Verlenging coronamaatregelen, avondklok nu van 20.00u – 05.00u

17
coronavirus-covid-19-test-in-suriname
Testen op coronavirus in Suriname

De coronamaatregelen die momenteel in Suriname gelden worden met wee weken verlengd. Daarbij zal ook het uitgaansverbod aangepast worden en wel naar 20.00u tot 05.00u. Dat heeft de Surinaamse president Santokhi maandagavond 10 augustus bekend gemaakt.

Santokhi zei: “De regering is zeer bezorgd, velen van u zijn dat ook; we hebben weliswaar nog niet het kritieke punt bereikt, maar we gaan daar niet op wachten. We zijn daarom genoodzaakt om de maatregelen te verlengen met nog twee weken. Doen we het niet, dan voorzien we een verdere escalatie van covid-19 in ons land met negatieve gevolgen op het persoonlijke, maatschappelijke en economische vlak.”

De president noemde de volgende maatregelen die vanaf maandag 10 augustus tot en met zondag 23 augustus gelden:

Maatregel 1:
Het Uitgangsverbod wordt bijgesteld van 20:00 in de avond – 05:00 in de ochtend
Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen:

Maatregel 2:
Verplicht dragen van mond- neusbedekking buiten eigen huis en in het bijzonder bij het betreden van openbare ruimten.

Maatregel 3:
De opening van restaurants en andere eetgelegenheden wordt zoveel als mogelijk beperkt tot afhaal service, met uitzondering van restaurants met terrassen, waar men met inachtneming van de algemene maatregelen de fysieke afstand en de hygiëne kan garanderen;

Maatregel 4:
Samenscholingen van groepen van meer dan 5 personen, behalve voor werk of onderwijs, zijn verboden. Dit is ook van toepassing op feesten, inclusief huisfeesten, religieuze bijeenkomsten en begrafenissen;

Maatregel 5:
Alle sportscholen en centra zijn tot nader order gesloten. Ook contactsporten zijn niet toegestaan;
Alle sportactiviteiten die in de buitenlucht plaatsvinden mogen uiteraard plaatsvinden, gezien de buitenlucht bijdraagt tot de versterking van de gezondheid. Onverkort blijft van kracht dat contactsporten niet zijn toegestaan!

Maatregel 6:
Contactberoepen zoals binnen de fysiotherapie, kapsalons en barbershops zijn vooralsnog toegestaan mits er voldoende ventilatie aanwezig is in de ruimten (ramen open), de afstand van 1.5 meter tussen cliënten wordt gehandhaafd, evenals de handhygiëne en het dragen van mond- en neusbedekking door alle aanwezige personen;

Maatregel 7:
Alle besloten faciliteiten zoals Casino’s, gok en Vermakelijkheids-gelegenheden, waaronder SURIBET, bars, clubs, dancings en bordelen zijn gesloten;

Maatregel 8:
Markten blijven vooralsnog geopend met inachtneming van de 1.5 meter afstand tussen klanten en venters, mond- en neusbedekking verplicht voor eenieder die de markten betreedt, goede ventilatie en handhygiëne;

Maatregel 9:
Het onderwijsproces blijft gehandhaafd met inachtneming van de door het Ministerie ontwikkelde Covid-19 preventie protocollen.

De komende twee weken zal het toezicht op de naleving op de maatregelen drastisch worden verscherpt door de politie, waarbij beboeting bij niet-naleven zal worden toegepast liet de president weten.

https://www.facebook.com/communicatiedienstsuriname/videos/300207341051829/

17 REACTIES

 1. hoe gaat dit helpen?
  van 9 uur naar 8 uur vervroegen gaat wat uitmaken?
  straks komt er gemiddeld 1 dode per dag en 100 positief per dag
  gemodereerd

 2. In China kunnen ze precies volgen waar je bent (met een app) via je telefoon.
  De grenzen kun je moeilijk 24/7 controleren. Zolang mensen aan de grenzen oversteken gaan er besmettingen komen vooral van die Brazilianen.

