SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto aangehouden

77
Ginmardo Kromosoeto

In Paramaribo is de directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto, aangehouden. Kromosoeto is vandaag door de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname (KPS) aangehouden en in verzekering gesteld, meldt het KPS.

De politie Public Relations meldt dat Kromosoeto in verzekering is gesteld in het verlengde van het strafrechtelijk onderzoek contra de gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname Robert van Trikt en de voortvluchtige verdachte Gillmore Hoefdraad. De directeur wordt onder andere verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, gekwalificeerde verduistering en oplichting. De afdeling Fraude is belast met dit strafrechtelijk onderzoek.

Tijdens een persconferentie van de regering begin augustus over de financiële situatie van het land, kwam naar voren dat ex-minister Gillmore Hoefdraad van financiën op 10 juli aan SPSB de opdracht had gegeven om een groot bedrag van SRD 272,9 miljoen over te maken naar de rekening van een woningbouwfonds.

Dit bedrag zou volgens president Santokhi dan niet ter beschikking zijn van de nieuwe regering. “Hierdoor dacht men dat de salarissen over juli niet zou worden betaald. De SPSB heeft de brief ontvangen, op de dag van de inauguratie van de nieuwe president. Toch heeft de directeur van SPSB het geld overgemaakt naar het woningbouwfonds”, merkte Santokhi op.

Santokhi zei toen dat er reeds passende maatregelen tegen de directeur werden voorbereid.

77 REACTIES

 1. De ndp is een criminele organisatie,.Hun maffia boss is bouta.Het is gedaan met deze ndp crime orgainsatie.Is done ,finish the ndp!!
  gemodereerd

 2. Goed bezig , de belofte naar het volk word waar gemaakt , 2020 chan, 2025 chan , en als u zo doorgaat is 2030 ook chan 😀👍💯☯️
  gemodereerd

 3. Hoppa dat gaat lekker zo! Alle remmen los. Doortastend, zelfverzekerd en daadkrachtig gaat de regering te werk. Ze zijn niet meer te houden! 24/7 bezig om de criminele organisatie op te rollen.


  Maak melding

 4. Eindelijk die hebzuchtige pae onder arrest.nu gaan er vele koppen rollen binnen ht stafpersoneel n ook daarbuiten.

  Bouva is de volgende en nog velen na hem.

  Ndp bos kba aln die rovers bouva n parmessar verdedigen de paarse maffia bende nog.


  Maak melding

 5. Law and order geldt voor iedereen. Als je hebt gestolen, dan moet je opdraaien voor de gevolgen daarvan. Over het algemeen is bekend dat de mpp paarse bende een potje heeft gemaakt met Suriname. Waar gestolen kon worden is gestolen. Santo Boma voor de grootste dader komt in zicht.


  Maak melding

 6. Allemaal oppakken en opsluiten is een mooie ka dat ze allemaal nog vrij rondlopen 😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
  gemodereerd

 7. De “NDP-juristen” RobG, Wayambo, Wendy etc. gaan het druk krijgen.
  De ene na de andere remspoor c.q. pisvlek gaat gearresteerd worden.
  Het circus is begonnen, Morituri te Salutant, Ave Sranan.


  Maak melding

 8. De Beerpunt van SPSB gaat EINDELIJK open !!!!!

  Het gaat vreselijk stinken …. I’m telling you !!!!!

  Paarse Abanie … BIGI BEK … HOOGHART … is de klos … mark my words !!!!!!

  Het gaat niet alleen om die 272,9 Milj. die gestort is op rek. van een Woningbouwfonds.
  Er zijn bij de SPSB miljoenen geleend door politici en anderen …. de leningen zijn nooit terugbetaalt … zijn AFGEBOEKT !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Ai boi deze man heeft de reputatie van zichzelf en familie volledig baar de Filistijnen geholpen.
  Hoop dat de gestolen centen van pas komen in de bak.
  gemodereerd

 10. De accountant die gerapporteerd had dat er niets aan de hand is/was bij de SPSB moet ook gearresteerd worden …. Berecht …. en uit het Maatschap gezet worden.

