Beschikbare COVID-19 faciliteiten in Suriname steeds schaarser

9
Beschikbare COVID-19 faciliteiten in Suriname steeds schaarser
Het Regionaal Ziekenhuis Wanica heeft onlangs deze tent opgezet voor het verlenen van zorg aan 100 COVID-19 patiënten.

De COVID-19 situatie in Suriname met betrekking tot de beschikbare COVID-19 faciliteiten, is steeds zorgwekkender aan het worden. Door de schaarse plekken wordt het steeds moeilijker om zorgbehoeftigen te plaatsen op een locatie waar zij de nodige zorg kunnen krijgen. Dat zegt infectioloog Soradj Harkisoen. De huidige situatie drukt naar zeggen van de arts enorm op de zorgcapaciteit.

Hij waarschuwt ervoor dat indien het aantal besmettingen blijft toenemen er een verontrustende situatie zal ontstaan, waarbij het aantal besmettingen het aantal beschikbare capaciteiten zal overstijgen. “Op een gegeven moment ga je zien dat er mensen zullen zijn die in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, maar niet kunnen worden opgenomen omdat er nergens plaats is. Dat gaat tot hele vervelende taferelen leiden zoals jullie in andere landen hebben kunnen meemaken”, benadrukt de specialist.

Voor wat betreft de isolatieplekken, waar besmette personen met milde tot geen klachten worden ondergebracht, zegt de arts dat er op dit moment een capaciteit is van 244 bedden. In totaal zijn er 113 beschikbare ziekenhuisbedden voor het verlenen van de gewenste zorg aan hulpbehoevende patiënten.

Op de intensive-careafdelingen zijn er voor heel Suriname 19 bedden gereserveerd voor COVID-19 patiënten die ingrijpende zorg behoeven. Daarvan zijn 14 reeds bezet volgens de teller van de COVID-19 website.

Om de situatie het hoofd te kunnen bieden heeft het Regionaal Ziekenhuis Wanica onlangs een extra accommodatie opgezet voor het verlenen van zorg aan 100 COVID-19 patiënten (foto).

9 REACTIES

 1. Dit moet de politie nu dwingen om echt boetes uit te delen aan de overtreders. Dit was aanleiding in de jaren 80 gericht te schieten als men ging rennen na avond klok en de politie zij stop. U zoekt het zelf volk dat de autoriteiten hard gaan optreden.
  Dalijk volgd hoefdraad ook.


  Maak melding

 2. Wendy liet zich zo laatdunkend uit over Nederland en de rest van de wereld toen het aantal Covid-19 patiënten pieken bereikte en Suriname praktisch geen covid-19 had.Is dit karma????


  Maak melding

 3. Tweede uitbraak van Corona in Suriname, heeft wellicht met de grote opkomst van de recente verkiezing te maken: lange wachtrijen, weinig social distance.
  gemodereerd

 4. Een succesvolle paard ga je toch niet verruilen voor een stelletje amateurs die geen verstand van zaken hebben. Mevrouw Veira ( Doewet) ,en haar team waren perfect bezig met de bestrijding. Thans heeft de nieuwe regering en haar zogenoemde team van deskundigen de situatie niet meer in de hand.

  Maar zo zie je maar weer. Het nieuwe covid-19 team is aantoonbaar incompetent. We zien dat de regering Santokhi anders omgaat met de coronacrisis. De corona aanpak van Santokhi rammelt aan alle kanten. De bronbesmetting kunnen ze nauwelijks achterhalen.Het gaat niet goed met de bestrijding van de pandemie in Suriname.

  De houding van de pers in Suriname is flut, met andere woorden waardeloos terwijl het aantal besmettingen en het aantal doden stijgende is. Indien de pers met harde kritieken voor de dag kwam zou de aanpak van de regering anders zijn. Dit is duidelijk een brevet van onvermogen van de regering en de pers die gedwongen loyaal moet zijn aan de regering. Dit is graag hetgeen Belfor graag wil zien.Alle media moeten loyaal zijn aan de regering.


  Maak melding

 5. @Robg

  Bij de verspreiding van Covid-19 speelt het gedrag van de mensen een cruciale rol.
  bronbesmetting kan je alleen goed achterhalen als mensen volkomen meewerken.Verder vind ik echt dat je uit je nek kletst maar dat doe je wel vaker.


  Maak melding

 6. @percival,
  Er zijn voldoende methodieken om bronbesmeting te traceren. Maar deze regering heeft de deskundigheid niet in huis om het werk aan te pakken. Ze zij de kluts kwijt en zien code rood op hen afstormen. Het is ook heel vreemd dat er uit het niets 8 covid-19 doden uit de lucht komen vallen. Ik vermoed dat er meer doden zijn die Chan tracht te verbergen. Dit is ‘ bad news ‘. Je moet wel op je achterhoofd zijn gevallen om hun leugens te accepteren. Aan me hoela ” gebrek aan communicatie ” terwijl de mensen intensief aan de beademing hebben gelegen.
  Wat tracht deze incompetente nieuwe regering en de aan hen gelieerde media te verbergen. Zij zijn nu al bezig om de bevolking te misleiden met de covid-19 doden. God zij met Suriname.


  Maak melding

 7. Als je aids oploopt: “kiesi mooi na kras ie beng krasi” dan ben jij de schuldige
  Wordt je besmet met corona: “de overheid is de schuldige”, we worden niet goed beschermd, terwijl in beide gevallen er genoeg informatie wordt versterkt hoe dit virus aan te vechten. In beide gevallen moet JIJ ervoor zorgen dat je goed beschermd bent
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.