  Investeer in mondkapjes en handsanitizer. Purell en andere bedrijven zullen nu wel miljarden winst maken…


  Maak melding

 3. Hoe gaan ze de grenzen sluiten dan
  Dan heb je vp brunswijk daar kong di eerlijk
  Pres is niks voor brunsi
  gemodereerd

 4. Daadkrachtige en allesbeslissende maatregelen volgen elkaar goed op. Eerst de grootste boef dat Suriname ooit gekend heeft op de wanted list en nu zeer scherpe en deskundige maatregelen genomen wat betreft covid.

  Wat wil je als land eigenlijk nog meer met zo’n topper van een president aan het roer.


  Maak melding

 5. Geen melding over wanneer luchtruim open gaat, mensen laten vliegen naar Suriname verplichten om eerst corona test te ondergaan.
  gemodereerd

 6. deze regering geeft geen moer om het volk. Je merkt gewoon dat daadkrachtige keuzes niet gemaakt worden. Het bewijs is, dat de besmettingen stijgingen aan de lopende band.

  Men is alleen bezig met hun heksenjacht naar de vorige regering, dat het volk vergeten wordt. Het achterlijke volk, die vindt de kruistocht en de beschuldigingen zo heerlijk, dat zij vergeten dat hun land in een gevarenzone zitten met covid 19.

  Daarom a corona disie, efoe a no tja verandering kong ini libi soema. Jepje no de moro
  gemodereerd

 7. In 1 woord knettergek ze gaan nu echt de geschiedenis in als slechtse regeerders ooit..de economie gaat nog verder naar de afgrond en….gebruik je gezond verstand de afgelopen tientallen jaren zoveel doden..hiv geslachtsziekte ondervoeding slechte medische behandeling kanker geslachtsziektes honger zika kindermisbruik voorkeursbehandelingen voor sommige in ziekenhuis ouderen verwaarlozing in tehuizen covid team en santoki moeten niet kopie zijn van toespraken van landen met 18 tot miljoen inwoners…ga toch wat aan andere dingen doen ..dit is nou echt …de mensen angst geven…belachelijk
  gemodereerd

 8. Idd Miranda luister goed mensen Suriname moet niet de kant uitgaan van Nederland als grote voorbeeld (nogal een voorbeeld) ik hoor termen van min volksgezondheid en santoki over dashboard enz..lijkt wel het zelfde script van Rutte en Hugo de jonge…
  Suriname moet eigen plan trekken en niet klakkeloos nadoen terwijl het niet eens bekend is of de mensen werkelijk zijn overleden aan covid ( dus een normale influenza) covid 19 is niets anders dan een griep in 2019 uitgebroken in Italië en China .. waarom waren jullie niet zo alert de afgelopen 20 jaren al die Chinezen die Zanderij binnenkwamen met die vieze mondkapjes op? Het krioelde van de mondkapjes dragende Chinezen in het vliegtuig!!! Denk daar maar eens over na!
  Is er wel genoeg hygiëne controle in de winkels geweest…?
  gemodereerd

 9. Is goed dat deze regering de succesvolle maatregelen van de vorige covid-management team nu weer gebruikt!
  gemodereerd

 10. De economie was toch al kapot door bouterse dus niet dom ouwehoeren ondankbare honden. Er was al geen plan van aanpak tijdens bouterse. Boefdraad en hele paarse kliek heeft alle geld gestolen. Alle doden en besmettingen paarse dagoes schuld!


  Maak melding

 11. law henkie 11 augustus 2020 At 02:41
  hoe gaat dit helpen?
  van 9 uur naar 8 uur vervroegen gaat wat uitmaken?
  =================

  Da’s precies het verschil tussen wel een gezellig zitje samen of feestje of niet. Maar ik verwacht over 2 weken een avondklok van 7 uur en als het zo blijft naar 6 uur.