  De tjoekoes die betaalt zijn moeten terug in ’s landskas.
  gemodereerd

 11. Rasta
  “Goed bezig , de belofte naar het volk word waar gemaakt”
  Het moet nog blijken want zulks kleine grut daar zijn er velen van net zoals de pataka dus als ze de grote anjoemara’s binnenhalen dan pas zijn ze op de goede weg’
  Anjoemara’s zoals
  Adin Abdoel Hooghart Bouva etc


  Maak melding

 12. Hele spannende ontwikkelingen. (Voormalige) toppers zullen nu massaal luiers en Norit tabletten inslaan. De gewenste slapeloze nachten hebben een heel andere wending en kracht gekregen…


  Maak melding

 13. Zo min mogelijk arresteren en opsluiten want het kost de belastingbetaler alleen maar geld. Het beste is om deze fascisten keihard in de portemonnaie te treffen laat ze van mijn part van de straten schoon vegen.


  Maak melding

 14. Goed zo regering.
  Sluit ze allemaal op, want er zijn nog velen buiten.
  Niet alleen opsluiten, maar neem de gestolen gelden en goederen ook in beslag.
  Opgeruimd staat netjes.
  Ruim de paarse rovers bende op.
  Dan zullen ze een waarschuwing zijn, voor de degenen , die denken dat ze aan zelf verrijking kunnen doen in de politiek.


  Maak melding

 15. Beste mensen…. Wat over de cartel-criminaliteit in Suriname… . Het narcotica-bureau INCSR van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken publiceerde in maart 2017…. een vernietigend rapport over de drugsbestrijding in Suriname… . Het noemt de instituties zwak, doorspekt van drugsgerelateerde corruptie en ziet vanuit de regering-Bouterse maar weinig politieke wil om op te treden tegen de ieder jaar toenemende drugs-doorvoer vanuit voornamelijk Colombia… Criminele Colombianen ., kunnen Suriname in en uit wanneer het hun uitkomt .. Het Amerikaanse onderzoeksbureau Centre for a Secure Free Society deed er nog een schepje bovenop en noemde Suriname in de publicatie Global Dispatch uit maart 2017 een criminele staat waar (drugs)criminelen tot de hoogste regionen van het landsbestuur zouden zijn doorgedrongen… De Amerikanen zien dat er uit ‘onschuldig Suriname’.., grote drugslijnen naar lopen …, naar Amerika en Europa… Ook zou er in Suriname volop worden samengewerkt met…, criminele groepen wereldwijd…, mensen Suriname komt er wel.., sterkte en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 16. Deze oefeningen geld verduisteren leer je bij NDP Regering .

  Van af 1980 zouden de schurken als Abrahams en Bouterse verbetering brengen .

  Duizenden onnodige doden hebben deze gasten veroorzaak in Suriname sedert 1980

  Een Potje pindakaas 100 SRD laatste te koop bij Ocer NDP .

  Een kleine Kip 100 SRD bij NDP Ocer bij de boerderij .


  Maak melding

 17. 49 fox,
  Hij kon toch vluchten.
  ===================================
  Sheik Chan gelooft in een democratische rechtstaat. Dus alles gaat via wetten en regels. Ze kunnen boefdraad niet arresteren zonder opdracht gegeven via het openbaar ministerie aan de politie.
  Begrijp je dat?
  Verwissel anders eerst je paarse shirt.
  Ben je nog in shock door het verlies van paars?

  Ik geniet van het idee dat sommige NDP , DNA leden nu met knikkende knieen naar het parlement komen.
  Ze denken.
  Wanneer ben ik aan de beurt.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 18. En daarna ook alle gronduitgiften in district Para , voormalig suralco domein, terug draaien. Stoppen met de staat Suriname te plunderen. Want als je gratis iets krijgt waarom zou je ervoor moeten werken. Mentaliteit mensen!!!
  gemodereerd

 19. Er zullen nog meer gaan vluchten. Goed dat ze aangepakt worden, omdat het geld va de belastingbetaler is.

  Boefdaad, jij zult je hele leven NIET kunnen blijven vluchten.


  Maak melding

 20. Boefie op de vlucht, waka pasi dat met schending van India is aangelegd is een stichting onder voorzitterschap van Ingrid Bouterse – Waldring, enz, enz.

  Dit is maar het topje van de ijsberg.

