog meer maken. Over 5 jaar? Dan zijn alle exponenten van het paarse bedrog in de bak. Wo set eng.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.