Nieuw stichtingsbestuur moet Staatsziekenfonds reorganiseren

12
nieuw stichtingsbestuur Staatsziekenfonds szf suriname

De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) heeft een nieuw stichtingsbestuur. Dit stichtingsbestuur is geïnstalleerd op dinsdag 11 augustus door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.  Het doel van dit nieuwe stichtingsbestuur is om het SZF door te lichten en te reorganisren.

Volgens minister Ramadhin moet de reorganisatie van het SZF duidelijke veranderingen brengen in de verbetering van de effectiviteit van de gezondheidszorg, maar ook de verbetering van de financiële stroom binnen de zorg.

De bewindsman gaf in zijn speech aan dat het SZF 80% van de verzekerden in Suriname telt en dat het voor hem belangrijk is dat het nieuwe bestuur de stichting aan een grondige doorlichting onderwerpt, om op die manier na te gaan of alle gemaakte afspraken en overeenkomsten met derden aan de geldige wettelijke grondslagen van de stichting voldoen.

Het bestuur heeft een zittingsperiode van drie jaren en bestaat uit de leden: Soeres Bhikhie (voorzitter), Dharmawatie-Debie Ramautar-Gangaram Panday, Robby Poetisi, Magda Haakmat-Milano en Koempai.

Minister Ramadhin verwacht verder dat het nieuwbakken bestuur zich 100% inzet om de gestelde doelen, met betrekking tot de reorganisatie van het SZF, binnen de negen maanden urgentiefase met zichtbare resultaten te bereiken.

12 REACTIES

 1. Reorganisatie een goeie zaak!
  De hele szf bezemschoon doen worden.
  Alle paarse ratten meteen uitknikkeren en laten onderzoeken wat niet goed gegaan is zo nodig opsluiten.

  Een goed aanpak van de ministerie.


  Maak melding

 2. Schoonschip! Ik sta versteld van de snelheid en daadkracht van deze regering die in korte tijd haar vinger op pijnlijke plekken weet te leggen. De deal door de paarse ratten was gemaakt was zo lek, dat huisartsen hun verleende diensten niet vergoed kregen van het ziekenfonds.
  Het moge duidelijk zijn dat men destijds over een nachtijs is gegaan. Maar, als je geen verstand van zaken hebt, doe je een hoop mars en schep je puinhoop op puinhoop.


  Maak melding

 3. Soeres Bhikhie is dat niet een advocaat ? Zorgorganisaties zijn complexe organisatie. Ik vraag me af of een advocaat zonder ervaring in de zorg de juiste persoon is om de SZF te reorganiseren.
  gemodereerd

 4. Soeres Bhikhie is toch een advocaat ? Zorgorganisaties zijn complexe organisaties. Alleen een beetje slim is niet voldoende om dit soort te leiden, laatstaan te reorganiseren. Bij een bedrijf zou deze meneer meer succes hebben. In de Media worden alleen maar namen genoemd, zonder dat de CV van deze mensen bij de bevolking bekend is. Er is beter beloofd.


  Maak melding

 5. Eerder werd aangegeven hoe groot de paarse puinhoop is. Opruimen kan veel tijd en geld kosten. Maar voor ontwikkeling en vooruitgang moeten eerst de paarse ratten vervolg en opgesloten worden. In ieder geval doet BAAS CHAN het voortreffelijk.


  Maak melding

 6. Opruiming ben benieuwd want hoe die zorg stelsel daar werk is een zooitje .hb ondervonden toen mijn fam t hards nodig had nu nog ! Gaat de nieuwe aangestelde bestuur voor mekaar krijgen alles te verversen ook met t zorg die de mensen daar nodig hebben ? Is mijn vraag
  gemodereerd

 7. Managment heeft niks te maken een gespecialiseerde beroep zelf in een bioloog opleiding leren ze managment aan! Heel veel Succes mevr Dharma woman power!!


  Maak melding

 8. De minister kan de lening door India gebruiken om de Aayurved geneeskunst in Suriname op te zetten.
  Het Surinaamse bos herbergt heel veel kruiden die in het Aayurvedische systeem geïntegreerd kunnen worden. Het kan Suriname zelfs geld opleveren.


  Maak melding

 9. 30 miljoen schuld aan de ziekenhuizen. De SZF lekt als een mantje. Vraag me af waar het geld naar toe ging.Reorganisatie en vervolgen die hap. Zoveel tekort en geen pogingen om te korrigeren?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.