Meer dan 100 gevangenen in Suriname besmet geraakt met coronavirus

24

In Suriname zijn er intussen al meer dan 100 gedetineerden van de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan positief getest op het coronavirus. Waterkant verneemt dat een aantal van ze intussen ook al genezen zijn verklaard en de gezondheidstoestand van de actieve cases stabiel is.

Sinds de corona-uitbraak in Suriname moesten alle penitentiaire instellingen een isolatiefaciliteit inrichten om gedetineerden daarin onder te brengen indien zij besmet zijn met het gevreesde virus. Alle gedetineerden die besmet zijn geraakt zijn ondergebracht in de speciaal ingerichte isolatiefaciliteit.

De gedetineerden die genezen zijn verklaard worden op een verantwoorde manier teruggeplaatst in de ruimte waarin zij eerder opgesloten zaten. De veiligheidsmaatregelen bij de inrichting aan de Duisburglaan zijn opgevoerd om verdere verspreiding van het coronavirus binnen de inrichting tegen te gaan.

Donderdag is er weer een coronadode genoteerd in Suriname. De afgelopen 24 uur zijn er ook maar liefst 108 nieuwe besmettingen bijgekomen. Het aantal actieve cases bedraagt nu 891.

24 REACTIES

 1. wij mensen in de wereld hebben het veroorzaakt.
  de mensheid is de natuur aan het vernietigen en nu de keerzijde.
  wij hebben niet voor het zeggen wanneer er eind aan komt.
  best eng maakt bang.


  Maak melding

 2. De regering Santokhi heeft geen ruggengraat om dit vraagstuk aan te pakken. De problemen worden alleen maar erger. Santokhi in onvindbaar. Onder Bouterse maar 12 gevallen en in een paar weken onder Santokhi gaan wij richting de 3000 gevallen. Foei toch regering Santokhi.


  Maak melding

 3. Gelukkig zijn er onder de nieuwe regering meerdere en betrouwbaardere tests beschikbaar! Nu kan het land pas zien waar het staat. Dat was voorheen allemaal onduidelijk met te weinig en onbetrouwbare testers. Er moest dus simpelweg gegokt worden of iemand nou wel of niet positief is. Erg zonde!

  Gelukkig kan de situatie nu beter gemonitoord worden en hoeft de regering niet te sjoemelen met cijfers en mooi weer te gaan spelen. Eerlijkheid naar het volk toe is heel belangrijk om het vertrouwen te winnen. En dat doen ze! Dit getuigt maar weer eens van daadkracht, deskundigheid en nuchterheid van de regering.


  Maak melding

 4. @pino, Hoelang ga je nog de klappen voor Santokhi nog blijven opvangen. Zijn kader blijkt voor een groot deel incompetent te zijn. In het begin van de pandemie pakte het piepkleine Suriname de problematiek nog voortvarender aan dan het economisch zeer machtige Nederland. De medische testen van Suriname waren vele malen beter dan testen in Nederland. Suriname had een strakke aanpak. Vanaf het moment toen Santokhi de aanpak van dit vraagstuk ging politiseren door een eigen team van vermeende deskundigen ging het bergafwaarts. Het kader van Santokhi is niet opgewassen tegen deze problematiek. Dat heb je nu eenmaal met mensen die die hun diploma online hebben gekocht.


  Maak melding

 5. Ja rob , zo werkt exponentiele groei nou eenmaal. Als je ook maar 1 minuut de tijd had genomen om het verloop van covis19 te bekijken dan was je tot de ontdekking gekomen dat het virus zich verspreid.
  Wellicht weet je niet wat verspreiden is. Wellicht denk je dat het betekent dat het van continent naar continent gaat (pandemie), maar is het niet tot je doorgedrongen dat het binnen de grenzen van een land zich ook verspreid.
  Enkele van de nietszeggenden alhier waren de mening toegedaan dat Suriname niet getroffen zou worden en als dit toch zou gebeuren dan was er geen man overboord, immers
  Suriname was rijk aan Cubaanse artsen en op het nog mooier te maken, men had een medicijn, (of was het al een vaccin; dat zou fantastisch zijn geweest) dat zeer succesvol was in Cuba. Niets aan de hand.
  Hiermee wil ik geenszins zeggen dat het virus is verspreid door de ndp, noch dat ze geen adequate maatregelen hebben genomen. Hooguit dat ze het hebben onderschat, niet hebben overzien en daardoor te laks waren. Of zoals ik heel vaak heb gesteld; een gebrek aan kennis. Niet aan zinloos geloei
  We kennen allemaal de beelden van bouterse nog.
  Kijk jongen, dat is nu het verschil tussen een jochie en een man
  Een jochie probeert met alle macht zich te verdedigen door de schuld bij een ander te plaatsen. Een man luister, leest ,ziet en overziet daarmee de situatie, denkt na en zal met de grootste omzichtigheid zijn mening geven.
  In een notedop een verschil tussen
  rob bro en Pico


