Verstoorde werkrelatie Huize Ashiana hersteld

15
Verstoorde werkrelatie Huize Ashiana hersteld

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) in Suriname heeft tijdens een gesprek met directie, bestuur en bond van Huize Ashiana, zaken die hebben geleid tot een verstoorde werkrelatie tussen partijen rechtgetrokken. Misverstanden zijn uitgesproken en de miscommunicatie zoals de bewindsman deze kwestie bestempelt, is uit de wereld geholpen.

Volgens de bewindsman was er sprake van een verstoorde werkrelatie tussen de directie en de bond, die zo gauw mogelijk opgelost moest worden. De minister heeft vrij onmiddellijk na de vergadering een bezoek gebracht aan het tehuis. Daar heeft hij met het personeel gesproken, terwijl ook het bestuur en de directie hun zegje hebben gedaan.

De werkrelatie tussen de directie enerzijds en de bond anderzijds raakte verstoord nadat twee medewerkers besmet raakten met het COVID-19 virus. Volgens de bond heeft de directie na het geval niet op een efficiƫnte wijze opgetreden. Bond en directie hebben in het gezamenlijk onderhoud hun visie en standpunten naar voren kunnen brengen. De minister heeft in bijzijn van directie en staf van Sozavo, een oplossingsmodel gepresenteerd die door alle partijen werd geaccepteerd. Uit de gesprekken is in ieder geval duidelijk geworden, dat een ieder zich bewust moet zijn van zijn of haar verantwoordelijkheden en prioriteiten, zei de Sozavo-bewindsman.

Ramsaran heeft tijdens zijn bezoek ook dankbaar gebruik gemaakt van de gelegenheid om beschermingsmiddelen, zoals een temperatuurmeter, mond- en neuskapjes en ontsmettingsmiddelen aan Huize Ashiana te doneren. Hij is zeer begaan met de senioren burgers en stelt dat zowel zij als het personeel goed beschermd moeten worden. De eigen verantwoordelijkheid zal hierin een grote rol spelen, temeer daar de senioren burgers behoren tot de kwetsbare groepen

15 REACTIES

 1. Voorzorgsmaatregelen zijn direct nodig. De oudjes in gevaar brengen is niet nodig. De directeur had bij de overheid direct aan de bel moeten trekken.
  Slordigheid kan je duur komen te staan. Het is goed dat er nu gecommuniceerd is zodat alle betrokkenen de juiste regels hanteren.
  gemodereerd

 2. Deze minister van Sozavo is niet geschikt om het zware ambt van minister te bekleden: het is een te hoge stap. Deze minister is nooit actief geweest op de beleidsgebieden van Sozavo waaronder zorg voor kwetsbare groepen, armoede, kinderbescherming en huisvesting.

  Papa Somo zal hem steeds in bescherming nemen, maar voor hoe lang! In elk kefal was zijn eerste bezoek in Commewijne aan het bejaardentehuis Siembah waar papa Somo Stichtingsvoorzitter is een feit!


  Maak melding

 3. @Wayambo, jouw oud President Bouterse is nooit geschikt geweest voor het presidentschap. In 10 jaar tijd is onder zijn leiding het land tot de afgrond gebracht. Waar haal jij het gore lef vandaag om nu deze minister te bekritiseren. De huidige regering heeft in 3 weken tijd meer goede dingen dan de NDP regering. Ga rustig zitten en haal een paar keer goed adem.


  Maak melding

 4. Weer een opmerking die op de persoon is gericht. I.p.v. opbouwend te zijn. De minister heeft adviseurs in zijn team en hoef niet alles zelf te doen. Hij moet wel een visie hebben om te kunnen besturen (leiding geven).
  gemodereerd

 5. Weer een geweldig succes van de huidige regering g die de rommel van de fascisten van de NDP aan het opruimen zijn. Een grote buiging voor de huidige regering !


  Maak melding

 6. Mensen aub als je ziek ben ga niet naar die bejaarden huizen ,ga niet naar je werk .
  Laat je testen want die oudjes zijn erg kwetsbaar .
  In 1 Huis in NL ligt de halve afdeling op het kerkhof door covid erg toch.
  Denk aan onze oudjes ik wil mijn oudje niet op deze wijze verliezen.


  Maak melding

 7. Deze regering baart opzien. Zowel tegenstanders als medestanders van excellentie Santhoki kijken met volle verbazing hun ogen uit! Wat een prestaties worden er geleverd. De behaalde succesvolle resultaten die tot nu toe zijn gehaald liegen er niet om. Ze volgen elkaar in rap tempo op. Alle remmen gaan los! Niet normaal meer. Dit is van een andere orde!


  Maak melding

 8. Dankzij deze regering is er beter beleid en voorlichting gekomen bij de bestrijding van Covid-19. Daarnaast is er aan de oproep van Chan Santoki gehoor gegeven en zijn al tal van noodgoederen voor de bestrijding Covid-19 binnengekomen.
  De vorige regering wist zich geen raad met de situatie en maakte er maar een potje van door mensen in de rij te laten staan voor voedselpakketten en noodvoorzieningen zonder mondkapjes. Het is een zegen dat er een nieuwe regering is, die alle vertrouwen van het volk heeft en al na een paar weken daadkracht en lef heeft laten zien. We laten ons niet afleiden door azijnzeikers (ik noem geen namen) en landverraders op deze site en blijven hopen op de wederopbouw, het herstel en de ontwikkeling van ons mooi en geliefd Suriname.


  Maak melding

 9. Misikaka was wel geschikt als minister van Sociale zaken werkgelegenheid en volkshuisvesting .

  Hoefdraad heeft 273 miljoen SRD over gemaakt naar de woningbouw fonds waar Misikaba als Minister werkte .

  Jenny Simons was initiatief nemer om de WET woningbouw fonds en Garantie fonds in te dienen .

  De wet is met algemene stemmen aangenomen na heel lange vergaderingen Jenny Simons was zo blij hoor Misikaka ook blij .

  Wayambo kan je Hoefdraad vragen op welke rekening hij de 273 miljoen SRD heeft gestort ,hebben ze het berdag meegenomen in een vracht wagen bij SPSB .


  Maak melding

 10. Daarom had NDP Regering de Covid maatregelingen versoepeld terwijl ze recht niet meer hadden .

  Waarom had de Covid team van Ndp de regels versoepeld .

  De nieuwe Regering heeft gelijk de regels beter gemaakt .


  Maak melding

 11. Wayambo 13 augustus 2020 At 09:26
  Deze minister van Sozavo is niet geschikt om het zware ambt van minister te bekleden: het is een te hoge stap. Deze minister is nooit actief geweest op de beleidsgebieden van Sozavo waaronder zorg voor kwetsbare groepen, armoede, kinderbescherming en huisvesting.

  Papa Somo zal hem steeds in bescherming nemen, maar voor hoe lang! In elk kefal was zijn eerste bezoek in Commewijne aan het bejaardentehuis Siembah waar papa Somo Stichtingsvoorzitter is een feit!

  BRONTO IS VAN BINNENLANDSE ZAKEN


  Maak melding

 12. He fooks .Jullie lullen weer beledigende woorden richting NDP.Zoals ik in vorige opmerkingen aanhaald ik aan geen enkel partij gehecht bent ,maar ik vind dat jullie de nieuwe regering mogen ophemelen is jou recht maar laat dan het beledigen van andere partihen achterwegen .Probeer met de nieuwe regering oplissingen te zoeken dat het beter gaat in plaats nog lullen over het oyde regering .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.