  Allemaal oppakken een proces verbaal op maken en voor het gerecht brengen.

  Die advocaten van deze gasten verdienen geld als water, maar zal per saldo niets voor de verdachten opleveren. Het bewijs ligt dik genoeg om ze stuk voor stuk voor jaren in de gevangenis te laten opsluiten.


  Maak melding

 21. Hoefdraad zijn aanhangers worden stuk voor stuk opgepakt, maar waar is de “grote” man zelf. En wat hebben deze parasieten als beloning ontvangen? Bouta zijn verzoek om geen kruistocht tegen zijn medewerkers, te beginnen😏…da-hoe-dan? Die Ratten horen toch allemaal in een hol te worden opgesloten.🐀
  Bouta gaat met zijn hele paarse rattenbende ten onder, en al die corrupte ambtenaartjes,douane,politie, zelfs advocaten en notarissen mogen gezellig met hem mee, kunnen ze hun eigen feestje gaan bouwen.🎈🤭


  Maak melding

 22. @taurus, waarom noem je hem pae en bouva geen djoeka? Rassenscheiding is ook een sluipend issue in SU. We zijn allen Surinamers en ga ook als wang pipel met respect met elkaar om. En misschien gaan we dan met elkaar inzien dat we samen kunnen bouwen aan een Suriname 2.0.
  gemodereerd

 23. maar, maar , maar what about die anderen????
  zoals wijdjai kirpa …..ennne, baja ding lai
  gemodereerd

 24. @ Moengo Man

  Je mijn antwoorden wat ik zou geven gekaapt en dat waardeer ik. Er wordt behoorlijk etnisch geprofileerd in Su. ”En dan maar lullen, dat de Hollanders discrimineren” @ KEL En jij zit ook behoorlijk uit je nek te lullen, ik zal al deze spullen laten bezorgen voor je. Maar laat ze wel in je hol stoppen ipv je muil travestiet !!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 25. Alle bezittingen verbeurd verklaren hun tegoeden bevriezen en terugstorten in staatskas . Verder wetgeving aanpassen t.a.v . staatsmiddelen met een preventieve werking . Suikerriet laten planten door gedetineerden.
  gemodereerd

 26. ” …
  De directeur wordt onder andere verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, gekwalificeerde verduistering en oplichting.
  … ”

  Dit is interessant. En het wordt heel spannend.
  Er wordt hier gezegd: “deelneming aan een criminele organisatie”. Deze “criminele organisatie” zal dan ook bewezen moeten worden. Dit betekent dat er een netwerk / samenwerkingsverband is en een bepaalde vorm van hiearchie.

  To be continued ….


  Maak melding

 27. taurus je bnt een rasict , waarom zegt je niet dat hoefdraad een kau… blakka man is. als soeto een crimineel van de paarse boeve bende dan moet hij opgesloten worden ongeacht of hij een blakka mang of een javaan tenslotte gaat jij elke dag bij een warung om een bamie en een teloh te consumeren of te vreten.

  pae

  lieve tjan / ronnie ga zo door
  gemodereerd

 28. Kies eng mooi. Al die jaren ging hij mooi netjes naar zijn ‘werk’: jas en das!! loekoe sang psa tidé!!! Deze is een wolf in schaapskleren!!!
  gemodereerd

 29. deze kromo was een held in Holland, wat betreft verduisteren, stelen, geld laten verdampen enz, hij is uit eindelijk gevlucht uit Holland.., paspoort ingeleverd in bij lanti een goede job genomen best betaald geworden.. het verhaal is algemeen bekend..

  en nu heeft hij zijn best betaalde rekening gekregen dus in de gevangenis beland..

  ik hoop , voor lange lange lange tijd.. ze moeten al deze beesten voor eeuwig opbergen, heeft de samenleving nooit meer last van..