  Maak melding

 6. serieus !!!!!. wat een vergelijking. Het heeft de laatste dagen ook minder geregend dan toen Bouterse aan de macht was. Zal ook aan de nieuwe regering liggen noh. Joe Ede.
  gemodereerd

 7. Boi RobG
  Wederom is jou praats zoiets van lik me vestje.
  Als pseudo econoom weet je wel wat naijlen betekend.
  Alles kan naijlen a.g.v. koppigheid en dommigheid. Nu is zichtbaar wat de gevolgen zijn van samenscholing. Tijdens Bouta maar 12 gevallen.
  Man man man RobG
  Zelde Rutte toe de Covid haar intrede deed in Nederland en iedereen voorspeld de tweede golf.
  Nu al telt Nederland meer geïnfecteerden dan enkele maanden geleden terwijl dezelfde Rutte aanwezig is en zijn beleid strenger werden.
  Dus nu komen vergelijken toen Bouterse er was 12 en nu Santokhi 300 is een vergelijking van een leguana met een zoutwater krokodil


  Maak melding

 8. Robg. Je gooit nu alles op incompetentie en diploma vervalsing en gebrek aan kader, blablabla.
  Ben je vergeten dat ALLES na de verkiezingen is losgelaten door de toenmalige en niet door de huidige regering? Dus ook het gezondheidsprobleem betreft covid is groter geworden, doordat jouw paarse afgod dacht dat hij het Surinaams volk wilde straffen , nadat ze hem hadden afgewezen. Maar geen nood. Jouw negativisme zullen we vertalen naar positivisme om nog harder te werken voor het ,door paars, verarmd Surinaams volk. Wo set eng.


  Maak melding

 9. Zo zie je maar elke keer hoe incompetent het nieuwe covid-19 team is. Waar blijven de kritische opmerkingen van de media over dit beleid? Is iedereen nu een jaknikker geworden!
  gemodereerd

 10. Chan moet zowel het land als de mensen redden. Beide zijn totaal vernietigd door de mpp meervoudige veroordeelde moordenaar bouta. Met een leeggeroofd staatskas is bijna onmogelijk zowel het land en de mensen te redden, maar Chan doet het prima. Met de schaarste beschikbare middelen zal hij zowel Suriname als de mensen welvarend maken. De veroorzaker van de paarse puinhoop moeten sowieso niet vrijuit gaan voor deze crisis. Vanaf het begin werd totaal verkeerd aangepakt. Beschikbare miljoenen zijn toen in eigen zakken gestopt.


  Maak melding

 11. Zo zie je maar elke keer hoe incompetent het nieuwe covid-19 team is. Waar blijven de kritische opmerkingen van de media over dit beleid?
  gemodereerd

 12. RobGay…

  dat kolengestookte vliegtuigje wat al 1 jaar werkloos aan de grond staat en waar jij ook al jaar, wezenloos naar zit te staren op flightradar, heeft die ene diepvrieshersencel behoorlijk aangetast.

  Je gaat steeds meer getraumatiseerd en paranoïde paarse waanzin uitbraken.

  Pleur gvd op naar je achterlijke en imbeciele paarse rattenkolonie en laat je hier niet meer horen.
  Randdebiel. 🥊🥊🥊🥊🥊


  Maak melding

 13. Al dat feesten vanaf de verkiezingen heeft ons hierin gezet. Na de verkiezingenbhadden we 2 weken total PL en dat heeft geholpen. Deze ezels komen en weten van toeten nog blazen.
  Dan roadshow door Su van Chan. Mensen zonder mondkap in grote aantal. Nederlands team is naar Su gekomen. Waarvoor??
  Ze moeten blij zijn dat Bouterse de ziekenhuizen heeft gebouwd en bezig met verbouwing.waarom stelt geen journalist de vrasg asn Pahlad: Vind u wanica ziekenhuis nog steeds een onzin???
  Hij had zoverl te kletsen.