  Maak melding

 12. Wat een virologen hier. Als je het hebt over zogenaamd (verkeerd) voorbeeld nemen aan Nederland. Volgens mij hadden we in Suriname een eigen aanpak en die had niets met Nederland te maken. Die aanpak heeft redelijk goed gewerkt. Maar andere belangen stonden voorop.
  Het luchtruim sluiten??? Hoe dan en wat dan??? Kennen we de economische gevolgen voor ONS land daar van?

  Landsgrenzen sluiten? Wonen de mensen die hierom vragen in Suriname en kennen jullie Suriname echt??? Dat zou pas een grote stunt zijn; het kunnen sluiten van de landsgrenzen van Suriname 🙂 :). Hoe zijn velen ooit het land uit gevlucht?

  Elk land, waar ook ter wereld, neemt ad hoc maatregelen die op dat moment passend lijken. Niemand kent exact het gedrag van dit virus dat vooralsnog vnl. door het gedrag van de mens verder verspreid wordt. Massaal slaan we de belangrijkste hygiëne en afstands maatregelen hier in de wind.
  We trekken geheel ons individuele plan als het om groepsbijeenkomsten gaat.
  Prima dan, als blijkt dat het overgrote deel van het volk het zo wil en alles schaart onder angst etc.etc.
  Prima als we in een keer zoveel afgestudeerde virologen en wetenschappers hebben.
  Prima als de “gewone” man ineens alle gepubliceerde en niet gepubliceerde wetenschappelijke rapporten gelezen en begrepen heeft, dus in de juiste context plaatsen kan.
  Maar heb ook respect voor degenen die proberen op een eerlijke manier hun brood te verdienen,
  voor hen die de economie liever niet nog verder om zeep helpen,
  voor degenen die zich niet ziek willen melden bij hun baas als het niet nodig is omdat ze gewoon hun werk moeten doen,
  voor hen die hun dierbare, kwetsbaren nog even bij zich willen hebben.
  Maar ook respect voor degenen die gewoon hun gezond verstand willen gebruiken en een collectieve, sociale verantwoordelijkheid en solidariteit willen voelen en willen uitdragen.
  Ja, ook wij hier in Suriname willen en kunnen dat. Zeker daar er een groot deel van de bevolking niet een fatsoenlijke verzekering heeft kunnen betalen de afgelopen jaren. Wie gaat al die lasten dragen?

  If jo abie botro na tap joe kop, no go knapoe inie a faja son. Deze uitdrukking kan op vele wijze toegepast worden hier. We zijn nog niet zo “sterk”en zogenaamd draagkrachtig als “jullie” daar.
  Althans het grootste deel op dit moment niet.
  Dus laat ons onze maatregelen nemen, opvolgen en waar nodig bijstellen, op onze manier. We weten het allen niet, daar het virus anders al lang de kop ingedrukt zou zijn.

  En slechts een stevige griep noh?? paniek en angst zaaien noh?? Te a mitie joe of joe lobi wan’, no barie, no sarie!. No kon begi monie foe pai datra of beri sma.


  Maak melding

 13. Ja maatregelen verlengen dwz dat de maatregelen afgelopen periode niet heeft geholpen wat maakt dat het in de 2 weken verlenging wel zinvol is.
  Ik had een betere uiteenzetting van de president verwacht. Wat gaat wel goed en wat niet. Als de grenzen al vanaf maart gesloten zijn hoe komt het dat er van uit Brazilië zoveel besmettingen komen in Suriname. Wat gaat er gebeuren in deze 2 weken dat het wel gaat afnemen. Als het de afgelopen periode niet heeft geholpen.
  Jammer dat de mensen die zich wel aan de regels houden geen bezoek kunnen krijgen van hun familie uit het buitenland. Let wel heel veel mensen in Suriname krijgen tijdens deze crisis ook financiëlesteun van hun familie uit het buitenland zelfs voedselpakketten. Omdat de grens van Brazilië niet onder controle gehouden kan worden moet het hele land daaronder lijden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.