  denk vooral, om alles wat ze hebben opgebouwd terug te nemen gewoon kaal plukken..,

  dat moet ook gebeuren met de moordenaar d d b en al zijn volgelingen, begin hem alvast in te rekenen 20 jaren is hem gegund., al die figuren als,, adhin, bouva,, misie kaba, tante simons, ingriet, doekhi, hogie,abdoel kortom, de rij is te lang om op te noemen.. maar sluiten ze in ieder geval op…alles bezittingen, ophalen, totaal kaal plukken.. paspoort nu al in beslag nemen reis verbod opleggen
  ze kunnen/mogen niet vrij uitgaan, onder uitkomen.. het hele land heeft te veel verloren, armoede geleid, het volk pinaart is bijna alles kwijt.. beslag leggen op alle inkomen, alleen maandelijks 150 srd geven de rest inhouden om schulden te betalen..
  gemodereerd

 30. De Oranje Boeven Tegen de Paarse Boeven ..in het Surinaamse DNA Competitie…..Wat BOUTERSE met zijn NDP in 2010 niet gedaan heeft doen de Oranje Boeven nu met de NDPers…Een Totale Klop Jacht tegen de NDPers…Maar de Waakhond van de Boef van Trik de heer Kirpalani die loopt vrij Rond…Is dit allemaal niet een VIEZE Complot……Wie zijn de Grootste Rijst handelaren die de Duizenden Kilos Cocaïne wereld Wijd verschepen samen met de DIASPORA….CHAN & FRIENDS…van WIE IS DIE ONDERZEÉR DIE NU GEZONKEN IS OM HET BEWIJSLAST WEG TE WISsEN…..CHAN & FRIENDS
  gemodereerd

 31. Een beetje bankdirecteur met zo’n reputatie hangt zichzelf op aan een brug.

  @Cornelis (coenè) hou me er aub buiten.
  Wees nou eerlijk; je kan nog liever Loes Bereh hebben dan prikkeldraad en scheermesjes schijten.


  Maak melding

 32. Dit heeft follow the money. Volgende verdwijntruc die naar binnen getrokken wordt is Misikin van SZF daar na Ronald Hooghart. Ze gaan allemaal verklaren.
  Familie Abdoel zit al deels binnen.

  Openbare Werken wordt binnenste buiten gekeerd.

  De CLAD rapporten liggen klaar voor Justitie. Graanoost en Sidoel kunnen ook zo opgehaald worden.
  De president dacht dat overdragen zand er over betekende. Dat zal niet gaan. De grote verzamelaars onder Bouterse zullen hun voordelen moeten gaan afdragen of anders geplukt gaan worden.
  Als Sardjoe, Boerenveen, Combe markt, Olibis en de goud mensen niet gaan dokken wordt het plukse wetgeving voor hun.


  Maak melding

 33. Jullie hier op waterkant lopen weer hard van stapel en worden straks weer diep teleurgesteld, hoeveel straf zal deze man krijgen, 3 a 6 maanden of niks😂😂🙈laten wij rustig afwachten en het werk overlaten aan de profi’s


  Maak melding

 34. Wat zou ik graag willen helpen bij het opsporen van harde bewijzen van personen die hebben gefraudeerd en verduisterd. Zo moeilijk is het niet want als éénmaal de kleine kiezelsteentje worden verwijdert dan rolt vanzelf de grote rotsblok naar beneden.
  Vooral denken in de trant van:
  Bestelbonnen getekend waarvan op nacalculatiebasis zaken worden doorberekend.
  Ga na wat de inkoopwaarde is door de leverancier te bellen.
  Vraag leverancier een kopie van de debiteur zijn historie gesorteerd op datum en ontvangst datum.
  Nog beter is een bestand op stick vragen zodat je zelf selecties kunt toepassen
  Indien leverancier niet meewerkt dan de Fiscus op de hoogte stellen wat er is betaald voor de levering
  Fiscus gaat na of er een creditering is opgemaakt en gaat na op welke rekening en naam de creditering is overgemaakt
  Follow the money trail te beginnen bij geboorte moment (moment van bestelling) tot aan amortisatie moment (moment dat geld is overgemaakt en bevestigd door leverancier)
  Is maar een voorbeeld.


  Maak melding

 35. Moengo man sorry ht was niet slecht bedoeld ht was meer om mijn verachting vr zulke lieden kenbaar te maken n by the way k wist nooit dat deze bouva die boef n blauwkop was..

  Rustig n bedaard praten helpt niet meer in deze woelige dagen.