  Maak melding

 14. Nederlands team is naar Su gekomen. Waarvoor??
  =====
  Niet veel geholpen toch! Het huidig management team wilde gaan experimenteren, in plaats van dat beleid van het vorig team gewoon te handhaven en daarop voortborduren!


  Maak melding

 15. Wendy @@ Welke ziekenhuizen heeft boutje gebouwd je hebt het over ziekenhuizen één ziekenhuis of meerdere ziekenhuizen
  Die van pad van wanica met geleend geld van China en de islamitische bank die nog betaald moet worden
  gemodereerd

 16. Paarse Pino

  Gelukkig zijn er onder de nieuwe regering meerdere en betrouwbaardere tests beschikbaar! Nu kan het land pas zien waar het staat. Dat was voorheen allemaal onduidelijk met te weinig en onbetrouwbare testers. Er moest dus simpelweg gegokt worden of iemand nou wel of niet positief is. Erg zonde!

  Gelukkig kan de situatie nu beter gemonitoord worden en hoeft de regering niet te sjoemelen met cijfers en mooi weer te gaan spelen. Eerlijkheid naar het volk toe is heel belangrijk om het vertrouwen te winnen. En dat doen ze! Dit getuigt maar weer eens van daadkracht, deskundigheid en nuchterheid van de regering.
  —-‐——-‐—————————————————————-

  Heel scherp opgemerkt! U komt met feiten en waarheden. Ik kan zo opmerken uit uw bericht dat u van hoog niveau bent.

  Trouwens, zonder Nederlandse hulp waren er nog meer doden gevallen en minder genezen verklaart!


  Maak melding

 17. @ klaagzang. Klopt ik ben van vrij hoog niveau zoals de mensen in de nieuwe regering. Dat kan je van de vorige regering niet zeggen.

  Als ndp nog aan de macht zou zijn, zouden zij deze nederlandse helden de toegang tot suriname ontzeggen. Dan zouden we al zeker duizend doden hebben.


  Maak melding

 18. Een land als Cuba met 10 miljoen inwoners heeft op dit moment 560 actieve gevallen!
  Suriname met een half miljoen inwoners heeft op dit moment 891 actieve gevallen!
  De Cubanen zijn de echte helden, jammer dat deze nieuwe regering bezig is te experimenteren met een paar Nederlanders! Dat is echt incompetentie!


  Maak melding

 19. @Pico,
  Ik maak gebruik van vergelijkende studies om het verloop van de pandemie per land te besturen te bestuderen. Daarnaast kijk ik per land het verloop van de besmettingen in periodes van van een maand. Het aantal corona slachtoffers onder de regering Bouterse was zowel in absolute als relatieve zin veel gunstiger dan nu onder Santokhi. Onder Santokhi nam de cironauitbraak in Suriname in volle omvang toe. Het aantal geïnfecteerden en doden is onder Santokhi gigantisch gestegen. Bouterse en zijn team hadden alles onder controle. Er waren ook goede samenwerkingsafspraken met de Cubaanse artsen. Dat moeten vriend en vijand toegeven. Vanaf het moment dat Santokhi aan het bewind kwam verslechterden de relaties met de Cubaanse artsen. Vele aangetrokken Cubaanse artsen zijn nu al onder Santokhi vertrokken uit Suriname. Santokhi en zijn team zochten hun heil bij Nederlandse deskundigen. Kijk wat nu het resultaat is. Het is maar goed dat Santokhi in gesprek is geweest met de socialistische ingestelde president van Guyana. Guyana kan rekenen op mega medische steun van Cuba.Ik ga ervan uit dat de president van Guyana hem zal bijpraten.

  @Bigi Sma, In Cuba heeft men de situatie onder controle gekregen omdat de regering van dat land een goede aanpak heeft ingevoerd. Ook de testen die men gebruikte waren van top kwaliteit. Onder Bouterse maakte men ook gebruik van dergelijke testen. Het is allemaal halfzacht gemier vanuit jouw kamp. Chan en zijn regeerteam kunnen de situatie simpelweg niet aan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.