56-jarige man onwel tijdens sporten en overleden

24
56-jarige man onwel tijdens sporten en overleden

De 56-jarige Roy Nanhekhan is afgelopen vrijdag onwel geworden tijdens het sporten op een locatie in het district Wanica. Toen dit gebeurde werd de man direct naar RGD Poli Lelydorp gebracht voor hulp en daarna naar het politiebureau. Daar bleek echter dat de hij geen tekenen van leven meer vertoonde.

De politie schakelde een arts in die de dood officieel heeft vastgesteld. Omdat er geen sprake is van een misdrijf, werd het ontzielde lichaam na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie afgestaan aan de familie.

De overledene heeft jaren gevoetbald voor Fc Wanicastars in Suriname alsook voor Sv Takdierboys in de jaren tachtig, aldus de vereniging op Facebook:

24 REACTIES

 1. R.I.P. jongeman.
  Familie sterkte met dit groot verlies.
  Moge zijn ziel in vrede rusten.
  gemodereerd

 2. Vooral Hindoestanen moeten zich eerst medisch laten testen voordat ze gaan sporten. Ze hebben vaak last van hun hart, en ook hoge bloeddruk. Het zou goed zijn als er iemand preventief deze bevolkingsgroep zou kunnen testen, om ze preventief te kunnen beschermen.🧐


  Maak melding

 3. Beste mensen
  Ik ben de oudsre zus van Roy.

  En bedankt alvast waterkant voor het plaatsen van het artikel omdat wij als Islaambelijders Roy met alle spoed hebben begraven hebben velen niet geweten van zijn heengaan.
  Moge de Almachtige schepper van hemel en aarde hem het paradijs schenken.

  Roy voetbalt sinds zijn 15 e levensjaar. Altijd gezond dus voor de mensen die hun oordeel klaar hebben staan inzake hindoestanen en sport hebben het mis. Roy was kleinzoon van Albertina van Dijk en Saddan Nanhekhan
  zoon van Jozef Nanhekhan en Sjane Madarun.

  Inna lillahi wa inna illaihi radjioen(van stof zijt gekomen en tot stif zult gij wederkeren)

  Roy is ons allemaal voorgegaan maar hulp op Lelydorp ROGD poli e.a heeft hij niet gehad. 3 uren lang is er naar hulp gezocht
  Hierover zullen de nabestaanden nog van zich laten horen.

  gemodereerd

 4. Sangopang 10 augustus 2020 At 18:35
  Sporten is ook ongezond. Tenzij je het als beroep doet, dan doe je het onder medische begeleiding@@@

  Alsof je alleen bij beroep sport een hartaanval kan krijgen
  En zeker alle sporters moeten medische begeleiding nodig hoeveel medische begeleiders moeten er zijn bij een voetbal wedstrijd alsof ze kunnen ruiken als iemand een hartaanval krijgt
  gemodereerd

 5. @Stanley

  Als je niks zinnigs hebt te zeggen hou liever je grote mond dicht. Dat jij geen topsport kan beoefenen op je 56e wilt niet zeggen dat niemand anders dat kan. Mijn oom was kerngezond. Het had iedereen kunnen overkomen, jou incluis. Hij was nog jong, fit en sterk. Het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden geweest waardoor hij van ons is weggerukt. Het is heel makkelijk om achter je computer te zitten oordelen. Besef dat de familie deze achterlijke reacties tegenkomt en hoe pijnlijk het voor ze is. Ik wens je veel verstand toe, zodat je kan reflecteren over je eigen gedrag.
  gemodereerd

 6. Wat ik heel jammer vind, is dat er niet meteen gereanimeerd word in Suriname. Eerst wordt de politie ingeschakeld, en die beslist of er een ambu moet komen. Dan zijn we inderdaad uren verder en dan mag hulp niet meer baten. De politie heeft toch reanimatielessen gehad? Intussentijd dat zij aan het reanimeren zijn, moet de ambu reeds gewaarschuwd zijn om het over te nemen, of word er in Suriname ook niet door ambu personeel gereanimeerd???
  gemodereerd

 7. @ Henkes

  Zichtbare letsels, bedoelen ze: ik ben geen arts, ik denk dat deze man een zwakke hart had of hij is overleden aan hartstilstand !!! Zo is een vriend van mij in elkaar gezakt tijdens het sporten.

  @Mica Dus volgens jou kunnen alleen Hindoestanen een hartaanval krijgen,en alleen zij hebben last van hoge bloeddruk. Wat een …..theorie heb jij zeg !!!!!!!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. @stanley

  Wie noem jij gek? Jo OEN!
  Selecteer je woorden juist. Het zou gepaster zijn als je je medeleven had getoond aan zijn fam en zijn voetbal maten die dit hebben moeten aanschouwen.
  gemodereerd

 9. “”Inna lillahi wa inna illaihi radjioen(van stof zijt gekomen en tot stif zult gij wederkeren)””.