  Als men daden wil verrichten moet men krachtig haar/zijn stem laten horen zoals ETNEL HARIETTE RAMDIEN N JOGI DAT DOEN .


  Maak melding

 36. oppakken en berechten en voor een hele lange tijd wegstoppen en door naar de volgende.
  Hoe je went of keert, Chan laat peuk werk zien, hij pakt al die paarse schoften, rovers, boeven, criminelen allemaal aan. Zoals het hoort.
  NOOIT meer NDP, definitief opdoeken deze politieke organisatie en de voorzitter die al een veroordeling op zijn naam heeft staan oppakken net al de rest.
  Keep on going Pres Santhokie


  Maak melding

 37. Zodra de 30 verlenging er is,vraag ik het parket een bezoek briefje.Wil ook eens een grote man in het gevang zien.Samen met Leendert zou nog beter zijn.Trikt,Leendert en Kromo.Allemaal bank directeuren.


  Maak melding

 38. De toegewenste slapeloze nachten aan het volk door de EX President hebben een wending genomen. KARMA IS STIL A BITCH. Zeer waarschijnlijk zal er binnenkort een nieuwe BAJES moeten worden opgezet. Zij verdienen het beste !


  Maak melding

 39. What you gonne do when they come for you?

  Het waren geen vrienden. Ze gebruiken je.Als ze je niet meer kunnen gebruiken gooien ze je in de prullemand.

  Dit keer is het de gevangenis.


  Maak melding

 40. Wat een dikdoenerij van bigi sma , jojo en anderen 🤣🤣🤣by the way; zien jullie die balk in de eigen ogen nog, Wayambo en Wendy is het al gelukt, nu jullie nog, is toch niet zo moeilijk ( volg Chan )


  Maak melding

 41. Niks nieuws….razia’s na een regime verandering welk politieke motieven aanduidt, door alle kopstukken te snellen! Zegt meer iets over de bedoeling van nieuwe machthebbers…machtsdronken dat ze zijn, lopen nu naast hun schoenen! 20 zetels en denken ze best in class tw zijn…..NDP had 26 voor de goede orde.

  Waktie totdat Bravo ze op de bankschroef hebben….corona duurt panger dan 1 jaar, olie hesteld niet en goud valt terug door wereldwinde recessie!


  Maak melding

 42. Hoeft niet zo moeilijk te zijn, gewoon het geld volgen.
  Boefi z’n huis is inmiddels verkocht heb ik begrepen.
  – Wie heeft zoveel geld kunnen opbrengen en
  – Waar is dat geld naar toe gegaan.


  Maak melding

 43. “NDP had 26 voor de goede orde.”
  En na tien jaar regeren het land geruïneerd en in volledige chaos en armoede achtergelaten.
  De nieuwe regering moet helaas voor de “betere orde” nu een tyfuszooi opruimen.


  Maak melding

 44. Paraatje praatjesmaker. Had 26 is verleden tijd. En one by one worden ze ontmaskerd en opgesloten; die paarse roversbende. Let maar op :de grondmalversaties op para zijn binnenkort aan de beurt. Panka, Main en kensenhuijs beginnen het nu te knijpen. Linkerkant indira Gandhi weg. Vanaf copie weg. .oud billiton gebied. .
  Wie genomen heeft. .gaat de bak in. Wo set eng.


  Maak melding

 45. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto aangehouden.

  Ik had niet eerder gereageerd op bovengenoemd artikel.
  Maar het zelfde bericht las ik ook op (crimesite.nl) met een video filmpje erbij.
  En daarin hoor je duidelijk, dat deze Ginmardo KROMOSOETO zich zelf behoorlijk tegen spreekt.

  Directeur Surinaamse bank opgepakt (VIDEO)
  Video over de problemen die in mei 2019 rond Kromosoeto ontstonden:

  Wel hij krijgt het bijzonder moeilijk tijdens zijn (verhoor) door de recherche.
  Er zullen nog meer volgen.


  Maak melding

 46. Fort Zeelandia heeft nog genoeg plaats om wanted en gevolg daar stevig op te sluiten en te laten bewaken.

  Ook voor hun geldt, op de vlucht dood geschoten.

  Ik ben de man van oog om oog, tand om tand.

  I believe in knock- out!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.