Suriname ontvangt US$ 130.000 aan COVID-benodigdheden van PAHO

5
Suriname ontvangt US$ 130.000 aan Covid-benodigdheden van PAHO

De Pan American Health Organization/World Health Organization (PAHO/WHO) heeft in samenwerking met een in de VS gevestigde NGO, Direct Relief, US$ 130.000 aan ziekenhuisapparatuur, medicijnen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) overhandigd aan het ministerie van Volksgezondheid, als reactie op de aanhoudende toename van COVID-19-gevallen in Suriname.

In overeenstemming met het Nationale COVID-reactieplan probeert het ministerie van Volksgezondheid alle binnenkomende leveringen van voorraden te stroomlijnen in overeenstemming met duidelijke regels en richtlijnen om de veiligheid van zijn mensen te waarborgen. Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) zal het ministerie ondersteunen bij het effectief beheren en distribueren van deze en toekomstige voorzieningen aan alle gezondheidsinstellingen in overeenstemming met de Nationale COVID-19-behoeftenlijst. PAHO zal technische ondersteuning op dit gebied blijven bieden om het nationale logistieke managementinformatiesysteem en regelgevingskaders voor essentiële geneesmiddelen in het land te versterken.

Tijdens een donatieceremonie die op 13 augustus plaatsvond op het BGVS-hoofdkantoor, presenteerde Karen Lewis-Bell de gift aan minister Ramadhin. Dit gebeurde in aanwezigheid overige vertegenwoordigers van het ministerie, PAHO Suriname en BGVS-personeel. De schenking omvat ademhalingsmaskers, veiligheidsbrillen, jassen, zuurstofconcentrators, gelaatsschermen, pulse oxymeters en essentiële medicijnen.

De minister van Volksgezondheid bedankte de PAHO voor haar bijdragen door middel van donaties, in de strijd tegen COVID-19 in Suriname. Hij memoreerde ook de technische ondersteuning die aan alle werkgroepen wordtd verleend om de aanpak te verhogen. Lewis-Bell bedankte de bewindsman voor det voortdurende samenwerking en benadrukte ook de samenwerking van PAHO met de partners in de gezondheidssector om alle aspecten van de aanpak te verbeteren, waaronder toezicht, casemanagement, risicocommunicatie en het onderhoud van onder andere essentiële gezondheidsdiensten.

Bell gaf verder aan dat PAHO Suriname tot op heden het ministerie van Volksgezondheid en zijn partners heeft voorzien van meer dan US$ 480.000 aan goederen voor COVID-19-beheer en dat er meer donaties binnenkomen, waaronder zuurstofconcentrators en aanvullende persoonlijke beschermingsmiddelen. Ze sprak haar dank uit voor de directe betrokkenheid van PAHO bij alle aspecten van de respons en hoopt dat de donaties van PAHO eerstelijnswerkers in staat zullen stellen hun taken veilig uit te voeren.

5 REACTIES

 1. Geweldig! Deze giften zijn van betere kwaliteit! Hier kun je echt pas echt wat mee.

  Veel beter dan die chinese troep zoals kapotte mondkapjes en giftige medicijntjes die de falende regering destijd in ontvangst nam.


  Maak melding

 2. @wendy…dat noemen ze transparantie…zodat er niet gesjoemeld kan worden. De bevolking weet dan precies voor hoeveel waarde er gedoneerd is…goede zaak!!!!


  Maak melding

 3. Mooi gebaar van PAHO. Suriname raakt langzaam maar zeker uit haar isolement, dankzij deze nieuwe regering. Moet nu toch serieus gaan nadenken over een nieuw pseudoniem. Want dat heeft betrekking op de ndp.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.