Minister Sewdien brengt bezoek aan kassenteeltbedrijf

7
Minister Sewdien brengt bezoek aan kassenteelt bedrijf

Minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op zaterdag 8 augustus een bezoek gebracht aan het kassenteeltbedrijf H2O Cultivax te Tawajaripolder.

Het bedrijf is in 2017 gestart met de voorbereidingen en vanaf dien is er veel tijd, onderzoek, registratie en geld in geïnvesteerd. De eigenaar, Vinod Baldew, gaf aan dat als je een duurzame landbouwonderneming wilt neerzetten, er heel veel aan te pas komt. “We moesten de windrichting bepalen, de snelheden meten, tevens moesten we het PH-gehalte en vochtigheid meten en registreren. Dit was van belang om onder andere te weten hoe we de kassen moesten opzetten en waar ze aan moesten voldoen.”

Momenteel legt H2O Cultivax zich toe op onder andere sla, komkommer, tomaat en paprika en worden lokale supermarkten voorzien. De bewindsman kreeg een rondleiding in de kassen. “Het is voor mij een waar genoegen om hier te zijn en te zien wat er allemaal staat, ik verlies de voorbereidingen die eraan vooraf zijn gegaan niet uit het oog”.

Baldew en zijn echtgenote gaven aan dat ze alleen niet in staat zullen zijn om aan de export vraag te voldoen. Volgens het echtpaar zijn er rond de 40 kassen nodig om te kunnen exporteren, waarbij elke ondernemer zich toelegd op maximaal 4 gewassen. Samenwerken met collega-bedrijven in Suriname is dus dringend vereist.

De minister gaf aan alleen ondersteuning te kunnen bieden aan bedrijven die als collectief optreden. “Ik reken op uw toezegging voor het delen van uw kennis en ervaring. Dit is een prachtig voorbeeld om jongeren te stimuleren in de agrarische sector te gaan”.

7 REACTIES

 1. 👍💯Dit moeten we hebben. Eerlijke hardwerkende Landgenoten. Niet die paarse dieven die grote bedragen jatten voordat er behoorlijk is geproduceerd, dan denk ik aan de cassave meel fabriek. 👀😭Zo is ook een Sucade industrie kapot gemaakt door de Krabita-anoe ndpers.


  Maak melding

 2. hallo ger,,, je bent een lafaard een leugenaar, je houd je zelf voor de gek en alle anderen,,,.
  als je echt een kerel bent, laat dan je echte naam . adres, telefoon nr. je woon omgeving achter, dan kunnen de mensen jou vinden.. eventueel een gesprek voeren kijken wat het wordt..

  maar niet op deze manier.. want je bent niks,.. jou opschepper.. leugenaar..

  als je oprecht eerlijk bent, dan bied ik mijn excussen ..
  gemodereerd

 3. Suriname heeft, veel mogelijkheden de minister doet haar best om ideeën te vergaren.
  De nieuwe regering, is hard bezig om mooi Suriname op de wereldkaart te zetten.
  Ik help mee, doet u ook mee?


  Maak melding

 4. Ondernemen is niet voor iedereen.Wat een mooi resultaat. De overheid moet met wetgeving ondersteuning geven voor productie en op de markt btengen van de producten. LVv moet de nodige kennis beschikbaar stellen. Lage interest leningen moeten beschikbaar zijn van de banken.


  Maak melding

 5. Deze nieuwe regering is een werkelijke Centraal Station geworden met meerdere sporen naar diverse bestemmingen mbv turbo intercitys.
  Spoor 1: aanpak Covid crisis
  Spoor 2: aanpak corruptie
  Spoor 3: belastinghervorming
  Spoor 4: investering in productie
  Spoor 5: verbetering huidige infrastructuur
  Etc.
  Etc.

  Bepaale “ontwikkelingstreinen” zijn al onderweg. En bepaalde worden momenteel geladen met info en opdrachten en zullen z.s.m. vertrekken.

  Binnen een jaar zullen heel wat stations bereikt zijn.

  Daarom beste mensen raak niet ontmoedigd door een bepaalde maatregel. Want daartegenover staat een ander oplossing klaar.
  Geef deze regering de tijd en de ruimte.

  Z. E. Chan Santokhi is een echte leider met visie, kennis, kunde en daadkracht. Een belangrijk onderdeel van daadkracht is toezicht houden en ongewenste gedragingen aanpakken.

  Ala masra doro prani kasaba koro. Krakti !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.