  Daar verschil ik van mening over.
  Welk deel van je is uit stof gekomen en welk deel keert terug naar stof?
  Dus je geest, je bewustzijn, je ziel wordt stof als je sterft?
  De koran en bijbel moeten geen onzin verkondigen.
  De koranvolgers en bijbelvolgers moeten die onzin ook niet geloven.

  Sporten is gewoon ongezond. x% van de sporters loopt blessures op en beschadigt hun lichaam voor het leven. Bovendien levert sporten geen aantoonbare voordelen op.


  Maak melding

 10. Het blijft een feit dat Hindoestanen vaker aan een hartkwaal overlijden. Hij kan dan een nakomeling van Van Dijk zijn maar zijn ouders hebben hem dus de zwakke genen doorgegeven. 😏Als je jong bent is het vaak nog te verwaarlozen, maar naarmate je ouder wordt gaan de zwakke genen overheersen. Iedereen van boven de dertig moet zich regelmatig laten testen. En de eerste hulpposten en diensten in Suriname zijn sowieso een ramp.😌
  Als hun tijd erop zit kan je net zo lief gewoon thuisblijven, en doodgaan tussen je eigen mensen. Ze nemen het je nog kwalijk🙄, als je last-minute wil proberen te overleven.


  Maak melding

 11. Sangopang
  Het moet u niet aangaan wat het geloof is van een andere.
  Als u niet bekend ben met de Islaam en Christendom moet u
  eerst kennis opdoen voor u anderen onnodig kwetst.
  Dit artikel gaat niet over mijn geloof maar ben bereid u een college te geven indien wenselijk want niet de koran en bijbel verkondigen onzin maar u.

  U moet de koran volgers en bijbelvolgers niet vertellen wat ze moeten volgen.

  Ik ben super trots en blij om moslim te zijn
  By the way; Roy Mohammed Firos Nanhekhan was naast sporter ook nog imam
  U zou trots moeten zijn op deze Surinamer die nooit zn land heeft verlaten en een hardwerkende Surinamer tot de dood was.


  Maak melding

 12. @zwartmans
  Ik heb hindoestanen in mijn familie, en vriendenkring, het grootste gedeelte ervan heeft een hartkwaal, mijn nichtje van 19 heeft 3 dagen geleden nog een beroerte gehad. En ze zijn niet dik en hebben geen obesitas, volgens de artsen zit het in de genen. Ik ben geen arts, maar dit is wat mij meegegeven is aan info.


  Maak melding

 13. @ mica

  Erger nog : mijn ex vrouw is een hindoestaanse, daar kan je wel eens gelijk hebben. En de de gros is ook daaraan overleden ! Maar zoals je het formuleert is het een hindoestaanse ziekte, vandaar mij reactie. Ma no spang, als ik fout ben kan een ieder mij terecht wijzen.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 14. Ik zit mij zo druk te maken om al die onzinnige oordelen, What the F gaat het hier over?
  Sporten ongezond? Hartkwaal een hindoestaanse Issue? religie? wat een bla bla allemaal joh.
  Er is iemand heen gegaan mensen!!! Wat zitten jullie als FBI CIA Arts hier te oordelen?

  Degene die sporten ongezond vinden zijn vast die dikzakken. Ik zou zeggen kom van je dikke reet achter je PC en ga sporten. Kijk Roy zn foto hoe goed hij eruit zag voor iemand van 56 jaar. Roy zag eruit als iemand van 35 jaar. En zijn zus gaf al aan dat hij sinds zn 15de voetbalt, wellicht niet om te sporten maar omdat het zijn passie was.
  Voetbal is zowel een fysiek als een denksport volop technieken en een mooie sport om te beoefenen.

  Degene die vinden dat een hartkwaal een Hindoestaanse issue is: Weet je wel hoeveel beroemde betaalde voetballers op het veld spontaan overleden zijn aan een hart stilstand?
  De laatste was Nouri van Ajax een jong ventje van pas 19 jaar ofzo.
  En waarom is suikerziekte dan een negroïde Surinaamse kwaal volgens de statistieken??

  Degene die over religie beginnen Come on. De heer geeft en de heer neemt, hoe ,waar ,wanneer, en waarom, dat is aan de Almachtige!

  Dus al die onzin comments Get a life!

  Aan de familie leden heel veel sterkte voor dit dierbaar verlies.
  Te jong is Roy heengegaan vreselijk en oneerlijk 🙁
  Helaas moeten wij accepteren wat de Almachtige heeft bepaald.
  Zorg ervoor dat Roy nooit vergeten mag worden.
  Koester al die mooie momenten met hem.
  Veel liefs en nogmaals sterkte!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.